ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 28 Νοέμβρη 2017
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ 82-61
Ενισχυμένη, βελτιωμένη και αήττητη

Με πρωταγωνιστή τον Θανάση Αντετοκούνμπο, η Εθνική ομάδα μπάσκετ έφτασε σε ευρεία νίκη επί του Ισραήλ

Eurokinissi

Με πρωταγωνιστή τον Θανάση Αντετοκούνμπο, η Εθνική ομάδα μπάσκετ έφτασε σε ευρεία νίκη επί του Ισραήλ
Εχοντας σαφώς βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με το παιχνίδι στη Βρετανία, η Εθνική ομάδα μπάσκετ επικράτησε χτες στο Ηράκλειο του Ισραήλ με 82-61 για τη 2η αγωνιστική του ομίλου της για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2019. Ετσι, έχοντας το απόλυτο στις νίκες (2 στα 2), πήρε «κεφάλι» στη βαθμολογία του ομίλου αλλά και ψυχολογικά, ενόψει της συνέχισης των αγώνων τον ερχόμενο Φλεβάρη.

Η ελληνική ομάδα παρουσιάστηκε με αλλαγές στη σύνθεση σε σχέση με την πρεμιέρα στο Λέστερ, αφού πλέον ήταν ενισχυμένη και με παίκτες του Παναθηναϊκού (Καλάθη, Θ. Αντετοκούνμπο, Βουγιούκα), ενώ δεν συμμετείχε ο Γιάννης Μπουρούσης (αναχώρησε για την Κίνα μετά το πρώτο παιχνίδι). Κόντρα στους Ισραηλινούς η Ελλάδα δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα, αφού μετά το 15λεπτο άρχισε να επιβάλλει σιγά σιγά τους ρυθμούς της στον αγώνα αποκτώντας προβάδισμα στο σκορ (37-32 ημίχρονο). Με ακόμα καλύτερη εικόνα στην επανάληψη, τα πράγματα εξελίχθηκαν ιδανικά για την Εθνική. Με πρωταγωνιστή τον Αντετοκούνμπο σε άμυνα και επίθεση, άψογη διαχείριση του παιχνιδιού από τον Καλάθη και τις πολύτιμες βοήθειες στο σκοράρισμα από τους Γιαννόπουλο, Βασιλόπουλο και Σάκοτα, η ελληνική ομάδα πάτησε «γκάζι» μετά το 25', χτίζοντας σημαντική διαφορά (59-47 στο 30') και ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη. Μοναδικό σημείο προβληματισμού, τα πολλά χαμένα ριμπάουντ (30 έναντι 46 των Ισραηλινών.).

ΕΛΛΑΔΑ: Λαρεντζάκης 4, Αθηναίου 6 (2), Καλάθης 11 (5/6 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 1/1 βολή, 8 ασίστ, 1 κλέψιμο), Μαργαρίτης 8, Βουγιούκας 2, Σάκοτα 11 (3/4 τρίποντα), Βασιλόπουλος 8 (5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα), Μαυροειδής 10 (4/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Γκίκας, Γιαννόπουλος 13 (3/4 τρίποντα), Σαλούστρος, Αντετοκούνμπο 9 (4/5 δίποντα, 1/2 βολές).

ΙΣΡΑΗΛ: Χάουελ 13 (6/14 δίποντα, 9 ριμπάουντ), Ζούσμαν 2, Μπλατ 10 (2), Μέκελ 3, Ντόσον 5, Τιμόρ 10 (2), Μπεν Κιμόλ 4 (6 λάθη), Μένκο 2, Μπλέιζερ, Κοέν 10 (6 ριμπάουντ), Ζάλμανσον 2, Αλτιτ.

  • Στον άλλο αγώνα του ομίλου: Εσθονία - Μ. Βρετανία 73-70.
  • Η βαθμολογία: Ελλάδα 4, Ισραήλ 3, Εσθονία 3, Μ. Βρετανία 2.
Γ. Βασιλακόπουλος: «Θα αλλάξουν οι καταστάσεις»

Την αισιοδοξία του ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα για τις Εθνικές ομάδες το Φλεβάρη εξέφρασε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ, Γιώργος Βασιλακόπουλος. Εμφανίστηκε συγκινημένος από την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας στους δύο πρώτους αγώνες των προκριματικών, αφού, όπως είπε, η ομάδα παρά τις δύσκολες συνθήκες αντεπεξήλθε καλά. «...Η ίδια η κοινωνία θα δώσει τη λύση, η κοινωνία πιέζει και θα κάνω μια πρόβλεψη. Τον Φεβρουάριο, στο επόμενο "παράθυρο", οι καταστάσεις θα είναι διαφορετικές. Θα συνειδητοποιήσουν όλοι τις ευθύνες τους και θα είναι συνεπείς», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΟΚ.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Μόνη στην κορυφή η ΑΕΚ, επανακάμπτει ο Ολυμπιακός

Η ΑΕΚ, που έμεινε μόνη πρώτη στη βαθμολογία, και ο Ολυμπιακός, που πλησίασε την κορυφή μετά από τρεις μήνες περίπου, ήταν οι πλέον κερδισμένοι της 12ης αγωνιστικής στη Super League. Aντίθετα, από τις υπόλοιπες ομάδες της πρώτης πεντάδας έφεραν ισοπαλίες και έχασαν έδαφος οι ΠΑΟΚ, Πανιώνιος (μεταξύ τους) και Ατρόμητος (με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό).

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ, βρίσκοντας ρυθμό μετά το 30', νίκησε με 3-0 τον Πλατανιά και σε συνδυασμό με το στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ έμεινε μόνη της στο «ρετιρέ». Πρωταγωνιστής για την «Ενωση» ήταν ο Μάρκο Λιβάγια, που πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ (39', 49'), ενώ ο Μπακασέτας έβαλε το κερασάκι στην τούρτα (63'). Σε γενικές γραμμές οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι των αντιπάλων τους, είχαν την πρωτοβουλία στον αγώνα και δεν κινδύνεψαν αμυντικά.

Στην Κέρκυρα, κάνοντας την ανατροπή στο β' μέρος, αφού έχανε στο ημίχρονο με 1-0 (Γρομητσάρης 16'), ο Ολυμπιακός νίκησε την τοπική ομάδα με 3-1, με σκόρερ τους Σισέ (46'), Τζούρτζεβιτς (65') και Μαρίν (68'). Το αποτέλεσμα έφερε τους «ερυθρόλευκους» στη δεύτερη θέση.

Στη Νέα Σμύρνη, Πανιώνιος και ΠΑΟΚ ήρθαν ισόπαλοι 2-2, με τους γηπεδούχους να χάνουν πολύτιμη ευκαιρία να ολοκληρώσουν μια σπουδαία ανατροπή και τους φιλοξενούμενους να παραμένουν χωρίς νίκη εκτός έδρας. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κουλούρη στο 41', στην επανάληψη όμως οι «κυανέρυθροι» πραγματοποίησαν ολική επαναφορά, αρχικά ισοφαρίζοντας με τον Σπιριντόνοβιτς (46') και παίρνοντας προβάδισμα με τον Γεσίλ λίγο πριν το φινάλε (86'). Στις καθυστερήσεις όμως ο Μάτος έσωσε τον «Δικέφαλο του Βορρά» από την ήττα.

Επεισοδιακό, με αρκετά νεύρα και μία αποβολή (Κιβρακίδης 68') ήταν το ματς στο Περιστέρι, όπου Ατρόμητος και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1 (Νταουντά 3' - Μολίνς 30' πέναλτι), αποτέλεσμα που δεν αφήνει κανένα ευχαριστημένο. Και οι δύο αντίπαλοι εξέφρασαν παράπονα για τη διαιτησία, ενώ αναλώθηκαν και σε «χαρτοπόλεμο» ανακοινώσεων, με αφορμή την ένταση μεταξύ μελών των αποστολών στο φινάλε.

Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής η νέα νίκη του Αστέρα Τρίπολης (2-0 τον Λεβαδειακό), ο οποίος κάλυψε πλέον για τα καλά το χαμένο έδαφος των πρώτων αγωνιστικών, όπως και η νίκη μετά από καιρό του Παναιτωλικού, με 3-1 επί της ΑΕΛ. Στο ντέρμπι των νεοφώτιστων, Απόλλων Σμύρνης και Λαμία έμειναν στο 1-1.

  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΕΚ 24, Ολυμπιακός 23, ΠΑΟΚ 22, Ατρόμητος 21, Ξάνθη 17, Πανιώνιος 16, Αστέρας Τρίπολης 15, Παναθηναϊκός 15, ΠΑΣ Γιάννινα 15, Λεβαδειακός 15, Λαμία 14, Παναιτωλικός 13, ΑΕΛ 13, Απόλλων Σμύρνης 11, Κέρκυρα 11, Πλατανιάς 6.
ΠΟΛΟ
Ξέφυγαν τα δύο φαβορί

Οι δύο αναμενόμενοι (με βάση τα προγνωστικά) πρωταγωνιστές, Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη, δείχνουν σιγά σιγά να ξεχωρίζουν και στο φετινό πρωτάθλημα αφού πλέον, μετά την 6η αγωνιστική, βαδίζουν στο δικό τους δρόμο έχοντας αποσπαστεί στη βαθμολογία. Οι πρωτοπόροι «ερυθρόλευκοι» δεν δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν εντός έδρας των Χανίων με 21-4, ενώ και η δεύτερη Βουλιαγμένη πέρασε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από το Ποσειδώνιο νικώντας τον ΠΑΟΚ με 11-3. Αλλα αποτελέσματα: Απόλλων Σμύρνης - Πανιώνιος 5-7, Παλαιό Φάληρο - ΝΟ Χίου 8-9, Γλυφάδα - Εθνικός 10-7. Υδραϊκός - ΟΦΗ 11-6.

  • Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 18, Βουλιαγμένη 15, Εθνικός 12, Απόλλων Σμύρνης 12, Χίος 12, Πανιώνιος 9, Υδραϊκός 9, ΑΝΟ Γλυφάδας 9, ΠΑΟΚ 6, Παλαιό Φάληρο 3, ΝΟ Χανίων 0, ΟΦΗ 0.
  • Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Εθνικός και η Γλυφάδα ξεκίνησαν με νίκη τις υποχρεώσεις τους στη Β' φάση του πρωταθλήματος της Α1 πόλο των γυναικών αφού επιβλήθηκαν επί του Ρεθύμνου με 16-6 και της ΝΕΠ με 10-6, αντίστοιχα.
Συμπλοκές στην Ομόνοια

Συμπλοκές μεταξύ ομάδας οπαδών του ΠΑΟΚ και Πακιστανών μεταναστών σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ βρίσκονταν στην Αθήνα για τον αγώνα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, ενώ οι μετανάστες είχαν θρησκευτική συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στις 11 το πρωί, και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την Ομόνοια και την οδό Πειραιώς.

Καθώς οι μετανάστες περνούσαν έξω από τα γραφεία συνδέσμου οπαδών του ΠΑΟΚ, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, υπήρξε φιλονικία με τους οπαδούς, οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο. Τα επεισόδια δεν άργησαν να ξεσπάσουν και έληξαν με την επέμβαση δύναμης των ΜΑΤ, που έκανε περιορισμένη χρήση χημικών για να τους διαλύσει. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ούτε προσαγωγές ή συλλήψεις.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Ντέρμπι πρόκρισης σε «Κλεάνθης Βικελίδης» και Λάρισα

Με την υπόθεση πρόκριση να παραμένει ανοιχτή στους περισσότερους ομίλους, διεξάγεται από σήμερα και μέχρι την Πέμπτη η 3η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο. Οι μόνες ομάδες που είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση με την ολοκλήρωση των δύο πρώτων αγωνιστικών, είναι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, ενώ στην επόμενη φάση προκρίθηκε και ο Αστέρας Τρίπολης, αφού κερδίζει στα χαρτιά τον αγώνα με τον Αχαρναϊκό, που αποχώρησε από τη Football League. Από καθέναν από τους 8 ομίλους προκρίνονται στη φάση των «16» οι δύο πρώτες ομάδες.

Στο σημερινό πρώτο μέρος, ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Αρη με τον ΠΑΣ Γιάννινα (19.30 - Cosmote Sports 3) για τον 7ο όμιλο, με τους δύο αντιπάλους να βρίσκονται στο κυνήγι της μίαας εκ των δυο θέσεων πρόκρισης. Kάτι αντίστοιχο ισχύει και στην αναμέτρηση μεταξύ του Απόλλωνα Λάρισας και της Λαμίας (17.15 - Cosmoste Sports 3) για τον 3ο όμιλο. Τα άλλα παιχνίδια: 15.00 - Cosmote Sports 3: Σπάρτη - Ατρόμητος (4ος όμιλος). 15.00 - Cosmote Sports 1: ΟΦΗ - Απόλλων Σμύρνης (1ος όμιλος). 17.15 - Cosmote Sports 1: Πανσερραϊκός - Ξάνθη (6ος όμιλος).

ΒΟΛΕΪ
«Ερυθρόλευκο» το ντέρμπι

Εμφανιζόμενος με μεγαλύτερη σταθερότητα και διαθέτοντας περισσότερες λύσεις, ο Ολυμπιακός επικράτησε στην Πυλαία του ΠΑΟΚ με 3-1 (21-25, 25-20, 14-25, 21-25), στο πρώτο φετινό ντέρμπι μεταξύ των δύο φαβορί για τον τίτλο, για την 5η αγωνιστική της Volley League ανδρών. Στα αξιοσημείωτα και η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Παναχαϊκής με 3-0 σετ. Αλλα αποτελέσματα: Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Κηφισιά 2-3, Ηρακλής Χαλκίδας - Εθνικός Πειραιώς 3-1, Νίκη Αιγινίου - Ηρακλής 1-3.

  • Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 15, ΠΑΟΚ 12, Ηρακλής Χαλκίδας 11, Κηφισιά 10, Φοίνικας Σύρου 7, Παναθηναϊκός 7, Ηρακλής 7, Εθνικός Πειραιώς 6, Εθνικός Αλεξανδρούπολης 6, Νίκη Αιγινίου 4, Παναχαϊκή 2, Παμβοχαϊκός 0. Σημείωση: Δεν περιλαμβάνεται ο αγώνας Φοίνικας Σύρου - Παμβοχαϊκός.
ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Προέλαση Ολυμπιακού

Την προέλασή του στη Volley League γυναικών συνεχίζει ο Ολυμπιακός, ο οποίος παρέμεινε αήττητος χωρίς να χάσει σετ, νικώντας και τον Πορφύρα εκτός έδρας με 3-0. Αλλα αποτελέσματα: Αρης - ΑΟ Μαρκοπούλου 3-0, Κόρινθος - Αίας 0-3, Μακεδόνες - Πανναξιακός 3-0, Ηλιούπολη - ΓΣΚ Ηρακλής 3-0.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 18, ΑΟ Θήρας 15, Αρης 15, ΑΣ Μακεδόνες 15, Πανναξιακός 9 κ.λπ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ