ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 24 Ιούνη 2015
Σελ. /24
ΝΕΟΛΑΙΑ
41Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Την Παρασκευή παίρνουν τη σκυτάλη τα ΤΕΙ Αττικής

Σήμερα το Εργατικό Φεστιβάλ στη Λάρισα

Συνεχίζονται και αυτή τη βδομάδα οι εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και στην Αττική τη σκυτάλη παίρνει η Οργάνωση ΤΕΙ που κάνει το Φεστιβάλ της στις 26 και 27 Ιούνη στο Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω (σταθμός μετρό Αιγάλεω).

Το Σάββατο 27 Ιούνη, στις 9 μ.μ., θα μιλήσει στο Φεστιβάλ των ΤΕΙ η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακόμα το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Παρασκευή 26 Ιούνη: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, συζήτηση με τίτλο «Δεν είναι ελευθερία να ψάχνεις τη φυγή, τα ναρκωτικά είναι στο μυαλό καταστολή» με τον Παναγιώτη Κατηφέ, μέλος του Τμήματος κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ. Θεατρική παράσταση από την ομάδα του ΤΕΙ Αθήνας. Συναυλίες με φοιτητικά συγκροτήματα. Συναυλία με τους «KollektivA». Ρεμπέτικο γλέντι.

Σάββατο 27 Ιούνη: Χορευτικό δρώμενο «Οι δύο κόσμοι». Συναυλίες με φοιτητικά συγκροτήματα. Συναυλία με τους Μίλτο Πασχαλίδη, Μιρέλλα Πάχου. Λαϊκό γλέντι.

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν δύο εκθέσεις. Η πρώτη έκθεση με θέμα «Τα Πέτρινα Πανεπιστήμια» και η δεύτερη «Στιγμές του αγώνα μέσα στα Πανεπιστήμια... από την ΟΚΝΕ στις μέρες μας».

Στη Λάρισα

Σήμερα Τετάρτη, στις 8 μ.μ., στο «Φρούριο», (πλατεία Λαμπρούλη), γίνεται το Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λάρισα, που περιλαμβάνει: Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα με τίτλο «...έρχονται από πολύ μακριά, πάνε πολύ μακριά... Χθες - σήμερα - αύριο... Δείχνουν το δρόμο μπροστά...» από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ. Ομιλία από τον Θοδωρή Αναπλιώτη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της Οργάνωσης. Συναυλία με τους No name suffering (NNS)/ Fears Constellation και Λευτέρη Βουλγαράκη. Λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι, με τους Ανδρέα Νούτσο, Ελιάννα Κούτη - Εφραιμίδου, Μανώλη Γαρυφαλλόπουλο και Σάκη Πνευματικό.

Επίσης, την Παρασκευή 26 Ιούνη, γίνεται το Εργατικό Φεστιβάλ στο Βόλο, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου, ενώ την ίδια μέρα ξεκινούν οι διήμερες εκδηλώσεις του Εργατικού Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, που θα γίνουν στο Γεντί Κουλέ.

Δράσεις ενόψει της Παγκόσμιας Μέρας κατά των Ναρκωτικών

Μπροστά στην Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιούνη, το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) και το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) συνεχίζουν τις πολύμορφες προγραμματισμένες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, τις επόμενες μέρες το ΕΣΥΝ διοργανώνει:

27/6 - Πικετοφορία σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

24/6 - Εκδήλωση στην κεντρική πλατεία Μοσχάτου με το Σύλλογο Γυναικών Μοσχάτου - Ταύρου.

25/6 - Εκδήλωση στην κεντρική πλατεία Ν. Σμύρνης με ομιλίες και συναυλία.

25/6 - Εκδηλώσεις σε κεντρικό πεζόδρομο της Ν. Ιωνίας με προβολή video και διαδραστικά παιχνίδια για τις εξαρτήσεις.

26-27/6 - Διήμερες εκδηλώσεις στο θεατράκι Μενιδίου δίπλα στο δημαρχείο με ομιλίες, συναυλίες, θεατρική παράσταση και παρουσίαση εργασίας μαθητών της πόλης για τα ναρκωτικά.

27/6 - Εκδήλωση σε κεντρική πλατεία της πόλης με το Σύλλογο Γυναικών Αμαρουσίου.

29/6 - Εκδήλωση σε κεντρική πλατεία της Νίκαιας με αθλητικούς, πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης και το Σύλλογο Γυναικών Νίκαιας.

24/6 - Εκδήλωση σε Καλαμαριά με τη Λαϊκή Επιτροπή.

26/6 - Πολύωρη παρέμβαση στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη με την Ομάδα Κρουστών του Προγράμματος ΑΡΓΩ και το ΚΕΘΕΑ.

25-26/6 - Διήμερες εκδηλώσεις με ποδηλατοδρομία, συναυλίες, ομιλίες, αθλητικές δράσεις σε συνεργασία με Δήμο Πάτρας, ΚΕΘΕΑ.

25/6 - Ποδηλατοδρομία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά σε συνεργασία με ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και ομάδα βόλεϊ της ΑΕΛ.

26/6 - Ημερίδα για τα ναρκωτικά με θέμα «ενισχύουμε την κοινωνική αλυσίδα στην πρόληψη», στην πλατεία Λαμπρούλη με ομιλίες από ΕΣΥΝ, ΚΕΘΕΑ, ΕΛΜΕ, Ενωση Γονέων, Σύλλογο Αθλητών Πάλης Λάρισας.

25/6 - Ξεκινά το διήμερο 10ο Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ Νέων στη Λιβαδειά, στις 8.30 μ.μ.

Συνεχίζεται μέχρι και τις 27/6 το 10ο πολιτιστικό και αθλητικό φεστιβάλ του ΕΣΥΝ στο θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου», στην Κέρκυρα. 24/6 θεατρική παράσταση «Κλέψε λιγότερο», από το 1ο Λύκειο.

Το ΚΕΘΕΑ προγραμματίζει εκδηλώσεις με κεντρικό μήνυμα «Το στίγμα μας είναι η ένταξη». Τις επόμενες μέρες θα γίνουν:

ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΚΕΘΕΑ «ΝΟΣΤΟΣ - ΕΞΑΝΤΑΣ»

Αγιος Διονύσιος, Λιμάνι, 26/6, 19.00 - 22.00, ενημερωτικό περίπτερο, θεατρικό δρώμενο, graffiti, συναυλία με τους «ΧΟΡΔΕΣ» και «ILLEGAL OPERATION».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΕΘΕΑ «ΙΘΑΚΗ», ΚΕΘΕΑ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»

Παραλία Θεσσαλονίκης (Αγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου), 26/6, 19.00 - 24.00, εκθέσεις κεραμικής, γυαλιού, φωτογραφίας, εικαστικών, εργαστήριο κατασκευής μικρών κρουστών και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης Πάρκο Πολυδώρου, 26 - 28/6, από τις 18.00 τριήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ με συναυλίες και πολιτιστικά δρώμενα.

ΠΑΤΡΑ, ΚΕΘΕΑ «ΟΞΥΓΟΝΟ»

Πλατεία Γεωργίου, 26/6, 20.00, παρατήρηση έναστρου ουρανού σε συνεργασία με την Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίωνας».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Φιλικός αγώνας μπάσκετ

«Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις. Οχι σε όλα τα ναρκωτικά» ήταν το μήνυμα που αναδείχθηκε μέσα από το φιλικό αγώνα μπάσκετ που πραγματοποιήθηκε προχτές το απόγευμα μεταξύ της ομάδας της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ και της αντίστοιχης του ΚΕΘΕΑ «ΙΘΑΚΗ». Ο φιλικός έγινε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, παρουσία πλήθους νέων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ενόψει της Παγκόσμιας Μέρας Κατά των Ναρκωτικών.

Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του ΚΕΘΕΑ, που έκανε την ανατροπή στο σκορ στα τελευταία λεπτά! Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομους χαιρετισμούς από τον Γιάννη Κανάτσιο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, και από τον Λάζαρο, εκ μέρους της ΙΘΑΚΗΣ, που ευχαρίστησε την ΚΝΕ για τις πρωτοβουλίες της τονίζοντας ότι αποτελούν στήριγμα στον αγώνα τους.

Ολα τα έσοδα της αθλητικής εκδήλωσης θα διατεθούν για τις ανάγκες των προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ.

Στις Σέρρες

Εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας κατά των Ναρκωτικών διοργανώνουν η Επιτροπή Αγώνα του ΜΑΣ και ο Σύλλογος Γυναικών Σερρών (μέλος της ΟΓΕ), το Σάββατο 27 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας των Σερρών.

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρουσίαση της έκδοσης ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Εκδήλωση για την παρουσίαση της έκδοσης των θέσεων του ΚΚΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, αύριο, Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο κτίριο της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης. Την έκδοση των θέσεων θα παρουσιάσει η Λούλα Καρατζά, επικεφαλής του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ.

Εκδηλώσεις από Λαϊκές Επιτροπές στη Θεσσαλονίκη

Εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών διοργανώνουν οι Λαϊκές Επιτροπές Ε' Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς, σήμερα Τετάρτη:

Στο Ε' Διαμέρισμα, στις 7.30 μ.μ., στο πάρκο Καούδη, θα μιλήσει ο Γιάννης Γκρανόπουλος, κοινωνιολόγος, εργαζόμενος στο πρόγραμμα αποκατάστασης εξαρτημένων ατόμων «Ιανός», του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Στην Καλαμαριά, στις 8 μ.μ., στο πάρκο Κηφισιάς, θα μιλήσουν τα μέλη του ΕΣΥΝ Μαρία Βαλήλα και Αλέξανδρος Τσοχανταρίδης, καθώς και ο Χρήστος Βέττας, μέλος του ΚΕΘΕΑ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ». Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Κώστα Καρμπά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ