ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015
Σελ. /20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΚΑΜΠΑΛΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Να δει... ομίλους από σήμερα

Θέλοντας να επιβεβαιώσει από σήμερα το ρόλο του ως φαβορί των αναμετρήσεων και επιδιώκοντας μια εμφάνιση που θα σβήσει τις άσχημες μνήμες από τη ρεβάνς στο Βέλγιο κόντρα στην Μπριζ (ήττα με 3-0) για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με την Γκαμπάλα στο Αζερμπαϊτζάν για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Στόχος των «πρασίνων» είναι να βάλουν από σήμερα τις βάσεις ώστε η πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης και φυσικά η συνέχεια της ευρωπαϊκής τους πορείας για τη νέα σεζόν να είναι στα χέρια τους. Αν και η ελληνική ομάδα θεωρείται ευνοημένη της κλήρωσης των πλέι οφ καθώς θα μπορούσε να της τύχει πιο ισχυρός αντίπαλος, εντούτοις όπως τονίζει και ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, το άγνωστο των αντιπάλων είναι κάτι που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Ο ίδιος επισήμανε πως η ομάδα είναι πιο έτοιμη πλέον σε σχέση με τους αγώνες κόντρα στην Μπριζ, ωστόσο οι παίκτες του χρειάζεται να είναι πολύ συγκεντρωμένοι για τη σημερινή αναμέτρηση. Ο Ελληνας τεχνικός στάθηκε στο γεγονός ότι η Γκαμπάλα έχει περάσει τρεις προκριματικούς αγώνες και η εικόνα της δείχνει μια ομάδα ιδιαίτερα απειλητική από τη μέση και μπροστά. Στα αγωνιστικά ζητήματα οι απουσίες δεν λείπουν για τον Παναθηναϊκό αφού εκτός αποστολής έμειναν οι Βίκτορ Κλωναρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπούρμπος, Εσιέν αλλά και ο τιμωρημένος Σάντσεθ, η απουσία του οποίου φαίνεται να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Γιάννη Αναστασίου. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στο κλίμα που αναμένεται να συναντήσει η ομάδα σήμερα, ιδιαίτερα μετά τα όσα έχουν συμβεί στους αγώνες της Γκαμπάλα με τον Απόλλωνα Λεμεσού, τονίζοντας ότι αυτόν και τους παίκτες του ενδιαφέρουν τα δρώμενα εντός αγωνιστικού χώρου.

  • Ενα καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τις αναμετρήσεις κόντρα στην Μπριζ θέλει να δείξει σήμερα ο Παναθηναϊκός

    Eurokinissi

    Ενα καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τις αναμετρήσεις κόντρα στην Μπριζ θέλει να δείξει σήμερα ο Παναθηναϊκός
    Σε συμφωνία με τη Νιούκαστλ φέρεται να κατέληξε ο Παναθηναϊκός για την αγορά των δικαιωμάτων του Μεχντί Αμπέντ και, όπως όλα δείχνουν, απομένουν τα διαδικαστικά για να επισημοποιηθεί η μεταγραφή του παίκτη.
ΠΑΟΚ - ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ
Νίκη με μηδέν παθητικό ο στόχος

Τη νίκη χωρίς να δεχθεί γκολ έθεσε ο Ιγκόρ Τούντορ ως στόχο του ΠΑΟΚ στο σημερινό πρώτο αγώνα κόντρα στη δανική Μπρόντμπι στην Τούμπα, για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Σύμφωνα με τον Κροάτη τεχνικό του Δικεφάλου, για να επιτευχθεί ο στόχος της παρουσίας της ομάδας στους ομίλους της διοργάνωσης θα πρέπει όλοι να δώσουν το καλύτερο εαυτό τους τόσο σήμερα όσο και στον αγώνα ρεβάνς κόντρα σε μια ομάδα που δεν συγχωρεί λάθη. Ο ίδιος δεν συμφώνησε με αυτούς που θεωρούν εύκολο το έργο του ΠΑΟΚ και αδύναμη ομάδα την Μπρόντμπι, ωστόσο όμως έδειξε να έχει πίστη στις δυνατότητες των παικτών του, ότι μπορούν να πετύχουν το στόχο τους. Μάλιστα, όπως εξήγησε, δεν τον προβλημάτισε η μέτρια εικόνα που έδειξε η ομάδα στο φιλικό με τη Βέροια, καθώς, όπως είπε, τέτοιου είδους παιχνίδια γίνονται για να διορθωθούν τα λάθη. Για σήμερα πάντως τόνισε πως θεωρεί κλειδί την αμυντική λειτουργία γι' αυτό και έθεσε ως στόχο το «μηδέν παθητικό». Ο Τούντορ αποκάλυψε πως έχει ήδη στο μυαλό του τους 11 που θα ξεκινήσουν βασικοί, ωστόσο δεν γνωστοποίησε τα ονόματα. Για την περίπτωση του Κλάους Αθανασιάδη πάντως ξεκαθάρισε πως δεν είναι έτοιμος να βοηθήσει αυτή την στιγμή.

  • Με τρεις αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο Γιάννης Σκόνδρας για την αποβολή του στο ματς με τη Σπάρτακ Τρνάβα.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
Για την ανατροπή των προγνωστικών

Να κάνει αισθητή την παρουσία του κόντρα στο φαβορί των αναμετρήσεων και από τις πιο ισχυρές ομάδες της διοργάνωσης, όπως θεωρείται η τουρκική Φενέρμπαχτσε, θέλει στο σημερινό πρώτο παιχνίδι στο Περιστέρι ο Ατρόμητος. Μπορεί η αποστολή της ελληνικής ομάδας για το στόχο της πρόκρισης στους ομίλους να έγινε μετά την κλήρωση για τα πλέι οφ ακόμα πιο δύσκολη στο άκουσμα του αντιπάλου που καλείται να αντιμετωπίσει, ωστόσο στον Ατρόμητο επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για τις δύο αναμετρήσεις. Ακόμα και το γεγονός πως οι αντίπαλοι ήρθαν πλήρεις στην Αθήνα με τα δύο πλέον βαριά τους χαρτιά, τον Ολλανδό Φαν Πέρσι και τον Πορτογάλο Νάνι, στην αποστολή ωστόσο αυτό δεν πτοεί τους Περιστεριώτες. Αλλωστε, όπως τονίζουν όλοι στην ομάδα, εντός του αγωνιστικού χώρου θα φανεί η καλύτερη ομάδα και όχι από τη διαφορά των ρόστερ. Και βέβαια, ας σημειωθεί πως και κόντρα στην ΑΙΚ Στοκχόλμης ο Ατρόμητος υπολειπόταν σε ευρωπαϊκή εμπειρία της σουηδικής ομάδας, ωστόσο ήταν αυτός που ...χαμογέλασε τελευταίος.

Οπως τόνισε ο τεχνικός του Ατρόμητου, Μιχάλης Γρηγορίου, η ομάδα του θα μπει στις αναμετρήσεις χωρίς άγχος και θα προσπαθήσει να φανεί ανταγωνιστική. Από την άλλη, χαρακτήρισε τις αναμετρήσεις με την τουρκική ομάδα πρόκληση για τους παίκτες και δήλωσε σίγουρος πως θα σταθούν επάξια απέναντι στους αντιπάλους τους. Στα θετικά για τον κόουτς των Περιστεριωτών συγκαταλέγεται το γεγονός ότι θα έχει στη διάθεσή του για σήμερα τον Εμποου, παρά τις ενοχλήσεις που ένιωσε προχτές, ενώ σημειώνεται πως στην αποστολή ήδη έχει ενταχθεί από τις αρχές της βδομάδας και ο Μπιτόλο.

ΣΤΙΒΟΣ - IAAF
Νέος πρόεδρος... ίδιες λογικές

Ο Βρετανός πρώην πρωταθλητής των μεσαίων αποστάσεων Σεμπάστιαν Κόε είναι από χτες ο νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF), επικρατώντας στις εκλογές του Ουκρανού και επίσης πρώην πρωταθλητή του επί κοντώ Σεργκέι Μπούμπκα. Ο Κόε συγκέντρωσε 115 ψήφους έναντι 92 του αντιπάλου του.

Η εκλογή του Κόε, που θα αντικαταστήσει τον Σενεγαλέζο Λαμίν Ντιάκ, αφενός σηματοδοτεί την αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της Ομοσπονδίας μετά από 16 χρόνια, αφετέρου το γεγονός ότι για πρώτη φορά σε αυτή τη θέση ανέρχεται ένας πρώην αθλητής. Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την εκλογή του, ο Κόε μίλησε για το γεγονός ότι είναι απολύτως προετοιμασμένος για τα νέα του καθήκοντα και εστίασε στη μάχη κατά του ντόπινγκ και τον πόλεμο που δέχεται ο στίβος τα τελευταία χρόνια για τα απανωτά κρούσματα. Μίλησε για αλλαγή νοοτροπίας αλλά και αντιμετώπισης του φαινομένου της χρήσης αναβολικών. Σημειώνεται πως ο ίδιος, στην προεκλογική του ομιλία, είχε κάνει λόγο για τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης αρχής της Παγκόσμιος Ομοσπονδίας, που θα καταπολεμήσει και αυτή (πέρα από τον WADA) το θέμα των αναβολικών.

Οι ίδιες αγοραίες λογικές

Ωστόσο, αν και μίλησε για το φαινόμενο του ντόπινγκ, σε εκείνο που δεν αναφέρθηκε καν ο νέος πρόεδρος είναι στη σχέση της χρήσης αναβολικών με την εμπορευματοποίηση (και) του κλασικού αθλητισμού και το ανελέητο κυνήγι για την επιτυχία και φυσικά τα κέρδη που αυτή αποφέρει, το οποίο οδηγεί σε φαινόμενα όπως η χρήση αναβολικών. Εμπορευματοποίηση για την οποία φυσικά εδώ και δύο δεκαετίες τουλάχιστον (τόσο επί θητείας Πρίμο Νεμπιόλο όσο και Λαμίν Ντιάκ), ευθύνεται η ίδια η Παγκόσμια Συνομοσπονδία. Το τι επικρατεί φαίνεται ξεκάθαρα στην ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο πριν την εκλογική διαδικασία η ίδια η IAAF, για τα πριμ που αφορούν τις επιδόσεις για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που αρχίζει το Σάββατο στο Πεκίνο. Σύμφωνα με αυτή, η Ομοσπονδία, προκειμένου να δελεάσει τους αθλητές για κάποιο παγκόσμιο ρεκόρ (με ό,τι συνεπάγεται αυτό για λόγους διαφήμισης, χορηγιών κ.τ.λ.), προτίθεται να τους πριμοδοτήσει με το ποσό των 100.000 δολαρίων...

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - Η ΤV

19.00 MΠΑΚΟΥ: Γκαμπάλα - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΟΤΕ Sports 1)

20.00 ΤΟΥΜΠΑ: ΠΑΟΚ - Μπρόντμπι (NOVASPORTS 2)

21.00 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - Φενέρμπαχτσε (NOVASPORTS 1)

ΠΟΛΟ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
«Φουριόζα» στην οκτάδα η Εθνική

Την πρώτη θέση του ομίλου της και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Βόλο εξασφάλισε οριστικά χτες η Εθνική νεανίδων στο πόλο μετά τη νίκη της επί της Ιαπωνίας με 22-8 για την 3η αγωνιστική του ομίλου της. Ετσι, η ελληνική ομάδα έκανε το 3 στα 3 (είχαν προηγηθεί οι αντίστοιχες επί Βρετανίας, Ρωσίας) τερματίζοντας αήττητη στην κορυφή. Ο αντίπαλος στην οκτάδα θα είναι ο νικητής του σημερινού αγώνα κατάταξης Καναδά - Μεξικού. Κόντρα στις Γιαπωνέζες τα κορίτσια της Εθνικής δεν συνάντησαν ιδιαίτερα προβλήματα, επέβαλαν εξ αρχής το ρυθμό τους στο παιχνίδι και έχοντας ως κορυφαία σκόρερ την Ξενάκη (6 γκολ) έφθασαν στην επιτυχία. Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Ρωσία νίκησε τη Βρετανία με 22-6 και πήρε τη 2η θέση (παίζει σήμερα με τη Ν. Ζηλανδία στο γύρο κατάταξης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2016
Κινδυνεύουν οι αθλητές της ιστιοπλοΐας

Σε αποτυχία κινδυνεύει να εξελιχτεί για τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στο Ρίο η πρόβα τζενεράλε (test event) των αγώνων ιστιοπλοΐας (παραδοσιακά πραγματοποιείται ένα χρόνο πριν), εξαιτίας της ρύπανσης των νερών στη θαλάσσια περιοχή, όπου είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν. Αν και τα παράπονα των αθλητών που συμμετέχουν ήταν εξαρχής πολλά, το θέμα άρχισε να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις μετά τη χτεσινή μεταφορά σε νοσοκομείο ενός Κορεάτη ιστιοπλόου, με συμπτώματα που συνδέονται με τη ρύπανση των νερών. Ο Γουόνγου Τσο, αθλητής της κατηγορίας σκαφών τύπου RS:X, εμφάνισε συμπτώματα αφυδάτωσης, υψηλό πυρετό και ρίγη, με αποτέλεσμα την άμεση διακομιδή του σε ιατρικό κέντρο, ενώ την ίδια ώρα, αρκετοί άλλοι αθλητές έχουν παραπονεθεί για συμπτώματα διάρροιας, υψηλό πυρετό και εμετική διάθεση. Οι αθλητές και οι προπονητές κάλεσαν τους αρμόδιους να δώσουν λύση στο πρόβλημα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ