Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΣ SUPER LEAGUE
Εσωτερικές κόντρες και υπουργικές... παροχές

Ενδοοικογενειακές κόντρες συμφερόντων, που έφεραν αποκαλύψεις και καταγγελίες αλλά και ομοφωνία όσον αφορά τις απαιτήσεις και την προστασία του «προϊόντος», ήταν αυτά που χαρακτήρισαν το χτεσινό ΔΣ της Super League, το οποίο μάλιστα έγινε παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή.

Ο υφυπουργός, αφού δήλωσε ικανοποιημένος για το κλίμα στο οποίο έγινε η συζήτηση με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ, προανήγγειλε τη θετική του στάση σε δύο αιτήματα των επιχειρηματιών του ποδοσφαίρου. Αυτά αφορούν την παράταση που ζήτησαν οι ΠΑΕ στο ζήτημα της εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου, η οποία βάσει του αθλητικού νόμου θα έπρεπε να έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από τις 30 Σεπτέμβρη, και το ζήτημα του στοιχήματος. Αν και στο πρόσφατο παρελθόν ο υφυπουργός είχε χαρακτηρίσει σημαντικό το συγκεκριμένο ζήτημα ακόμα και για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, εντούτοις σύμφωνα με τις χτεσινές δηλώσεις αποδέχθηκε το αίτημα της Λίγκας, για το οποίο μάλιστα οφείλει να παρέμβει νομοθετικά, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε ενώπιον των εκπροσώπων της.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ενημέρωση του προέδρου της Super League, Γιώργου Στράτoυ, υπήρξε δέσμευση από τον υφυπουργό Αθλητισμού ότι θα υπάρχει ποσοστό από το στοίχημα, το οποίο θα δίνεται ειδικά για το ποδόσφαιρο. Οι πληροφορίες θέλουν τον υφυπουργό να ενημέρωσε τα μέλη της Super League ότι η κυβέρνηση έχει στις προθέσεις της να το εντάξει άμεσα στα προαπαιτούμενα για τη διαδικασία αδειοδότησης των στοιχηματικών εταιρειών.

Ο ΟΠΑΠ στο επίκεντρο της κόντρας

Ωστόσο οι ίντριγκες ανάμεσα στα μέλη της Λίγκας δεν έλειψαν για μια ακόμη φορά σε ΔΣ του συνεταιρισμού των ΠΑΕ. Στο επίκεντρο βρέθηκε ο ΟΠΑΠ και η σχέση του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δ. Μελισσανίδη, με αυτόν. Αρχικά ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, έθιξε το ζήτημα της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος λόγω της σχέσης αυτής, αμφισβητώντας και το γεγονός ότι ο Δ. Μελισσανίδης εμφανίζεται επίσημα ως μικρομέτοχος του Οργανισμού, αλλά, όπως είπε, αυτός τον ελέγχει.

Στο θέμα πήρε θέση και ο Ολυμπιακός, με τους εκπροσώπους του, Γιάννη Βρέντζο και Τάκη Αγραφιώτη, να εκφράζουν τις ενστάσεις τους και την καταγγελία τους για το ασυμβίβαστο στο ελληνικό ποδόσφαιρο σχετικά με την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Απ' την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού μετά τα όσα ακούστηκαν δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει σχετικά τον υπουργό Οικονομικών.

Οι ημερομηνίες των ντέρμπι

Η Super League γνωστοποίησε το πρόγραμμα του πρωταθλήματος από την 7η αγωνιστική μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου (15η αγωνιστική). Τα ντέρμπι ξεκινούν από την 8η αγωνιστική με τον αγώνα Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ ενώ ακολουθεί η κόντρα Δικεφάλων ΠΑΟΚ - ΑΕΚ για την 9η αγωνιστική (30 Οκτώβρη).

Στις 6 Νοέμβρη θα διεξαχθεί το ντέρμπι των «αιωνίων» Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού για τη 10η αγωνιστική, ενώ την επόμενη 11η αγωνιστική (20 Νοέμβρη) θα διεξαχθεί το ματς Παναθηναϊκού - ΑΕΚ. Στις 4 Δεκέμβρη για τη 13η αγωνιστική θα διεξαχθεί το παιχνίδι Παναθηναϊκού - ΠΑΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ