ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 21 Μάη 2015
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
«Κεφάλι» ο ΠΑΟ... μοιρασιά στο Περιστέρι

«Κεφάλι» στη βαθμολογία με το «καλημέρα» της έναρξης των πλέι οφ στη Super League, που θα κρίνουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια για τη νέα σεζόν, πήρε ο Παναθηναϊκός μετά το επιβλητικό ξεκίνημα που έκανε στην Τρίπολη με αντίπαλο τον Αστέρα. Αντίθετα, στο Περιστέρι, Ατρόμητος και ΠΑΟΚ μοιράστηκαν τους βαθμούς με κάπως πιο κερδισμένο πάντως τον πρώτο.

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Αστέρα δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στους αντιπάλους του επικρατώντας με 4-0 μετά από σπουδαία εμφάνιση. Με κορυφαίο τον Καρέλη, που σημείωσε δύο τέρματα (45', 56'), και λειτουργώντας άψογα αμυντικά, οι «πράσινοι» έδειξαν ανεπηρέαστοι από την πολυήμερη διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων και έκαναν επίδειξη δύναμης ενόψει της συνέχειας και του στόχου της πρώτης θέσης στη διαδικασία που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα άλλα δύο τέρματα πέτυχαν οι Σίντεφελντ (26') και Μπεργκ (84'). Αντίθετα, οι γηπεδούχοι φάνηκαν κατώτεροι του αναμενομένου και υπέστησαν την πρώτη εντός έδρας ήττα για φέτος.

Στο Περιστέρι για μια ακόμη φορά ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να γευτεί τη χαρά της νίκης μένοντας στο 1-1, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τον πρώτο τους βαθμό. Ο αγώνας ήταν μοιρασμένος αφού και οι δυο ομάδες εκτός των τερμάτων που πέτυχαν έχασαν και αρκετές ευκαιρίες για κάτι καλύτερο. Το σκορ άνοιξε ο Ατρόμητος με τον Αγκουαζί στο 7' για να ισοφαρίσει ο Δικέφαλος με τον Περέιρα στο 32'. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναθηναϊκός 5, ΠΑΟΚ 3, Ατρόμητος 1, Αστέρας Τρίπολης 1.

ΠΟΛΟ
Το πρώτο βήμα οι «αιώνιοι»

Το πρώτο βήμα από τα δύο που χρειάζονται, προκειμένου να σφραγίσουν την πρόκριση στον τελικό (κρίνεται στις 2 νίκες), έκαναν χτες Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στους πρώτους αγώνες για τα ημιτελικά της Α1 ανδρών. Ο πρώτος της κανονικής περιόδου Ολυμπιακός εκμεταλλευόμενος την έδρα δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει της «άσπονδης» φίλη του Βουλιαγμένης με 10-4 και να κάνει το 1-0 νίκες. Η ρεβάνς είναι το Σάββατο στο Λαιμό, ενώ σε περίπτωση που χρειαστεί τρίτο παιχνίδι το πλεονέκτημα έδρας ανήκει στον Ολυμπιακό.

Ακόμα καλύτερα θεωρούνται τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό που κόντρα στον Εθνικό έκανε το «μπρέικ» στην έδρα των Πειραιωτών, τους οποίους νίκησε με 9-6 και έχει πλέον τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς στην έδρα του το ερχόμενο Σάββατο. Σε περίπτωση που.... ανταποδώσει ο Εθνικός, η σειρά θα ξαναγυρίσει στον Πειραιά.

  • Με επίσημη ανακοίνωσή του, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έκανε γνωστή τη διακοπή του συμβολαίου του Σέρβου πολίστα Νίκολα Ράτζεν που βρέθηκε θετικός σε κοκαΐνη.
FOOTBALL LEAGUE
Πιο κοντά στην άνοδο ΑΕΚ, Ηρακλής

Μια ανάσα πριν σφραγίσουν και μαθηματικά την άνοδό τους στη Super League είναι τα δύο φαβορί ΑΕΚ και Ηρακλής (πιο κοντά η πρώτη) μετά την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Football League. Στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ, που έχασε καλές ευκαιρίες αλλά απειλήθηκε και αρκετά από τους φιλοξενούμενους, επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού Βόλου χάρη σε γκολ του Γροντή στο 49'. Ωστόσο, ο τραυματισμός του Μπακάκη (φόβοι για ρήξη χιαστών) μετρίασε τα συναισθήματα στους «κιτρινόμαυρους».

Ο Ηρακλής στο Καυταντζόγλειο, αν και δυσκολεύτηκε αρκετά, νίκησε τη Λάρισα με 1-0, με τον Λούκινα να ξεκλειδώνει την άμυνα των φιλοξενούμενων στο 74'. Ματς με ανατροπές έγινε στην Κόρινθο, όπου η Παναχαϊκή νίκησε με 4-3 τον Απόλλωνα Σμύρνης που είχε προηγηθεί με 1-0. Η βαθμολογία: ΑΕΚ 22, Ηρακλής 19, Απόλλων Σμύρνης 7, ΑΕΛ 6, Ολυμπιακός Β. 4, Παναχαϊκή 3.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Επιστροφή στα εγχώρια για Ολυμπιακό

Στις εγχώριες υποχρεώσεις μετά την... περιπέτεια του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας επιστρέφει από σήμερα ο Ολυμπιακός, που στο ΣΕΦ θα υποδεχθεί τον Κόροιβο Αμαλιάδας (19.00 ΟΤΕ Sports) στο πρώτο παιχνίδι της αναμέτρησης που απομένει για να ολοκληρωθούν τα προημιτελικά της Α1. Σημειώνεται πως η πρόκριση στα ημιτελικά κρίνεται στις 2 νίκες και μετά το σημερινό παιχνίδι θα ακολουθήσει η ρεβάνς το Σάββατο στην Αμαλιάδα. Τον νικητή της σειράς περιμένει στην τετράδα ο Αρης ενώ το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών είναι Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ.

  • Ακρως επιβαρυντικό για τον Αρη είναι το φύλλο αγώνα της αναμέτρησης με την ΑΕΚ, με τους διαιτητές να σημειώνουν πως δέχθηκαν απειλές, ενώ άνδρας της ασφάλειας του γηπέδου επιχείρησε να κλοτσήσει έναν εξ αυτών. Για τα όσα έγιναν στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου της αναμέτρησης, που οδήγησαν στη 10λεπτη διακοπή του αγώνα, «σκληρή» ανακοίνωση έβγαλε η ΑΕΚ, ενώ όπως γνωστοποιήθηκε από την ΓΓΑ, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Στ. Κοντονής, ζήτησε τα επίσημα έγγραφα του αγώνα (φύλλο αγώνα, εκθέσεις παρατηρητών, αστυνομίας) προκειμένου να ενημερωθεί για τα γεγονότα. Από την πλευρά της η ΚΑΕ Αρης, με ανακοίνωση, ανέλαβε πλήρως την ευθύνη των όσων έγιναν και υποσχέθηκε αλλαγές στα μέτρα ασφαλείας.
ΒΟΛΕΪ
Η Ευρώπη ... κοστίζει

Οπως γνωστοποιήθηκε χτες, οι ομάδες ανδρών και γυναικών του Παναθηναϊκού θα απέχουν τη νέα χρονιά από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, παρά το γεγονός ότι και οι δύο στα πρωταθλήματά τους κατάφεραν να κερδίσουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Σε ανακοίνωση για τη μη συμμετοχή της ανδρικής ομάδας το ΤΑΠ ΠΑΟ αναφέρει ότι οι οικονομικοί λόγοι, καθώς και η πρόθεση της διοίκησης να μη δημιουργήσει έξοδα που δεν θα μπορεί να καλύψει ήταν η κύρια αιτία για την απόφαση.

Την ίδια ώρα, κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τη γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού, αφού αν και 2η στο πρωτάθλημα (φιναλίστ του τελικού) δεν δήλωσε συμμετοχή και τη θέση της θα πάρει η 4η της βαθμολογίας ΑΕΚ, η οποία μαζί με τον 3ο Πανναξιακό θα μετέχει στο Challenge Cup. Ο νταμπλούχος Ολυμπιακός θα μετέχει στο CEV Cup, αφού η Ελλάδα δεν βγάζει ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

  • Με ανακοίνωση ο ΠΑΟΚ γνωστοποίησε πως εστάλη αίτημα για συμμετοχή της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.
  • Mετά από δύο επιτυχημένα χρόνια που συνοδεύτηκαν από ισάριθμα νταμπλ, η συνεργασία του Ολυμπιακού με τον τεχνικό της γυναικείας ομάδας Γιάννη Νικολάκη έφθασε στο τέλος της με την «ερυθρόλευκη» ομάδα να ανακοινώνει επίσημα χτες το διαζύγιο.
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
Η αποστολή για το ευρωπαϊκό

Την αποστολή, η οποία θα λάβει μέρος στο επερχόμενο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας που θα διεξαχθεί στο Πόζναν της Πολωνίας, στις 29-31 Μάη, ανακοίνωσε χτες ο τεχνικός σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιταλός Τζιάνι Ποστιλιόνε. Σε αυτές ξεχωρίζει η επιλογή των έμπειρων Παναγιώτη Μαγδανή και Σπύρου Γιάνναρου, για να αποτελέσουν το πλήρωμα στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.

Αναλυτικά η αποστολή: ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Σκιφ ελαφρών βαρών Θωμαΐς Εμμανουηλίδου, Διπλό σκιφ Κατερίνα Νικολαΐδου - Σοφία Ασουμανάκη, Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών Αμαλία Τσιάβου - Γεωργία Δημάκου. ΑΝΔΡΕΣ: Τετράκωπος άνευ Γιάννης Τσίλης - Διονύσης Αγγελόπουλος - Γιώργος Τζιάλλας - Γιάννης Χρήστου, Σκιφ Λευτέρης Κόνσολας, Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών Παναγιώτης Μαγδανής - Σπύρος Γιάνναρος, Σκιφ ελαφρών βαρών Στέφανος Ντούσκος, Δίκωπος άνευ ελαφρών βαρών Γιώργος Κόνσολας - Γιάννης Πέτρου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ