ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 14 Φλεβάρη 2016
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
στη μνημη

Λέλα ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ
Λέλα ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ
Στην μνήμη της αγαπημένης μας κόρης και αδελφής ΛΕΛΑΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ, που «έφυγε» τόσο πρόωρα και άδικα, προσφέρουμε 200 ευρώ ενίσχυση στον «Ριζοσπάστη» και στο ΚΚΕ, το Κόμμα που τιμούσε.

Οικογένεια Λάμπη Μαυρομάτη.


ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΦΩΤΟ

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ γεννήθηκε στις 7/1/1918 στις Αρχάνες. Πάλεψε οργανωμένα μέσα από την ΟΚΝΕ και αργότερα από τις γραμμές του ΚΚΕ όλη του τη ζωή. Στρατιώτης στον αλβανικό πόλεμο, αντάρτης στα βουνά της Κρήτης τα χρόνια της Κατοχής με την ομάδα του Γιάννη Ποδιά. Συνελήφθη και εξορίστηκε κατά τον Εμφύλιο στη Γυάρο. Ομως, δεν έκανε δήλωση μετανοίας και πάντα μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν οργανωμένο μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ. Σύντροφος αγωνιστής στο πλευρό του λαού.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Κατερίνα και οι γιοι του Γιώργος και Δημήτρης Κωνσταντινίδης προσφέρουν το ποσό των 1.500 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Ηρακλείου.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου ΔΗΜΗΤΡΗ - ΜΑΝΟΥ ΠΕΤΡΕΑ, ανταποκριτή του «Ριζοσπάστη», προσφέρω 3.000 κορόνες Σουηδίας για ενίσχυση στο αγαπημένο του Κόμμα, από τα φοιτητικά του χρόνια στην Αθήνα, μέχρι το θάνατό του.

Η συντρόφισσά του Σωτηρία Πετρέα, τα παιδιά του Γιώργος και Βαρβάρα και τα εγγόνια του Φανή, Αλεξάνδρα και Μιμίκα.

***

ΦΩΤΟ

Στις 13 Φλεβάρη έκλεισαν 15 χρόνια που «έφυγε» ο σύντροφός μου ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ. Πριν γίνει 17 χρόνων βγήκε στο βουνό μαζί με άλλα παλικάρια από το χωριό του. Εγινε μέλος του τιμημένου ΚΚΕ το 1943 και έμεινε για πάντα πιστός στις αρχές και τις αξίες του.

Πήρε μέρος σε πολλές μάχες, όπως στη μεγάλη μάχη της Αμφιλοχίας. Ηταν στην πρώτη γραμμή και βραβεύτηκε επί ανδραγαθία. Τραυματίστηκε πολλές φορές, το ένα του πόδι είχε 45 σφαίρες, το άλλο είχε 38 και πολλά άλλα τραύματα. Είχε 95% αναπηρία. Δικάστηκε πάνω από 70 φορές σε θάνατο, μετά η ποινή μετατράπηκε σε ισόβια. Εκανε 16 χρόνια φυλακή.

Γνωριστήκαμε και παντρευτήκαμε, αλλά δεν χαρήκαμε, στο χρόνο έγινε η χούντα. Από την πρώτη μέρα τον συνέλαβαν και για 3 χρόνια ήταν στη Γιούρα, Λέρο. Με όλες τις κακουχίες είχε κλονιστεί η υγεία του και «έφυγε» πριν 15 χρόνια.

ΓΕΩΡΓΑΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΓΕΩΡΓΑΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Αυτός ο λεβέντης από τη Λευκάδα ήταν ο σύντροφός μου στη ζωή και στον αγώνα. Υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω τον ιερό του αγώνα όσο έχω ανάσα. Τάσο μου, ήσουν ο ήλιος μου, ήσουν το φως μου, ήσουν και θα είσαι πάντα ο μόνος σύντροφός μου και στις πορείες θα είσαι πάντα δίπλα μου. Αγαπημένε μου σύντροφε στη μνήμη σου προσφέρω στο τιμημένο Κόμμα μας που αγαπήσαμε πολύ, το ΚΚΕ, 1.000 ευρώ.

Η γυναίκα σου Βάσω Μανωλίτση

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΑΡΧΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ στην Πελοπόννησο, που φυλακίστηκε και βασανίστηκε στις φυλακές της Λάρισας και στη Μακρόνησο, προσφέρω το ποσό των 30 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, το κόμμα που υπηρέτησε μέχρι το τέλος της ζωής του, μέσω της ΚΟ ΚΙΔΕ της ΤΟ Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής.

Η κόρη του Ν. Σ.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν οχτώ χρόνια από τότε που «έφυγες» αγαπημένε μου σύντροφε ΒΑΓΓΕΛΗ. Μας λείπεις πολύ, σε εμένα, στα παιδιά σου, στους συντρόφους σου. Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Στην αλησμόνητη μνήμη σου προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανάληψης.

Η συντρόφισσά σου, Ελένη Διαμαντή

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου γιου, συζύγου και πατέρα ΜΗΤΣΟΥ ΧΑΡΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 12/2/2010, προσφέρουμε στο Κόμμα 200 ευρώ.

ΡΟΓΚΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΡΟΓΚΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Η οικογένειά του

***

ΦΩΤΟ

Τη Δευτέρα 15 Φλεβάρη 2016 συμπληρώνονται εννέα χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή ο οπαδός του ΚΚΕ και καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη» ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΚΟΛΗΣ. Στην άσβεστη μνήμη του προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας 50 ευρώ.

Χρύσα Καρακόλη

Βαγγέλης Καρακόλης

***

Απεβίωσε η ΓΟΥΛΗ ΔΑΝΑΗ, αντιστασιακή, πάντα στο πλευρό του Κόμματος που το στήριζε και ηθικά και οικονομικά. Στη μνήμη της προσφέρω 70 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λόφου Σικελίας - Σφαγείων Καλλιθέας.

Ελένη Κεφαλογιάννη

***

ΦΩΤΟ

Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ Πιέρρου ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ, γεωπόνος από το Μαυροβούνι Γυθείου Λακωνίας, ήταν μέλος της ΟΚΝΕ, καθοδηγητικό στέλεχος στο Αγροτικό Τμήμα, υπεύθυνος Τύπου και Πληροφοριών της ΝΕ Λακωνίας, με έδρα το Κρυονέρι Οιτύλου (μαζί με τον Νίκο Κατσώρχη, από τον Πύργο Δυρού, χειριστή πολυγράφου, γραφομηχανής κ.λπ.).

Συνελήφθη από ΜΑΥδες στον Πάρνωνα μαζί με τους συντρόφους του το 1948. Καταδικάστηκε σε θάνατο από το Στρατοδικείο της Τρίπολης. Μεταφέρθηκε στις φυλακές Αίγινας. Εκτελέστηκε σε ηλικία 28 ετών στο Γουδή στις 2 Φλεβάρη 1949 μαζί με τους συντρόφους του ΣΠΥΡΟ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟ, ΔΡΑΚΟΥΛΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗ και ΝΙΚΟ ΠΟΥΛΑΚΟ (καπετάν Λυσαίο).

ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΤΣΟΣ
ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΤΣΟΣ
Στη μνήμη τους, η οικογένειά του προσφέρει στο τιμημένο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μισθωτών Δικηγόρων.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του παππού του ΣΤΑΥΡΟΥ Χ. ΣΤΑΥΡΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ και του ΕΑΜ, ο Νικόλαος Θ. Γεωργιάδης προσφέρει 300 ευρώ στην ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ.

Ο Σταύρος Χ. Σταυρίδης (1907 - 1992) γεννήθηκε στη Λίτιτσα της Ανατολικής Θράκης. Ηταν μέλος του ΚΚΕ από τη δεκαετία του 1920. Συμμετείχε δυναμικά στους αγώνες των καπνεργατών της Δράμας. Εξορίστηκε το 1927 - 1928 στη Φολέγανδρο. Το 1932 εκπροσώπησε τους καπνεργάτες της Δράμας στην Πανελλήνια Καπνεργατική Συνδιάσκεψη στη Θεσσαλονίκη, όπου εκλέχτηκε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Καπνεργατικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Εκλέχτηκε γενικός γραμματέας του σωματείου των καπνεργατών της Δράμας «Η Ευδαιμονία» μετά την επανίδρυσή του το 1933. Τον Αύγουστο του 1936 συνελήφθη από τη μεταξική αστυνομία στην Καβάλα, ξυλοκοπήθηκε άγρια και έμεινε ανάπηρος. Μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Δράμας του ΚΚΕ το 1941, όταν ξέσπασε η εξέγερση της Δράμας κατά των Βουλγάρων φασιστών, εντάχθηκε στο ΕΑΜ στις 17 του Ιούνη 1943. Το καλοκαίρι του 1944 εκλέχτηκε Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Δράμας του ΕΑΜ και στις 14 του Σεπτέμβρη 1944 παρέλαβε μαζί με άλλους δύο συναγωνιστές του τη διοίκηση του Δήμου Δράμας και μίλησε στη συγκέντρωση της απελευθέρωσης. Ηταν πρώτος Γραμματέας του ΕΑΜ στο Δήμο Δράμας κατά την περίοδο άσκησης της Λαϊκής Αυτοδιοίκησης (14 Σεπτέμβρη 1944 - 6 Μάρτη 1945). Από το 1945 μέχρι το 1947 συνελήφθη επανειλημμένα από την Ασφάλεια της Δράμας και κρατούνταν στις Φυλακές της πόλης. Το 1948 εξορίστηκε στη Μακρόνησο και το 1952 στην Ικαρία.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μου συντρόφου ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος μέσω ΚΟΒ Κεντρικού Χαλανδρίου το ποσό των 200 ευρώ.

Η συντρόφισσά του, Βούλα Μήτσου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΠΕΤΡΟΥ Ι. ΝΤΟΥΡΟΥ από την Αίγινα προσφέρουμε 100 ευρώ στην ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Τα παιδιά και τα εγγόνια του

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΝΤΡΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Οι δικοί του άνθρωποι

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς και προγιαγιάς ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΟΥ ΕΥΡΥΚΛΕΙΑΣ, που έμεινε πιστή στο κόμμα μας το ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής της προσφέρει η οικογένειά της 70 ευρώ για την Οικονομική Εεξόρμηση, μέσω της ΚΟΒ Μάνδρας - Ειδυλλίας.

Η κόρη της και ο γαμπρός της, Στεργιανή και Δημήτρης Δημητρίου, η εγγονή της Ευρύκλεια Δημητρίου και ο δισέγγονος της Δημήτρης Πλατάνας

***

ΦΩΤΟ

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κάτω Φτεριά Καστοριάς. Γαλουχημένος με τις ιδέες του σοσιαλισμού γνώρισε την κοινωνική αδικία από πολύ μικρή ηλικία. Εντάχθηκε στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας και μέσα από τις γραμμές του πήρε μέρος σε πολλές μάχες. Υπηρέτησε στην 108 ταξιαρχία του ΔΣΕ με το βαθμό του υπολοχαγού. Επεσε στη μάχη της Λυκόρραχης στις 2/7/1949.

Στη μνήμη του, η αδελφή του Αντιγόνη Καρυά προσφέρει στην ΤΕ Πόλης Καρδίτσας του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών, το ποσό των 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την απώλεια του αγαπημένου θείου, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ. Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Μαλαγαρδή Κορυδαλλού του ΚΚΕ.

ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Ο ανιψιός του Ιωάννης

***

ΦΩΤΟ 2

Η Ρέτα Μεγκίσογλου στη μνήμη των γονιών της ΒΑΣΙΛΗ ΜΕΓΚΙΣΟΓΛΟΥ και ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΜΕΓΚΙΣΟΓΛΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ξάνθης.

***

Στη μνήμη του συζύγου μου ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ, της κουνιάδας μου ΑΝΘΟΥΛΑΣ, της αδελφής μου ΓΙΟΥΛΑΣ και του γαμπρού μου ΚΙΤΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, προσφέρω στο Κόμμα μας 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Σφαγείων - Λόφου Σικελίας Καλλιθέας.

Ειρήνη Σεβαστοπούλου

***

ΦΩΤΟ 2

Ο Δημ. Κατωπόδης του Αντρέα (Ντελημάρης) προσφέρει στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΠΑΝΟΥ και ΜΗΤΡΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» μέσω της ΤΕ Λευκάδας του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου ΘΑΝΑΣΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, που στις 8 Φλεβάρη έκλεισαν δύο χρόνια από τον ξαφνικό θάνατό του και του αδελφού μου ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΟΓΚΑΚΟΥ, Πολιτικού Επιτρόπου της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ, προσφέρω στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Σεπολίων.

Βούλα Ρογκάκου - Αθανασοπούλου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΕΠΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ, του αδελφού μου ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΟΓΚΑΚΟΥ, Πολιτικού Επιτρόπου της 3ης μεραρχίας του ΔΣΕ και του γαμπρού μου ΘΑΝΑΣΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Σεπολίων.

Κατίνα Ρογκάκου - Αλεποπούλου

***

ΦΩΤΟ

Στην μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου, πατέρα, αντιστασιακού και ομότιμου καθηγητή ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ, με αφορμή τα 6 χρόνια από το θάνατό του, η οικογένειά του καταθέτει 50 ευρώ για τις ανάγκες του Κόμματος.

***

ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΟΥ ΕΥΡΥΚΛΕΙΑ
ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΟΥ ΕΥΡΥΚΛΕΙΑ
ΦΩΤΟ

Στις 4 Μάρτη του 2014 «έφυγε» από κοντά μας ο ΦΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, με διωγμούς, φυλακές, εξορίες. Η πίστη του στα ιδανικά του Σοσιαλισμού τον συνόδεψε μέχρι την τελευταία του πνοή. Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει μέσω της ΚΟ Αγίου Κωνσταντίνου Ηλιούπολης, 250 ευρώ στο κόμμα του το ΚΚΕ, για να συνεχίσει να αγωνίζεται για κοινωνική δικαιοσύνη, να αντέχει και να προστατεύει την εργατική τάξη.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του

***

ΦΩΤΟ

Στις 22/2/2016 συμπληρώνεται ένας χρόνος, που «έφυγε» από κοντά μας, τόσο άδικα και σύντομα ο πολυαγαπημένος μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΑΛΑΣ σε ηλικία 57 ετών. Η θλίψη που μας γεμίζει η απουσία του από την καθημερινότητά μας και από τους αγώνες του κόμματός μας, που μέχρι την τελευταία στιγμή στάθηκε πιστός και ακλόνητος, όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Το χαμόγελο του και η αισιοδοξία του, που είχε πάντα για τη ζωή, είναι ακόμα νωπά στη σκέψη μας. Στη μνήμη του προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Δημητρίου, λιθαράκι στους μελλούμενους αγώνες από τους οποίους θα μας λείψει.

Η γυναίκα του Βασιλική, τα παιδιά του Αθηνά και Γιώργος, τα εγγόνια του Ιφιγένεια, Χρήστος και ο κουνιάδος του Σπυρίδων

ΠΕΤΡΟΣ ΝΤΟΥΡΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΝΤΟΥΡΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΑΜΙΤΣΗ προσφέρουμε στην ΤΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 130 ευρώ.

Η σύζυγος Αφροδίτη, οι κόρες Ανδρονίκη και Ασημίνα

***

ΦΩΤΟ

Προσφέρουμε 120 ευρώ, μέσω ΚΟΒ και ΟΒ Μπουρναζίου, στη μνήμη του ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΛΟΒΟΥ, για την ακλόνητη πίστη, αφοσίωση και αγάπη του στο Κόμμα μας. Τον ευχαριστούμε για το παράδειγμά του.

Η οικογένειά του

***

ΦΩΤΟ

Φέτος συμπληρώνονται 22 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας ΙΩΑΝΝΗ ΓΚΟΥΤΖΙΑ. Στη μνήμη του, για το κόμμα που από μικρό παιδί υπηρετούσε και μπροστά στο σκοπό που πάλευε μέχρι το τέλος της ζωής του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Η κόρη του, ο γαμπρός του και ο εγγονός του, οικογένεια Ζιώγα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συζύγου μου ΕΥΔΟΚΙΑΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ και των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ και ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, αξιωματικού του ΕΛΑΣ και καπετάνιου του λόχου Γέρακας, για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, προσφέρω το ποσό των 100 ευρώ, μέσω της ΤΕ Υπαίθρου Κοζάνης.

Η οικογένεια Γιάννη Παπακώστα, η κόρη, ο γαμπρός και τα εγγόνια

***

Γεννήθηκα στο χωριό Πεύκο Καστοριάς, κάτω από το Γράμμο, εκεί όπου το 1947 - 1949, στον εμφύλιο πόλεμο, καίγονταν ο τόπος. Μεγάλωσα μέσα σε μεγάλη οικογένεια και με φτώχεια μεγάλη. Ημουν το μικρότερο από τα 6 αδέλφια και οι γονείς μου με έστειλαν στις Λαϊκές Δημοκρατίες, στην Ουγγαρία. Τα 4 αδέλφια μου ήταν μοιρασμένα στον πόλεμο, ο Μιχάλης και ο Δημήτρης στον ΔΣΕ και ο Χρήστος και ο Βασίλης στον κυβερνητικό στρατό.

Τα παιδικά μου χρόνια τα έζησα σαν ένα παραμύθι, στους παιδικούς σταθμούς στην Ουγγαρία, όπου για μένα ήταν ένας «παράδεισος» και τα υπόλοιπα 32 χρόνια στην Τσεχοσλοβακία. Μπορεί να έζησα στην αναγκαστική προσφυγιά, αλλά συγκρίνοντας τη ζωή στις σοσιαλιστικές χώρες με τη ζωή μου στο χωριό και σήμερα εδώ, στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, οι διαφορές είναι ασύγκριτα μεγάλες, φαίνεται ξεκάθαρα η υπεροχή του σοσιαλιστικού συστήματος.

ΚΑΡΑΚΟΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΡΑΚΟΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Αλησμόνητα αδέλφια μου ΔΗΜΗΤΡΗ και ΜΙΧΑΛΗ (ΤΣΙΟΛΑ) που βλέποντας την κοινωνική αδικία, σε ηλικία 19 και 21 χρονών, βγήκατε το 1947 στον ΔΣΕ και δώσατε τη ζωή σας για μια ελεύθερη και σοσιαλιστική πατρίδα δεν θα σας ξεχάσω ποτέ.

Στη μνήμη σας, προσφέρω στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, το ποσό των 200 ευρώ.

Ευανθία Τσιρώνη - Τσιόλα

***

ΦΩΤΟ 4

Η Ελένη Ευθυμιάδου προσφέρει 70 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Κιλκίς, στη μνήμη του ΑΓΤΖΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Σταυροχώρι), του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΥ (Μεγ. Στέρνα), του ΘΟΔΩΡΟΥ ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΥ (Μεγ. Στέρνα), της ΜΑΡΙΑΣ ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΥ (Μεγ. Στέρνα) και της ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (Θεσσαλονίκη).

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των πατεράδων μας, αγωνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης, ΣΤΑΘΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΕΑΜ/ΕΤΑ) και ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΑΜΗ (ΕΑΜ - ΕΛΑΣ) προσφέρουμε 400 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ (200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ν. Δημητριάδας - Τομέας Βόλου και 200 ευρώ μέσω Τομέα Υπαίθρου Μαγνησίας).

Δημήτρης και Νίκος

***

ΦΩΤΟ

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατο του φίλου και οπαδού του Κόμματος ΦΩΤΗ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ, η γυναίκα του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του προσφέρουν 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΤΕ Αρτας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΝΤΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΝΤΡΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Στις 4 Γενάρη του 2016 μάς άφησε ο πατέρας μας, ΧΑΛΕΠΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νίκου. Γεννήθηκε στις 25 Φλεβάρη 1923 στη Μαντασιά Δομοκού Φθιώτιδας από φτωχή αγροτική οικογένεια. Πήρε μέρος στον ΔΣΕ ως μαχητής της 16ης Ταξιαρχίας (Τάγμα Αλευρά) και τον Ιούνη του 1948 τραυματίστηκε στους Ασπράγγελους Ζαγοροχωρίων. Τραυματίας πέρασε στη Γιουγκοσλαβία, όπου έμεινε για περίπου ένα χρόνο. Με το τέλος του Εμφυλίου βρέθηκε στη ΛΔ της Τσεχοσλοβακίας. Το 1952 έγινε μέλος του ΚΚΕ και παντρεύτηκε την Γερμανία Χαλεπλή (το γένος Νιτσοπούλου), με την οποία απέκτησαν δύο γιους. Εργάστηκε στο εργοστάσιο Μόραβολεν στο Γέσενικ και βραβεύτηκε πολλές φορές για τη δουλειά του. Επαναπατρίστηκε το 1987 και έζησε στη Θεσσαλονίκη, παραμένοντας μέχρι το τέλος της ζωής του πιστός στα ιδανικά και αρχές του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, οι γιοι του Νίκος και Χρήστος και οι οικογένειές τους, προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση και 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Ωραιοκάστρου.

***

ΦΩΤΟ

Στις 11 Γενάρη 2016 «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος και θείος μας ΑΝΔΡΟΣΘΕΝΗΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, πιστός στις αρχές του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, από τα Λιμενάρια της Θάσου. Γεννημένος το Δεκέμβρη του 1925, ήταν ο μικρότερος αδερφός της οικογένειας Αθανασίου και Σοφίας Τσολάκη. Ο πατέρας του ήταν από τους πρωτεργάτες του καπνεργατικού κινήματος, από τις αρχές του περασμένου αιώνα. Τα αδέρφια του, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την κοινωνική πρόοδο και προκοπή του τόπου μας. Ο μεγαλύτερος, Γιάννης, μέλος του ΚΚΕ από τα νεανικά του χρόνια, πάλεψε μέσα από τις γραμμές του Κόμματος και του καπνεργατικού κινήματος. Για τη δράση του διώχθηκε, βασανίστηκε, φυλακίστηκε, αλλά δε λύγισε ποτέ. Εμεινε «όρθιος» και πιστός στις ιδέες του.

Δημήτρης Χαρός
Δημήτρης Χαρός
Ο δεύτερος αδερφός του, Παναγιώτης, στέλεχος του Κόμματος, με το ψευδώνυμο Πασπαλας, δούλεψε επί σειρά ετών στον παράνομο και ημιπαράνομο μηχανισμό του Κόμματος, στη Θάσο, από τα χρόνια της Αντίστασης και μετά. Το αστικό κράτος τον καταδίκασε δις εις θάνατον. Εμεινε ακλόνητος.

Η τρίτη αδερφή του, Ελένη, για τη δράση της στην Κατοχή και στο καπνεργατικό κίνημα, βασανίστηκε και εξορίστηκε.

Η τέταρτη αδερφή του, Γεωργία, έδρασε κι αυτή στην Κατοχή και στο καπνεργατικό κίνημα. Για τη δράση της εξορίστηκε στον Αη- Στράτη.

Ο Ανδροσθένης, από μικρός μπήκε στον αγώνα, εξορίστηκε για 4 χρόνια στη Μακρόνησο για τη δράση του. Μέλος της ΚΟΒ Λιμεναρίων Θάσου μέχρι το τέλος της ζωής του, έδωσε τη μάχη με τις θέσεις του Κόμματος, πιστός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

Τιμή και δόξα στην οικογένεια Τσολάκη, στους αλύγιστους μέχρι τέλος της ζωής τους.

Στη μνήμη του και της οικογένειάς του, ο ανιψιός του Παναγιώτης Τσολάκης προσφέρει στο ΚΚΕ το ποσό των 600 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Λιμεναρίων Θάσου.

***

ΦΩΤΟ

Στις 18/3 συμπληρώνονται 14 χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» από κοντά μας η αγωνίστρια και αγαπημένη μας σύζυγος, μητέρα και γιαγιά, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΕΩΡΓΑΛΑ. Στη μνήμη της, καθώς και στη μνήμη των συντρόφων ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ, ΝΙΚΗΣ ΜΗΤΡΟΠΙΑ, ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΑΜΟΥ, ΚΙΚΗΣ ΠΑΠΑΛΟΥ, προσφέρουμε για οικονομική ενίσχυση του τιμημένου ΚΚΕ, που κλείνει σε 3 χρόνια 100 χρόνια ζωής και αγώνων για την εργατική τάξη και το λαό, 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

Ο σύζυγος Γιώργος και τα παιδιά της Σταύρος και Σάκης

***

Στη μνήμη του ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΪΝΑΚΗ προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Περισσού, 80 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ.

ΑΛΕΚΟΣ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
Τα παιδιά του Σοφία Κοϊνάκη, Πέτρος Κεφαλόπουλος και τα εγγόνια του Κώστας και Μαρία

***

ΦΩΤΟ

Στις 31 Μάρτη 2011 «έφυγε» από τη ζωή ο ΑΛΕΚΟΣ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ. Μεγάλωσε στην Καλαμαριά. Ηταν ανιψιός της Κούλας Ελευθεριάδου, στελέχους του ΚΚΕ που εκτελέστηκε το Μάη του 1948 στο Γεντί Κουλέ. Από τα νεανικά του χρόνια άρχισε να έχει πολιτική δράση. Πήρε μέρος στις συγκεντρώσεις - διαδηλώσεις που έγιναν στη Θεσσαλονίκη μετά το 1950. Ηταν μέλος της Νεολαίας ΕΔΑ και έπειτα της Νεολαίας «Λαμπράκη». Το 1946 έφυγε μετανάστης στη Σουηδία κυνηγημένος από το αστικό καθεστώς. Εκεί αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των μεταναστών εργατών. Αυτό τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους τους μετανάστες, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την εκλογή του ως πρώτου μετανάστη βουλευτή στη Σουηδία, το 1979.

Στη μνήμη του, η μητέρα του Σοφία Ελευθεριάδου - Χρυσοπούλου προσφέρει στην ΚΟΒ Κέντρου Καλαμαριάς του ΚΚΕ 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

«Εφυγε» από τη ζωή και κηδεύτηκε στο χωριό Στεφανινά Θεσσαλονίκης, στις 31 Δεκέμβρη 2015, ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ, στα 84 χρόνια του. Μέλος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος, διακρινόταν για τη σταθερότητα, τη συνέπεια και τη μαχητικότητα με την οποία υπερασπιζόταν τις αρχές του και το Κόμμα μας. Οι σύντροφοι στη μνήμη του προσφέρουν 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΘΗΣ
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΘΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αξέχαστου συζύγου μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, μαχητή του ΔΣΕ και μέλους του ΚΚΕ, που στις 7 Φλεβάρη έκλεισαν τρία χρόνια από το θάνατό του, προσφέρω 40 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ανω Γαλατσίου και 30 ευρώ για το περιοδικό «Εθνική Αντίσταση».

Η σύζυγός του, Μαριάνθη Παπανικολάου

***

ΦΩΤΟ

Στις 3 Γενάρη πέθανε η ΒΑΡΒΑΡΑ ΤΖΙΒΛΙΚΑΚΗ - ΠΑΠΑΔΑΚΗ. Γεννήθηκε στην Πεπονιά Βοΐου Κοζάνης το 1930, σε μεγάλη αγροτική οικογένεια. Σε ηλικία 17 χρόνων κατατάχτηκε στο Δημοκρατικό Στρατό, όπου υπηρέτησε στην πολιτοφυλακή. Τα επόμενα χρόνια βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν. Εκεί παντρεύτηκε τον Τζιβλικάκη - Παπαδάκη Δημήτρη, ανθυπολοχαγό του ΔΣΕ, και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Τάσο και το Βασίλη, τα οποία μεγάλωσαν με αγάπη και νοσταλγία για την Ελλάδα. Εργάστηκε τα πρώτα χρόνια ως βρεφοκόμος, μετά σε οικοδομή και τέλος στο εργοστάσιο κατασκευής αεροπλάνων.

Το 1975 επαναπατρίστηκε στην Ελλάδα με την οικογένειά της. Πρώτα στο χωριό της, την Πεπονιά, μετά στη Θεσσαλονίκη, όπου εργάστηκε μαζί με τον άντρα της σε βιοτεχνία ρούχων μέχρι τη συνταξιοδότηση. Και οι δύο ήταν ενεργά μέλη του παραρτήματος Χαριλάου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Η ίδια δεν ήταν αδιάφορη για τον πόνο των συνανθρώπων της. Στη Θεσσαλονίκη και στο Βαφιοχώρι έδινε πάντα ό,τι μπορούσε για να ανακουφίσει όποιον είχε ανάγκη. Ιδιαίτερα αγαπητή στους συγχωριανούς, το σπίτι της ήταν πάντα ανοιχτό για όλους.

ΤΣΙΑΜΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΣΙΑΜΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Η Βάτα, δηλαδή η Βαρβάρα, από κορίτσι στρατεύτηκε και αγωνίστηκε για μεγάλα ιδανικά, ως σύζυγος στάθηκε στοργικά στο πλευρό του άντρα της, ως μητέρα αγωνίστηκε να μεγαλώσει και να σπουδάσει τα παιδιά της, ως γιαγιά λάτρευε τα εγγόνια της και η αδυναμία της ήταν τα δισέγγονά της, μεταξύ αυτών και το δισέγγονο που πήρε το όνομα του άντρα της.

Καλό σου ταξίδι. Στη μνήμη της προσφέρουμε 60 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ντεπό Θεσσαλονίκης.

Τα παιδιά της Βασίλης και Τάσος και οι οικογένειές τους

***

ΦΩΤΟ

Ο ΖΗΣΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ «έφυγε» από κοντά μας πριν από ένα χρόνο και ο πόνος της απώλειάς του είναι για μας αφόρητος.

Στη μνήμη του οφείλουμε να γράψουμε λίγες λέξεις από καρδιάς για τη ζωή και τη δράση του στο κόμμα που πίστεψε και αγάπησε 75 χρόνια! Γεννήθηκε το 1917 στον Απόσκεπο Καστοριάς. Παιδί πολυμελούς φτωχής οικογένειας ρίχτηκε από μικρός στη βιοπάλη και βίωσε από την παιδική του ηλικία τα βάσανα των ανθρώπων του μόχθου. Μυήθηκε στην εφηβεία του στις ιδέες του κομμουνισμού και εντάχθηκε στο Κόμμα από το 1939. Στον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940 υπηρέτησε ως νοσοκόμος στρατιώτης. Στη συνέχεια φυλακίστηκε από τους Γερμανούς για την αντιστασιακή του δράση και κατόρθωσε να δραπετεύσει. Δε γλίτωσε όμως από τους ντόπιους δοσίλογους προδότες που τον συνέλαβαν, τον κατηγόρησαν άδικα και τον φυλάκισαν για τις ιδέες του το 1945.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
Από το 1945 έως το 1960 υπήρξε πολιτικός κρατούμενος στις φυλακές της Κασσάνδρας, της Αγιάς Κρήτης και από το 1947 έως το 1950 στη Γιούρα στον 3ο όρμο, όπου γνώρισε όλους τους μεγάλους διανοούμενους και καλλιτέχνες αγωνιστές. Τη δεκαετία του ΄50 κρατήθηκε στις φυλακές Αβέρωφ (Αθήνα), Βούρλων (Πειραιά), Κορίνθου, Ακροναυπλίας, Πάτρας και από 1956 έως το 1960 στη Γιούρα για δεύτερη φορά, από όπου και απολύθηκε το 1960. Στα χρόνια της φυλακής διατήρησε ακλόνητη την πίστη του στα ιδανικά του, διεκδίκησε δραστήρια τα δικαιώματα των κρατουμένων, συνέβαλε αποφασιστικά στην ενότητα, στη συντροφικότητα, στην αδερφοσύνη των αγωνιστών και κέρδισε με τη στάση του το σεβασμό των πολιτικών του αντιπάλων.

Τα επόμενα χρόνια της ελεύθερης ζωής του δε σταμάτησε ούτε στιγμή να αγωνίζεται για το δίκαιο και τη αλήθεια και να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των αδύναμων. Με αστείρευτη δύναμη και αντοχή, σεμνότητα και αξιοπρέπεια σ΄ όλη του τη ζωή έπραξε την πίστη του στο καλό, στο δίκαιο, στην αλήθεια, στον άνθρωπο. Η στάση ζωής του αποτελεί για μας μια φωτεινή πυξίδα που μας δείχνει το δρόμο μιας ζωής αντάξιας του ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Στη μνήμη του η σύζυγος και η κόρη του προσφέρουν στην ΚΟ Καστοριάς του ΚΚΕ, το κόμμα που πίστεψε και αγάπησε 75 χρόνια 1.000 ευρώ.


ΕΥΔΟΚΙΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ
ΕΥΔΟΚΙΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΚΗΣ ΑΓΤΖΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΚΗΣ ΑΓΤΖΙΔΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΥΤΖΙΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΥΤΖΙΑΣ

ΝΙΑΡΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΙΑΡΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ
ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΗΣ

ΜΕΓΚΙΣΟΓΛΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΜΕΓΚΙΣΟΓΛΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΜΙΤΣΗΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΜΙΤΣΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ

ΜΕΓΚΙΣΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΜΕΓΚΙΣΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΑΛΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΑΛΑΣ

ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΓΥΜΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΕΑΣ

ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ Χ. ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ Χ. ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΜΗΤΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΜΗΤΡΟΣ

ΦΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ
ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ

ΧΑΛΕΠΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΧΑΛΕΠΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΝΔΡΟΣΘΕΝΗΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ
ΑΝΔΡΟΣΘΕΝΗΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ

ΖΗΣΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
ΖΗΣΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

ΤΖΙΒΛΙΚΑΚΗ - ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΒΑΡΒΑΡΑ
ΤΖΙΒΛΙΚΑΚΗ - ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΒΑΡΒΑΡΑ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ