Τρίτη 20 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΛΟΝΙΑΣ
Αμεση καταστροφή όλων των πυρηνικών όπλων

Το έγκλημα διαρκείας των ιμπεριαλιστών σε βάρος των λαών της Γιουγκοσλαβίας και γενικότερα των λαών της Βαλκανικής, καταγγέλλει με ψήφισμά του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Κολονίας. Το συγκεκριμένο ψήφισμά τους, οι Ελληνες ομογενείς κοινοποιούν προς το προεδρείο της Βουλής, τα Ελληνικά κόμματα και τον ημερήσιο Ελληνικό τύπο.

Μεταξύ άλλων στο κείμενο υπογραμμίζεται ότι «οι βομβαρδισμοί μπορεί να σταμάτησαν, ο πόλεμος όμως συνεχίζεται με άλλα μέσα. Οι τρομακτικές συνέπειες από τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής που χρησιμοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ μόλις τώρα αρχίζουν να γίνονται ορατές». Οι πραγματικές διαστάσεις του στυγερού αυτού εγκλήματος, τονίζεται σ' άλλο σημείο, θα φανούν στο προσεχές μέλλον, αφού αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να προσδιοριστούν είτε τοπικά, είτε χρονικά.

Παράλληλα οι Ελληνες ομογενείς επισημαίνουν τις τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και τονίζουν ότι «γνώριζε, αλλά παρ' όλα αυτά πειθάρχησε στις προσταγές του ΝΑΤΟ παραχωρώντας σ' αυτό όλες τις διευκολύνσεις και αδιαφορώντας για τις τραγικές συνέπειες που θα υποστούν οι λαοί των Βαλκανίων.

Ενώνουμε τη φωνή διαμαρτυρίας, τονίζουν, με όλους αυτούς που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα της Νέας Τάξης και απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση «την άμεση επιστροφή των Ελλήνων φαντάρων και των Ελλήνων φοιτητών, καθώς και την απομάκρυνση της χώρας μας από κάθε επιχείρηση και σχεδιασμό του ΝΑΤΟ».

Κλείνοντας το κείμενο του ψηφίσματός τους, εκφράζουν επίσης την απαίτησή τους για την άμεση καταστροφή όλων των πυρηνικών όπλων και την απομάκρυνση όλων των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων από τα Βαλκάνια. Την παραδειγματική τιμωρία όλων των υπευθύνων που υπέγραψαν και συμμετείχαν στους βομβαρδισμούς, καθώς και την αποζημίωση των θυμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ