ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Νοέμβρη 2016
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Στη σκιά της αμφισβήτησης

Οι νίκες του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ στο ντέρμπι της Τούμπας και του Ολυμπιακού στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου, οι ανακατατάξεις στα ψηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας και για μια ακόμη φορά η έντονη αμφισβήτηση προς τους διαιτητές και τα πολλά παράπονα ήταν αυτά που βρέθηκαν στο προσκήνιο στην 9η αγωνιστική της Super League.

Φωνάζουν ΑΕΚ και Ατρόμητος... αιχμές από ΠΑΟ

Το γκολ του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, που προήλθε από ανύπαρκτο κόρνερ, ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς ΑΕΚ προς τον επόπτη Ευθυμιάδη και τον διαιτητή Σιδηρόπουλο. Ο τελευταίος βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής των «κιτρινόμαυρων» και για το περιστατικό με τη ρίψη φωτοβολίδας στον αγωνιστικό χώρο (79') αφού υποστηρίζουν ότι ήταν το τρίτο (υπήρξαν αναφορές για άλλα δύο, στο 24' και στο 45') και έπρεπε να διακόψει οριστικά το παιχνίδι (βάσει νόμου). Ωστόσο, ο διαιτητής προέβη σε προειδοποίηση για οριστική διακοπή σε περίπτωση νέων συμβάντων. Για το περιστατικό υπήρξε χτες παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα.

Τις έντονες διαμαρτυρίες του Ατρομήτου δέχθηκε και ο διαιτητής Δελφάκης με τους παράγοντές του να κάνουν λόγο για σωρεία λαθών εις βάρος της ομάδας τους στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, με κυριότερο την ακύρωση του γκολ του Λε Ταλέκ ως οφσάιντ (27'). Ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα κάνει λόγο για απειλές προς το διαιτητικό τρίο από τον πρόεδρο του Ατρομήτου, Γ. Σπανό.

Παράπονα εξέφρασε και ο Παναθηναϊκός (παρά τη νίκη του επί του Ηρακλή) για τον διαιτητή Ευαγγέλου, ενώ ο τεχνικός της ομάδας, Αντρέα Στραματσιόνι, άφησε αιχμές για τη διαιτησία σε γενικότερο επίπεδο.

Στο φινάλε ο ΠΑΟΚ... γλίτωσε ο Ολυμπιακός

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ του Μάτος στις καθυστερήσεις, που υπέγραψε έτσι την πίεση των γηπεδούχων στο τελευταίο 10λεπτο του αγώνα. Μέχρι τότε, παρά την πρωτοβουλία των κινήσεων, ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να απειλήσει με αξιώσεις, πλην κάποιων εξαιρέσεων (Λέοβατς 29', Τσίριμοτ 41', Ροντρίγκεζ 76'). Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βγάλουν σε πέρας το εμφανές πλάνο τους για μεγαλύτερη προσοχή στην ανασταλτική λειτουργία και προσπάθησαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις έχοντας δύο σπουδαίες ευκαιρίες (Αλμέιδα 45', Χριστοδουλόπουλος δοκάρι 75').

Στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός ...σώθηκε στο πρώτο 45λεπτο από τα χειρότερα χάρη στην αδυναμία των μέχρι τότε καλύτερων γηπεδούχων να τελειώσουν τις σπουδαίες φάσεις που δημιούργησαν (Στότσεφ ...μοιραίος γι' αυτό) και έφυγε νικητής χάρη στο γκολ του Ιντέγε (54').

Ο Παναθηναϊκός νίκησε εντός τον Ηρακλή με 2-0 (Λέτο 58', Εμποκού 62') όταν έγινε πιο ουσιαστικός στο β' μέρος σταματώντας το - για μια ακόμη φορά - ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών του πρώτου ημιχρόνου.

Στα αξιοσημείωτα η σπουδαία νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο (2-1 τον Παναιτωλικό) που τον ανεβάζει στην 3η θέση, όπως και η αντίστοιχη της ΑΕΛ επί του Πανιωνίου (2-0).

FOOTBALL LEAGUE
Νίκη με ανατροπή για Απόλλωνα και Σπάρτη

Οι νίκες, και μάλιστα με ανατροπή του σκορ, του Απόλλωνα Σμύρνης επί της Καλλιθέας με 3-2 (έχανε δύο φορές με 1-0 και 2-1) και της Σπάρτης επί του Πανθρακικού με 2-1 (οι Θρακιώτες προηγήθηκαν) ξεχώρισαν από το κυρίως μέρος της 1ης αγωνιστικής στη Football League. Aλλα αποτελέσματα: Παναιγιάλειος - Χανιά 0-0, Αχαρναϊκός - Καλλονή 0-0, Αιγινιακός - Λαμία 0-0, Πανσερραϊκός - Πανελευσινιακός 2-1, Κισσαμικός - ΟΦΗ 1-1. Σήμερα θα παίξουν: Αναγέννηση Καρδίτσας - Αρης (15.00), Αγροτικός Αστέρας - Τρίκαλα (15.00).

BASKET LEAGUE
Δίδυμο κορυφής

Εστω και μέσω διαφορετικού τρόπου ο καθένας, Ολυμπιακός και ΑΕΚ πήραν τις νίκες για την 4η αγωνιστική της Basket League και έχοντας το απόλυτο συνεχίζουν να οδηγούν χέρι χέρι την κούρσα της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός (χωρίς τους Σπανούλη - Μιλουντίνοφ στη 12άδα και τον Γκριν να τραυματίζεται), παίζοντας για άλλη μια φορά με τη φωτιά (μετά την αντίστοιχη στη Λευκάδα με τη Δόξα) τα βρήκε σκούρα στο ΣΕΦ από τον Κολοσσό Ρόδο μέχρι τελικά να επικρατήσει με 75-67.

Στα Τρίκαλα η ΑΕΚ βρίσκοντας τις λύσεις στο β' μέρος από τα τρίποντα και βελτιώνοντας την άμυνά της νίκησε την τοπική ομάδα με 78-59.

Στα αξιοσημείωτα και η σπουδαία νίκη του Κόροιβου επί της Δόξας Λευκάδας με 74-71, με τους γηπεδούχους να επιστρέφουν από το -18.

  • Αλλα αποτελέσματα: Παναθηναϊκός - Κύμη 92-52, Ρέθυμνο - Λαύριο 88-79, Προμηθέας Πατρών - Αρης 79-89, ΠΑΟΚ - Απόλλων Πάτρας 84-83.
  • Η βαθμολογία: ΑΕΚ 8, Ολυμπιακός 8, Παναθηναϊκός 7, Ρέθυμνο 7, ΠΑΟΚ 7, Αρης 6, Λαύριο 6, Προμηθέας 5, Κόροιβος 5, Δόξα Λευκάδας 5, Κολοσσός Ρόδου 5, Τρίκαλα 5, Απόλλων Π. 5, Κύμη 5.
VOLLEY LEAGUE
Το απόλυτο για τα φαβορί

Τα φαβορί διπλασίασαν τις νίκες τους στη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Volley League, η οποία σημαδεύτηκε από τα έκτροπα των οπαδών στην Κυψέλη και στον αγώνα Παναθηναϊκού - Παναχαϊκής. Τα αποτελέσματα: Ορεστιάδα - ΠΑΟΚ 0-3, Ηρακλής - Φοίνικας Σύρου 3-1, Ηρακλής Χαλκίδας - Εθνικός Αλεξανδρούπολης 1-3, Κηφισιά - Κύζικος 3-1, Παναθηναϊκός - Παναχαϊκή 3-0, Ολυμπιακός - Παμβοχαϊκός 3-0. Στη βαθμολογία προηγούνται Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Ηρακλής με 6 β.

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Για τη 2η αγωνιστική είχαμε: Μαρκόπουλο - ΑΟ Θήρας 1-3, Ελπίς - ΑΕΚ 3-0, Πανναξιακός - Αρης 3-1, Παναθηναϊκός - Ηλιούπολη 3-0, Θέτις - Ολυμπιακός 0-3. Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 6, Πανναξιακός 6, ΑΟ Θήρας 6, Ολυμπιακός 4 κ.τ.λ.

3ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ»
Με επιτυχία και μαζική συμμετοχή

Από την εκκίνηση του 3ου Αγώνα Δρόμου «Γρηγόρης Λαμπράκης» στη Νίκαια
Από την εκκίνηση του 3ου Αγώνα Δρόμου «Γρηγόρης Λαμπράκης» στη Νίκαια
Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια ο 3ος Αγώνας Δρόμου «Γρηγόρης Λαμπράκης», που διοργάνωσαν οι Επιτροπές Ειρήνης Κοκκινιάς, Κορυδαλλού, Κερατσινίου - Δραπετσώνας και ο Σύλλογος Δρομέων των αντίστοιχων δήμων ΣΔΡΟΚΟΝΙΚΕΡ. Η διοργάνωση περιλάμβανε τους αγώνες 5 χλμ. και 10 χλμ. για άνδρες και γυναίκες και τον αντίστοιχο των 1.000 μ. για τις μικρές ηλικίες. Σημειώνεται πως η συμμετοχή ήταν δωρεάν. Από την ΕΕΔΥΕ παραβρέθηκαν στην εκδήλωση οι αντιπρόεδροι Βέρα Νικολαΐδου και Γιώργος Λαμπράκης, η γραμματέας Ελένη Παπαδοπούλου και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Στέλιος Μπενετάτος.

Στην κεντρική ομιλία, ο Στέλιος Μπενετάτος μίλησε για τον αγωνιστή της ειρήνης και δολοφονημένο από το παρακράτος Γρήγορη Λαμπράκη καθώς και για τα μηνύματα του συγκεκριμένου αγώνα για ειρήνη. Οπως είπε μεταξύ άλλων, «σήμερα είναι ώρα επαγρύπνησης των λαών απέναντι στη συγκέντρωση ιμπεριαλιστικών δυνάμεων από τη Βαλτική έως τη Μεσόγειο και αλλού, που συνεχίζονται οι πολεμικές συρράξεις σε Συρία, Ιράκ, Υεμένη».

ΣΚΑΝΔΑΛΟ «KORIOPOLIS»
Αναβολή δίκης για τις 7/11

Για τις 7 Νοέμβρη αναβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη των 84 πρώην και νυν παραγόντων του ποδοσφαίρου, που κατηγορούνται για «στημένους αγώνες» από το 2008 έως το 2011, καθώς η αίθουσα δεν ήταν δυνατό να χωρέσει τους κατηγορούμενους και τους συνηγόρους τους. Για την υπόθεση, που επικράτησε να αποκαλείται «Koriopolis», έχουν απαγγελθεί βαριές κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν εγκληματική οργάνωση, απάτη, εκβίαση κ.ά.

FIBA - CHAMPIONS LEAGUE
Δύσκολα τεστ για Δικέφαλους

Δύσκολες αποστολές έχουν σήμερα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων για τους FIBA - Champions League. Η αήττητη στον 5ο όμιλο (2 στα 2) Ενωση θα φιλοξενήσει στο ΟΑΚΑ την επίσης αήττητη και συγκάτοικό της στο ρετιρέ Μπεσίκτας (19.00 Νovasports 2) στο ντέρμπι κορυφής του ομίλου. Ο ΠΑΟΚ για τον 3ο όμιλο θα δοκιμαστεί στην Ιταλία, με αντίπαλο την ισόβαθμή του (1 νίκη - 1 ήττα και οι δυο) Βαρέζε (21.30 Νovasports 2).

TΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Τα ξαναλένε Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα

Η αναμέτρηση στο Μάντσεστερ μεταξύ Σίτι και Μπαρτσελόνα (21.45 OTE Sports 2), που διεξάγεται στο φόντο της επιβλητικής νίκης της δεύτερης με 4-0 την προηγούμενη αγωνιστική, ξεχωρίζει από το σημερινό πρώτο μέρος της 4ης αγωνιστικής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, που σηματοδοτεί και την έναρξη του β' γύρου. Τα άλλα παιχνίδια σήμερα είναι: 19.45: Μπεσίκτας - Νάπολι (ΟΤΕ Sports 1). 21.45: Γκλάντμπαχ - Σέλτικ (ΟΤΕ Sports 8), Mπενφίκα - Ντιναμό Κιέβου (ΟΤΕ Sports 7), Ατλέτικο Μαδρίτης - Ροστόφ, Αϊντχόφεν - Μπάγερν Μονάχου (OTE Sports 3), Λουντογκόρετς - Αρσεναλ (OTE Sports 4), Βασιλεία - Παρί Σ.Ζ. (OTE Sports 5).

ΠΟΛΟ
«Ερυθρόλευκη» η πρώτη κόντρα

Ο Ολυμπιακός νίκησε το πρώτο από τα πολλά ντέρμπι που αναμένεται να παίξει με τη Βουλιαγμένη φέτος (βάσει του συστήματος διεξαγωγής του πρωταθλήματος) στην Α1 γυναικών. Για τη 2η αγωνιστική του Α' ομίλου οι «ερυθρόλευκες» νίκησαν τον ΝΟΒ στο Λαιμό με 12-10. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου ο Εθνικός νίκησε το Ρέθυμνο 10-8. Στο Β' όμιλο είχαμε: Γλυφάδα - Τρίτων Αμαρουσίου 17-5, Ηλυσιακός - ΝΕ Πατρών 12-14. Οι βαθμολογίες: Α' όμιλος: Ολυμπιακός 6, Βουλιαγμένη 3, Εθνικός 3, Ρέθυμνο 0. Β' όμιλος: Γλυφάδα 6, ΝΕΠ 3, Τρίτων 3, Ηλυσιακός 0.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
7η αγωνιστική

Τα αποτελέσματα: ΑΕΛ - Πανιώνιος 2-0, Ξάνθη - Κέρκυρα 0-0, Ατρόμητος - Ολυμπιακός 0-1, Παναθηναϊκός - Ηρακλής 2-0, Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδειακός 1-0, Βέροια - Πλατανιάς 0-0, ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-0, Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννενα 1-2.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 17, Παναθηναϊκός 14, ΠΑΣ Γιάννενα 13, ΠΑΟΚ 11, ΑΕΚ 11, Πανιώνιος 10, Ατρόμητος 10, Ξάνθη 9, Πλατανιάς 9, Παναιτωλικός 8, Λάρισα 8, Λεβαδειακός 7, Κέρκυρα 7, Αστέρας Τρίπολης 6, Βέροια 6, Ηρακλής 6.

Σημ.: Εχουν αναβληθεί οι 2 πρώτες αγωνιστικές. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με -3 β. ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακός έχουν έναν αγώνα λιγότερο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ