Τρίτη 28 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Μόνη στην κορυφή η ΑΕΚ, επανακάμπτει ο Ολυμπιακός

Η ΑΕΚ, που έμεινε μόνη πρώτη στη βαθμολογία, και ο Ολυμπιακός, που πλησίασε την κορυφή μετά από τρεις μήνες περίπου, ήταν οι πλέον κερδισμένοι της 12ης αγωνιστικής στη Super League. Aντίθετα, από τις υπόλοιπες ομάδες της πρώτης πεντάδας έφεραν ισοπαλίες και έχασαν έδαφος οι ΠΑΟΚ, Πανιώνιος (μεταξύ τους) και Ατρόμητος (με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό).

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ, βρίσκοντας ρυθμό μετά το 30', νίκησε με 3-0 τον Πλατανιά και σε συνδυασμό με το στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ έμεινε μόνη της στο «ρετιρέ». Πρωταγωνιστής για την «Ενωση» ήταν ο Μάρκο Λιβάγια, που πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ (39', 49'), ενώ ο Μπακασέτας έβαλε το κερασάκι στην τούρτα (63'). Σε γενικές γραμμές οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι των αντιπάλων τους, είχαν την πρωτοβουλία στον αγώνα και δεν κινδύνεψαν αμυντικά.

Στην Κέρκυρα, κάνοντας την ανατροπή στο β' μέρος, αφού έχανε στο ημίχρονο με 1-0 (Γρομητσάρης 16'), ο Ολυμπιακός νίκησε την τοπική ομάδα με 3-1, με σκόρερ τους Σισέ (46'), Τζούρτζεβιτς (65') και Μαρίν (68'). Το αποτέλεσμα έφερε τους «ερυθρόλευκους» στη δεύτερη θέση.

Στη Νέα Σμύρνη, Πανιώνιος και ΠΑΟΚ ήρθαν ισόπαλοι 2-2, με τους γηπεδούχους να χάνουν πολύτιμη ευκαιρία να ολοκληρώσουν μια σπουδαία ανατροπή και τους φιλοξενούμενους να παραμένουν χωρίς νίκη εκτός έδρας. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κουλούρη στο 41', στην επανάληψη όμως οι «κυανέρυθροι» πραγματοποίησαν ολική επαναφορά, αρχικά ισοφαρίζοντας με τον Σπιριντόνοβιτς (46') και παίρνοντας προβάδισμα με τον Γεσίλ λίγο πριν το φινάλε (86'). Στις καθυστερήσεις όμως ο Μάτος έσωσε τον «Δικέφαλο του Βορρά» από την ήττα.

Επεισοδιακό, με αρκετά νεύρα και μία αποβολή (Κιβρακίδης 68') ήταν το ματς στο Περιστέρι, όπου Ατρόμητος και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1 (Νταουντά 3' - Μολίνς 30' πέναλτι), αποτέλεσμα που δεν αφήνει κανένα ευχαριστημένο. Και οι δύο αντίπαλοι εξέφρασαν παράπονα για τη διαιτησία, ενώ αναλώθηκαν και σε «χαρτοπόλεμο» ανακοινώσεων, με αφορμή την ένταση μεταξύ μελών των αποστολών στο φινάλε.

Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής η νέα νίκη του Αστέρα Τρίπολης (2-0 τον Λεβαδειακό), ο οποίος κάλυψε πλέον για τα καλά το χαμένο έδαφος των πρώτων αγωνιστικών, όπως και η νίκη μετά από καιρό του Παναιτωλικού, με 3-1 επί της ΑΕΛ. Στο ντέρμπι των νεοφώτιστων, Απόλλων Σμύρνης και Λαμία έμειναν στο 1-1.

  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΕΚ 24, Ολυμπιακός 23, ΠΑΟΚ 22, Ατρόμητος 21, Ξάνθη 17, Πανιώνιος 16, Αστέρας Τρίπολης 15, Παναθηναϊκός 15, ΠΑΣ Γιάννινα 15, Λεβαδειακός 15, Λαμία 14, Παναιτωλικός 13, ΑΕΛ 13, Απόλλων Σμύρνης 11, Κέρκυρα 11, Πλατανιάς 6.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ