ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2017
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Γιόρτασε την υπερκάλυψη, συνεχίζει τη μάχη!

Στο 102% έφτασε η κάλυψη του στόχου της Οικονομικής Εξόρμησης

Από το πανηγυρικό «κλείσιμο» της ΤΟ Τηλεπικοινωνιών
Από το πανηγυρικό «κλείσιμο» της ΤΟ Τηλεπικοινωνιών
Κλίμα ενθουσιασμού επικρατούσε χτες βράδυ στα γραφεία της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, καθώς η υπερκάλυψη του πλάνου της για τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος έφτασε στο 102%!

Με πλήρη γνώση της σημασίας που έχει για το Κόμμα συνολικά, τη λειτουργία και τη δυνατότητα ανάπτυξης της πολιτικής του δράσης, μέλη του Κόμματος δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία σε αυτήν τη μάχη, που γιορτάστηκε δεόντως με κρασάκι και μεζέδες.

Οπως, άλλωστε, επεσήμαναν, η υπερκάλυψη του πλάνου αποτελεί και μια απάντηση στην απόπειρα της κυβέρνησης μέσα από αντιδραστικές αλλαγές στο νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων, κλιμακώνοντας από εκεί που σταμάτησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με τον νόμο 4304/2014, την προσπάθεια για παρεμπόδιση της πολιτικής δράσης του ΚΚΕ, που στηρίζεται οικονομικά από το υστέρημα του λαού και αμφισβητεί το καπιταλιστικό σύστημα.

Η υπερκάλυψη του πλάνου της ΚΟ Αττικής, όπως εξάλλου και όλων των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ, βασίζεται στα μικροποσά που συγκεντρώνουν μέλη και φίλοι του Κόμματος από τους ανθρώπους του μόχθου που το ενισχύουν οικονομικά σε ένδειξη αναγνώρισης της στάσης, της δράσης του και διαπιστώνοντας στην πράξη ότι η ενίσχυση αυτή επιστρέφει στους ίδιους με άλλη μορφή, μέσα από την καθημερινή πάλη.

Κάθε σύντροφος στην ΚΟ Αττικής χτες βράδυ είχε να διηγηθεί ιστορίες συγκινητικές και διδακτικές που επιβεβαιώνουν πόσο μεγάλη προσπάθεια περικλείει αυτό το 102%, σε ποιο βαθμό εκφράζει τους άρρηκτους δεσμούς που το ΚΚΕ έχει σφυρηλατήσει με τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, πόση μεγάλη ώθηση δίνει στον καθένα τους για συνέχιση της προσπάθειας για την ισχυροποίηση του Κόμματος.

Στα γραφεία της ΤΟ Τηλεπικοινωνιών το γλεντάκι κράτησε έως αργά το βράδυ, καθώς η Οργάνωση υπερκάλυψε το πλάνο της σε ποσοστό 107,15%. Ο Θ. Χαρός, μέλος του Γραφείου της ΤΟ, σημειώνει την ικανοποίηση για την υπερκάλυψη, προσθέτοντας ωστόσο πως αυτό κάθε άλλο παρά εφησυχάζει την Οργάνωση, καθώς συνεχίζει αποφασιστικά για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο τέλος της Εξόρμησης. Τονίζει ότι χρόνο με το χρόνο οι δυσκολίες μεγαλώνουν λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης των ανθρώπων του μόχθου, ωστόσο, προσθέτει, ότι μεγαλώνει και το κύρος του Κόμματος, γεγονός που επιτρέπει ακόμα πλατύτερο άνοιγμα σε περισσότερους ανθρώπους που απ' το υστέρημά τους ενισχύουν το ΚΚΕ. «Η καλή πορεία κάθε χρόνο των Οργανώσεων, το ότι αυτή είναι μια μάχη που κερδίζεται είναι ενδεικτικό ότι έχουμε πατήματα στον κόσμο», σημειώνει.

Στα γραφεία κυριαρχούσαν τα νιάτα, καθώς οι περισσότεροι μαζεμένοι εκεί ήταν πολύ νέοι σε ηλικία. Ρωτήσαμε έναν από τους παλιότερους συντρόφους, τον Α. Μπούκουρη, μέλος της ΤΕ Τηλεπικοινωνιών, που μας είπε ότι πράγματι στις εταιρείες του κλάδου δουλεύουν πολλοί νέοι άνθρωποι, με εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, χαμηλούς μισθούς, δίχως δικαιώματα και η προσπάθεια της Οργάνωσης επικεντρώνεται στην οργάνωσή τους, ώστε ενωμένοι να παλέψουν ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο. Είναι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, υπογραμμίζει, με μισθούς - φιλοδωρήματα που ενισχύουν το ΚΚΕ, συνεισφέρουν αποφασιστικά και μάλιστα φέτος μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων σε σχέση με πέρυσι συμμετείχε στην Εξόρμηση και αυτό είναι ένα βασικό ποιοτικό στοιχείο που καταγράφει η Οργάνωση.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Εκσυγχρονισμοί χωρίς αντίκρισμα για τους ψυχικά ασθενείς δράστες

Ψηφίστηκε χτες από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και άλλες διατάξεις», το οποίο φέρνει μεν στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ορισμένους εκσυγχρονισμούς για τους δράστες αξιόποινων πράξεων, με τους οποίους επιχειρείται να αντιμετωπιστεί ο δράστης αυτός ως ψυχικά ασθενής που έχει ανάγκη από θεραπεία, όμως πρόκειται για «έπεα πτερόεντα», αφού δεν υπάρχει ούτε στα χαρτιά σύστημα για τη θεραπεία, την πρόληψη και επανένταξη για τα άτομα αυτά.

«Οσα θετικά περιγράφονται στο νομοσχέδιο τα υπονομεύει και εντέλει τα ακυρώνει η πολιτική σας, που είναι μια πολιτική έντασης, περικοπών, υποχρηματοδότησης της Υγείας με τον δημοσιονομικό "κόφτη" που εσείς νομοθετήσατε να παραφυλάει σαν Κέρβερος μην τυχόν και αυξηθούν οι κοινωνικές δαπάνες», τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, διερωτώμενος «σε ποιες υποδομές αυτά θα εφαρμοστούν, με ποιον εξοπλισμό, με ποιο προσωπικό; Στα ειδικά και στα γενικά τμήματα των ψυχιατρικών ή γενικών νοσοκομείων που στενάζουν από τις ελλείψεις; `Η τα θεραπευτικά μέτρα, ή θα ανατεθούν στις λεγόμενες ΜΚΟ, που έχουν αναλάβει σχεδόν εξολοκλήρου τις κινητές μονάδες ψυχικής υγείας, την ώρα που οι εξωνοσοκομειακές κρατικές μονάδες είναι ελάχιστες και υποστελεχωμένες;».

Τόνισε ότι η θεραπεία αυτών των ατόμων θα πρέπει να γίνεται σε εξειδικευμένα τμήματα, εντός των ειδικών ψυχιατρικών νοσοκομείων, πλήρως στελεχωμένων με επαρκές, ειδικά εκπαιδευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και εξειδικευμένη ομάδα αποτελούμενη από ψυχολόγους, εργοθεραπευτές και κοινωνικούς λειτουργούς. Τμήματα στα οποία θα υπάρχουν και οι κατάλληλες υποδομές, επάρκεια σε σύγχρονους θαλάμους. Ενώ στη συνέχεια απαιτούνται μονάδες αποκατάστασης και κοινωνικής επανένταξης, με ολοκληρωμένα προγράμματα εκπαίδευσης και εργασίας.

Να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ στις Επιτροπές είχε ψηφίσει «παρών», αλλά μετά την εισαγωγή της επαίσχυντης τροπολογίας για τους πλειστηριασμούς καταψήφισε στην Ολομέλεια.

Στο ίδιο νομοσχέδιο περιέχεται διάταξη που αφορά τη βιομηχανική κάνναβη και αναπροσαρμόζει προς τα πάνω το όριο περιεκτικότητας σε τετρακαναβιόλη που απαιτείται, προκειμένου να χαρακτηριστεί ως ναρκωτικό. Ο Γ. Δελής καταψήφισε το σχετικό άρθρο, λέγοντας ότι επί της ουσίας γίνεται ένα ακόμα βήμα στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών.

Η ΝΔ ψήφισε «κατά», θεωρώντας ότι η κυβέρνηση καταργεί «την επ' αόριστον φύλαξη για τους ψυχικά και διανοητικά πάσχοντες» όπως και η ναζιστική Χρυσή Αυγή, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα τοποθετήθηκαν με το «παρών».

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνεχίζεται η Γιορτή Βιβλίου

Με εκθέσεις σε γραφεία του ΚΚΕ και με παράλληλες εκδηλώσεις συνεχίζεται η Γιορτή Βιβλίου των Οργανώσεων Αττικής του Κόμματος και της ΚΝΕ. Στους χώρους των εκθέσεων φιλοξενούνται δεκάδες τίτλοι της «Σύγχρονης Εποχής», ενώ έχουν διαμορφωθεί και ειδικά θεματικά πακέτα προσφορών με πολλά βιβλία.

Το πρόγραμμα των εκθέσεων έχει ως εξής:

  • Βερανζέρου και Κοτοπούλη 1, Αθήνα: Σήμερα Παρασκευή 22/12, με ωράριο: 17.30 - 20.30. Από την Τετάρτη 27/12 μέχρι την Παρασκευή 29/12, με ωράριο: 10.00 - 13.00 και 17.30 - 20.30.
  • Κολωνού 3, Αθήνα: Σήμερα, Παρασκευή 22/12 και από την Τετάρτη 27/12 μέχρι την Παρασκευή 29/12, με ωράριο 17.30 - 20.30.
  • Στέκι Πολιτισμού της ΚΝΕ (Τροίας 36, Βικτώρια): Σήμερα, Παρασκευή 22/12 και από την Τετάρτη 27/12 μέχρι την Παρασκευή 29/12, με ωράριο: 10.00 - 13.00 και 17.30 - 20.30.
  • Γέρακας (λεωφόρος Μαραθώνος 96): 22, 23, 26 - 30/12 και 2 - 4/1/2018, 17.30 - 20.30.
  • Νέα Μάκρη (λεωφόρος Μαραθώνος 112): 22 - 23/12, 11.00 - 13.00 και 17.30 - 20.30.
  • Λαύριο (πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου): 29 - 30/12, 18.30 - 20.30.

Οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στο πλαίσιο της Γιορτής Βιβλίου θα εμπλουτίζονται. Προς το παρόν είναι οι εξής:

Σήμερα, Παρασκευή:

-- Στις 19.00, οι ΚΟ Κορυδαλλού παρουσιάζουν στα γραφεία τους (Ταξιαρχών 11) την έκδοση «1917: Η πορεία προς την Οκτωβριανή Επανάσταση από μήνα σε μήνα». Θα μιλήσει ο Κώστας Μπορμπότης, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ.

-- Στις 18.30, στο Στέκι Πολιτισμού της ΚΝΕ παρουσιάζεται η έκδοση «1917: Η πορεία προς την Οκτωβριανή Επανάσταση από μήνα σε μήνα». Στην εκδήλωση καλεί η ΠΟ ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ.

Την Τετάρτη 27 Δεκέμβρη, στις 18.00, στο Στέκι Πολιτισμού της ΚΝΕ, παρουσιάζεται η έκδοση «Από τη μαχητική πείρα των μπολσεβίκων».

Το Σάββατο 30 Δεκέμβρη, στις 17.30, στο Γέρακα (λεωφόρος Μαραθώνος 96), θα πραγματοποιηθεί παιδική γιορτή.

Στην Καρδίτσα

Η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, τιμώντας τα 100χρονα της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, οργανώνει έκθεση βιβλίου των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή», στα γραφεία της ΤΕ (Διάκου 13, 2ος όροφος) έως την Τετάρτη 10 Γενάρη 2018, καθημερινά, 9 π.μ. - 1 μ.μ. και 6 μ.μ. - 9 μ.μ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΕΥΔΑΠ
Ζητά διακοπή υδροληψίας σε 530 ακίνητα

Να προχωρήσουν στη διακοπή της υδροληψίας σε 530 ακίνητα ζητά από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες το Περιφερειακό Κέντρο Ελευσίνας με έγγραφό του, «κλείνοντας τα μάτια» στην καταστροφή που υπέστη η περιοχή από τις πρόσφατες πλημμύρες, και στις ζωτικές ανάγκες των πληγέντων.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι υπάρχουν σε εκκρεμότητα 530 περιπτώσεις διακοπής υδροληψίας, οι 377 αφορούν σε ιδιοκτήτες και οι 153 σε ακίνητα που έχουν ενοικιαστεί. Να σημειωθεί ότι η διαδικασία της διακοπής ενεργοποιείται για οφειλές άνω των 400 ευρώ για ακίνητα που τα χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες, και άνω των 100 ευρώ για μισθωμένα ακίνητα.

Την ίδια αδιαφορία επέδειξε και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, όταν στο πλαίσιο συνάντησης με την Ομοσπονδία Εργαζομένων, ο Μαν. Χαρατσής, εκπρόσωπος της «Ενιαίας Συνδικαλιστικής Κίνησης», προέβαλε τα αιτήματα που έχουν διαμορφώσει τα συνδικάτα ύστερα από τις καταστροφικές πλημμύρες, μεταξύ άλλων για διαγραφή των οφειλών και απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες, και καμία διακοπή νερού, ρεύματος και τηλεφώνου σε εργατικές - λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη.

Ο διευθύνων σύμβουλος, αντί να απαντήσει στα αιτήματα αυτά, αρκέστηκε να πει ότι όσοι τηρούν τις προϋποθέσεις μπορούν να ενταχθούν στο «κοινωνικό τιμολόγιο»!

ΥΠΟΘΕΣΗ «SIEMENS»
Νέες αποκαλύψεις για συναντήσεις Χριστοφοράκου - Σημίτη

Συναντήσεις και με τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και μάλιστα την περίοδο υλοποίησης της σύμβασης 8002 του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση είχε ο άλλοτε επικεφαλής της «Siemens» στην Ελλάδα, Μιχάλης Χριστοφοράκος, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε, χτες, η πρώην γραμματέας του Αικ. Τσακάλου στην δίκη για τα αποκαλούμενα «μαύρα ταμεία» που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η μάρτυρας υποστήριξε ότι ο Μιχ. Χριστοφοράκος συναντήθηκε με τον Κ. Σημίτη, τουλάχιστον έξι φορές κατά το έτος 1997, οπότε και υπεγράφη η επίμαχη σύμβαση μεταξύ «Siemens» και ΟΤΕ. Οπως ανέφερε οι περισσότερες από τις συναντήσεις αυτές έγιναν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο Μιχ. Χριστοφοράκος συναντούσε όχι μόνο τον Κ. Σημίτη, αλλά και την γραμματέα του, κ. Κωστοπούλου.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
Οδεύει προς συνέδριο

Συνεδρίασε χτες υπό την προεδρία της Φώφης Γεννηματά το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής, όπου αποφασίστηκε το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα να γίνει στις 16 - 18/3/2018. Θα διατυπωθεί εκεί η ιδεολογική Διακήρυξη του νέου φορέα και η Προγραμματική του Πρόταση. Τέλος, θα αναδείξει τα όργανά του. Στο μεσοδιάστημα, προχωρούν στη συγκρότηση Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, που θα αναλάβει την προετοιμασία όλων των διαδικασιών, με βασικό ζητούμενο την ανάδειξη των συνέδρων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ