ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2016
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Διαδήλωσαν ενάντια σε παλιές και νέες περικοπές

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο υπουργείο Εργασίας, με αφορμή τις νέες μειώσεις στις επικουρικές

Με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ διαμήνυσαν χτες την απόφαση των χιλιάδων μελών τους να παλέψουν ενάντια σε παλιές και νέες περικοπές στις συντάξεις. «Φέρτε πίσω όλα τα κλεμμένα, με αίμα ο λαός τα έχει πληρωμένα», φώναξαν οι συνταξιούχοι και δήλωσαν σε όλους τους τόνους πως δεν νομιμοποιούν καμιά από τις περικοπές που έχουν υποστεί.

Οι πιο πρόσφατες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις επιβλήθηκαν σε δύο «κύματα» (Αύγουστος και Σεπτέμβρης) και επέφεραν μειώσεις σε περίπου 240.000 συνταξιούχους. Ωστόσο, δεν είναι οι πρώτες ούτε οι τελευταίες, αφού όπως έλεγαν χτες πολλοί συνταξιούχοι, «μας έχουν πιει το μεδούλι».

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους, πολλοί ήταν αυτοί που κρατούσαν στο χέρι τα εκκαθαριστικά σημειώματα του Ταμείου τους και απαριθμούσαν τις απανωτές περικοπές. Οπως ο κύριος Κώστας, που είδε τις προηγούμενες μέρες τη σύνταξη που του χορηγεί το επικουρικό του ΙΚΑ (ΕΤΕΑ) να μειώνεται κατά 100 ευρώ, δηλαδή πάνω από 40%, όσον αφορά το καταβαλλόμενο ποσό. Οσο για την ονομαστική μείωση, σε σχέση με το αρχικό ποσό της επικουρικής σύνταξης, η μείωση είναι πάνω από 70%.

Συγκεκριμένα, μετά από χρόνια δουλειάς στη διανομή του Τύπου, η επικουρική σύνταξη του εν λόγω συνταξιούχου υπολογίστηκε στα 605 ευρώ. Από αυτά, μέσα από τις μειώσεις των τελευταίων ετών, έμεινε σχεδόν το 1/3! Ετσι, τον περασμένο Αύγουστο, από το Ταμείο του καταβλήθηκε το ποσό των 244 ευρώ. Η «αναπροσαρμοσμένη» σύνταξη που του υπολογίστηκε στις αρχές Σεπτέμβρη, ανέρχεται σε μόλις 171,64 ευρώ και από αυτό το ποσό, μετά από κρατήσεις και εισφορές, πήρε στο χέρι 144,32 ευρώ.

Στιγμιότυπα από τη χτεσινή κινητοποίηση
Στιγμιότυπα από τη χτεσινή κινητοποίηση
Μάλιστα, από τις ψαλιδισμένες επικουρικές τους επόμενους μήνες (Οκτώβρη, Νοέμβρη και Δεκέμβρη) θα γίνουν αναδρομικές κρατήσεις, καθώς οι περικοπές έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η Ιούνη 2016.

«Εφαρμόζουμε το νόμο»...

Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων μετέφερε στον υπουργό, Γ. Κατρούγκαλο και στον αναπληρωτή υπουργό, Τ. Πετρόπουλο, το αίτημα των συνταξιούχων να δοθούν πίσω όλα όσα έχουν περικοπεί από τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές.

«Δε χρωστάμε σε κανέναν. Είναι πληρωμένες με το αίμα μας», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δ. Κουμπούρης, ενημερώνοντας μετά τη συνάντηση τους συγκεντρωμένους. Οπως είπε, η απάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ήταν ότι «εφάρμοσαν το νόμο», δηλαδή τον αντιασφαλιστικό νόμο που φέρει την υπογραφή τους και το αντιλαϊκό νομικό οπλοστάσιο που έχουν φροντίσει να φτιάξουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη», αντέταξαν οι συνταξιούχοι.

«Αλλη ελπίδα δεν υπάρχει εκτός από τον αγώνα για να διεκδικήσουμε το μόχθο μας», είπε ο Δ. Κουμπούρης και υπενθύμισε ότι οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν τους συνταξιούχους την Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, προκειμένου να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Σε συνέχιση του αγώνα κάλεσαν επίσης ο Τ. Γεωργιάδης, πρόεδρος των Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, και ο Π. Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, παίρνοντας το λόγο στην κινητοποίηση.

Στάση εργασίας και συγκέντρωση χτες στη Ζώνη

Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο χώρο του μνημείου, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, πραγματοποίησαν χτες το πρωί το Παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών.

Η κινητοποίηση έγινε για να αναδειχτεί και να καταγγελθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τα μέσα του καλοκαιριού, με ευθύνη του ΟΛΠ ΑΕ και της COSCO, οι οποίοι σκόπιμα βάζουν εμπόδια στην πρόσβαση εργαζομένων και ανέργων στους χώρους της Ζώνης και ειδικότερα από τις πύλες που βρίσκονται σε Πέραμα, Μώλο ΔΕΗ και νέο Μώλο Δραπετσώνας.

Οπως κατήγγειλαν τα σωματεία, η κατάσταση διαρκώς χειροτερεύει και σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούνται εντάσεις μεταξύ των εργαζομένων της Ζώνης και της φύλαξης της πύλης. Οπως τόνισαν, υπάρχουν τρόποι και να περιφρουρείται ο χώρος εργασίας και να μην αποκλείεται κανείς εργαζόμενος ή άνεργος από το να δουλέψει ή να ψάξει για δουλειά.

Παράλληλα, κάλεσαν τον ΟΛΠ ΑΕ να ενημερώσει για τον τρόπο που θα λειτουργεί στο εξής η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, όπως και για τις πραγματικές προθέσεις της COSCO, μετά την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ ΑΕ. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου, ο Ακης Αντωνίου, πρόεδρος του Παραρτήματος Πειραιά και ο Βασίλης Μπίνος, πρόεδρος του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών.

Οπως τόνισαν, τα σωματεία εδώ και χρόνια αντιστάθηκαν και αντιστέκονται στην υποβάθμιση και συρρίκνωση της ναυπηγικής βιομηχανίας και της Ζώνης ειδικότερα. Κατήγγειλαν όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις που σχεδιασμένα απαξίωσαν τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, ώστε σήμερα να εμφανίζεται η COSCO ως «σωτήρας», ενώ στην πραγματικότητα, «όπως και κάθε μονοπώλιο, θα προσπαθήσει με όλους τους τρόπους να αυξήσει τα κέρδη της από τη δική μας δουλειά», όπως ειπώθηκε.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ «ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ»
Βρήκαν κλειστή την πόρτα του υπουργείου

Εργαζόμενες της «Παιδικής Στέγης» έξω από το υπουργείο Εργασίας
Εργαζόμενες της «Παιδικής Στέγης» έξω από το υπουργείο Εργασίας
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας έκαναν χτες το πρωί εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του Ιδρύματος «Παιδική Στέγη». Στους περίπου 45 εργαζόμενους οφείλονται ακόμα τα δεδουλευμένα από την περασμένη σχολική χρονιά. Από το Νοέμβρη μέχρι το Φλεβάρη πληρώνονταν με «έναντι», ενώ από το Φλεβάρη μέχρι σήμερα είναι εντελώς απλήρωτοι.

Απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση, ένα μέρος του προσωπικού έχει προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τις απειλές της Διοίκησης πως θα βάλει «λουκέτο» στους σταθμούς, κάτι που ήδη έκανε πράξη στον παιδικό σταθμό στο Θησείο (Αργέντειος Παιδική Στέγη). Πρόκειται για το δεύτερο από τους πέντε παιδικούς σταθμούς του Ιδρύματος που η Διοίκηση θέτει εκτός λειτουργίας, καθώς είχε προηγηθεί το 2012 το κλείσιμο του σταθμού στο Κερατσίνι.

Παρά τα σοβαρά προβλήματα, η προγραμματισμένη συνάντηση με την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό, Θ. Φωτίου, ακυρώθηκε χωρίς να οριστεί νέα. Τη στάση του υπουργείου κατήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς, καλώντας εργαζόμενους αλλά και γονείς να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Οπως υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή του, όλα τα προηγούμενα χρόνια η λειτουργία των παιδικών σταθμών του Ιδρύματος εξασφαλίστηκε χάρη στους δικούς τους αγώνες.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν εκπρόσωποι της Λαϊκής Επιτροπής Πετραλώνων, της Ομάδας Πετραλώνων - Θησείου της ΟΓΕ, του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Ο Βύρωνας», καθώς και ο Αλέκος Περράκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Διαμαρτυρία για την απόλυση συνδικαλιστή

Από τη διαμαρτυρία που έγινε τη Δευτέρα
Από τη διαμαρτυρία που έγινε τη Δευτέρα
Κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της εταιρείας «AP SUPPLIES & MEDIA» (προμηθεύει μεγάλες επιχειρήσεις, όπως τα PUBLIC, το «Πλαίσιο» κ.ά.) οργάνωσαν τη Δευτέρα ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές Παλαιού Φαλήρου, Νέας Σμύρνης, Αγ. Δημητρίου και Ηλιούπολης, απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης του Δ. Κερασιώτη, μέλους της Διοίκησης του Σωματείου. Ο συνδικαλιστής απολύθηκε με το πρόσχημα ότι «δεν ήταν καλός στη δουλειά του».

Η εργοδοσία αρνήθηκε οποιαδήποτε επαφή με αντιπροσωπεία του σωματείου την ώρα της κινητοποίησης και αντ' αυτού, όπως καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, έφτασε στο σημείο να στέλνει γραπτά μηνύματα στο τηλέφωνο του απολυμένου συνδικαλιστή, εκφράζοντας «την οργή και το θυμό της για την παρέμβαση στα γραφεία της, αλλά και μηνύματα με προσωπικούς χαρακτηρισμούς, του στυλ "θα έπρεπε να ντρέπεσαι το παιδί σου" κ.ά.».

Το σωματείο προειδοποίησε την εργοδοσία ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση ήταν μόνο η αρχή και με αφορμή την απόλυση του Δ. Κερασιώτη, κάλεσε τους εργαζόμενους να αντισταθούν οργανωμένα στο παραπέρα ξήλωμα συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, που σχεδιάζει η κυβέρνηση. «Η επίθεση απέναντι στον συνάδελφο, είναι επίθεση στα σωματεία - συνδικάτα, στη δράση που αναπτύσσουν στους χώρους δουλειάς, είναι επίθεση απέναντι στο δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται και να διεκδικούν. Η προκλητική στάση της εργοδοσίας είναι δείγμα τού πώς ονειρεύονται οι εργοδότες τους χώρους δουλειάς», αναφέρει.

Το επόμενο διάστημα, ο Σύνδεσμος θα προχωρήσει σε παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας και σε άλλες πρωτοβουλίες για την ανάκληση της απόλυσης. Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους της Αθήνας, τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις, τους φορείς του κινήματος να στείλουν μαζικά μηνύματα καταδίκης της απόλυσης στα email siya1933@gmail.com, info@apsm.gr (εταιρεία «AP SUPPLIES & MEDIA») και gsepe@ypakp.gr (υπουργείο Εργασίας - ΣΕΠΕ).

Κανένα λαϊκό σπίτι στο σκοτάδι!

Από τη χθεσινή παρέμβαση στη ΔΕΗ της Πάτρας
Από τη χθεσινή παρέμβαση στη ΔΕΗ της Πάτρας
Με μαζική παρουσία εργαζομένων και συνταξιούχων έγινε χτες η συγκέντρωση που καλούσαν τα ταξικά σωματεία της Πάτρας στα γραφεία της ΔΕΗ, για τις διακοπές ρεύματος λόγω χρεών σε λαϊκά νοικοκυριά, που έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Τη διαμαρτυρία, στην οποία συμμετείχαν και πολλοί που τους έχουν κόψει το ρεύμα, οργάνωσαν τα σωματεία Οικοδόμων, ΟΤΑ, Μετάλλου, Ποτών και Τροφίμων, Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων, εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Παροχής Υπηρεσιών και Συνταξιούχων ΙΚΑ. Τα σωματεία απαίτησαν απ' τη διοίκηση της ΔΕΗ και την κυβέρνηση να σταματήσει το μπαράζ διακοπών ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά, να επανασυνδεθούν όσες διακοπές έχουν γίνει και να γίνονται οι ρυθμίσεις χρεών των εργατικών λαϊκών νοικοκυριών, με τέτοιον τρόπο που να μπορεί να ανταποκριθεί η εργατική οικογένεια. Από τη διοίκηση, απέσπασαν τη δέσμευση ότι θα γίνουν επανασυνδέσεις σε νοικοκυριά που έχουν αντικειμενική αδυναμία να πληρώσουν. Με αφορμή την κινητοποίηση, τα σωματεία καλούν όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και τον αγώνα ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, που είναι η αιτία για τα βάσανα που έχει φορτωθεί η εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα εργατικό - λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα! Δεν θα επιτρέψουμε να μας βυθίσουν στο σκοτάδι!».

«ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ»
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους από το ΠΑΜΕ

Η χτεσινή συγκέντρωση στα δικαστήρια της Καβάλας
Η χτεσινή συγκέντρωση στα δικαστήρια της Καβάλας
Μαζική συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους στα «Λιπάσματα Καβάλας» πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί, έξω από τα Δικαστήρια Καβάλας, όπου συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε το σωματείο ενάντια στις αναγκαστικές άδειες και την τρίμηνη διαθεσιμότητα που τους επέβαλε η εργοδοσία. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα. Προκλητική ήταν η παρουσία της αστυνομίας, μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου. Στη συγκέντρωση, στο πλευρό των εργαζομένων στα «Λιπάσματα», συμμετείχαν σωματεία και εργαζόμενοι από μια σειρά κλάδους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Γραμματείας Καβάλας του ΠΑΜΕ και ενίσχυσαν τον αγώνα. Στα δικαστήρια Καβάλας και στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία με τον Νίκο Ξουράφη αντιπρόεδρό της, καθώς και ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ.

Νέα δίκη συνδικαλιστών του ΙΓΜΕ

Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια στην Ευελπίδων οργανώνει το Συνδικάτο Εργαζομένων στο ΙΓΜΕ σήμερα Τετάρτη, στις 9 π.μ., την ώρα που στο Πρωτοδικείο Αθηνών είναι προγραμματισμένη η δίκη μελών του προεδρείου για τους αγώνες ενάντια στις «εφεδρείες», που θα οδηγούσαν στην απόλυση 130 εργαζομένων και με βεβαιότητα στο κλείσιμο του Ινστιτούτου. Το Σωματείο Εργαζομένων στις «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους του ΙΓΜΕ.

Εφτασαν τις 276 οι υπογραφές στο κάλεσμα αγώνα

Τις 276 αριθμούν οι αποφάσεις στήριξης της πρωτοβουλίας Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών για τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθημερινά νέες υπογραφές σωματείων προστίθενται κάτω από το κοινό κείμενο που καλεί σε οργάνωση του μετώπου πάλης για την υπογραφή Συμβάσεων. Μεταξύ των 17 νέων αποφάσεων περιλαμβάνονται ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΕ - Τμήμα Αγρινίου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και Κλινικής Μηχανικής, τα σωματεία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλίας, Οικοδόμων Λάρισας, ΟΤΑ Μαγνησίας, Λογιστών Τρικάλων, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ιωαννίνων, Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Εργαστηρίων, Γηροκομείων, Οίκων Ευγηρίας, Αναρρωτηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων Λάρισας, Εργαζομένων «LIDL» ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ηλείας, Εργαζομένων «Praktiker» Πάτρας, Εργαζομένων Ιδιωτικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων Πάτρας, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας Φούρνων, Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Φθιώτιδας, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Λάρισας, Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Θεσπρωτίας, Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πόλεως και Περιφέρειας Γρεβενών.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Πρωτοβουλία πανθεσσαλικού συντονισμού με αγρότες και ΕΒΕ

Σύσκεψη αύριο, Πέμπτη, με ζητήματα αιχμής την ανεργία και το λαϊκό εισόδημα

Σε πανθεσσαλική σύσκεψη με θέμα «Πλαίσιο αιτημάτων και οργάνωση της πάλης ενάντια στην ανεργία και για την προστασία του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος» καλεί η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας τα ΔΣ των εργατοϋπαλληλικών σωματείων, καθώς και τα ΔΣ των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων και ΕΒΕ των θεσσαλικών νομών, αύριο Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου.

Η διοίκηση του ΕΚ Λάρισας πήρε αυτή την πρωτοβουλία γιατί το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και της προστασίας του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος ξεπερνά τα όρια ενός νομού, αφορά όχι μόνο τους ανέργους και τους σημερινούς εργαζόμενους, αλλά και τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς αγρότες και θεωρεί ότι χρειάζεται να αναπτυχθούν συντονισμένοι αγώνες και δράση σε επίπεδο Θεσσαλίας όλων των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την ανεργία και τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Το ΕΚ Λάρισας προβάλλει το εξής πλαίσιο πάλης: Χορήγηση επιδόματος σε όλους τους ανέργους (μισθωτούς, απόφοιτους, μικροεπαγγελματίες) για όσο διαρκεί η ανεργία, πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων και οικογενειών τους, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ.

Κατάργηση των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων, επαναφορά των ΣΣΕ, κάλυψη των απωλειών σε μισθούς - συντάξεις και κοινωνικές παροχές, επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους κ.ά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ