ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Γενάρη 2017
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΕΦΕΣ
Μονόδρομος η επιστροφή στις νίκες

Την επιστροφή στις ευρωπαϊκές νίκες μετά από δύο συνεχόμενες εκτός έδρας αποτυχίες, με Ούνιξ και Ολυμπιακό, ψάχνει ο Παναθηναϊκός, που υποδέχεται την Εφές στο ΟΑΚΑ (21.45 Νovasports 2) σήμερα για τη 17η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Με τον αντίπαλο να θεωρείται στα μέτρα των «πρασίνων» η επιτυχία αποτελεί μονόδρομο για πρακτικούς και ψυχολογικούς λόγους. Αυτό γιατί ενδεχόμενη νέα αποτυχία όχι μόνο θα ρίξει την ελληνική ομάδα πιο κάτω από την 6η θέση όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή (με απολογισμό 8 νίκες - 8 ήττες) αλλά θα βαρύνει ιδιαίτερα το κλίμα, και μάλιστα ενόψει της νέας αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Δευτέρα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ετσι, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο κόουτς του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε το σημερινό παιχνίδι «τελικό» για την ομάδα. Το καλό για τον Ισπανό τεχνικό είναι ότι πλην του Γκιστ (συνεχίζει την αποθεραπεία) δεν αντιμετωπίζει κάποιο επιπλέον πρόβλημα τραυματισμού παίκτη. Οι μέρες που μεσολάβησαν μπορεί να μην ήταν ιδανικές για προπόνηση λόγω του κρύου που επικρατούσε και στο κλειστό του ΟΑΚΑ (παρά τη θέρμανση), ωστόσο για τον Τσάβι Πασκουάλ αποτέλεσαν μια ευκαιρία για να επισημανθούν τα λάθη που έγιναν στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ (παρά τη νίκη) ώστε να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο σήμερα. Από την άλλη, ζήτησε από τους παίκτες του να ασκήσουν τη μέγιστη πίεση προς τους αντιπάλους προκειμένου να μην τους αφήσουν να εκμεταλλευτούν ένα βασικό τους όπλο, την ταχύτητα. Ειδική αναφορά έκανε και στον έλεγχο των ριμπάουντ καθώς η Εφές θεωρείται από τις καλύτερες της διοργάνωσης σε αυτόν τον τομέα (μ.ό. 35,5 ανά παιχνίδι).

  • Την επιστροφή στις νίκες ψάχνει σήμερα ο Παναθηναϊκός στο κομβικό ματς με την Εφές στο ΟΑΚΑ

    Eurokinissi

    Την επιστροφή στις νίκες ψάχνει σήμερα ο Παναθηναϊκός στο κομβικό ματς με την Εφές στο ΟΑΚΑ
    Τα άλλα σημερινά παιχνίδια: ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Αρμάνι Μιλάνο (19.00 Novasports 3), Γαλατασαράι - Ζαλγκίρις (19.00 Novasports 2), Ρεάλ Μαδρίτης - Μακάμπι Τελ Αβίβ (22.00 Novasports 3).
ΠΟΛΟ
Ευρωπαϊκή δοκιμασία για Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη

Βουτιά στα βαθιά κάνουν από σήμερα οι γυναικείες ομάδες πόλο του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης, που θα μετάσχουν στους προκριματικούς ομίλους της β' φάσης στην Εuroleague με στόχο το εισιτήριο της πρόκρισης στα προημιτελικά. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα έχει το ρόλο του οικοδεσπότη στον όμιλο που θα διεξαχθεί στον Πειραιά ενώ η Βουλιαγμένη θα δοκιμαστεί στον όμιλο που θα διεξαχθεί στο Σαμπαντέλ της Ισπανίας.

Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για την πρώτη θέση στον όμιλό του, με πιο δύσκολη αντίπαλο την ουγγρική Ντουναουιβάρος, ενώ εύκολο έργο έχει με την ολλανδική Ουτρέχτη και τη γαλλική Λιλ. Με την τελευταία θα κάνει πρεμιέρα σήμερα (18.00) ενώ στο άλλο ματς θα αγωνιστούν Ντουναουιβάρος - Ουτρέχτη (20.00).

Αντίθετα, πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τη Βουλιαγμένη αφού στην Ισπανία καλείται να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης και οικοδέσποινα του ομίλου Σαμπαντέλ αλλά και τα εξίσου ...υψηλά εμπόδια της ρωσικής Χάντι Μανσίσκ και της ουγγρικής Βαζούτας. Κόντρα στην ομάδα της Ουγγαρίας ο ΝΟΒ θα ανοίξει σήμερα τους αγώνες (21.45 ώρα Ελλάδας), ενώ η Σαμπαντέλ θα κοντραριστεί με τη Χάντι Μανσίσκ (20.00).

Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο (4 συνολικά) θα προκριθούν στην προημιτελική φάση. Εκεί οι ομάδες που έχουν τερματίσει στην πρώτη θέση θα αγωνιστούν σε διπλούς αγώνες (25/2 και 11/3), με μία εκ των ομάδων που θα έχουν τερματίσει στη δεύτερη θέση (εκτός φυσικά του δικού τους ομίλου). Οι νικήτριες των νοκ άουτ αγώνων προκρίνονται στο Final Four της Euroleague (28 - 29/4) και οι ηττημένες στο Final Four του Len Trophy (14 - 15/4).

Α1 ΑΝΔΡΩΝ: Πρεμιέρα με ντέρμπι

Το ντέρμπι των δύο συγκατοίκων της δεύτερης θέσης, Βουλιαγμένης και Παναθηναϊκού, που θα διεξαχθεί σήμερα στο Λαιμό (19.00), ανοίγει την αυλαία της 10ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών, το κυρίως μέρος της οποίας θα διεξαχθεί αύριο, Σάββατο.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Καθάρισε... πρόκριση στην επανάληψη

Ανεβάζοντας την απόδοσή του στο β' μέρος, ο Παναθηναϊκός επικράτησε χτες στο «Απ. Νικολαΐδης» του Κισσαμικού με 3-0, στον πρώτο αγώνα τους για τη φάση των «16» του Κυπέλλου, κλειδώνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά. Πλέον, τα πράγματα ενόψει της ρεβάνς στα Χανιά λαμβάνουν τυπικό χαρακτήρα για τους «πράσινους».

Μετά από το νωθρό πρώτο μέρος, όπου το «τριφύλλι» αγωνιζόμενο με αρκετές αλλαγές βασικών (πήραν χρόνο συμμετοχής οι Ευαγγέλου, Βλαχοδήμος και Χατζηγιοβάννης), αν και είχε υπεροχή, δεν κατάφερε να γίνει πιο ουσιαστικός, τα πράγματα άλλαξαν στο β' ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν τους ρυθμούς, πήραν περισσότερες πρωτοβουλίες, πίεσαν περισσότερο. Αρχικά προηγήθηκαν με τον Μπεργκ στο 49', ενώ λίγο αργότερα, για μια ακόμη φορά, ο Λέτο έβαλε τη σφραγίδα του, πετυχαίνοντας τα δύο άλλα γκολ (74', 90'). Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερη παρουσία στο πρώτο μέρος, έχασαν κάποιες ευκαιρίες, ωστόσο στη συνέχεια ο ρυθμός τους έπεσε.

SUPER LEAGUE
Προβάρει τα ερυθρόλευκα ο Ανσαριφάρντ

Κοντά στην απόκτηση του Ιρανού επιθετικού του Πανιωνίου Καρίμ Ανσαριφάρντ ήθελαν όλες οι χτεσινές πληροφορίες να βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Μάλιστα, η φημολογία ήθελε τον παίκτη να έχει επισκεφθεί τα γραφεία της ΠΑΕ προκειμένου να μπουν στην τελική ευθεία τα τυπικά για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του. Αν και ο παίκτης αποτέλεσε μεταγραφικό στόχο του ΠΑΟΚ, ο οποίος μάλιστα τα είχε βρει με τους «κυανέρυθρους», τελικά φαίνεται να επικράτησε η επιθυμία του ίδιου του Ανσαριφάρντ να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό. Πάντως, ανοιχτό δείχνει να μένει το ενδεχόμενο ο Ανσαριφάρντ να παίξει άμεσα στους «ερυθρόλευκους» ή να παραμείνει δανεικός μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.

ΑΕΚ: Χωρίς τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι θα πάει η ΑΕΚ την Κυριακή στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Ο Ουκρανός στόπερ εξακολουθεί να αισθάνεται σφίξιμο στον προσαγωγό. Και παρόλο που οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό, ωστόσο πρόθεση των υπευθύνων της ομάδας είναι να τον προφυλάξουν από επιδείνωση. Αντίθετα, κανονικά το «παρών» θα δώσει ο Ισπανός μπακ Ντίντακ αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Προπονητής του Λεβαδειακού είναι και επίσημα από χτες Πέμπτη το μεσημέρι ο Γιάννης Χριστόπουλος, ο οποίος αντικατέστησε τον Σέρβο Ράτκο Ντόστανιτς. Μάλιστα, ο Ελληνας τεχνικός είχε βρεθεί και το καλοκαίρι μια ανάσα από τους Βοιωτούς.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ο Γιώργος Κομίνης θα διευθύνει το μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι της εξ αναβολής 7ης αγωνιστικής, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Στα άλλα ματς οι διαιτητές θα είναι: (Ηρακλής - Κέρκυρα) Καραντώνης, (Βέροια - Λεβαδειακός) Γιαννουλάκης, (Πλατανιάς - Ολυμπιακός) Φουκάκης, (Λάρισα - ΠΑΟΚ) Σιδηρόπουλος, (Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννινα) Τίκας, (Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός) Καλογερόπουλος, (Ατρόμητος - Πανιώνιος) Τζήλος.

ΑΓΓΛΙΑ
Απεβίωσε ο Γκρέιαμ Τέιλορ

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών άφησε ο πρώην Αγγλος προπονητής Γκρέιαμ Τέιλορ, ο οποίος είχε περάσει μεταξύ άλλων και από τον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας (την τριετία 1990 - 1993).

Ο Αγγλος τεχνικός είχε παραιτηθεί από το τιμόνι των «Λιονταριών» το 1993 μετά την αποτυχία τους να προκριθούν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1994 στα γήπεδα των ΗΠΑ. Ο Tέιλορ είχε περάσει από τους πάγκους των Λίνκολν, Γουότφορντ, Αστον Βίλα και Γουλβς.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Τέλος ο Μόργκαν, την γλίτωσε ο Αμίν

Τα νυχτοπερπατήματα και πολύ περισσότερο την εμπλοκή του σε καβγά σε νυχτερινό μαγαζί στο Γκάζι πλήρωσε, όπως αναμενόταν, ο Αμερικανός παίκτης της Κύμης Τζόρνταν Μόργκαν αφού χτες έλυσε τη συνεργασία μαζί του. Μάλιστα, εκτός της συμπεριφοράς του, σημαντικό ρόλο στην απόφαση των ανθρώπων της Κύμης έπαιξε και το γεγονός ότι ο Μόργκαν εξαιτίας του συμβάντος υπέστη κάταγμα στο μυοκάρπιο. Αντίθετα, καλύτερα εξελίχθηκαν τα πράγματα για τον έτερο εμπλεκόμενο στο περιστατικό, επίσης Αμερικανό Ελ Αμίν, αφού μετά τις εξηγήσεις που έδωσε στην απολογία του οι διοικούντες την Κύμη αποφάσισαν να τον κρατήσουν.

ΑΕΚ: Ανυπόμονος για το ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα εμφανίστηκε ο Αμερικανός (με ιρλανδική καταγωγή) Ντόνι Μακ Γκραθ αφού είναι και τυπικά παίκτης της AEK έως το τέλος της σεζόν. Ο ίδιος δεν έκρυψε τη χαρά του για το γεγονός πως επέστρεψε στην Ενωση, ενώ δήλωσε πανέτοιμος να προσφέρει σε αγωνιστικό επίπεδο και να ανταποδώσει την αγάπη που έχει εισπράξει από τον κόσμο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ