ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Φλεβάρη 2001
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΠΑΤΩΝ
Βορά στη «Χόχτιφ» οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ

Την κατάρτιση ονομαστικής κατάστασης με 223 υπαλλήλους που θα αναλάβουν εργασία στο νέο αεροδρόμιο Σπάτων, ζητά με έγγραφό του από τις αρμόδιες διευθύνσεις ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) Αθ. Τζογάνης.

Στο έγγραφο, με ημερομηνία 19 Φλεβάρη 2001 και αριθμό πρωτοκόλλου Δ9/Α/7257/1862, επισημαίνεται ότι η περιγραφή του έργου που θα παρέχουν οι υπάλληλοι «θα αποτυπωθεί σε νεότερη απόφαση», ενώ προαναγγέλλεται και η έκδοση διάταξης νόμου και Προεδρικού Διατάγματος, για τον καθορισμό «της τελικής οργανωτικής δομής και του έργου των ανωτέρω υπηρεσιών».

Ειδικότερα, με το έγγραφο που απευθύνεται στους προϊστάμενους διευθύνσεων, ορίζεται ότι σε επτά μέρες θα πρέπει να αποστείλουν τις ονομαστικές καταστάσεις υπαλλήλων στη Διεύθυνση Διοικητικού κατά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα, βάσει της απόφασης, που προβλέπει: 30 αερολιμενικούς (ΠΕ1), 84 ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας (ΠΕ2), 12 τηλεπικοινωνιακούς (ΠΕ3-ΤΕ3), 50 ηλεκτρονικούς (ΠΕ4-ΤΕ4) και 35 υπαλλήλους διαφόρων κατηγοριών.

Οπως προκύπτει ξεκάθαρα από το επίσημο αυτό έγγραφο, ένας περιορισμένος μόνο αριθμός των υπαλλήλων που υπηρετούν σήμερα στο Ελληνικό θα εργαστούν στα Σπάτα. Φυσικά, κανένας από τους αρμόδιους δε λέει τι θα γίνουν οι υπόλοιποι που ανέρχονται σε μερικές εκατοντάδες.

Τα στελέχη της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης ΥΠΑ (ΕΣΑΚ) επισημαίνουν ότι το έγγραφο αυτό βάζει «ταφόπετρα» σε όλες τις αυταπάτες που καλλιεργήθηκαν για μακρύ χρονικό διάστημα ότι δήθεν υπήρχε περίπτωση να διασφαλιστεί στο σύνολό του το προσωπικό της ΥΠΑ που εργάζεται στο Ελληνικό. Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι όλο αυτό το διάστημα διάφορες τυχοδιωκτικές ενέργειες συντέλεσαν στον πλήρη αποπροσανατολισμό των εργαζομένων και στην απόσπαση της προσοχής τους από το βασικό πρόβλημα, που είναι αυτή καθ' αυτή η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος του πρώτου αεροδρομίου της χώρας και η διάλυση της ΥΠΑ. Οπως τονίζουν τα στελέχη της παράταξης, είναι χαρακτηριστικό ότι οι προσπάθειες των τελευταίων ημερών δε θίγουν τον πυρήνα του προβλήματος, αλλά επικεντρώνονται σε επουσιώδη θέματα, όπως είναι η πρόσβαση στο νέο αεροδρόμιο, καθώς και ο βαθμός ετοιμότητας των διαφόρων συστημάτων του. Και καταλήγουν: «Αυτό βολεύει τόσο την κυβέρνηση όσο και τη συνυπεύθυνη ΝΔ, ώστε να καλλιεργείται ένας δικομματικός καυγάς, που δυστυχώς έχει συνεργούς ανάμεσα στους συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΑ».

Κορύφωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Κορύφωση του αποκριάτικου γλεντιού αποτελεί η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και σε όλη τη χώρα πραγματοποιούνται μια σειρά εκδηλώσεις.

Μια ξεχωριστή αποκριάτικη γιορτή διοργανώνει την Καθαρή Δευτέρα ο Δήμος Περάματος και καλεί όλους τους κατοίκους να γιορτάσουν μαζί στην περιοχή της Χωράφας, που θα ξεκινήσει στις 10 π.μ.

Με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με παραδοσιακή και λαϊκή μουσική και χορούς από τα τμήματα του πνευματικού κέντρου της πόλης θα υποδεχτεί ο Δήμος Καισαριανής όσους επιλέξουν να γιορτάσουν εκεί την Καθαρή Δευτέρα. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. στο πάρκο του Αϊ Γιάννη.

Στο Δήμο Ιλίου, αύριο Κυριακή, θα γίνει μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση στις 4 μ.μ. Την Καθαρή Δευτέρα ο δήμος διοργανώνει τα κούλουμα στον Προφήτη Ηλία, προσφέροντας δωρεάν νηστίσιμα φαγητά και κρασί.

Στο Δήμο Αγ. Βαρβάρας ξεκινά το σήμερα το πρωί στις 10.30, το «Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού», ενώ την Κυριακή, την πλατεία Αγ. Ελεούσας, θα γίνει η αποκριάτικη παρέλαση στις 10.30 π.μ., ενώ στις 12 μ. θα ακολουθήσει συναυλία από λαϊκό μουσικό συγκρότημα.

Στο Δήμο Ζωγράφου πραγματοποιείται λαϊκό γλέντι με τον Μπάμπη Τσέρτο και το συγκρότημά του την Καθαρή Δευτέρα, στις 11.00 π.μ., στην πλατεία Θ. Κολοκοτρώνη, στου Ζωγράφου.

Πολύμορφες εκδηλώσεις διοργανώνονται φέτος από το Δήμο Αθηναίων. Ολόκληρο το Σαββατοκύριακο οι Αθηναίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά από συναυλίες και παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Συντάγματος. Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και την Καθαρή Δευτέρα στο λόφο του Φιλοπάππου.

Στον Πειραιά σήμερα Σάββατο στις 6.00 μ.μ. θα γίνει εκδήλωση με λαϊκή παραδοσιακή μουσική στην πλατεία Κανάρη. Την Κυριακή στις 4.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών που θα καταλήξουν στην πλατεία Κανάρη.

Στην υπόλοιπη χώρα

Εκτός από το γνωστό σε όλους πλέον Πατρινό Καρναβάλι μια σειρά δήμοι σε ολόκληρη τη χώρα διοργανώνουν καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Αποκριάτικο ξεφάντωμα για όλες τις ηλικίες διοργανώνει ο ΔήμοςΧαλκιδέων, την Κυριακή στις 9.30-11.00 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Με παρέλαση των αρμάτων του καρναβαλιού, χιουμοριστικά σκίτσα και δρώμενα, μουσική, χορό, καυστική φασολάδα και διστομίτικο κρασί, θα γιορτάσει την Καθαρή Δευτέρα ο Δήμος Διστόμου. Το γλέντι στο Δίστομο ξεκινάει στη 1 μ.μ.

Στη Σάμο, μεγάλη αποκριάτικη φιέστα οργανώνεται σήμερα Σάββατο από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου, με τη συνεργασία του Πολύτροπου Τέχνης στο κλειστό Γυμναστήριο της Σάμου με ώρα έναρξης 6 μ.μ.

Στο Δήμο Νάουσας σήμερα τα παιδιά των δημοτικών σχολείων με αποκριάτικες στολές χορεύουν στους δρόμους της πόλης, ενώ την Κυριακή θα ξεκινήσουν μια σειρά εκδηλώσεις αναβίωσης παλιών αποκριάτικων εθίμων.

Στο Δήμο Σαππών Ροδόπης, οι νέοι της πόλης ξεκινούν από σήμερα την αναβίωση παλιών τοπικών εθίμων.

Ομορφες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται αυτό το Σαββατοκύριακο και στους Δήμους Κοζάνης, Ρόδου, και Ρεθύμνου.

«Παίζει» ο καιρός

Καλό τριήμερο, αφού ο καιρός δεν αναμένεται να προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι την Καθαρή Δευτέρα και όσοι αποφασίσουν να αποδράσουν από την πόλη θα έχουν και τη συνδρομή της Τροχαίας στις εθνικές οδούς.

Για σήμερα Σάββατο, η ΕΜΥ προβλέπει τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, καθώς και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα νότια (μόνο) πελάγη πολύ ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή άνοδο (κυρίως στα κεντρικά και τα νότια της χώρας).

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια από 1 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 4 έως 18 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, στην Αττική για σήμερα Σάββατο προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο κατά περιόδους θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, για σήμερα Σάββατο προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί ασθενής βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Για την Κυριακή, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στη δυτική, στη βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Υπάρχει, όμως, πιθανότητα να σημειωθούν βροχές και σε άλλες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Οσο για τη θερμοκρασία, θα κυμανθεί σε υψηλά - σχετικά - για την εποχή επίπεδα.

Την Καθαρή Δευτέρα, θα υπάρξουν τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει.

Μέτρα για τη διευκόλυνση των οδηγών κατά το εορταστικό τριήμερο ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Θαλασσινά χωρίς ετικέτα προέλευσης

Σε αστυκτηνιατρικό έλεγχο που έγινε στο σούπερ μάρκετ «Κόντινεντ» στη Νέα Ιωνία Αττικής, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Ανατολικής Αττικής, διαπιστώθηκε να έχουν εκτεθεί για πώληση διάφορα είδη νωπών ψαριών όπως βακαλάοι, σουπιές, λυθρίνια, σαργοί κλπ. στις ενδεικτικές πινακίδες των οποίων δεν αναγραφόταν η προέλευσή τους και διατίθονταν στους πελάτες ως εγχώρια. Από την αστυνομία συντάχτηκε αστυκτηνιατρική έκθεση για παράβαση του Αγορανομικού Κώδικα.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Νέα στάση εργασίας την Τετάρτη

Νέα 3ωρη στάση εργασίας (9 π.μ. - 12 μ.) και συγκέντρωση στα γραφεία της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (Λεωφ. Συγγρού) την ερχόμενη Τετάρτη, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το ΔΣ της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) σε χτεσινή του συνεδρίαση.

Την Τετάρτη αναμένεται τελικά να ψηφιστεί στη Βουλή η διάταξη για το ξεπούλημα του εθνικού αερομεταφορέα σε ποσοστό και πάνω από το 51%, καθώς όπως είναι γνωστό προχτές υποβλήθηκε πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας από το ΚΚΕ και το ΣΥΝ και η Βουλή διέκοψε λόγω έλλειψης απαρτίας.

Στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΣΠΑ οι εκπρόσωποι της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης (ΕΣΑΚ) πρότειναν να κηρυχτεί για την ερχόμενη βδομάδα 24ωρη απεργία και πορεία στη Βουλή, καθώς επίσης πρότειναν άλλες δύο 24ωρες απεργίες στις 14 και 28 του Μάρτη, με ενδιάμεσες 4ωρες στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις, πορείες κλπ. Σε αντίθεση με τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ που τάσσονται κατά της πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΟΑ, κυρίαρχο αίτημα της ΕΣΚ είναι «όχι στο ξεπούλημα του εθνικού αερομεταφορέα, ακύρωση του διαγωνισμού και ΟΑ 100% δημόσια». Η πρόταση της ΕΣΚ, που περιλάμβανε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και μετά την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου Σπάτων, στις 28 του Μάρτη, απορρίφθηκε από τις άλλες παρατάξεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ