Τρίτη 20 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Η τέχνη στο πλευρό της Δημοκρατίας

Εγινε χτες μια πρώτη συζήτηση για τη συμβολή των καλλιτεχνών στην πάλη για τις λαϊκές ελευθερίες

Μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας με προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, με πρωτοβουλία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη».

Σκοπός της συνάντησης ήταν η αναζήτηση μορφών και μεθόδων δράσης του καλλιτεχνικού κόσμου στην υπόθεση της υπεράσπισης των λαϊκών δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων που αμφισβητούνται ανοιχτά και συστηματικά από την εξουσία.

Αναλύοντας τους λόγους που οδήγησαν στην ίδρυση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», ο Θ. Παπαμάργαρης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, αναφέρθηκε στην καταστρατήγηση βασικών δημοκρατικών ελευθεριών του λαού από την κρατική εξουσία και στην ταυτόχρονη χαλάρωση των αντανακλαστικών της κοινωνίας.

Παίρνοντας το λόγο ο Γ. Νάκης, μέλος της ΣΕ, χαρακτήρισε ελπιδοφόρα τη συμμετοχή των καλλιτεχνών στο κίνημα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και πρόσθεσε ότι αυτή η συμμετοχή πρέπει να εκφραστεί μέσω κινήσεων, πρωτοβουλιών, επιτροπών.

Με τη σειρά του ο Τ. Παππάς σημείωσε, ότι η πρωτοβουλία αυτή θέλει να δημιουργήσει ρήγματα στον αποκλεισμό της άλλης άποψης και στη θεωρία των μονόδρομων. Πρόσθεσε ακόμη ότι τα τελευταία χρόνια τα δημοκρατικά δικαιώματα τίθενται σε πολύ μεγάλη δοκιμασία.

Ακολούθησε ένας πλούσιος διάλογος, όπου εκφράστηκαν οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες των καλλιτεχνών για τη μεγαλύτερη λαϊκή συσπείρωση πάνω στο ζήτημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της εκλαΐκευσης των κινδύνων που προκύπτουν μέσα από την κατάργηση των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, τομέας στον οποίο οι καλλιτέχνες μπορούν να προσφέρουν πάρα πολλά.

Αυτή η πρώτη συνάντηση έκλεισε, ανανεώνοντας το αγωνιστικό ραντεβού για τη Δευτέρα 5 Μάρτη, στο Θέατρο Καρέζη, στην εκδήλωση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» με θέμα: «ο κίνδυνος ενός νέου τρομονόμου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ