ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Φλεβάρη 2017
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΑΤΣΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΑΤΣΗΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ, στελέχους του ΚΚΕ, ο Μανώλης Δανδουλάκης, προσφέρει στο Κόμμα 200 ευρώ, μέσω της ΚΟ Ηρακλείου.

Ο αξέχαστος σύντροφος Μιχάλης ήταν για πολλά χρόνια Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και είχε τεράστια συμβολή στην ανάπτυξη του Κόμματος στο νησί.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, προσφέρουμε προς τιμήν του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ταξιάρχη Κορυδαλλού, καθώς και το ποσό των 50 ευρώ στον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Κορυδαλλού (ΟΓΕ).

Ο σύζυγος, Δημήτρης Οικονόμου, τα παιδιά της και τα εγγόνια της

  • Το Παράρτημα της Εθνικής Αντίστασης Κορυδαλλού - ΔΣΕ, στη μνήμη της αγωνίστριας ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, προσφέρει το ποσό των 30 ευρώ. Η υποδειγματική στάση ζωής της, το πάθος της για να διατηρήσει ζωντανά τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης στις νεότερες γενιές, αποτελούν για όλους εμάς πηγή προβληματισμού και αγωνιστικής διάθεσης. Θα είναι για πάντα στην καρδιά μας.
  • Στις 27/12/2016 «έφυγε» από κοντά μας η αξιολάτρευτη συντρόφισσα, ΓΕΩΡΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, γεννημένη το 1943 στα Φαρακλάτα Κεφαλονιάς. Από νέα κοπέλα συμμετείχε στο κίνημα των Λαμπράκηδων. Από τότε ανελλιπώς έπαιρνε μέρος στη δράση του εργατικού και γυναικείου κινήματος, μαζί με τον σύντροφο της ζωής της, Δημήτρη Οικονόμου.

ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Αξιαγάπητη σε όλους, δεμένη με τον κόσμο, με πίστη, μαχητικότητα, με ιδιαίτερη πειθώ, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, το ανεπτυγμένο αίσθημα αλληλεγγύης που την διέκρινε, αλλά και με το πάθος για τα ιδανικά, τα οράματα και τις αξίες του ΚΚΕ, υπήρξε ένα υπόδειγμα κομμουνίστριας - αγωνίστριας. Η απουσία της αισθητή σε όλους, άφησε ένα κενό δυσαναπλήρωτο.

Το παράδειγμά της για μας τους συντρόφους της, της Κομματικής Οργάνωσης Ταξιάρχη, αισθητό και μας παρακινεί όλους μας να διατηρήσουμε στη μνήμη μας και στη δράση μας όλα τα χαρακτηριστικά που την διέκριναν.

Οι ΚΟ Κορυδαλλού, στη μνήμη της και προς τιμήν του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΕ, προσφέρουν το ποσό των 300 ευρώ.

***

Την Κυριακή 19 Φλεβάρη, συμπληρώνονται 19 χρόνια από την απώλεια του συντρόφου ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΑΤΣΗ. Ο σ. Βαγγέλης υπήρξε στέλεχος στην Αχτίδα Μεσογείων του ΚΚΕ, εκλεγμένος στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Λογιστών. Αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές του Κόμματος ενάντια στον οπορτουνισμό, ιδιαίτερα τη δύσκολη περίοδο 1990/91. Υπερασπίστηκε τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος.

Στη μνήμη του, η μητέρα του Αλεξάνδρα, η σύζυγός του Βιβή και τα παιδιά του προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Παιανίας του ΚΚΕ, 50 ευρώ.


ΓΕΩΡΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ