ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2016
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΣ SUPER LEAGUE
Εσωτερικές κόντρες και υπουργικές... παροχές

Ενδοοικογενειακές κόντρες συμφερόντων, που έφεραν αποκαλύψεις και καταγγελίες αλλά και ομοφωνία όσον αφορά τις απαιτήσεις και την προστασία του «προϊόντος», ήταν αυτά που χαρακτήρισαν το χτεσινό ΔΣ της Super League, το οποίο μάλιστα έγινε παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή.

Ο υφυπουργός, αφού δήλωσε ικανοποιημένος για το κλίμα στο οποίο έγινε η συζήτηση με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ, προανήγγειλε τη θετική του στάση σε δύο αιτήματα των επιχειρηματιών του ποδοσφαίρου. Αυτά αφορούν την παράταση που ζήτησαν οι ΠΑΕ στο ζήτημα της εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου, η οποία βάσει του αθλητικού νόμου θα έπρεπε να έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από τις 30 Σεπτέμβρη, και το ζήτημα του στοιχήματος. Αν και στο πρόσφατο παρελθόν ο υφυπουργός είχε χαρακτηρίσει σημαντικό το συγκεκριμένο ζήτημα ακόμα και για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, εντούτοις σύμφωνα με τις χτεσινές δηλώσεις αποδέχθηκε το αίτημα της Λίγκας, για το οποίο μάλιστα οφείλει να παρέμβει νομοθετικά, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε ενώπιον των εκπροσώπων της.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ενημέρωση του προέδρου της Super League, Γιώργου Στράτoυ, υπήρξε δέσμευση από τον υφυπουργό Αθλητισμού ότι θα υπάρχει ποσοστό από το στοίχημα, το οποίο θα δίνεται ειδικά για το ποδόσφαιρο. Οι πληροφορίες θέλουν τον υφυπουργό να ενημέρωσε τα μέλη της Super League ότι η κυβέρνηση έχει στις προθέσεις της να το εντάξει άμεσα στα προαπαιτούμενα για τη διαδικασία αδειοδότησης των στοιχηματικών εταιρειών.

Ο ΟΠΑΠ στο επίκεντρο της κόντρας

Ωστόσο οι ίντριγκες ανάμεσα στα μέλη της Λίγκας δεν έλειψαν για μια ακόμη φορά σε ΔΣ του συνεταιρισμού των ΠΑΕ. Στο επίκεντρο βρέθηκε ο ΟΠΑΠ και η σχέση του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δ. Μελισσανίδη, με αυτόν. Αρχικά ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, έθιξε το ζήτημα της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος λόγω της σχέσης αυτής, αμφισβητώντας και το γεγονός ότι ο Δ. Μελισσανίδης εμφανίζεται επίσημα ως μικρομέτοχος του Οργανισμού, αλλά, όπως είπε, αυτός τον ελέγχει.

Στο θέμα πήρε θέση και ο Ολυμπιακός, με τους εκπροσώπους του, Γιάννη Βρέντζο και Τάκη Αγραφιώτη, να εκφράζουν τις ενστάσεις τους και την καταγγελία τους για το ασυμβίβαστο στο ελληνικό ποδόσφαιρο σχετικά με την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Απ' την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού μετά τα όσα ακούστηκαν δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει σχετικά τον υπουργό Οικονομικών.

Οι ημερομηνίες των ντέρμπι

Η Super League γνωστοποίησε το πρόγραμμα του πρωταθλήματος από την 7η αγωνιστική μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου (15η αγωνιστική). Τα ντέρμπι ξεκινούν από την 8η αγωνιστική με τον αγώνα Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ ενώ ακολουθεί η κόντρα Δικεφάλων ΠΑΟΚ - ΑΕΚ για την 9η αγωνιστική (30 Οκτώβρη).

Στις 6 Νοέμβρη θα διεξαχθεί το ντέρμπι των «αιωνίων» Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού για τη 10η αγωνιστική, ενώ την επόμενη 11η αγωνιστική (20 Νοέμβρη) θα διεξαχθεί το ματς Παναθηναϊκού - ΑΕΚ. Στις 4 Δεκέμβρη για τη 13η αγωνιστική θα διεξαχθεί το παιχνίδι Παναθηναϊκού - ΠΑΟΚ.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Τελευταίο τεστ με Γαλατά για ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ενα ακόμη δυνατό τεστ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τη νέα σεζόν, θα δώσει σήμερα η ΑΕΚ, φιλοξενώντας τη Γαλατασαράι στο ΟΑΚΑ (19.30 ΟΤΕ Sports 8) σε διεθνές παιχνίδι. Ο αγώνας θα κλείσει την αυλαία των φιλικών αναμετρήσεων για την Ενωση, η οποία πλέον μετράει αντίστροφα για την έναρξη των υποχρεώσεών της σε πρωτάθλημα και Champions League. Ο Γιούρι Ζντοβτς ουσιαστικά περιμένει σήμερα να δει τους παίκτες του να εμφανιστούν βελτιωμένοι στον τομέα της άμυνας, σημείο που αποτέλεσε την αδυναμία της Ενωσης στην πρόσφατη συμμετοχή της στο διεθνές τουρνουά της Προύσας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Εγινε χτες η επίσημη παρουσίαση του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν, με την τεχνική ηγεσία και τους παίκτες της ομάδας να βρίσκονται στη διάθεση δημοσιογράφων και φωτογράφων. Μιλώντας για τους στόχους της νέας σεζόν, ο κόουτς των «ερυθρολεύκων», Γιάννης Σφαιρόπουλος, επισήμανε πως στόχος είναι να υπάρχει μεγαλύτερη ταχύτητα στο παιχνίδι της ομάδας για τη νέα χρονιά. Επίσης, αναφέρθηκε και στην πολύ καλή κατάσταση που θα πρέπει να βρίσκεται η ομάδα καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, εστιάζοντας και στις υποχρεώσεις στην ανανεωμένη Ευρωλίγκα που θα έχει τη μορφή πρωταθλήματος (30 αγωνιστικές). Οπως είπε χαρακτηριστικά, σε αυτό είναι προφανές ότι θα κυριαρχήσουν οι πιο αθλητικές ομάδες.

ΕUROPA LEAGUE
«Πράσινο φως» για το Σλόβαν - ΠΑΟΚ

Κανονικά αναμένεται να διεξαχθεί το αυριανό παιχνίδι του ΠΑΟΚ στη Σλοβακία με αντίπαλο τη Σλόβαν Λίμπερετς για τη 2η αγωνιστική του ομίλου στο Europa League, αφού χτες έληξε η ιατρική καραντίνα στην οποία είχε μπει η ομάδα. Υπενθυμίζεται ότι μετά το παιχνίδι της Σλόβαν στο Καραμπάχ για την 1η αγωνιστική του ομίλου 12 παίκτες της ομάδας προσβλήθηκαν από ίωση με τις υγειονομικές υπηρεσίες του Λίμπερετς να υποβάλλουν σε ενδελεχείς ιατρικούς ελέγχους τους παίκτες. Μάλιστα, εξαιτίας αυτού του γεγονότος και του φόβου για πιθανή μετάδοση της ίωσης, εδώ και 15 ημέρες αναβλήθηκαν οι υποχρεώσεις της ομάδας για το πρωτάθλημα καθώς και οι προπονήσεις. Χτες, οι ιατρικές υπηρεσίες έληξαν τον... συναγερμό και η ομάδα επέστρεψε στις προπονήσεις και εκείνο που απέμεινε (μέχρι χτες το βράδυ) ήταν η έγγραφη επίσημη ανακοίνωση. Ωστόσο, ακόμα και έτσι, ενόψει του αυριανού αγώνα με τον Δικέφαλο στην Σλόβαν επικρατεί προβληματισμός για το πώς θα παρουσιαστούν οι παίκτες μετά την καταπόνηση, αλλά και την πολυήμερη αποχή από τις προπονήσεις.

ΕΠΟ
Κανονικά στις 26/10 οι εκλογές

Κανονικά στις 26 Οκτώβρη, στα Χανιά, όπως είχε προγραμματιστεί, θα διεξαχθούν οι εκλογές της ΕΠΟ μετά την απόρριψη από το διαιτητικό δικαστήριο της Ομοσπονδίας της προσφυγής έξι τοπικών ποδοσφαιρικών Ενώσεων, με την οποία ζητούσαν απόρριψη όλων των αποφάσεων του προηγούμενου ΔΣ καθώς δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό μελών. Φυσικά, ανάμεσα σε αυτές και η απόφαση για διεξαγωγή εκλογών στις 26 Οκτώβρη. Την προσφυγή είχαν καταθέσει οι ΕΠΣ Μακεδονίας, Αιτωλοακαρνανίας, Σάμου, Θεσσαλίας, Γρεβενών και Ανατολικής Αττικής.

ΑΓΓΛΙΑ
Μπλεξίματα για Αλαρντάις

Σε μπελάδες που καθιστούν επισφαλή τη θέση του φαίνεται να μπαίνει ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Αγγλίας Σαμ Αλαρντάις λίγο διάστημα μόλις μετά την πρεμιέρα του ως τεχνικού των «λιονταριών». Συγκεκριμένα, ρεπόρτερ της «Daily Telegraph» προσποιούμενοι τους επιχειρηματίες, συναντήθηκαν με τον Αλαρντάις ο οποίος βιντεοσκοπήθηκε (κρυφά) να τους δίνει συμβουλές σχετικά με τον τρόπο που μπορούν να παρακάμψουν κανόνες της αγγλικής Ομοσπονδίας που αφορούν μεταγραφικές υποθέσεις. Μάλιστα ο Αλαρντάις φαίνεται στο βίντεο να διαπραγματεύτηκε μια συμφωνία 400.000 λιρών και να προσφέρθηκε να μεταβεί σε Κίνα και Σιγκαπούρη προκειμένου να συζητήσει «θέματα ποδοσφαίρου» με τους υποψήφιους «επενδυτές» από την Ανατολή. Παράλληλα, ειρωνεύεται τον Ρόι Χόντσον, ενώ επιτίθεται στον Γκάρι Νέβιλ, λέγοντας πως ήταν κακή επιρροή για τον Χόντσον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Δευτέρας και μετά τη δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ υπήρξε συνάντηση του επικεφαλής της αγγλικής Ομοσπονδίας Μάρτιν Γκλεν, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις για το θέμα. Ολες οι πληροφορίες πάντως από την Αγγλία θέλουν το μέλλον του Αλαρντάις στο πάγκο της Εθνικής να φαντάζει ιδιαίτερα δυσοίωνο.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Χωρίς εκπλήξεις οι κλήσεις Σκίμπε

Με τον Παναγιώτη Ταχτσίδη να παίρνει τη θέση του τραυματία Ανδρέα Σάμαρη, αποτελώντας τη μοναδική αλλαγή, ανακοινώθηκε χτες απ' τον ομοσπονδιακό τεχνικό Μίχαελ Σκίμπε η αποστολή της εθνικής ανδρών για τις προσεχείς υποχρεώσεις της ομάδας. Αυτές είναι οι δυο αναμετρήσεις με Κύπρο (7/10) και Εσθονία (10/10), για τη 2η και 3η αγωνιστική αντίστοιχα του προκριματικού ομίλου για το Μουντιάλ του 2018. Αναλυτικά, οι παίκτες που κάλεσε ο Γερμανός προπονητής της εθνικής είναι οι: Καπίνο, Καρνέζης, Γλύκος, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Οικονόμου, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Σταφυλίδης, Μανιάτης, Ταχτσίδης, Τζιόλης, Πέτσος, Χολέμπας, Μπακασέτας, Μάνταλος, Γιαννιώτας, Φορτούνης, Διαμαντάκος, Καρέλης, Μήτρογλου και Βέλλιος.

EYΡΩΛΙΓΚΑ
Στην Κωνσταντινούπολη το φάιναλ φορ

Στην Κωνσταντινούπολη, το Μάη, θα διεξαχθεί το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας της νέας σεζόν, που θα είναι μάλιστα και το πρώτο για την υπό νέα μορφή διοργάνωση, που θα αρχίσει σε λίγες μέρες. Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος μάλιστα στις δηλώσεις του έθιξε και το γεγονός ότι η πόλη πρόσφατα χτυπήθηκε από βομβιστικές επιθέσεις. Οπως είπε ο Ισπανός παράγοντας, τα πρόσφατα γεγονότα δεν επηρεάζουν τους υπεύθυνους της Ευρωλίγκας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα για την ασφάλεια της διοργάνωσης. Σημειώνεται πως το φάιναλ φορ επιστρέφει στη συγκεκριμένη πόλη μετά το 2012, όταν μάλιστα το τρόπαιο είχε κατακτήσει ο Ολυμπιακός, κάνοντας σπουδαία ανατροπή στον τελικό επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Η δεύτερη ισπανο-γερμανική κόντρα (μετά τη χτεσινή Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης) μεταξύ Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου (21.45, ΟΤΕ Sports 2) για τον 4ο όμιλο ξεχωρίζει στο σημερινό δεύτερο μέρος της 2ης αγωνιστικής στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Στα αξιοσημείωτα και η αναμέτρηση Νάπολι - Μπενφίκα (21. 45, OTE Sports 5) για τον 2ο όμιλο, ενώ το δικό της ενδιαφέρον έχει η κόντρα Σέλτικ - Μάντσεστερ Σίτι (ΟΤΕ Sports 4). Aλλα παιχνίδια: Γκλάντμπαχ - Μπαρτσελόνα (21.45, ΟΤΕ Sports 2), Aρσεναλ - Βασιλεία (21.45, ΟΤΕ Sports 6), Λουντογκόρετς - Παρί Σ.Ζ. (21.45, ΟΤΕ Sports 7), Ροστόφ - Αϊντχόφεν (21.45, ΟΤΕ Sports 8).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ