ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 16 Γενάρη 2016
Σελ. /24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στη μάχη για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας στις 4 Φλεβάρη

Ανακοίνωση - κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα το Σάββατο 23 Γενάρη. Στην Αθήνα, στις 11 π.μ., στην Ομόνοια

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε κάθε τόπο δουλειάς να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας και των συλλαλητηρίων
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε κάθε τόπο δουλειάς να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας και των συλλαλητηρίων
Κάλεσμα στους εργαζόμενους να παλέψουν με αποφασιστικότητα για την επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 4 Φλεβάρη και στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ταξικό κίνημα το Σάββατο 23 Γενάρη, απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, με ανακοίνωσή του (θα δημοσιευτεί ολόκληρη στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη»). Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει στην Ομόνοια στις 11 π.μ.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση - κάλεσμα το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο! Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία! Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας και ώρα απόφασης για ανυποχώρητο αγώνα! Ο,τι κατάφερε ο λαός μας με τον αγώνα του να κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, έρχονται να το ξηλώσουν υλοποιώντας τη διαχρονική απαίτηση της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας.

Τώρα απεργιακός ξεσηκωμός παντού! Σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε κλάδο! Στους χώρους νεολαίας, στις πόλεις, στις γειτονιές! Οργανώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα με στόχο: Να μην περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα! Να μην φτάσει καν στη Βουλή! Από τη συμμετοχή στην απεργία, στη διαδήλωση, στον οργανωμένο αγώνα, από τη στάση του καθένα θα κριθεί το αποτέλεσμα! Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Ηρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη μας δύναμη!

Η Ασφάλιση είναι δικαίωμα! Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία! `Η οι ανάγκες του κεφαλαίου ή οι δικές μας ανάγκες! `Η θα πληρώσουν ή θα ανατραπούν! Αλλος δρόμος δεν υπάρχει!

Η ελπίδα δεν είναι σύνθημα! Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ προς όφελος των κερδών των μονοπωλίων, στα οποία θυσιάζεται το παρόν και το μέλλον μας, οι ζωές μας. Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλιακών ομίλων, στο δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών».

Φανερές οι δυο γραμμές στο κίνημα

Η απεργία στις 4 Φλεβάρη συζητήθηκε χτες και στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, που απαρτίζεται από την 45μελή Διοίκηση και τους προέδρους των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών. Από τις τοποθετήσεις των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ από τη μια και των συνδικαλιστών της πλειοψηφίας από την άλλη, αναδείχτηκαν καθαρά οι δυο γραμμές που συγκρούονται στο κίνημα.

Ετσι, στις ομιλίες των εκπροσώπων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ και ΕΜΕΙΣ, περίσσεψαν οι διαπιστώσεις για τις συνέπειες των «μνημονίων», τα οποία παρουσιάζουν αποσυνδεδεμένα από τη στρατηγική του κεφαλαίου και υπερασπίζονται τη γραμμή της καπιταλιστικής «ανάπτυξης», με το ξοφλημένο επιχείρημα ότι μια άλλη κυβέρνηση και μια άλλη διαχείριση μπορεί τάχα να υπηρετήσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων ταυτόχρονα με τις ανάγκες των εργαζομένων.

Σε ό,τι αφορά αυτό καθ' αυτό το Ασφαλιστικό, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ επικέντρωσαν την κριτική τους στο αν είναι ή δεν είναι βιώσιμο το σύστημα που προτείνει η κυβέρνηση, με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ να αναφωνεί ότι «είναι μη ηθικά βιώσιμο»!

Από την πλευρά του, ο γγ της ΓΣΕΕ, Ν. Κιουτσούκης, οριοθέτησε ως στόχο των κινητοποιήσεων «να ξαναγίνει η Ελλάδα κανονική χώρα. Να επιστρέψουμε στην κανονικότητα...», ενώ ο εκπρόσωπος του ΜΕΤΑ (παράταξη των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ) γι' αυτό που βρήκε να επικρίνει την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι η απουσία βούλησης για αγώνες και για «θολή εικόνα» που εκπέμπει. Τέλος, το ΕΜΕΙΣ κατηγόρησε την ηγεσία της ΓΣΕΕ για «ανικανότητα».

Ταξική σύγκρουση η απεργία

Παίρνοντας το λόγο στη συνεδρίαση, ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημείωσε ότι τα ταξικά συνδικάτα θα πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της απεργίας στους τόπους δουλειάς, μαζί με τις αγωνιστικές συσπειρώσεις των άλλων λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την ίδια πολιτική.

Γι' αυτή καθ' αυτή την απεργία και τον τρόπο που την αντιμετωπίζει η συνδικαλιστική πλειοψηφία, είπε ανάμεσα σε άλλα: «Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΜΕΤΑ) δεν παίρνει μέτρα οργάνωσης των απεργιών. Δε θέλει Γενικές Συνελεύσεις, δε συμβάλλει στη συζήτηση, στην οργάνωση και στον ξεσηκωμό των εργαζομένων. Δεν ενδιαφέρεται για την αποτελεσματικότητα των αγώνων. Τις όποιες κινητοποιήσεις τις θέλει ως το κατάλληλο σκηνικό στο δρόμο, για να ξελασπώνει το κεφάλαιο από τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Η απεργία είναι σκληρή σύγκρουση με την εργοδοσία, την κυβέρνηση και το κράτος των μονοπωλίων. Δεν πραγματοποιείται με αποφάσεις δια περιφοράς, με φημολογία και παιχνίδια πάνω στις πλάτες των εργατών. Τέτοιες επιλογές κάνουν αυτοί που δεν έχουν εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους. Αυτοί που δεν πιστεύουν στη δύναμη της εργατικής τάξης, αυτοί που τα έχουν βρει με την εργοδοσία.

Η απεργία θέλει απεργούς, με διακοπή της παράγωγης, όχι ρεπό και άδειες ασθενείας. Θέλει εργάτες στους δρόμους και όχι αντιπροσωπείες σε συγκεντρώσεις. Προϋποθέτει πλατιά συζήτηση στους τόπους δουλειάς, συζήτηση, Γενικές Συνελεύσεις, αποφάσεις από τους ιδίους τους εργαζόμενους.

Απαιτούνται μέτρα προστασίας της απεργίας, περιφρούρηση από τους ιδίους τους εργαζόμενους, άμυνα απέναντι στις απειλές και την τρομοκρατία της εργοδοσίας. Απαιτείται καλή οργάνωση, συντονισμός στους κλάδους, στις βιομηχανικές ζώνες, στις περιοχές. Χρειάζεται πλατιά διαφώτιση με ανακοινώσεις, περιοδείες, επαφή με τους εργαζόμενους. Απεργία δεν είναι μόνο μια απόφαση, αλλά η συμμετοχή. Η δυναμική και η αποτελεσματικότητα μιας απεργίας κρίνεται στη μαζικότητα, άρα και στην καλή προετοιμασία της».

Υπονομευτικός ο ρόλος της πλειοψηφίας

Σε ό,τι αφορά τη γραμμή με την οποία πάει στην απεργία η συνδικαλιστική πλειοψηφία, σημείωσε ότι δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα ένας αγώνας «όταν λιβανίζεις την ΕΕ και την θεωρείς κοινό σου σπίτι, όταν δεν βάζεις στο στόχαστρο την εργοδοσία και τους φορείς της, που είναι οι δολοφόνοι των εργατικών δικαιωμάτων, όταν αυτός ο αγώνας έχει στην προμετωπίδα του την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα ένας αγώνας που τα αιτήματά του δεν καθορίζονται από τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης, αλλά των επιχειρήσεων, της αντοχής της οικονομίας, ένας αγώνας που καταγγέλλει την κυβέρνηση γιατί δεν κάλεσε τη ΓΣΕΕ σε "κοινωνικό διάλογο", τον οποίο η πλειοψηφία αναγορεύει στα "όσια και ιερά" του συνδικαλιστικού κινήματος».

Σημείωσε, ακόμα, ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχει μεγάλη ευθύνη, επειδή «για μεγάλο χρονικό διάστημα καλλιέργησε στην εργατική τάξη τη λογική του "περίμενε", την αναμονή, γιατί όπως έλεγαν όλοι μαζί ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΜΕΤΑ, η κυβέρνηση κάνει "θετικά βήματα" και χρειάζεται στήριξη».

Κατήγγειλε, τέλος, ότι «με χέρια και με πόδια, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΜΕΤΑ συμφωνούσαν και έμπαιναν μπροστά στη δημιουργία επαγγελματικών Ταμείων. Το αποτέλεσμα το γνωρίζουν ήδη καλά οι εργαζόμενοι στα Τρόφιμα, στο Φάρμακο και αλλού. Για παράδειγμα, στο Φάρμακο οι μειώσεις των συντάξεων από το επαγγελματικό Ταμείο έχουν φτάσει στο 57%».

Κυβέρνηση - κεφάλαιο - ΕΕ νεκροθάφτες της Ασφάλισης

Ευρηματική και με συμβολισμούς η χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας από τα συνδικάτα των εργαζομένων στις Κατασκευές

Από την κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ της Θεσσαλονίκης

MotionTeam

Από την κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ της Θεσσαλονίκης
Τον ενταφιασμό της Κοινωνικής Ασφάλισης από την πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου αναπαρέστησε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, στην κινητοποίηση που οργάνωσε χτες Παρασκευή. Ξεκινώντας από την πλατεία Κάνιγγος, δεκάδες εργαζόμενοι στις Κατασκευές έφτασαν στο υπουργείο Εργασίας με πορεία, της οποίας προπορευόταν το φέρετρο με τα ...ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Την «εκλιπούσα» Κοινωνική Ασφάλιση πλαισίωναν τα στεφάνια των «θλιμμένων φίλων» της: «Να μας ζήσει η ιδιωτική ασφάλιση. Αντε και καλά κέρδη» έγραφε το στεφάνι του ΣΕΒ. «Δύσκολη δουλειά, καλά τα καταφέραμε» ήταν το στερνό κατευόδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. «Επιτέλους τέλος της Κοινωνικής Ασφάλισης» έλεγε το στεφάνι της ΝΔ, «Βάλαμε κι εμείς πλάτη» αυτό του ΠΑΣΟΚ, «Πάμε γι' άλλα» θριαμβολογούσε εκείνο της ΕΕ.

Οι εργαζόμενοι, η εργατική τάξη δεν πρόκειται να συναινέσουν στο έγκλημα του σφαγιασμού της Κοινωνικής Ασφάλισης, τόνισε έξω από το υπουργείο ο Σταύρος Λίτσας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, και κάλεσε το λαό σε ξεσηκωμό. «Τους ενημερώνουμε ότι το Ασφαλιστικό τους δεν το δεχόμαστε, γι' αυτό και το λαμπαδιάζουμε», κατέληξε και οι εργαζόμενοι έβαλαν φωτιά στο νόμο - «φέρετρο».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής, το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου, το Σωματείο Εργαζομένων στην κατασκευή του «Αττικό Μετρό», το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία ανελκυστήρων «ΚΟΝΕ» και το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Ζαριφόπουλος».

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας
Στη Θεσσαλονίκη, μαχητική κινητοποίηση έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ πραγματοποίησαν χτες το πρωί τα Σωματεία Οικοδόμων, Κατεργασίας Ξύλου και Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας. Ακούμπησαν ένα φέρετρο στην είσοδο, συμβολίζοντας τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που οδηγούν σε οριστικό θάνατο και στην «κηδεία» της Κοινωνικής Ασφάλισης. Με συνθήματα όπως «Τσακίζουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο», μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους ανέργους και κάλεσαν τον εργαζόμενο λαό σε ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα.

Δεκάδες ακόμα κινητοποιήσεις (πικετοφορίες, συγκεντρώσεις, εξορμήσεις κ.ά.) έγιναν χτες σε διάφορες πόλεις και περιοχές της χώρας από ταξικά σωματεία και άλλους φορείς του κινήματος.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «SOFTEX»
Αγώνας για να διασφαλίσουν τη δουλειά τους

Σειρά κινητοποιήσεων αποφάσισε η χτεσινή Γενική Συνέλευση. Επιμένει στο κλείσιμο του εργοστασίου η εργοδοσία

«Ο δρόμος είναι ένας: Αγώνας για να διασφαλίσουμε τις δουλειές μας». Αυτήν την απόφαση πήραν σε μαζική Γενική Συνέλευση, χτες το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «Softex», δίνοντας άμεση απάντηση στο κλείσιμο του εργοστασίου που τους ανακοίνωσε η επιχείρηση το απόγευμα της Πέμπτης. Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από μήνες που η εργοδοσία αρνούνταν να επισκευάσει τη μονάδα, η οποία κάηκε τον περασμένο Ιούλη.

Αμέσως μετά τη συνέλευση, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας και κατήγγειλαν τα σχέδια της πολυεθνικής «BOLTON», στην οποία ανήκει το εργοστάσιο. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα, Α. Νεφελούδη, και απαίτησαν από την κυβέρνηση να σταματήσει να μοιράζει κούφια λόγια «υποστήριξης» στους εργαζόμενους και να φυσάει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας.

Τη Δευτέρα στις 10.30 π.μ. θα προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση στο υπουργείο, όπου έχει οριστεί τριμερής συνάντηση. Το επιχειρησιακό σωματείο, υλοποιώντας την απόφαση της συνέλευσης, προκηρύσσει στάση εργασίας στη λήξη της πρωινής και την έναρξη της απογευματινής βάρδιας (10 π.μ. έως 6 μ.μ.).

Στην εισήγησή του στη Γενική Συνέλευση ο πρόεδρος του σωματείου, Δημήτρης Κατσιγιάννης, κάλεσε τους εργαζόμενους να βρεθούν «επί ποδός πολέμου», με ενότητα, εμπιστοσύνη στο σωματείο και αποφασιστικότητα απέναντι στην εργοδοσία, αλλά και την κυβέρνηση. Χαρακτήρισε απαράδεκτο τον τρόπο με τον οποίο η εργοδοσία ανακοίνωσε με ένα τηλεφώνημα πως πετά στο δρόμο 150 εργαζόμενους και ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό.

Αναφέρθηκε ακόμα στην πορεία της επιχείρησης, που από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα πέρασε από τα χέρια των βιομηχάνων στο κράτος και πάλι στην ιδιοκτησία ιδιωτών, αποτελώντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για τη συνεργασία μεταξύ των εκάστοτε κυβερνήσεων και των κεφαλαιοκρατών.

Στη συνέλευση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Παναγιώτη Κατάρα, που πήρε το λόγο. Την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους εκφράζουν με ανακοινώσεις τους η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, η Ομοσπονδία Φαρμάκου, το Συνδικάτο Φάρμακου - Καλλυντικού Αττικής, Πειραιά και Νήσων και το Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Αττικής.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συγκεντρώσεις σε τόπους δουλειάς και γειτονιές

Με το σύνθημα «Ξεσηκωμός. Να μην περάσει το έγκλημα κυβέρνησης - κεφαλαίου στην Κοινωνική Ασφάλιση», η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ οργανώνει συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς και εργατογειτονιές.

  • Τη Δευτέρα 18/1

-- Στις 6 π.μ. στα καράβια ακτοπλοΐας, με ομιλητή τον Θανάση Ευαγγελάκη, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 11 π.μ. σε συγκέντρωση ναυτεργατών στα γραφεία της ΚΟ Πειραιά, με ομιλητή τον Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 11.30 π.μ. στο αμαξοστάσιο του Τραμ στο Ελληνικό, με ομιλητή τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτή.

  • Την Τρίτη 19/1

-- Στις 6 π.μ. στο γκαράζ του Δήμου Αλίμου και στα τεχνικά συνεργεία, με ομιλήτρια την Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 π.μ. στο ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.

-- Στις 9.30 π.μ. στο εργοστάσιο του ΟΣΕ στον Πειραιά, με ομιλητή τον Νίκο Μαυροκέφαλο, μέλος του Γραφείου της ΕΠ.

-- Στις 9 π.μ. στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Βοτανικό, με ομιλητή τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 9 π.μ. στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια, με ομιλητή τον Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 9 π.μ. στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Ελληνικό με ομιλητή τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 9.30 π.μ. στην ΑΚΤΩΡ ΑΕ, με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο μέλος της ΚΕ.

-- Στις 11.30 π.μ. στη ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΑΕ στον Ασπρόπυργο, με ομιλητή τον Γιώργο Μπαγιαρτάκη, μέλος της ΕΠ.

  • Την Τετάρτη 20/1

-- Στις 9 π.μ. στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Μπραχάμι, με ομιλητή τον Γιάννη Κιούση, στέλεχος του Κόμματος.

-- Στις 9.30 π.μ. στις υπηρεσίες του ΙΚΑ (οδός Νικηφόρου) με ομιλητή τον Θανάση Γκώγκο, μέλος του Τμήματος της ΚΕ για την εργατική - συνδικαλιστική δουλειά.

-- Στις 9.30 π.μ. στην ΟΤΜ, με ομιλητή τον Γρηγόρη Λιονή, μέλος της ΕΠ.

-- Στις 2 μ.μ. στο ειδικό εργαστήρι «Μαργαρίτα», με ομιλητή τον Γιώργο Κρητικό, μέλος της ΕΠ.

-- Στις 9.30 μ.μ. στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ με ομιλητή τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος της ΚΕ.

  • Την Πέμπτη 21/1

-- Στις 9 π.μ. στο Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας, με ομιλητή τον Γιώργο Κρητικό, μέλος της ΕΠ.

-- Στις 9 π.μ. στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στον Πειραιά, με ομιλητή τον Βαγγέλη Μαρούπα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ.

-- Στις 11 π.μ. στον ΟΣΕ (κεντρική διοίκηση), με ομιλήτρια την Μαρία Θεοφίλη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ.

Στις 12.00 στο Δημαρχείο Περάματος, με ομιλητή τον Βαγγέλη Μαρούπα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ.

  • Την Παρασκευή 22/1

-- Στις 9 π.μ. στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στην Ανθούσα, με ομιλητή τον Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ.

Στη 1 μ.μ. στο πολυκατάστημα PRAKTIKER στον Ταύρο, με ομιλητή τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της ΚΕ.

Δεν περνάει μέρα δίχως δράση

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα της δράσης που αναπτύσσουν συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλοι φορείς του κινήματος ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης, μπροστά στα συλλαλητήρια στις 23 Γενάρη και στην απεργία που καταλήχτηκε χτες για τις 4 Φλεβάρη. Ενδεικτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα παρακάτω:

ΟΤΑ

Στάση εργασίας για τη Δευτέρα 18 Γενάρη από τις 11.30 π.μ. μέχρι το τέλος του ωραρίου για τους εργαζόμενους στους δήμους και την Περιφέρεια Αττικής κήρυξε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας. Τη συμμετοχή τους έχουν αποφασίσει μεταξύ άλλων τα Σωματεία Εργαζομένων στους Δήμους Πετρούπολης, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Αμαρουσίου, Χαϊδαρίου, Ηλιούπολης και Καισαριανής.

ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής οργανώνει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 18 Γενάρη, στις 3 μ.μ., στα γραφεία του (Γλάδστωνος 3, Ομόνοια). Θα ακολουθήσει στις 4.30 μ.μ. διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Παναττική συγκέντρωση την Τρίτη 19 Γενάρη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΟΤΑ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ. Στη συγκέντρωση καλεί και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών. Την ίδια μέρα, στη Λάρισα, οι συνταξιουχικές οργανώσεις του νομού καλούν στις 11 π.μ. σε συγκέντρωση - ανοιχτή συνέντευξη Τύπου για το Ασφαλιστικό, στο κτίριο του ΕΟΠΥΥ.

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ

48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για τις 20 και 21 Γενάρη αποφάσισαν οι ναυτεργάτες. Επίσης, αποφάσισαν νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία μετά τις 25 Γενάρη και κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα με την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου. Στην απεργιακή μάχη καλούν ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ

Συγκέντρωση την Τετάρτη 20 Γενάρη, στις 4.30 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας οργανώνουν σωματεία των υγειονομικών, μετά από πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, απαιτώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το σχέδιο - έκτρωμα για το Ασφαλιστικό. Αποφάσεις έχουν πάρει τα Σωματεία Εργαζομένων στα νοσοκομεία «Αττικόν», «Αγιος Σάββας», «Ευαγγελισμός», «Παίδων» Πεντέλης και Ιδιωτικής Υγείας Αττικής.

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 20 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας και Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 24 Γενάρη, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του (Αγ. Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως).

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας οργανώνουν φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι της Αττικής την Τετάρτη 20 Γενάρη, στις 12.30 μ.μ. Μέχρι στιγμής, αποφάσεις για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση έχουν πάρει αρκετοί φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, ενώ νέες αποφάσεις αναμένονται να παρθούν τις επόμενες μέρες μέσα από Γενικές Συνελεύσεις. Την ίδια μέρα, σε πολλά ιδρύματα της χώρας, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι προσανατολίζονται στην οργάνωση πολύμορφων δράσεων ενάντια στο ξήλωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Μαζική διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας οργανώνουν την Πέμπτη 21 Γενάρη, στις 6 μ.μ., κλαδικά συνδικάτα της Αττικής από τους χώρους της Βιομηχανίας και συγκεκριμένα από τα Τρόφιμα - Ποτά, το Μέταλλο, την Κλωστοϋφαντουργία, τον Ιματισμό και το Δέρμα, την Ενέργεια, τον Τύπο - Χαρτί, τη Χημική Βιομηχανία, το Φάρμακο και άλλα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ