Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Οι εργαζόμενοι να απαντήσουν με την οικοδόμηση της δικής τους λαϊκής συμμαχίας

Icon

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, αναφερόμενος στην αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ, επισήμανε ότι «μοιάζει πάρα πολύ - μιλάμε για φωτοαντίγραφο, επικυρωμένο κιόλας - με τον κλασικό δικομματισμό».

Μπαίνοντας στην ουσία του νομοσχεδίου, επισήμανε ότι «για να κρίνουμε ένα νομοσχέδιο, μια πολιτική, υπάρχει ένα βασικό ερώτημα: Ποιον εξυπηρετεί. Εκτός αν δεν είμαστε σε ταξική κοινωνία». Σημείωσε ότι το νομοσχέδιο εξυπηρετεί τις τράπεζες και τα διάφορα funds που επενδύουν, και επιχειρηματικά συμφέροντα, γιατί «θα μπουν μέσα σε αυτόν το χορό για να βάλουν χέρι σε επαγγελματικούς ομίλους, να βάλουν στο χέρι διάφορες επιχειρήσεις, οι οποίες είναι κερδοφόρες ή μπορεί να γίνουν κερδοφόρες». Ενώ, από την άλλη, πληρώνουν οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα που κινδυνεύουν να χάσουν και τα σπίτια τους.

Ανέφερε ότι αυτή η πολιτική είναι στρατηγική επιλογή και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι, γι' αυτό προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις, αναθεωρεί τις συμβάσεις των οδικών αξόνων με πρόσθετη προίκα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για τους κατασκευαστικούς ομίλους και εξασφάλιση από επιχειρηματικό ρίσκο κ.λπ.

«Τώρα», συνέχισε, «όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, είναι καλλιστεία ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τη ΝΔ και τους υπόλοιπους για το ποιος εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι να τους γυρίσουν την πλάτη. Να οικοδομήσουν τη δικιά τους λαϊκή συμμαχία, το δικό τους στρατόπεδο, απέναντι σε αυτόν τον ορυμαγδό που έρχεται από όλες τις άλλες πτέρυγες. Να ενισχύσουν τα ταξικά σωματεία, να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για ένα σταμάτημα αυτής της επίθεσης και να βάλουν στόχο για την ανατροπή. Τα στρατόπεδα έχουν οριοθετηθεί».

Κυβερνητικές επικλήσεις... στον Μαρξ, την ώρα που τσακίζουν το λαό!

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, προσπαθώντας να απαντήσει στον Θ. Παφίλη, ισχυρίστηκε προκλητικά: «Το πρόβλημα με την ομιλία σας δεν ήταν ότι ήταν μαρξιστική ή ταξική, αλλά ότι δεν ήταν αρκετά μαρξιστική και ταξική. Λέω για το νόμο Κατσέλη, δεν περίμενα να μη μας υποστηρίξετε και να λέτε (....) ότι ανοίγουν οι πλειστηριασμοί. Υποστηρίξαμε σε αυτά τα δάνεια ανθρώπους που έχουν σπίτι μέχρι 200.000 - 240.000 ευρώ (...). Ταξικά, θεωρώ ως μίνιμουμ ότι έπρεπε να μας υποστηρίξετε σε αυτό. Αρα, θα πρέπει να συνεχιστεί η συζήτηση, αλλά με πιο πολύ Μαρξ»! Εφτασε, μάλιστα, να εγκαλέσει το ΚΚΕ για απουσία ταξικής ανάλυσης και «ταξικής μεροληψίας»...

Ο Θ. Παφίλης, δίνοντας την κατάλληλη απάντηση, σημείωσε: «Επειδή, λοιπόν, υπάρχει και η φράση: "Ιδού η Ρόδος", γιατί δεν κάνετε δεκτή την πρόταση που έχουμε κάνει για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών και για τα δάνεια γενικότερα, που είναι ταξική και που προστατεύει αυτούς που πρέπει να προστατεύσει; Αν, λοιπόν, ζητάτε πρόταση όχι για το σοσιαλισμό, αλλά εδώ, κάντε αποδεκτή την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ. Ούτε για συζήτηση δεν τη φέρατε.

Οσον αφορά το ποιος εξυπηρετείται. Να σας το πω απλά. Λέτε: "Θα στηρίξουμε το κεφάλαιο για να υπάρξει καπιταλιστική ανάπτυξη, ώστε να βγει η οικονομία από την κρίση, να υπάρξουν θέσεις εργασίας με εργασιακές σχέσεις σκλαβιάς". Αυτό είναι το μοντέλο το οποίο προωθείτε. Μήπως κάνετε τίποτα άλλο; Θα κοινωνικοποιήσετε, δηλαδή, τα μέσα παραγωγής; Μήπως θα συντρίψετε τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και θα τα κάνετε λαϊκή περιουσία; Μη μας δουλεύετε και από πάνω!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ