Σάββατο 24 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Δήμος και ΥΠΕΧΩΔΕ κάνουν «πλάτες» στον Βωβό

Τις σημαντικές ευθύνες του Δήμου Αθηναίων και του ΥΠΕΧΩΔΕ στην τσιμεντοποίηση του εναπομείναντος κτήματος ΘΩΝ που δρομολογεί ο Μπ. Βωβός, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η «Συμπαράταξη», αφού, όπως καταγγέλλει, όχι μόνον δεν απαλλοτριώνουν το χώρο ώστε να χαρακτηριστεί ως πράσινο, αλλά ταυτόχρονα συντάσσονται με την άποψη του μεγαλοκατασκευαστή πως το κτήμα ανέρχεται σε 3,8 και όχι σε 4,5 στρέμματα.

Στην ανακοίνωσή της η «Συμπαράταξη» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την τύχη του κτήματος ΘΩΝ, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, η οποία - όπως δηλώνουν και οι ίδιοι οι κάτοικοι με τις κινητοποιήσεις τους - δεν αντέχει άλλο τσιμέντο. Μια «τύχη» που επιφυλάσσει η κυβέρνηση γενικά για τους ελεύθερους χώρους, ενόψει και της Ολυμπιάδας του 2004. Και βέβαια τις προθέσεις αυτές, όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση και το κεφάλαιο, που βολιδοσκοπεί τους ελεύθερους χώρους, δεν μπορούν να τις αποκρύψουν από τους κατοίκους.

Στην υπόθεση της διάσωσης του κτήματος ΘΩΝ από τα σχέδια του Μπ. Βωβού, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν δώσει πολλά. Και όπως απέδειξε και η προχτεσινή κινητοποίησή τους δεν πείθονται από τις προσπάθειες του μεγαλοκατασκευαστή να ωραιοποιήσει την τσιμεντοποίηση, αναρτώντας και μοιράζοντας διαφημιστικά που δείχνουν πάρκο πάνω από το υπόγειο γκαράζ που θέλει να φτιάξει (μαζί βέβαια με ένα ακόμα γυάλινο μεγαθήριο). «Ο Βωβός δεν μπορεί να κρύψει το μεγαθήριο που θα "σηκώσει" μαζί με τα κέρδη του, καθώς και τη γενικότερη τσιμεντοποίηση του τελευταίου ελεύθερου χώρου στον ήδη "πνιγμένο" κόμβο της Λ. Αλεξάνδρας και Κηφισίας», τονίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η «Συμπαράταξη».

Να απαλλοτριωθεί άμεσα ο χώρος

Ακολούθως στηλιτεύει τους ισχυρισμούς του Μπ. Βωβού ότι το εναπομείναν κτήμα ΘΩΝ δεν είναι 4,5 στρέμματα, αλλά 3,8, που στόχο έχουν να κερδίσει ακόμα περισσότερο χώρο για χτίσιμο. «Δυστυχώς τα σχέδια και τα "κόλπα" του κ. Βωβού γίνονται με τις "πλάτες" του Δήμου Αθηναίων και του ΥΠΕΧΩΔΕ, οι οποίοι αντί να απαλλοτριώσουν άμεσα στο χώρο, ευθυγραμμίζονται με το "σενάριο" ότι το ΘΩΝ είναι 3,8 στρέμματα», τονίζει η «Συμπαράταξη». Και ζητά:

  • Να δοθεί επιτέλους στη δημοσιότητα πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για «... να γίνει πράσινο όλο το ΘΩΝ και να ανασταλεί για ακόμα ένα χρόνο η άδεια εργασιών».
  • Να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία απαλλοτρίωσης όλου του ελεύθερου χώρου, προκειμένου να έχουμε και ακριβή τιμή απαλλοτρίωσης, που σύμφωνα με εμπειρογνώμονες της «Συμπαράταξης» δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 2,5 δισ. δραχμές και οπωσδήποτε καμία σχέση δεν έχει με τα πάνω από 4 δισ. δραχμές που επικαλούνται δήμος και ΥΠΕΧΩΔΕ.
  • Να μην πειραχτεί η πολυκατοικία στην Κηφισίας 5, στην οποία ζουν δεκάδες οικογένειες που κινδυνεύουν να γίνουν θυσία στα σχέδια του κ. Βωβού.

Τέλος, η «Συμπαράταξη» δηλώνει πως στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων και καλεί όλους να στηρίξουν τον αγώνα να παραμείνει πράσινο το κτήμα, «αγώνα ζωής για μας και τα παιδιά μας» - όπως σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ