Σάββατο 24 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κορύφωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Κορύφωση του αποκριάτικου γλεντιού αποτελεί η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και σε όλη τη χώρα πραγματοποιούνται μια σειρά εκδηλώσεις.

Μια ξεχωριστή αποκριάτικη γιορτή διοργανώνει την Καθαρή Δευτέρα ο Δήμος Περάματος και καλεί όλους τους κατοίκους να γιορτάσουν μαζί στην περιοχή της Χωράφας, που θα ξεκινήσει στις 10 π.μ.

Με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με παραδοσιακή και λαϊκή μουσική και χορούς από τα τμήματα του πνευματικού κέντρου της πόλης θα υποδεχτεί ο Δήμος Καισαριανής όσους επιλέξουν να γιορτάσουν εκεί την Καθαρή Δευτέρα. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. στο πάρκο του Αϊ Γιάννη.

Στο Δήμο Ιλίου, αύριο Κυριακή, θα γίνει μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση στις 4 μ.μ. Την Καθαρή Δευτέρα ο δήμος διοργανώνει τα κούλουμα στον Προφήτη Ηλία, προσφέροντας δωρεάν νηστίσιμα φαγητά και κρασί.

Στο Δήμο Αγ. Βαρβάρας ξεκινά το σήμερα το πρωί στις 10.30, το «Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού», ενώ την Κυριακή, την πλατεία Αγ. Ελεούσας, θα γίνει η αποκριάτικη παρέλαση στις 10.30 π.μ., ενώ στις 12 μ. θα ακολουθήσει συναυλία από λαϊκό μουσικό συγκρότημα.

Στο Δήμο Ζωγράφου πραγματοποιείται λαϊκό γλέντι με τον Μπάμπη Τσέρτο και το συγκρότημά του την Καθαρή Δευτέρα, στις 11.00 π.μ., στην πλατεία Θ. Κολοκοτρώνη, στου Ζωγράφου.

Πολύμορφες εκδηλώσεις διοργανώνονται φέτος από το Δήμο Αθηναίων. Ολόκληρο το Σαββατοκύριακο οι Αθηναίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά από συναυλίες και παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Συντάγματος. Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και την Καθαρή Δευτέρα στο λόφο του Φιλοπάππου.

Στον Πειραιά σήμερα Σάββατο στις 6.00 μ.μ. θα γίνει εκδήλωση με λαϊκή παραδοσιακή μουσική στην πλατεία Κανάρη. Την Κυριακή στις 4.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών που θα καταλήξουν στην πλατεία Κανάρη.

Στην υπόλοιπη χώρα

Εκτός από το γνωστό σε όλους πλέον Πατρινό Καρναβάλι μια σειρά δήμοι σε ολόκληρη τη χώρα διοργανώνουν καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Αποκριάτικο ξεφάντωμα για όλες τις ηλικίες διοργανώνει ο ΔήμοςΧαλκιδέων, την Κυριακή στις 9.30-11.00 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Με παρέλαση των αρμάτων του καρναβαλιού, χιουμοριστικά σκίτσα και δρώμενα, μουσική, χορό, καυστική φασολάδα και διστομίτικο κρασί, θα γιορτάσει την Καθαρή Δευτέρα ο Δήμος Διστόμου. Το γλέντι στο Δίστομο ξεκινάει στη 1 μ.μ.

Στη Σάμο, μεγάλη αποκριάτικη φιέστα οργανώνεται σήμερα Σάββατο από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου, με τη συνεργασία του Πολύτροπου Τέχνης στο κλειστό Γυμναστήριο της Σάμου με ώρα έναρξης 6 μ.μ.

Στο Δήμο Νάουσας σήμερα τα παιδιά των δημοτικών σχολείων με αποκριάτικες στολές χορεύουν στους δρόμους της πόλης, ενώ την Κυριακή θα ξεκινήσουν μια σειρά εκδηλώσεις αναβίωσης παλιών αποκριάτικων εθίμων.

Στο Δήμο Σαππών Ροδόπης, οι νέοι της πόλης ξεκινούν από σήμερα την αναβίωση παλιών τοπικών εθίμων.

Ομορφες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται αυτό το Σαββατοκύριακο και στους Δήμους Κοζάνης, Ρόδου, και Ρεθύμνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ