ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 16 Απρίλη 2016
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις για τους αλύγιστους της ταξικής πάλης

-- Η ΚΟ Δάφνης - Υμηττού της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, οι ΟΒ Δάφνης - Υμηττού της ΚΝΕ και τα Παραρτήματα Υμηττού και Δάφνης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση αύριο Κυριακή, για το «Κάστρο του Υμηττού», στις 11 π.μ., στο Δημαρχείο του Υμηττού. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει σύντομη δραματοποιημένη αναφορά στα γεγονότα, ενώ η κεντρική ομιλία θα γίνει από τον Κώστα Θυμιανό, Γραμματέα της ΤΕ Ανατολικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, θα ακολουθήσουν κατάθεση στεφάνων και προσκλητήριο νεκρών στο χώρο του «Κάστρου του Υμηττού».

-- Οι ΚΟ Ζωγράφου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και το Παράρτημα Ζωγράφου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ πραγματοποιούν αύριο, Κυριακή, εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους πέντε ήρωες κομμουνιστές που απαγχονίστηκαν από τους ταγματασφαλίτες συνεργάτες των ναζί στις 5/4/1944. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο μνημείο Ηρώων στη Λεωφόρο Παπάγου, όπου θα πραγματοποιηθεί και κατάθεση στεφάνου. Στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στην πλατεία Πέντε Ηρώων, Παπαδιαμαντοπούλου και Ξενίας («Αλεξ»).

-- Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 7 στελέχη του Μακεδονικού Γραφείου που δολοφονήθηκαν από τους συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών τον Απρίλη του 1943, διοργανώνει αύριο, Κυριακή, η ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, στις 11.30 π.μ., στη Ζαρκαδόπετρα. Θα μιλήσει ο Κώστας Χατζηδαμιανός, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Λεωφορεία για τη Ζαρκαδόπετρα θα αναχωρήσουν στις 10 π.μ. από την πλατεία της Κοζάνης.

-- Εκδήλωση τιμής και διδαγμάτων με ιστορική αναφορά στο «Μπλόκο» από τους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους στον Κόκκινο Πύργο Τρικάλων, τον Απρίλη του 1944, οργανώνει αύριο, Κυριακή, στις 11 π.μ., στην πλατεία του Κόκκινου Πύργου, η ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ.

Ξεκινά η διαβούλευση για τις τηλεοπτικές άδειες

Ξεκίνησε από χτες η δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, στο πλαίσιο του ξαναμοιράσματος της σχετικής «πίτας» που προωθεί η κυβέρνηση, μεταξύ των επιχειρηματικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται ή επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο.

Συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός αφορά στις 4 τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου, με την τιμή εκκίνησης της δημοπράτησης να ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ και το παράβολο συμμετοχής στο 1% της αξίας.

Το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας προβλέπει τη δημοσίευση της προκήρυξης στις 25/4, υποβολή φακέλων αιτήσεων συμμετοχής στις 9/6, υποβολή συμπληρωματικών πληροφοριών υποψηφίων στις 15/6, ανακοίνωση προεπιλεγέντων στις 25/6, λήξη προθεσμίας προδικαστικών προσφυγών στις 6/7, έκδοση αποφάσεων επί προδικαστικών προσφυγών στις 21/7, ανακοίνωση οριστικού καταλόγου συμμετεχόντων και αποστολή δελτίων συμμετοχής στη δημοπρασία στις 22/7, ενώ, τέλος, ως προβλεπόμενη ημερομηνία διεξαγωγής δημοπρασίας και ανακοίνωση υπερθεματιστών ορίζεται το διάστημα μεταξύ 25 και 30/7.

ΚΚΕ
Αίτηση κατάθεσης εγγράφων για τη «λίστα Λαγκάρντ»

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων σχετική με τη λίστα Λαγκάρντ, υπέβαλαν χτες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος και Μανώλης Συντυχάκης προς τον υπουργό Οικονομικών.

Οι δύο βουλευτές του Κόμματος ζητούν από τον υπουργό να διαβιβάσει στη Βουλή συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν:

«Σε ποια φυσικά ή νομικά πρόσωπα που περιέχονται στην λεγόμενη Λίστα Λαγκάρντ και στις άλλες λίστες διενεργείται έλεγχος. Σε ποιους έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος, ποιο το αποτέλεσμα για καθέναν ελεγχόμενο και τι ποσά έχουν καταλογισθεί σε αυτούς. Από ποιους έχουν εισπραχθεί τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί και τι ποσά».

Για τα 40 χρόνια από τη μεγάλη απεργία στα Μεταλλεία του Σκαλιστήρη

Εκδήλωση αφιερωμένη στα 40 χρόνια από τη μεγάλη απεργία στα Μεταλλεία του Σκαλιστήρη, κάτω από τον τίτλο «Ταξική σύγκρουση που στέλνει μήνυμα στο σήμερα: 'Η με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες», διοργανώνουν σήμερα Σάββατο, οι ΚΟ Εύβοιας του ΚΚΕ, στις 7 μ.μ. στο κλειστό γήπεδο Μαντουδίου.

Θα μιλήσει ο Θανάσης Παππάς, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Αν. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Κώστας Γεωργατζής, ο οποίος το 1976 ήταν μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων Μεταλλείων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθούν στιγμές της μεγάλης απεργίας από το ντοκιμαντέρ «Μαντούδι '76». Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι.

Κόμμα ιδρύει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Σε εκδήλωση, την ερχόμενη Τρίτη, θα παρουσιάσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου το κόμμα που ιδρύει με το όνομα «Πλεύση Ελευθερίας». Η πρώην πρόεδρος της Βουλής έχει δηλώσει ότι θα συνεργαστεί με τη Λαϊκή Ενότητα, της οποίας ήταν υποψήφια βουλευτής στις τελευταίες εκλογές. Στην ολιγόλογη ανακοίνωση για την αναγγελία της εκδήλωσης, γίνεται αντιληπτή η αντιγραφή συνθημάτων του ΣΥΡΙΖΑ πριν αναδειχτεί στη διακυβέρνηση. Η προβολή αοριστιών περί «δημοκρατίας, δικαιοσύνης, διαφάνειας» κ.λπ., προϊδεάζει ως προς το περιεχόμενο για μία απ' τα ίδια, σε ό,τι αφορά τις «απόχες» που κατά καιρούς στήνονται για τον εγκλωβισμό της λαϊκής δυσαρέσκειας.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
Αύριο, Κυριακή

-- Στις 11 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Χαϊδαρίου, οι ΚΟ Χαϊδαρίου καλούν σε συγκέντρωση με θέμα: «Διεθνείς εξελίξεις - προσφυγικό και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής.

-- Στις 12 μ. στο Ιλιον, στο καφενείο στην πλατεία Ζωοδόχου Πηγής, απέναντι από αφετηρία λεωφορείων, οι ΚΟ Ιλίου καλούν σε συγκέντρωση με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις - οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Θοδωρής Σκολαρίκος, μέλος του Γραφείου της Περιφερειακής Επιτροπής Δυτικής Αθήνας.

-- Σε πολιτική συγκέντρωση, με θέμα: «Διεθνείς και εσωτερικές εξελίξεις - το προσφυγικό. Η θέση του ΚΚΕ», που διοργανώνει, η ΚΟΒ Σταυρού Θεσσαλονίκης, θα μιλήσει στις 7.30 μ.μ., στο Ηρώο, ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ