Τρίτη 1 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Στη σκιά της αμφισβήτησης

Οι νίκες του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ στο ντέρμπι της Τούμπας και του Ολυμπιακού στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου, οι ανακατατάξεις στα ψηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας και για μια ακόμη φορά η έντονη αμφισβήτηση προς τους διαιτητές και τα πολλά παράπονα ήταν αυτά που βρέθηκαν στο προσκήνιο στην 9η αγωνιστική της Super League.

Φωνάζουν ΑΕΚ και Ατρόμητος... αιχμές από ΠΑΟ

Το γκολ του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, που προήλθε από ανύπαρκτο κόρνερ, ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς ΑΕΚ προς τον επόπτη Ευθυμιάδη και τον διαιτητή Σιδηρόπουλο. Ο τελευταίος βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής των «κιτρινόμαυρων» και για το περιστατικό με τη ρίψη φωτοβολίδας στον αγωνιστικό χώρο (79') αφού υποστηρίζουν ότι ήταν το τρίτο (υπήρξαν αναφορές για άλλα δύο, στο 24' και στο 45') και έπρεπε να διακόψει οριστικά το παιχνίδι (βάσει νόμου). Ωστόσο, ο διαιτητής προέβη σε προειδοποίηση για οριστική διακοπή σε περίπτωση νέων συμβάντων. Για το περιστατικό υπήρξε χτες παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα.

Τις έντονες διαμαρτυρίες του Ατρομήτου δέχθηκε και ο διαιτητής Δελφάκης με τους παράγοντές του να κάνουν λόγο για σωρεία λαθών εις βάρος της ομάδας τους στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, με κυριότερο την ακύρωση του γκολ του Λε Ταλέκ ως οφσάιντ (27'). Ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα κάνει λόγο για απειλές προς το διαιτητικό τρίο από τον πρόεδρο του Ατρομήτου, Γ. Σπανό.

Παράπονα εξέφρασε και ο Παναθηναϊκός (παρά τη νίκη του επί του Ηρακλή) για τον διαιτητή Ευαγγέλου, ενώ ο τεχνικός της ομάδας, Αντρέα Στραματσιόνι, άφησε αιχμές για τη διαιτησία σε γενικότερο επίπεδο.

Στο φινάλε ο ΠΑΟΚ... γλίτωσε ο Ολυμπιακός

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ του Μάτος στις καθυστερήσεις, που υπέγραψε έτσι την πίεση των γηπεδούχων στο τελευταίο 10λεπτο του αγώνα. Μέχρι τότε, παρά την πρωτοβουλία των κινήσεων, ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να απειλήσει με αξιώσεις, πλην κάποιων εξαιρέσεων (Λέοβατς 29', Τσίριμοτ 41', Ροντρίγκεζ 76'). Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βγάλουν σε πέρας το εμφανές πλάνο τους για μεγαλύτερη προσοχή στην ανασταλτική λειτουργία και προσπάθησαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις έχοντας δύο σπουδαίες ευκαιρίες (Αλμέιδα 45', Χριστοδουλόπουλος δοκάρι 75').

Στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός ...σώθηκε στο πρώτο 45λεπτο από τα χειρότερα χάρη στην αδυναμία των μέχρι τότε καλύτερων γηπεδούχων να τελειώσουν τις σπουδαίες φάσεις που δημιούργησαν (Στότσεφ ...μοιραίος γι' αυτό) και έφυγε νικητής χάρη στο γκολ του Ιντέγε (54').

Ο Παναθηναϊκός νίκησε εντός τον Ηρακλή με 2-0 (Λέτο 58', Εμποκού 62') όταν έγινε πιο ουσιαστικός στο β' μέρος σταματώντας το - για μια ακόμη φορά - ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών του πρώτου ημιχρόνου.

Στα αξιοσημείωτα η σπουδαία νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο (2-1 τον Παναιτωλικό) που τον ανεβάζει στην 3η θέση, όπως και η αντίστοιχη της ΑΕΛ επί του Πανιωνίου (2-0).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ