ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2015
Σελ. /24
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάκαμψης έχει για οδόστρωμα τη φτηνή εργατική δύναμη

Eurokinissi

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης επισήμανε ότι «δεν υπάρχει ούτε ένας νόμος, ούτε ένα μέτρο» της κυβέρνησης «που να μην ωφελεί το κεφάλαιο και να μην επιδεινώνει τη ζωή του λαού μας».

«Ο "οδικός χάρτης" που ακολουθείτε», πρόσθεσε, είναι ο ίδιος με αυτούς των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. «Οδηγεί το κεφάλαιο στην ανάκαμψη, αλλά την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα σε μεγαλύτερη φτωχοποίηση, σε αδυναμία κάλυψης ακόμη και των βασικών αναγκών τους. Ο δρόμος αυτός έχει ως οδόστρωμα τη φτηνή εργατική δύναμη, που επιτυγχάνεται με τις αναδιαρθρώσεις που απαιτούν η ΕΕ, οι μονοπωλιακοί όμιλοι», ενώ πλήττει τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς και μεσαίους αγρότες.

«Η μεγάλη επίθεση», πρόσθεσε, «είναι μπροστά μας. Είναι το Ασφαλιστικό που αφορά τους πάντες, τα Εργασιακά και βέβαια το Αγροτικό» και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Και συνέχισε: «Κοροϊδεύετε τους δημόσιους υπαλλήλους. Επιδιώκετε την ανοχή τους. Υπηρετείτε, ταυτόχρονα, με τη βοήθεια της ΝΔ, την τέχνη του "διαίρει και βασίλευε" με τον ισχυρισμό σας ότι αυξάνονται οι μισθοί τους».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατέθεσε στοιχεία για το πόσο μειώθηκαν μέχρι σήμερα οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και για τις συνέπειες που θα επιφέρει στους υπαλλήλους η εφαρμογή και του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Κάλεσε τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν την προπαγάνδα της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων ότι θα ωφεληθούν με τη σφαγή των δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων. Θα ωφεληθούν, πρόσθεσε, τα κέρδη του κεφαλαίου, ενώ θα ενταθεί η πίεση για το παραπέρα πετσόκομμα μισθών και δικαιωμάτων και στον ιδιωτικό τομέα.

ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Στραγγίζετε το λαό και μπουκώνετε το κεφάλαιο

Eurokinissi

Η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου ανέφερε ότι «στραγγίζετε το λαό και μπουκώνετε το κεφάλαιο», προσθέτοντας ότι «μας σερβίρετε το "παράλληλο πρόγραμμα", για να δείξετε δήθεν ότι τα προαπαιτούμενα αντιλαϊκά μέτρα δεν είναι δικά σας και ότι τα έχουν επιβάλει οι δανειστές και σύμμαχοι για την ενδιάμεση δόση. Ψέματα λέτε! Ολα είναι μέτρα που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων και, ταυτόχρονα, αφαιρούν επιπλέον εισόδημα και δικαιώματα από εργατοϋπαλλήλους, αγρότες, μικροεπαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, μέχρι και από ανέργους».

«Δεν υπάρχει νομοσχέδιο», τόνισε, «που να μην περιέχει και μέτρα κατά των αγροτών. Προωθείτε ακόμα μεγαλύτερη απελευθέρωση και στο κρασί. Δεν φτάνει ο Ειδικός Φόρος, που ζητάμε βεβαίως την απόσυρσή του. Στο άρθρο 42 προωθείτε την "εργαλειοθήκη" του ΟΟΣΑ, ώστε η μεταποίηση σταφυλιών σε γλεύκος και του γλεύκους σε κρασί να μπορεί να πραγματοποιείται εκτός της οριοθετημένης γεωγραφικής περιοχής της ονομασίας προέλευσης. Επίσης, καταργείτε την ταινία ελέγχου οίνου για αριθμημένα και άλλα μπουκάλια, δηλαδή τον έλεγχο για το τι παράγεται, χωρίς να αντικαθίσταται με κάτι άλλο. Αυτά έχει η απελευθέρωση!

Καμία ανοχή στην κυβέρνηση! Κανένας συμβιβασμός με τα ψίχουλα και την αδικία και χωρίς καθυστέρηση δυνάμωμα της πάλης του λαού ενάντια στα άγρια μέτρα και το εκμεταλλευτικό σύστημα και τα κόμματά του! Αυτό είναι το μήνυμα του ΚΚΕ».

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Οι εργαζόμενοι να απαντήσουν με την οικοδόμηση της δικής τους λαϊκής συμμαχίας

Icon

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, αναφερόμενος στην αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ, επισήμανε ότι «μοιάζει πάρα πολύ - μιλάμε για φωτοαντίγραφο, επικυρωμένο κιόλας - με τον κλασικό δικομματισμό».

Μπαίνοντας στην ουσία του νομοσχεδίου, επισήμανε ότι «για να κρίνουμε ένα νομοσχέδιο, μια πολιτική, υπάρχει ένα βασικό ερώτημα: Ποιον εξυπηρετεί. Εκτός αν δεν είμαστε σε ταξική κοινωνία». Σημείωσε ότι το νομοσχέδιο εξυπηρετεί τις τράπεζες και τα διάφορα funds που επενδύουν, και επιχειρηματικά συμφέροντα, γιατί «θα μπουν μέσα σε αυτόν το χορό για να βάλουν χέρι σε επαγγελματικούς ομίλους, να βάλουν στο χέρι διάφορες επιχειρήσεις, οι οποίες είναι κερδοφόρες ή μπορεί να γίνουν κερδοφόρες». Ενώ, από την άλλη, πληρώνουν οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα που κινδυνεύουν να χάσουν και τα σπίτια τους.

Ανέφερε ότι αυτή η πολιτική είναι στρατηγική επιλογή και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι, γι' αυτό προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις, αναθεωρεί τις συμβάσεις των οδικών αξόνων με πρόσθετη προίκα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για τους κατασκευαστικούς ομίλους και εξασφάλιση από επιχειρηματικό ρίσκο κ.λπ.

«Τώρα», συνέχισε, «όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, είναι καλλιστεία ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τη ΝΔ και τους υπόλοιπους για το ποιος εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι να τους γυρίσουν την πλάτη. Να οικοδομήσουν τη δικιά τους λαϊκή συμμαχία, το δικό τους στρατόπεδο, απέναντι σε αυτόν τον ορυμαγδό που έρχεται από όλες τις άλλες πτέρυγες. Να ενισχύσουν τα ταξικά σωματεία, να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για ένα σταμάτημα αυτής της επίθεσης και να βάλουν στόχο για την ανατροπή. Τα στρατόπεδα έχουν οριοθετηθεί».

Κυβερνητικές επικλήσεις... στον Μαρξ, την ώρα που τσακίζουν το λαό!

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, προσπαθώντας να απαντήσει στον Θ. Παφίλη, ισχυρίστηκε προκλητικά: «Το πρόβλημα με την ομιλία σας δεν ήταν ότι ήταν μαρξιστική ή ταξική, αλλά ότι δεν ήταν αρκετά μαρξιστική και ταξική. Λέω για το νόμο Κατσέλη, δεν περίμενα να μη μας υποστηρίξετε και να λέτε (....) ότι ανοίγουν οι πλειστηριασμοί. Υποστηρίξαμε σε αυτά τα δάνεια ανθρώπους που έχουν σπίτι μέχρι 200.000 - 240.000 ευρώ (...). Ταξικά, θεωρώ ως μίνιμουμ ότι έπρεπε να μας υποστηρίξετε σε αυτό. Αρα, θα πρέπει να συνεχιστεί η συζήτηση, αλλά με πιο πολύ Μαρξ»! Εφτασε, μάλιστα, να εγκαλέσει το ΚΚΕ για απουσία ταξικής ανάλυσης και «ταξικής μεροληψίας»...

Ο Θ. Παφίλης, δίνοντας την κατάλληλη απάντηση, σημείωσε: «Επειδή, λοιπόν, υπάρχει και η φράση: "Ιδού η Ρόδος", γιατί δεν κάνετε δεκτή την πρόταση που έχουμε κάνει για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών και για τα δάνεια γενικότερα, που είναι ταξική και που προστατεύει αυτούς που πρέπει να προστατεύσει; Αν, λοιπόν, ζητάτε πρόταση όχι για το σοσιαλισμό, αλλά εδώ, κάντε αποδεκτή την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ. Ούτε για συζήτηση δεν τη φέρατε.

Οσον αφορά το ποιος εξυπηρετείται. Να σας το πω απλά. Λέτε: "Θα στηρίξουμε το κεφάλαιο για να υπάρξει καπιταλιστική ανάπτυξη, ώστε να βγει η οικονομία από την κρίση, να υπάρξουν θέσεις εργασίας με εργασιακές σχέσεις σκλαβιάς". Αυτό είναι το μοντέλο το οποίο προωθείτε. Μήπως κάνετε τίποτα άλλο; Θα κοινωνικοποιήσετε, δηλαδή, τα μέσα παραγωγής; Μήπως θα συντρίψετε τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και θα τα κάνετε λαϊκή περιουσία; Μη μας δουλεύετε και από πάνω!».

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ανούσια αντιπαράθεση «βούτυρο στο ψωμί» της επιχείρησης αποπροσανατολισμού

Την «ανακολουθία» και το «χαμαιλεοντισμό» του ΣΥΡΙΖΑ επεδίωξε να αναδείξει η ΝΔ, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να «κουκουλώσει» το γεγονός ότι η κυβέρνησή του συνεχίζει την αντιλαϊκή επίθεση από το σημείο που την άφησε η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Ο Γ. Βρούτσης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει πάρει - όπως είπε - διαζύγιο από την αλήθεια. Οπως επιτέθηκε και προσωπικά στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ότι κατηγορεί τη ΝΔ ενώ έχει διατελέσει πολλά χρόνια βουλευτής και υπουργός της...

Συνεχίζοντας την επίθεση στους ΑΝΕΛ και με προφανή την αγωνία της ΝΔ να συμμαζέψει τις διαρροές της προς όμορούς της χώρους, ο Γ. Βρούτσης ανέφερε ότι θα στηρίζουν έως το «τέλος» την κυβέρνηση όσο υπάρχει γι' αυτούς εξασφαλισμένος ο θώκος του υπουργείου Αμυνας.

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ευχήθηκε στην κυβέρνηση να... την φωτίσει ο θεός για το καλό της «πατρίδας», εννοώντας προφανώς να πάρει εκείνες τις αποφάσεις που εξυπηρετούν τις ανάγκες της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, κάτι για το οποίο δίνει «ρέστα» βέβαια η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Αντίστοιχα, στην προσπάθεια της ΝΔ να οξύνει την αντιπαράθεση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης, επιτέθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη, παρουσιάζοντάς τον ως ψεύτη για όσα στοιχεία παρέθετε προηγούμενα στη Βουλή.

Νωρίτερα, κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει «ξεπεράσει κάθε δημαγωγό στην ιστορία της χώρας», καθώς και για «χαμαιλεοντισμό», «παλινωδίες», «δημαγωγία» και «ανακολουθία» όσον αφορά πρότερες θέσεις του.

«Νοθεύετε τις ρυθμίσεις και τις μεταρρυθμίσεις, διότι κινείστε χωρίς καμία πυξίδα αλλά κυρίως δεν αφήνετε περιθώρια στη χώρα, διότι η χώρα χρειάζεται ένα άλμα προς τα εμπρός και εσείς δυστυχώς το μόνο άλμα που μπορείτε να κάνετε είναι το άλμα προς τον σουρεαλισμό» πρόσθεσε, θέτοντας ουσιαστικά θέμα ανικανότητας της κυβέρνησης να προωθήσει τάχιστα στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που χρειάζεται το κεφάλαιο.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος, μιλώντας γενικώς για «ψέματα» και αποσιωπώντας την ταξική ουσία του νομοσχεδίου, ο πρόεδρος της ΝΔ, Γ. Πλακιωτάκης, μετά το τέλος της ψηφοφορίας, δήλωσε: «Καταψηφίσαμε ως Νέα Δημοκρατία το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα γιατί δεν επιθυμούμε να συναινέσουμε στο ψέμα και την υποκρισία του κ. Τσίπρα και να μη γίνουμε συνεργοί στο συστηματικό έγκλημα κατά του ελληνικού λαού».

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Σταθερότητα στην εφαρμογή της στρατηγικής του κεφαλαίου

«Εδώ και δύο μήνες η κυβέρνηση με σταθερότητα προχωρά στην εφαρμογή μίας στρατηγικής που έχει διατυπώσει ευθέως και ανοιχτά στη Βουλή και το λαό. Περιλάμβανε τα 48 προαπαιτούμενα, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και μέρος της συμφωνίας που έχουμε μπροστά μας σήμερα», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, δίνοντας το στίγμα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής και της σταθερότητάς της στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Οπως τόνισε, το νομοσχέδιο διαμορφώνει «το ρυθμιστικό πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας των funds», και σημείωσε ότι «προσπαθούμε να φέρουμε την οικονομία σε σταθερότητα, νομισματική και δημοσιονομική». Προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου μέχρι τις 15 Φλεβάρη για τις υπόλοιπες κατηγορίες «κόκκινων» δανείων (οι οποίες «εξαιρούνται προσωρινά»), ενώ «επιτέθηκε» στη ΝΔ ότι «έχει εγκαταλείψει το ευρωπαϊκό δεδομένο, κοιτώντας όλο και πιο πολύ προς το εσωτερικό της» και την προκάλεσε «να καταθέσει μία στοιχειώδη σκέψη και ιδέα για το πώς να αντιμετωπιστεί η διαχείριση των "κόκκινων" δανείων. Ακούμε ρητορικά σχήματα».

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζης, προσπάθησε να υπερασπιστεί τη διάταξη που αφορά την αναθεώρηση των συμβάσεων για τους οδικούς άξονες, με την οποία η κυβέρνηση προσφέρει 330 εκατ. ευρώ στους κατασκευαστικούς ομίλους για την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας - Σπάρτης και τους προστατεύει από «επιχειρηματικό ρίσκο». Ο υπουργός προσπάθησε να εμφανίσει τη νέα σύμβαση ως πιο... συμφέρουσα από αυτές της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι οι εταιρείες αποδέχτηκαν τη διενέργεια μελετών ύψους 12 εκατ. ευρώ και το αναλογικό σύστημα διοδίων, που... κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργούσε. Μάλιστα, παρουσίασε ως... επίτευγμα τη μείωση από σήμερα των διοδίων στην Ιόνια Οδό από 5 έως 15 λεπτά! Αναφορά έκανε και στην ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, που υπογράφτηκε κανονικότατα, αλλά... με «πόνο ψυχής» από την κυβέρνηση!

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης, ισχυρίστηκε ότι «το νέο μισθολόγιο δεν εμπεριέχει καμία νέα μείωση στον ήδη μειωμένο βασικό μισθό των δημοσίων υπαλλήλων», όταν από τον πίνακα που ο ίδιος μοίρασε αποδεικνύεται ότι από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου έως το 2019 θα «εξοικονομηθούν» 2,369 δισ. ευρώ! Ισχυρίστηκε ακόμα ότι «στόχος του νέου μισθολογίου είναι η εξάλειψη των αδικιών που μέχρι σήμερα ίσχυαν στο Δημόσιο». Η ανακοίνωση του ίδιου για αποκατάσταση του επιδόματος παραμεθορίου σε όλες τις περιοχές της χώρας δεν αλλάζει τις αντιδραστικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους.

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης, ανέφερε για το νομοσχέδιο ότι είναι «αναγκαστική η ψήφισή του» λόγω της συμφωνίας του Αυγούστου, δηλαδή του μνημονίου, και ότι αντανακλά το συσχετισμό δυνάμεων στην ΕΕ. «Η Ευρώπη», σημείωσε, «είναι αναγκαίο να αλλάξει βηματισμό», και προσπαθώντας να πείσει ότι μπορεί να αλλάξει η λυκοσυμμαχία, ανέφερε ότι υπάρχουν θετικά δείγματα, ότι «επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα δημοκρατικό ανάχωμα»! Συνεχίζοντας να καλλιεργεί αυταπάτες σημείωσε ότι αυτό «ξεκίνησε από την Ελλάδα, επεκτάθηκε στην Πορτογαλία και ίσως και την Ισπανία», αναφερόμενος δηλαδή σε κυβερνήσεις ή ενδεχόμενες κυβερνήσεις υπό την ηγεσία της επίσημης σοσιαλδημοκρατίας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2015
Σταθερά σε ράγες μνημονίου στο 11μηνο

Σε ρότα σκληρού μνημονίου συνεχίζει στο 11μηνο (Γενάρης - Νοέμβρης) του 2015 η πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, με βασικά γνωρίσματα την παραπέρα συμπίεση των κονδυλίων, που αφορούν στην κάλυψη λαϊκών αναγκών, σε συνδυασμό με την άτυπη στάση πληρωμών στο εσωτερικό της χώρας, καθώς και της εμφανιζόμενης «υστέρησης» της μάζας των κρατικών εσόδων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για το 11μηνο του 2015:

-- Οι συνολικές δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού (χωρίς το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) υποχώρησαν στα 42,5 δισ. ευρώ, χαμηλότερα κατά 2,3 δισ. σε σχέση με τον προϋπολογιζόμενο στόχο.

-- Τα καθαρά έσοδα (τακτικός προϋπολογισμός) διαμορφώνονται σε 41 δισ. ευρώ, με αρνητική απόκλιση ύψους 1,4 δισ. ευρώ, σε σχέση με το στόχο.

-- Το πρωτογενές πλεόνασμα (διαφορά μεταξύ του συνόλου των κρατικών εσόδων και των δαπανών, πλην τόκων) εμφανίζεται στα 4,3 δισ. ευρώ.

ΠΟΤΑΜΙ
Με τις έγνοιες και την προπαγάνδα του κεφαλαίου

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψάχνει λύσεις απ' όσες είχαν επιλέξει και οι προηγούμενοι κυβερνώντες, σηματοδοτώντας την ανησυχία του ότι και το τωρινό μείγμα διαχείρισης δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες αναθέρμανσης της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας.

Επιτέθηκε, επίσης, στην κυβέρνηση για εμπέδωση «αναξιοκρατίας» και επιπλέον κόστος για το Δημόσιο, αναπαράγοντας ανησυχίες του κεφαλαίου για τη λειτουργία του αστικού κράτους. Συμβάλλοντας μάλιστα στον αποπροσανατολισμό από τον ενιαίο χαρακτήρα της αντιλαϊκής επίθεσης, ανέφερε ότι σύνθημα του μορφώματός του είναι «ούτε ένα επιπλέον ευρώ στο Δημόσιο».

«Πείτε το, λοιπόν, καθαρά στους ανέργους ότι υπάρχουν λεφτά για το Δημόσιο αλλά δεν υπάρχουν λεφτά γι' αυτούς», ανέφερε, συγκαλύπτοντας και αυτός ότι η ανεργία είναι στο DNA του καπιταλισμού...

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ»
Τον αντιπολιτεύεται τάχα, αλλά το συζητάει κιόλας

Η επικεφαλής της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για ασυνέπεια μεταξύ προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών - κυβερνητικών πεπραγμένων.

Οπως, επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι με τους «πειραματισμούς» της ανέτρεψε το ...έργο της προηγούμενης κυβέρνησης, όπου μετείχε και το ΠΑΣΟΚ, τσακίζοντας και εκείνη η συγκυβέρνηση λαϊκά δικαιώματα και εισοδήματα. Στην πραγματικότητα, βέβαια, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την αντιλαϊκή επίθεση από εκεί που την άφησαν οι προκάτοχοί της.

Παράλληλα, η Φ. Γεννηματά κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι οδήγησε σε ασφυξία την εγχώρια καπιταλιστική οικονομία, ενώ στις προσκλήσεις της κυβέρνησης περί συναίνεσης πάνω στα ζητούμενα του κεφαλαίου, δήλωσε εκ μέρους του χώρου που εκπροσωπεί «παρών», αρκεί η συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ να γίνει δημόσια, ενώπιον των ψηφοφόρων τους, στη Βουλή, όπως είπε, προσδοκώντας - όπως φαίνεται - κι από μια τέτοια διαδικασία μια «αναβάπτιση» του ΠΑΣΟΚ.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Αντικομμουνισμός και καημός για τους χαμένους στον ενδοκαπιταλιστικό ανταγωνισμό

Στο ...καθιερωμένο αντικομμουνιστικό τους ντελίριο επιδόθηκαν και χτες οι βουλευτές της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, στη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, επιχειρώντας να δείξουν στο εγχώριο κεφάλαιο ότι είναι «άξιος ο μισθός τους».

Αντιγράφοντας τα πιο... πολυφορεμένα αντικομμουνιστικά ιδεολογήματα των αστικών επιτελείων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΧΑ, Χρ. Παππάς, χαρακτήρισε το ΚΚΕ... «ανώνυμη εταιρεία», ενώ ο ειδικός αγορητής της, Ηλ. Παναγιώταρος, αναμάσησε τα γνωστά φληναφήματα περί «δολοφονιών» του «αιμοσταγούς» Στάλιν και άλλα παρόμοια.

Οσο για την ...κριτική τους στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αυτή χαρακτηριζόταν από τις κλάψες τους για λογαριασμό τμημάτων του εγχώριου κεφαλαίου: «Χαρίζετε περιουσία Ελλήνων ιδιωτών, επιχειρηματιών άνω των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, για να πάρετε μόλις μια ανθυποδόση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, που ούτε πρόκειται να τη δει κανείς. Καμία ελεύθερη οικονομία, τίποτα απολύτως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ηλ. Παναγιώταρος.

Καλά κάνουν και βλέπουν τέτοιους εφιάλτες...

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, δίνοντας την κατάλληλη απάντηση στους ναζιστές, ανέφερε: «Βέβαια, οι κουτσαβάκηδες της Χρυσής Αυγής με ένα πράγμα κοιμούνται και ξυπνάνε, με το μίσος τους απέναντι στους κομμουνιστές. Και αυτό το επιβεβαίωσαν και σήμερα. Ετσι είναι, όμως, ο Στάλιν και ο Κόκκινος Στρατός είναι αυτός που βύθισε βαθιά στην καρδιά του ναζισμού την κόκκινη σημαία. Από αυτήν την άποψη καλά κάνουν και τους βλέπουν ως εφιάλτες, άλλωστε με το φόβο μας θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όσο ακόμη υπάρχουν».

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
Οικουμενική για επιβολή των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων

Προσαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην πραγματικότητα της Ελλάδας και υλοποίησή τους από μια κυβέρνηση με ευρύτερη απήχηση, ζήτησε ο Β. Λεβέντης. Κατά την ομιλία του, χτες βράδυ στη Βουλή, έκανε για πολλοστή φορά καθαρό ότι στηρίζει την αντιλαϊκή ατζέντα της κυβέρνησης και της ΕΕ για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Μάλιστα επαίνεσε την κυβέρνηση, επειδή «έβαλε μυαλό», χαρακτηρίζοντας «ομολογία σωφροσύνης» το γεγονός ότι «ξεπερνάει και τη δεξιά» σε πολιτικές όπως αυτή της πώλησης των 14 αεροδρομίων.

«Ομως αυτές οι αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν από μια κυβέρνηση που πήρε επί του 55% του εκλογικού σώματος, 35% και 3,5% του Καμμένου, δεν μπορούν οι αλλαγές αυτές να γίνουν απ' το 22% του λαού, είναι μεγάλες και πρέπει να αποφασιστούν από μια κυβέρνηση σοβαροτέρου και ευρυτέρου κοινωνικού πέλματος», ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων.

Μάλιστα, αφού εξέφρασε τη μεγάλη του αγάπη για το ευρώ, κομπάζοντας ότι είναι ο μόνος που δεν ταλαντεύτηκε, θεωρώντας το πάντα «απαραίτητο για την ανάπτυξη της χώρας», προέτρεψε τον πρωθυπουργό να υποβάλει την παραίτησή του, ώστε να μην έχει την τύχη των δύο προηγούμενων και να κάνει αυτό που επιβάλλεται για τη χώρα, να δρομολογήσει δηλαδή τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ