ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 26 Γενάρη 2018
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Να ξαναβρεί το δρόμο του

Να αφήσει πίσω του τη βαριά ήττα από την Κίμκι θέλει ο Ολυμπιακός, με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι

Eurokinissi Sports

Να αφήσει πίσω του τη βαριά ήττα από την Κίμκι θέλει ο Ολυμπιακός, με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι
Με βασική επιδίωξη να ελαφρύνει το κλίμα που διαμόρφωσε η νέα βαριά ήττα στη διοργάνωση, αυτή τη φορά από την Κίμκι την προηγούμενη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται εκ νέου εκτός έδρας, αντιμετωπίζοντας απόψε τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι (20.00 - Novasports 1). Η ελληνική ομάδα ψάχνει την επιστροφή στις νίκες προκειμένου να παραμείνει κοντά στην κορυφή και κυρίως να αποφύγει μπελάδες όσον αφορά την παρουσία της στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, που δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Μιλώντας για τον αγώνα, ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η ομάδα του είναι έτοιμη να αφήσει πίσω της τις κακές εμφανίσεις και να παρουσιαστεί συγκεντρωμένη στην αποψινή της αποστολή, η οποία, όπως επισήμανε ο Ελληνας κόουτς, κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, αφού ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει μια δυνατή ομάδα, που ανεβάζει τους ρυθμούς της εντός έδρας. Οπως είπε, πρόκειται για ένα σύνολο που στηρίζεται πολύ στο γρήγορο παιχνίδι, στην καλή κυκλοφορία και στο περιφερειακό σουτ, διαθέτοντας ικανούς σουτέρ οι οποίοι χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής απ τους παίκτες του. Σχολιάζοντας την πορεία του Ολυμπιακού, ο Γ. Σφαιρόπουλος υποστήριξε ότι τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση κάθε ομάδας είναι αναπόφευκτα, επικαλούμενος και τα αποτελέσματα άλλων ομάδων της διοργάνωσης.

«Εχουμε δει πως πολλές ομάδες της Ευρωλίγκας είχαν ένα κακό διάστημα. Για παράδειγμα η Ρεάλ σε έξι ματς είχε πέντε ήττες. Εμείς είχαμε τραυματισμούς που μας έβγαλαν εκτός ρυθμού. Τραυματισμοί που ναι μεν καλυπτόντουσαν από τους υπόλοιπους παίκτες, όμως, όταν παίζεις με 10 και 11 παίκτες από τους 16 που έχεις διαθέσιμους, κάποια στιγμή συσσωρεύεται η κούραση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Σφαιρόπουλος. Από την αποστολή του Ολυμπιακου απών θα είναι ο τραυματίας Παπαπέτρου, ενώ ο Μιλουτίνοφ, αν και μπήκε στην αποστολή, ταλαιπωρείται από ψύξη στον αυχένα.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ερυθρός Αστέρας με απολογισμό 7 νίκες - 12 ήττες έχει «κατρακυλήσει» στη βαθμολογία και δεν έχει περιθώρια απωλειών, προκειμένου να κρατήσει ζωντανές τις όποιες ελπίδες του απομένουν για να προλάβει το «τρένο» της οκτάδας.

  • Αλλα σημερινά παιχνίδια: ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπάμπεργκ (19.00 - Novasports 1), Φενέρμπαχτσε - Μπαρτσελόνα (19.45 - Novasports 4), Βαλένθια - Κίμκι (21.30 - Novasports 4), Αρμάνι Μιλάνο - Μακάμπι Τελ Αβίβ (21.45 - Novasports 5).
SUPER LEAGUE
Τι είχες Βράνιες...

Τα βάσανα της ΑΕΚ με τον Ογκνιεν Βράνιες δεν φαίνεται να τελειώνουν, αφού χτεσινές πληροφορίες έκαναν λόγο για νέο πειθαρχικό παράπτωμα του παίκτη, δεύτερο μέσα σε λίγες μέρες, και ενώ το θέμα είχε θεωρηθεί λήξαν μετά τη συνάντησή του με τους διοικούντες της «Ενωσης». Ωστόσο ο διεθνής Βόσνιος αμυντικός φέρεται να προκάλεσε νέο επεισόδιο, και μάλιστα λίγο πριν την αναμέτρηση της ομάδας με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο. Συγκεκριμένα, μόλις του έγινε γνωστό ότι δεν ήταν στη βασική ενδεκάδα, φέρεται να προσπάθησε να φύγει από το ξενοδοχείο όπου βρισκόταν η αποστολή της ομάδας, κάτι που αποφεύχθηκε χάρη σε παρέμβαση του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ, Νίκου Λυμπερόπουλου, ο οποίος κατάφερε να τον μεταπείσει προκειμένου να παραμείνει. Αν ευσταθούν οι πληροφορίες, αναμένεται πλέον η αντίδραση του τεχνικού της «Ενωσης» Μανόλο Χιμένεθ και των διοικούντων για το νέο κρούσμα απειθαρχίας του παίκτη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Το «μπαλάκι» στη διοίκηση της ΠΑΕ για την παραμονή του στον πάγκο του Παναθηναϊκού πέταξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, με χτεσινές του δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι «Novasports» σχετικά με τα όσα συμβαίνουν φέτος στο «Τριφύλλι». Μεταξύ άλλων, ο Ελληνας τεχνικός εξέφρασε τη διαφωνία του με τις περικοπές που εφαρμόζει η ΠΑΕ, κάνοντας λόγο για «πλάνο διάλυσης και όχι σωτηρίας». Σχετικά με το μέλλον του στο σύλλογο, ο Ελληνας τεχνικός άφησε τα πάντα ανοιχτά, παραπέμποντας στους διοικούντες.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Ο Γιάννης Μαντζουράκης είναι και επισήμως ο νέος προπονητής της Κέρκυρας, με τους «Φαίακες» να ανακοινώνουν χτες την έναρξη της συνεργασίας τους με τον 69χρονο προπονητή. Ο Γ. Μαντζουράκης θα αντικαταστήσει τον Σάκη Τσιώλη, που έμεινε στον πάγκο της Κέρκυρας για τρεις μόλις αγώνες.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Ντέρμπι κορυφής στου Ρέντη

Το ντέρμπι κορυφής μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, στου Ρέντη (17.15 - ΕΡΤ2), ανοίγει σήμερα την αυλαία της 13ης αγωνιστικής στην Premier ανδρών στο χάντμπολ και φυσικά δεσπόζει στο πρόγραμμα. Με τη διαφορά μεταξύ των δύο αντιπάλων να είναι σε ρευστά επίπεδα (23 βαθμούς ο Ολυμπιακός, 21 ο ΠΑΟΚ), το αποτέλεσμα του αγώνα είναι καθοριστικό για την κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το κυρίως μέρος της αγωνιστικής διεξάγεται αύριο Σάββατο, ως εξής: «Χιλιώτης» Δράμα 1986 - ΑΕΚ (16.00), ΧΑΝΘ - Πανελλήνιος (16.00), ΑΣΕ Δούκα - Φίλιππος Βέροιας (18.00), Αερωπός Εδεσσας - Φοίβος Συκεών (18.00), Διομήδης Αργους - ΓΑΣ Καματερού (19.00).

Θλίψη για τον Ακη Ψωμιάδη

Θλίψη στο χώρο του χάντμπολ και γενικότερα του ελληνικού αθλητισμού σκόρπισε ο θάνατος του νεαρού παίκτη του Φιλίππου Βέροιας, Ακη Ψωμιάδη, που σκοτώθηκε σε ηλικία μόλις 21 ετών, κάνοντας νυχτερινό σκι. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός παίκτης χτύπησε σε βράχια κατά τη διάρκεια κατάβασης, με αποτέλεσμα να του προκληθούν σοβαρά τραύματα. Η Ομοσπονδία χάντμπολ εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Ακη Ψωμιάδη, ενώ στους αγώνες της αγωνιστικής θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

ΜΠΑΣΚΕΤ
«Τίτλοι τέλους» για τον Χρ. Ταπούτο

Το τέλος της πολυετούς καριέρας του στο μπάσκετ ανακοίνωσε ο Χρήστος Ταπούτος. Ο 36χρονος παίκτης δημοσιοποίησε επιστολή όπου αποκαλύπτει ότι υποχρεώνεται να αποσυρθεί από την ενεργό δράση εξαιτίας σοβαρού ιατρικού λάθος που έγινε σε χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πρόσφατα, στο αριστερό του χέρι, το οποίο ήταν και το «καλό» του.

Ο Χρ. Ταπούτος ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αχιλλέα Τριανδρίας, για να κάνει την πρώτη του σπουδαία καριέρα στη Νήαρ Ηστ, από το 1999 έως το 2001. Αργότερα φόρεσε τις φανέλες των ΑΕΚ, Ηρακλή, Πανιωνίου, ΠΑΟΚ, Αρη, Νίμπουρκ (Τσεχία), Ολίν Ορντινέ (Τουρκία), Μπελεντιγιεσπόρ (Τουρκία), Καβάλας, ενώ έκλεισε την καριέρα του πέρυσι στη Δόξα Λευκάδας.

  • Ανακοίνωση διά της οποίας ευχαριστεί τον Χρήστο Ταπούτο για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών.
ΒΟΛΕΪ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Ξεχωρίζει η κόντρα του Βορρά

Η αναμέτρηση με «άρωμα» κόντρας Α1, μεταξύ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με τον ΠΑΟΚ, είναι αυτή που ξεχωρίζει από τα ζευγάρια της φάσης των «16» στο Κύπελλο ανδρών, όπως προέκυψαν μετά την κλήρωση που πραγματοποίησε η ΕΟΠΕ. Στα αξιοσημείωτα και η έτερη κόντρα μεταξύ ομάδων της μεγάλης κατηγορίας, Παμβοχαϊκού και Εθνικού Πειραιά.

Αναλυτικά τα ζευγάρια: Νέστωρ - Νίκη Αιγινίου (1), Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΠΑΟΚ (2), ΧΑΝΘ - Ηρακλής Πετ. 2015 (3), ΑΕΚ - Φοίνικας Σύρου (4), Παμβοχαϊκός - Εθνικός Πειραιώς (5), Ολυμπιάδα Πατρών - Ηρακλής Χαλκίδας (6), Παναθηναϊκός - Κηφισιά (7), Ολυμπιακός - Παναχαϊκή (8). Οι αγώνες είναι νοκ άουτ και θα διεξαχθούν στις 7 Φλεβάρη.

Πραγματοποιήθηκε επίσης η κλήρωση για την προημιτελική φάση που ακολουθεί, στην οποία τα φαβορί αναμένεται να έχουν τον πρώτο λόγο. Τα ζευγαρώματα έχουν ως εξής (βλ. τους παραπάνω αριθμούς): Νικητής 3 - Νικητής 4, Νικητής 5 - Νικητής 7, Νικητής 2 - Νικητής 1, Νικητής 8 - Νικητής 6.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Εντυπωσιακό ξεκίνημα από τον Μιττάκη

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα των μελών της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ιστοπλοΐας, που διεξάγεται στο Μαϊάμι των ΗΠΑ. Πιο εντυπωσιακή όλων ήταν η πρεμιέρα του Γιάννη Μιττάκη στα σκάφη τύπου ΦΙΝΝ, αφού μετά τις τρεις πρώτες ιστιοδρομίες ο Ελληνας πρωταθλητής φιγουράρει στην 1η θέση μεταξύ 26 σκαφών, με 4 βαθμούς ποινής. Οι θέσεις που κατέλαβε στις συγκεκριμένες κούρσες ήταν: 8ος, 3ος και 1ος. Πίσω του είναι ο Τούρκος Α. Καϊνάρ και ο Βρετανός Ε. Ράιτ, με 5 βαθμούς.

Πολύ καλά ξεκίνησε και η Βασιλεία Καραχάλιου στα Λέιζερ Ράντιαλ, που μετά τις τρεις πρώτες ιστιοδρομίες είναι τρίτη με 11 βαθμούς, πολύ κοντά στην πρώτη Β. Αντρουλάιτε από τη Λιθουανία, που έχει 8 βαθμούς, και την δεύτερη Β. Μπάλμπι από την Ιταλία, η οποία έχει 10 βαθμούς. Στην ίδια κατηγορία η Αθανασία Φακίδη είναι 26η με 41 βαθμούς (20, 21, 38) μεταξύ 68 σκαφών.

Στα 470 ανδρών, μετά και την 4η ιστιοδρομία, οι Παναγιώτης Μάντης - Παύλος Καγιαλής είναι 20οί σε σύνολο 37 σκαφών, έχοντας τερματίσει 20οί, 4οι, 22οι και 19οι, με 43 βαθμούς.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών, οι Μαρία Μπόζη - Ραφαηλίνα Κλωναρίδου βρίσκονται επίσης στην 20ή θέση μεταξύ 33 σκαφών. Οι θέσεις που κατέλαβαν είναι 13, 17, 13, 13, και έχουν 39 βαθμούς ποινής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ