ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Μάρτη 2015
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» τεύχος 164

(ΟΚΤΩΒΡΗΣ - ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2014)

Περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ», Τεύχος 164
Περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ», Τεύχος 164
Με πλούσια και ύλη και ρεπορτάζ για εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν το τελευταίο διάστημα. Με κείμενα αφιερωμένα στα 70 χρόνια από την αγγλική στρατιωτική επέμβαση και τον ηρωικό Δεκέμβρη του 1944, αλλά και από την απελευθέρωση των Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης από τους ναζί κατακτητές, κυκλοφορεί το 164ο Τεύχος του περιοδικού της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» του τριμήνου Οκτώβρης - Νοέμβρης - Δεκέμβρης.

Στο τεύχος 164 υπάρχει εκτενές ρεπορτάζ για την εκδρομή - προσκύνημα και τις εκδηλώσεις τιμής που έγιναν στο μυστικό νοσοκομείο που ίδρυσε, το 1949, το τότε σοσιαλιστικό καθεστώς, στην Πολωνία, για την περίθαλψη, αποκλειστικά, των τραυματιών μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Δημοσιεύεται η αναφορά - παρέμβαση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, αλλά και της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στην Ευρωπαϊκή Ενωση για τις γερμανικές οφειλές. Επίσης, περιλαμβάνονται: «Σελίδες για τον ΔΣΕ» (στην Ηπειρο, για τον Γιώτη), «Αναμνήσεις - Χρονικά» («Από την Κατοχή στις μάχες του Δεκέμβρη», «Χριστούγεννα 1944: Ο λαός της Λέσβου γράφει τη δική του Ιστορία» κ.ά.). Ρεπορτάζ για την εκδήλωση τιμής στον ηγέτη του ΚΚΕ Νίκο Ζαχαριάδη στο Σοργκούτ, στη Ρωσία κλπ. Τέλος, υπάρχει ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗ και οι στήλες:Βιβλιοπαρουσίαση, Αγωνιστές που έφυγαν, Προσφορές, Αλληλογραφία.

Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» θα διατίθεται, όλες τις μέρες:

  • Στα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ: Μαυρομματαίων 12, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210. 8222.952, Φαξ: 210.8834.093.
  • Στα, κατά τόπους, Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
φωτό 1

Στη μνήμη του συντρόφου ΑΝΤΡΕΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ η παλιά Οργάνωση Βάσης Ζαρουχλέικων Πάτρας της ΚΝΕ, για ενίσχυση στο Κόμμα, προσφέρει 50 ευρώ.

***

Στη μνήμη των γονιών μου και των αδελφών μου προσφέρω 20 ευρώ μέσω ΚΟΒ Γκύζη.

Σοφία Κ.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του παππού μας ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ του Βάλσαμου, που με τη ζωή του και τους αγώνες του μας δίδαξε πόσο δύσκολο, αλλά και μεγαλειώδες είναι να αγωνίζεσαι για την υπόθεση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, αφιερώνοντας όλη τη ζωή του, πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ. Καθώς και τιμώντας τη θυσία των υπόλοιπων αγωνιστών των οικογενειών ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ, που έπεσαν στις μάχες του ΔΣΕ, αλλά και του πατέρα μας και συζύγου ΒΑΛΣΑΜΟΥ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΥ (παιδί του Γεράσιμου) προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κεντρικού Διαμερίσματος Πάτρας.

Παναγιώτης Β. Θεοφιλάτος

Κωνσταντίνα Θεοφιλάτου

Γεράσιμος Θεοφιλάτος

Σταματούλα Θεοφιλάτου

***

φωτό 1

Στη μνήμη του συζύγου και πατέρα ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, μαχητή του ΔΣΕ, που βρέθηκε τραυματίας και νοσηλεύτηκε με το όνομα Nyul Bela, σε νοσοκομείο της Βουδαπέστης. Πέθανε στην πολιτική προσφυγιά, στη Βουδαπέστη, όπου και τάφηκε.

Στη μνήμη του ο γιος του, Σάββας Κωνσταντινίδης, και η μητέρα του, Σάρρα Κωνσταντινίδου, πρόσφεραν ενίσχυση στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

***

φωτό 1

«Εφυγε» από κοντά μας, στις 8/2/2015, ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΝΙΚΑΣ, ένας δικός μας άνθρωπος. Σε ηλικία 17 ετών ο Σωτήρης οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση. Ελαβε μέρος στη μάχη της Αθήνας το Δεκέμβρη του 1944. Επί πολλά χρόνια υπήρξε μέλος της Ενωσης Εφημεριδοπωλών Αθηνών. Για 17 χρόνια διατέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου των Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών. Σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ο Σωτήρης ήταν αξιοπρεπέστατος, υπόδειγμα οικογενειάρχη και αγωνιστή. Θα είναι πάντα στο μυαλό και στην καρδιά μας.

ΝΙΚΟΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ
Στη μνήμη του, οι φίλοι του και συνάδελφοί του Αγγελακόπουλος Βασίλης, Θωμόπουλος Βασίλης, Καπέλας Κωνσταντίνος, Μπρατσολιάς Παναγιώτης, Νάκος Αθανάσιος, Παπούλιας Αργύρης και Πισπιρίγκος Χρήστος προσφέρουν στο ΚΚΕ, στο οποίο ο Σωτήρης πάντα έμεινε πιστός, 180 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Γουδιού.


ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΝΙΚΑΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΝΙΚΑΣ

ΑΝΤΡΕΑΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ -
ΑΝΤΡΕΑΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ -

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ

Το ημερολόγιο της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για το 2015, που είναι αφιερωμένο στα 70 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης

Με πλούσιο και μοναδικό φωτογραφικό - αρχειακό υλικό και ιστορικά στοιχεία για την τεράστια προσφορά του ηρωικού Κόκκινου Στρατού και του λαού της ΕΣΣΔ αλλά και των αντιστασιακών κινημάτων των λαών της Ευρώπης στα οποία πρωτοστάτησαν τα Κομμουνιστικά Κόμματα, κυκλοφόρησε, ήδη, το Επετειακό Ημερολόγιο του 2015 της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), αφιερωμένο στα 70 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου προβάλλουν βασικά ιστορικά γεγονότα - σταθμοί και παρατίθενται στοιχεία για το Επος που έγραψε ο Σοβιετικός Λαός με τον Κόκκινο Στρατό του στον τιτάνιο αγώνα για την ήττα του φασιστικού τέρατος, καταδιώκοντας τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα μέχρι τη «φωλιά» του ναζισμού, στο Βερολίνο, και τη συνθηκολόγηση. Παράλληλα με το μοναδικό φωτογραφικό υλικό που περιέχεται στο Ημερολόγιο 2015 της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και άλλα στοιχεία, παρουσιάζεται και η προσφορά των αντιστασιακών κινημάτων που έδρασαν στα μετόπισθεν των κατεχόμενων χωρών της Ευρώπης, προκαλώντας μεγάλες απώλειες στα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Και, πρώτα απ' όλα, παρουσιάζεται η μεγάλη συνεισφορά του Ελληνικού Αντιστασιακού κινήματος -το μεγαλύτερο αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας-, του Επους του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ κλπ. την περίοδο της τετράχρονης τριπλής κατοχής της χώρας. Του ΕΑΜικού Αντιστασιακού Επους, που οργανωτής, καθοδηγητής και ραχοκοκαλιά του ήταν το τιμημένο ΚΚΕ.

Καθημερινά, θα διατίθεται:

  • Στα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ: Μαυρομματαίων 12, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210.8222.952, Φαξ: 210.8834.093.
  • Στα κατά τόπους παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ