ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Φλεβάρη 2001
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ
Περίσσευμα κυβερνητικής αναλγησίας
  • Ο υφυπουργός Αμυνας, όπως και στην περίπτωση του Κοσσόβου, είπε στη Βουλή ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας!
  • Ο Ν. Γκατζής κατήγγειλε ότι στα εργοστάσια του Βόλου και της Λάρισας δεν έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι

Την τακτική του εφησυχασμού που ακολούθησε και στην περίπτωση του Κοσσόβου, μέχρι όμως να αποκαλυφθούν τα συγκεκριμένα κρούσματα λευχαιμίας, ακολουθεί η κυβέρνηση και στις καταγγελίες για θανάτους από καρκίνο σε στρατιωτικά εργοστάσια του Βόλου και της Λάρισας.

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής, καλώντας το υπουργείο Αμυνας να απαντήσει για τις καταγγελίες ότι στα συγκεκριμένα εργοστάσια επισκευάστηκαν άρματα μάχης που πήραν μέρος στον πόλεμο του Κόλπου και στο Κόσσοβο.

Ο υφυπουργός Αμυνας Δ. Αποστολάκης αναλώθηκε σε μία διαφήμιση της κυβερνητικής πολιτικής, σύμφωνα με την οποία υπάρχει «αυξημένη ευαισθησία για την υγεία του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων». Ως παράδειγμα, έφερε τις ενέργειες που έγιναν για τους στρατιωτικούς που πήγαν στο Κόσσοβο, ενώ είπε ότι υπάρχει διακλαδική επιτροπή που παρακολουθεί όλες τις υποθέσεις. Μόνο στο τέλος της απάντησής του, είπε δύο λέξεις για τις συγκεκριμένες καταγγελίες, λέγοντας ότι στα συγκεκριμένα εργοστάσια δεν ήρθε κανένα άρμα μάχης από τον πόλεμο του Κόλπου, ενώ όσα έρχονται από το Κόσσοβο έχουν πιστοποιητικό από την KFOR ότι έχουν ελεγχθεί. Τα άρματα αυτά, είπε ο Δ. Αποστολάκης, εξετάζονται και από ελληνικές υπηρεσίες και οι μετρήσεις δεν έδειξαν καμία επιβάρυνση. Ανακοίνωσε δε ότι τις επόμενες μέρες θα πάει στα εργοστάσια κλιμάκιο της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας για μετρήσεις.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής, που επισκέφθηκε πρόσφατα το 304 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης (ΠΕΒ) στο Βόλο, είπε ότι εκεί φαίνεται, όχι η ευαισθησία, όπως είπε ο υφυπουργός, αλλά η αναλγησία. Στο εργοστάσιο αυτό, κατήγγειλε, δεν υπάρχει γιατρός Εργασίας, αλλά υπηρετεί ένας απλός στρατιώτης γιατρός. Οταν, είπε, οι εργαζόμενοι εκεί δουλεύουν μέσα σε υλικά που είναι βλαβερά, δεν υπάρχει ούτε το απαραίτητο μηχάνημα μέτρησης της μόλυνσης, ενώ δεν πήγε η ειδική επιστημονική επιτροπή, για να κατατάξει τους εργαζόμενους, ανάλογα με την επικινδυνότητα της εργασίας τους και, συνακόλουθα, να πάρει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ο Ν. Γκατζής επικαλέστηκε δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων τον Ιούλιο του 1992, σύμφωνα με τα οποία στο 304 ΠΕΒ πήγαν άρματα από το Νταχρέιν και το Λίβανο, ενώ ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία, μέσα σε έξι χρόνια σημειώθηκαν 16 θάνατοι από καρκίνο μόνο στο Βόλο, ενώ δεν έγιναν σχετικές μετρήσεις στη Λάρισα. Καταλήγοντας, ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι είναι αρνητικό το ότι δεν πήγε ακόμα στην περιοχή ο «Δημόκριτος» για έλεγχο, σημειώνοντας ότι οι όποιες ενέργειες γίνονται μόνο μετά τη σχετική διαμαρτυρία του δημάρχου της περιοχής.

ΦΟΡΕΙΣ ΛΑΓΚΑΔΑ
Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια

Μεγάλη σύσκεψη φορέων της περιοχής, με στόχο το συντονισμό της αντιΝΑΤΟικής δράσης

Avaton

Το αίτημα να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, καθώς και να μη χρησιμοποιηθεί ξανά το πεδίο βολής Ασκού - Προφήτη, αλλά και και ολόκληρη η περιοχή της Θεσσαλονίκης για ΝΑΤΟικές ασκήσεις, διατυπώνουν οι φορείς της επαρχίας Λαγκαδά.

Μέσα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Λαγκαδά αποφασίστηκε η συνέχιση και κλιμάκωση της δράσης των κατοίκων και φορέων της περιοχής. Στη σύσκεψη μετείχαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος περιοχής Λαγκαδά, Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Γονέων και Κηδεμόνων ΤΕΕ Λαγκαδά, Παραρτήματος Οικοδόμων, Σωματείου Εργαζομένων ΑΓΝΟ, ο πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ στη Β` Θεσσαλονίκη Γ. Ρόκκος και δεκάδες άλλοι.

Εκφράστηκε η έντονη ανησυχία όλων για τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρχουν - αλλά τις γνωρίζουν - από την ενδεχόμενη χρήση βλημάτων με απεμπλουτισμένο ουράνιο, στη διάρκεια διεξαγωγής της ΝΑΤΟικής άσκησης «Dynamic Mix» το καλοκαίρι του 2000. Και αποφασίστηκε να ζητήσουν έγγραφη ενημέρωση από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας για τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στο πεδίο βολής Ασκού - Προφήτη, στη διάρκεια της ΝΑΤΟικής άσκησης «Dynamic Mix», καθώς και την έρευνα της περιοχής από ειδικά κλιμάκια επιστημόνων του «Δημόκριτου», αλλά και επιστήμονες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Επίσης αποφασίστηκε να διοργανωθεί νέα σύσκεψη με στόχο τη συμμετοχή όλων των φορέων της περιοχής και της ΤΑ, οι εκπρόσωποι της οποίας δυστυχώς απουσίαζαν, αν και είχαν κληθεί. Επόμενος στόχος είναι η διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, αλλά και ειδικής ημερίδας για την ενημέρωση των κατοίκων της επαρχίας Λαγκαδά.

Οι κάτοικοι προβάλλουν και τον κίνδυνο περιβαλλοντικής καταστροφής, αφού, όπως καταγγέλλουν, δύο χείμαρροι που διέρχονται από το πεδίο βολής, καταλήγουν στις λίμνες Κορώνεια και Βόλβη. Ιδιαίτερα ανάστατοι, όμως, είναι οι αστυνομικοί υπάλληλοι της περιοχής, που στην περίοδο της ΝΑΤΟικής άσκησης είχαν αναλάβει την περιφρούρηση του χώρου σε 24ωρη βάση και την κάλυψη της επιχείρησης μεταφοράς, εγκατάστασης και απομάκρυνσης των ΝΑΤΟικών δυνάμεων και των όποιων επικίνδυνων υλικών μετακινήθηκαν.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΛΟΝΙΑΣ
Αμεση καταστροφή όλων των πυρηνικών όπλων

Το έγκλημα διαρκείας των ιμπεριαλιστών σε βάρος των λαών της Γιουγκοσλαβίας και γενικότερα των λαών της Βαλκανικής, καταγγέλλει με ψήφισμά του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Κολονίας. Το συγκεκριμένο ψήφισμά τους, οι Ελληνες ομογενείς κοινοποιούν προς το προεδρείο της Βουλής, τα Ελληνικά κόμματα και τον ημερήσιο Ελληνικό τύπο.

Μεταξύ άλλων στο κείμενο υπογραμμίζεται ότι «οι βομβαρδισμοί μπορεί να σταμάτησαν, ο πόλεμος όμως συνεχίζεται με άλλα μέσα. Οι τρομακτικές συνέπειες από τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής που χρησιμοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ μόλις τώρα αρχίζουν να γίνονται ορατές». Οι πραγματικές διαστάσεις του στυγερού αυτού εγκλήματος, τονίζεται σ' άλλο σημείο, θα φανούν στο προσεχές μέλλον, αφού αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να προσδιοριστούν είτε τοπικά, είτε χρονικά.

Παράλληλα οι Ελληνες ομογενείς επισημαίνουν τις τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και τονίζουν ότι «γνώριζε, αλλά παρ' όλα αυτά πειθάρχησε στις προσταγές του ΝΑΤΟ παραχωρώντας σ' αυτό όλες τις διευκολύνσεις και αδιαφορώντας για τις τραγικές συνέπειες που θα υποστούν οι λαοί των Βαλκανίων.

Ενώνουμε τη φωνή διαμαρτυρίας, τονίζουν, με όλους αυτούς που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα της Νέας Τάξης και απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση «την άμεση επιστροφή των Ελλήνων φαντάρων και των Ελλήνων φοιτητών, καθώς και την απομάκρυνση της χώρας μας από κάθε επιχείρηση και σχεδιασμό του ΝΑΤΟ».

Κλείνοντας το κείμενο του ψηφίσματός τους, εκφράζουν επίσης την απαίτησή τους για την άμεση καταστροφή όλων των πυρηνικών όπλων και την απομάκρυνση όλων των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων από τα Βαλκάνια. Την παραδειγματική τιμωρία όλων των υπευθύνων που υπέγραψαν και συμμετείχαν στους βομβαρδισμούς, καθώς και την αποζημίωση των θυμάτων.

Θα λυτρωθούν οι Βαλκάνιοι από τη ΝΑΤΟική τάξη;

Βασανιστική πορεία είχαν οι λαοί της Βαλκανικής. Για αιώνες ολόκληρους υπόδουλοι αρχικά των βυζαντινών, ενώ στη συνέχεια βρέθηκαν κάτω από τον οθωμανικό ζυγό. Στις αρχές του 19ου αιώνα - υπό την καταλυτική επίδραση της μεγάλης Γαλλικής Επανάστασης - διαμορφώνονται τα βαλκανικά έθνη. Πάντα, η Δυτική Ευρώπη - σαν όρος που προσδιορίζει τον σκληρό πυρήνα των καπιταλιστικών παραγωγικών σχέσεων - αντιμετώπιζε τους Βαλκάνιους σαν φτωχούς συγγενείς και σαν απόπαιδα, σαν χώρο εκτόνωσης των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων. Εχοντας υπό την επιρροή τους, τις κυρίαρχες τάξεις των βαλκανικών κρατών και κυβερνήσεις τους ενεργούμενά τους, προωθούσαν τους πολιτικούς, οικονομικούς και πολεμικούς τους σχεδιασμούς, πάντα σε βάρος των λαών της Βαλκανικής. Ο ελληνικός λαός έχει πικρή εμπειρία από τέτοιου είδους πολιτικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, γιατί ήταν αυτοί οι μεγάλοι αυτουργοί τους εγκλήματος της μικρασιατικής τραγωδίας το 1922.

Μοναδική φωτεινή εξαίρεση στη Βαλκανική Χερσόνησο, αποτέλεσε η περίοδος 1945 μέχρι το 1990, με τη δημιουργία των σοσιαλιστικών βαλκανικών δημοκρατιών. Η εμφάνισή τους στο γεωγραφικό ορίζοντα, ήταν ο καθοριστικός παράγοντας, για να εδραιωθεί το κλίμα συνεργασίας και ειρήνευσης στην περιοχή, να καταπραΰνουν τα πάθη και τα μίση και να κοιτιούνται οι Βαλκάνιοι σαν γείτονες και φίλοι και όχι σαν... προαιώνιοι εχθροί. Και αυτό παρά τις πολεμοχαρείς κραυγές πολιτικών παραγόντων στην Ελλάδα για το «σιδηρούν παραπέτασμα», την πολιτική ανωμαλία στη χώρα μας κατά την περίοδο της επτάχρονης δικτατορίας, τη χρησιμοποίηση του ελληνικού εδάφους σαν κατασκοπευτικό παρατηρητήριο και ορμητήριο του ΝΑΤΟ, την αποθήκευση πυρηνικών όπλων κλπ. Ακόμα και αστοί πολιτικοί, όπως ο Κ. Καραμανλής και ο Α. Παπανδρέου, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την ευνοϊκή αυτή συγκυρία, δημιουργώντας τον άξονα Σόφιας - Αθήνας, ο οποίος, εκτός των άλλων, υπήρξε αποφασιστικός ανασχετικός παράγοντας της αμερικανοκινούμενης τουρκικής επιθετικότητας. Η Ελλάδα και η Τουρκία, σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, από κοινού συμμετείχαν στην υπονόμευση των σοσιαλιστικών χωρών, αλλά οι Ελληνες αστοί πολιτικοί δεν έχασαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τις χώρες αυτές, κυρίως τη Βουλγαρία, σαν κυματοθραύστη του τουρκικού επεκτατισμού.

Ο,τι όμως είναι ωραίο πεθαίνει νωρίς. Τα τρομερά γεγονότα στις αρχές της δεκαετίας του '90, οδήγησαν στην εξαφάνιση των σοσιαλιστικών χωρών και στη Βαλκανική. Αλαλαγμοί χαράς στο δυτικό κόσμο της... ελευθερίας και της... δημοκρατίας. Εφυγε ο επάρατος κομμουνισμός και επιτέλους, ήρθε η δημοκρατία. Το τι ακολούθησε στη συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστό. Λες και οι Ερινύες περίμεναν από καιρό την κατάλληλη ευκαιρία να εκδικηθούν με αφάνταστη σκληρότητα και βαναυσότητα τους λαούς της Βαλκανικής. Το σίγουρο είναι ότι η δημοκρατία του κέρδους (άρα μη - δημοκρατία) αποδείχτηκε θανατηφόρα για τους λαούς αυτούς. Κατακόρυφη πτώση του βιοτικού επιπέδου, γρήγορη εξάπλωση της φτώχειας, επανεμφάνιση ξεχασμένων ασθενειών, της πορνείας, των ναρκωτικών, η μαφία, το όριο ζωής μειώνεται δραματικά, η φωτογραφική κάμερα καταγράφει παιδιά στη Ρουμανία που ζουν σαν τρωγλοδύτες σε σπηλιές. Ο τρόμος και θάνατος απλώνεται πάνω από ανθρώπους, οι οποίοι, τουλάχιστον, είχαν μάθει να ζουν αξιοπρεπώς.

Για τραγική ειρωνεία της τύχης, τα χειρότερα δεινά τα επιφύλαξε ο «δυτικός πολιτισμός» για τη Γιουγκοσλαβία. Τη χώρα δηλαδή που οι Δυτικοί επευφημούσαν - μαζί με τη Ρουμανία του Τσαουσέσκου - επειδή είχε - έλεγαν τότε - το θάρρος να ανεξαρτητοποιηθεί από τη Μόσχα... Ηταν η εποχή που η δημιουργία ρηγμάτων στο σοσιαλιστικό στρατόπεδο χαιρετιζόταν με διθυράμβους από τους Δυτικούς, οι οποίοι απένειμαν εύσημα θάρρους και δημοκρατικότητας.... Στη συνέχεια «ανακάλυψαν» ότι ο Τσαουσέσκου ήταν... δικτάτορας.

Τη Γιουγκοσλαβία, λοιπόν, αποφάσισαν να την τεμαχίσουν. Φόρεσαν την ποδιά του χασάπη και τη μοίρασαν σε Σερβία, Κροατία, Σλοβενία κλπ. Επειτα διαπίστωσαν ότι οι μουσουλμάνοι της Βοσνίας καταπιέζονταν από τους χριστιανούς Σέρβους. Και επενέβησαν, πάντα... δημοκρατικά, βομβαρδίζονταν και τους δύο - όπως αποδείχτηκε σήμερα - με απεμπλουτισμένο ουράνιο. Αλλά, τα δεινά δε σταμάτησαν εκεί. Επέβαλαν στο Μαυροβούνιο ένα δικό τους αχυράνθρωπο, δημιούργησαν μισθοφορικό στρατό Αλβανών δολοφόνων και δημιούργησαν στη συνέχεια το Κόσσοβο με τις τρομακτικές εικόνες τού από αέρα βομβαρδισμού με 1.000 «δημοκρατικά» αεροπλάνα. Ολος ο δυτικός «πολιτισμός» βουτηγμένος στο αίμα. Μαζί του και ο Σημίτης και οι υπουργοί του, που είχαν μετατραπεί τις ημέρες αυτές σε τροχονόμους των αμερικανοΝΑΤΟικών εφοδιοπομπών. Σήμερα «ανακαλύπτεται» ότι στη Γιουγκοσλαβία πραγματοποιήθηκε πυρηνικός πόλεμος χαμηλής έντασης, υπήρξαν τα πρώτα θύματα λευχαιμίας, όλοι βγάζουν κραυγές αγωνίας για τους Ελληνες στρατιώτες των δυνάμεων κατοχής του Κόσσοβου και της Βοσνίας και για τους Ελληνες φοιτητές. Οι Γιουγκοσλάβοι μπορούν να πεθαίνουν. Ποιος ενδιαφέρεται γι' αυτούς. Ο Σημίτης, ο Τσοχατζόπουλος, ο Λαλιώτης, έχοντας βουτήξει τα χέρια τους στο αίμα αθώων, επιχειρούν ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην εσωκομματική σκακιέρα. Ετσι είναι οι πολιτικοί στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Οι εφημερίδες που στηρίζουν και στηρίζονται από το σύστημα αφιερώνουν σελίδες επί σελίδων για το «σύνδρομο των Βαλκανίων». Ο κόσμος πρέπει να εκτονωθεί για να μη βγει στους δρόμους. Μετά το θέμα θα «πνιγεί». Ετσι έγινε και με το «Σαμίνα», το «Δύστος», τη «Ρικομέξ». Ετσι δουλεύει το σύστημα. Δεν αποκλείεται αύριο να βρεθούν «ειδήμονες» και να προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι θα πρέπει να ζούμε με τη ραδιενέργεια, όπως θα 'πρέπει να ζούμε με τις τρελές αγελάδες και τελικά να ζούμε με ένα παραγερασμένο κοινωνικό σύστημα που έχει αρχίσει να «τρελαίνεται»... Ισως το περιβάλλον αυτό της φρίκης εμπνεύσει κάποιο νέο συγγραφέα και γράψει για τον ...έρωτα στην εποχή της ραδιενέργειας.

Εν τω μεταξύ τα Βαλκάνια πενθούν. Οι Βαλκάνιοι άνθρωποι μετρούν τους νεκρούς τους, αντικρίζουν τα κατεστραμμένα κτίρια, τις γκρεμισμένες γέφυρες, τον τραγουδισμένο Δούναβη που έχει γίνει... ραδιενεργός. Η κάποτε ειρηνική Βαλκανική έχει γίνει ένα απέραντο μονοπάτι προσφύγων, μεταναστών, λαθρεμπόρων, τυχοδιωκτών. Η ιμπεριαλιστική μπότα έχει πατήσει για τα καλά τα χώματα των κάποτε ειρηνικών ανθρώπων και το αίμα με τη δυστυχία ρέουν άφθονα.

Θα υπάρξει κάποτε λύτρωση απ' όλα αυτά; Σε αντίθεση με τη χριστιανική λύτρωση που αναμένει το θαύμα από τον ουρανό, εμείς οι κομμουνιστές πιστεύουμε, ότι η λύτρωση μπορεί να προέλθει μόνο από τον ίδιο τον άνθρωπο που υποφέρει. Και λύτρωση δεν μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο από την κοινωνική επανάσταση, που θα ανοίξει το δρόμο σε μια νέα σοσιαλιστική προοπτική. Για να ανθίσει και πάλι το χαμόγελο στα παιδικά χείλη και να ειρηνεύει ο τρομοκρατημένος και φοβισμένος Βαλκάνιος άνθρωπος, ο οποίος θα πρέπει να γίνει και πάλι ΑΝΘΡΩΠΟΣ.


Θανάσης ΚΑΝΙΑΡΗΣ

ΚΗΦΙΣΙΑ
Εκδήλωση για τα Βαλκάνια

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Βαλκάνια και Νέα Τάξη» οργανώνει η Επιτροπή Ενάντια στον Πόλεμο για την Υπεράσπιση της Ειρήνης και των Δημοκρατικών Δικαιωμάτων την Τετάρτη 21 Φλεβάρη στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Κηφισιάς (Διονύσου και Μυρσίνης, στις 6 το απόγευμα). Το θέμα θα παρουσιάσουν ο Θέμος Στοφορόπουλος, πρέσβης επί τιμή και μέλος της Επιτροπής «Πρωτοβουλία Πολιτών στη Νέα Τάξη» και ο Δ. Καλτσώνης, μέλος της Γραμματείας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις

Τρεις αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται αύριο Τετάρτη από μαζικούς φορείς και επιτροπές ειρήνης. Συγκεκριμένα:

- Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά πραγματοποιεί σύσκεψηστις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του, στην οποία καλεί μαζικούς φορείς, επαγγελματικές ενώσεις, συνδικαλιστικές οργανώσεις κ.ά., προκειμένου να συζητήσουν και να προγραμματίσουν τη «σθεναρή αντίσταση ενάντια στο έγκλημα που συντελέστηκε και συντελείται από το ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, με τρομακτικές οικονομικές και οικολογικές συνέπειες».

- Η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς και μαζικοί φορείς της πόλης διοργανώνουν συζήτηση για το «σύνδρομο των Βαλκανίων» και τις επιπτώσεις στους λαούς και το περιβάλλον από τις ΝΑΤΟικές βόμβες, στο δημαρχείο της πόλης, στις 7.30 μ.μ., με ομιλητή τον χημικό, διευθυντή του «Δημοκρίτου», Ν. Κατσαρό.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Δάφνης και ο Σύλλογος Γυναικών καλούν στην εκδήλωση - συζήτηση, που διοργανώνουν, στα ΚΑΠΗ Δήμου Δάφνης, οδός Αλεξάνδρας και Βύρωνος, στις 6.30 μ.μ., με θέμα: «Βαλκάνια, παρόν και μέλλον». Θα μιλήσουν οι Μ. Σοφικίτης ταξίαρχος ε.α., Αρβανίτη Σωτηροπούλου πυρηνικός ιατρός, Ν. Φωτιάδης καθηγητής ΑΕΙ και αντιπρόεδρος ΕΕΔΥΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ