ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 27 Μάρτη 2018
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνεχίζεται το πλατύ πολιτικό άνοιγμα

Από χτεσινή εκδήλωση στο Βύρωνα στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης
Από χτεσινή εκδήλωση στο Βύρωνα στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης
Με περιοδείες στους χώρους δουλειάς και συγκεντρώσεις, οι ΚΟ του ΚΚΕ συνεχίζουν να απευθύνονται στους εργαζόμενους, καλώντας τους «να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, για να δυναμώσουν το εργατικό κίνημα και η Κοινωνική Συμμαχία, για την ανατροπή, για την εξουσία». Παράλληλα, οι Οργανώσεις του Κόμματος καλούν τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτά με ευθύνη της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, να παλέψουν για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Τους καλούν να συζητήσουν τις θέσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στην Ανατολική Μεσόγειο, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στο Κυπριακό. Μεταξύ άλλων, προγραμματίζονται:

Την Πέμπτη 29 Μάρτη:

-- Η ΚΟ Αλιβερίου Εύβοιας καλεί σε συγκέντρωση, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ.

-- Στις 11 π.μ., ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, θα επισκεφτεί την καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος» για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Την Παρασκευή 30 Μάρτη:

-- Στις 8 μ.μ., σε συγκέντρωση που οργανώνει η ΤΕ Καρδίτσας, στην αίθουσα της ΠΕΔ (πρώην ΤΕΔΚ), θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

-- Στις 12 μ., ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί το Εργοτάξιο Ανακαίνισης του ξενοδοχείου «Ledra», για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Το Σάββατο 31 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μαραθώνα «Βασίλης Ρώτας» στη Νέα Μάκρη, η ΚΟΒ Νέας Μάκρης καλεί σε συγκέντρωση με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τη Δευτέρα 2 Απρίλη:

-- Στις 12 μ., ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί το Εργοτάξιο Ανακαίνισης του ξενοδοχείου «Αστέρας» Βουλιαγμένης, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Η ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση, στις 7.30 μ.μ, στο θέατρο ΟΥΗΛ (Ανθίμου Γαζή & Κουμουνδούρου). Θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς.

Την Τρίτη 3 Απρίλη, στις 12 μ., ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί το Εργοτάξιο Ανακαίνισης του ξενοδοχείου «Metropolitan», για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Επίσης:

Αύριο Τετάρτη:

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ανατολικών Δήμων Αττικής καλεί σε συγκέντρωση στην αίθουσα του δημαρχείου Καισαριανής, με ομιλητή τον Σπύρο Μπότση, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Νέου Ηρακλείου Αττικής καλεί σε συγκέντρωση στη «Βίλα Στέλλα» με ομιλητή τον Πέτρο Μαρκομιχάλη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα δημαρχείου Παλλήνης, οι ΚΟΒ Γέρακα και Παλλήνης καλούν σε συγκέντρωση με ομιλητή τον Βαγγέλη Ρεμπάπη, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 9 π.μ., ο Γιώργος Καλαμαράς, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, θα επισκεφτεί το Γ' Τελωνείο Πειραιά για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Σύσκεψη της ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων Μαγνησίας, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της ΤΕ. Θα μιλήσει ο Β. Μεταξάς, Γραμματέας της ΤΕ Μαγνησίας.

-- Σύσκεψη της ΚΟΒ Μετάλλου Μαγνησίας, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της ΤΕ, με ομιλητή τον Μ. Τσιώνα, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Μαγνησίας.

-- Σύσκεψη της ΚΟΒ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, στις 7.30 μ.μ., στο πρώην δημαρχείο Ν. Ιωνίας. Θα μιλήσει ο Απ. Ριζόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Μαγνησίας

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟ Λίμνης Εύβοιας καλεί σε συγκέντρωση στο κινηματοθέατρο «Ελύμνιο», με ομιλητή τον Θανάση Παππά, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αν. Στερεάς - Εύβοιας.

Την Πέμπτη 29/3:

-- Στις 10 π.μ., η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα» για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 11 π.μ., η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ και περιφερειακή σύμβουλος, θα επισκεφτεί τα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Την Παρασκευή 30/3, το απόγευμα, περιοδεία και σύσκεψη στην Ευξεινούπολη Μαγνησίας, με ομιλητή τον Κ. Στεργίου, μέλος της ΤΕ Μαγνησίας και βουλευτή του Κόμματος.

Το Σάββατο 31/3 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Βαφειοχωρίου στου Γκύζη (Παύλου Καρολίδου 2 & Βαφειοχωρίου), η ΚΟΒ Γκύζη καλεί σε συγκέντρωση με ομιλήτρια τη Λιάνα Κανέλλη, βουλευτή του ΚΚΕ.

Τη Δευτέρα 2/4, στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Αμπελοκήπων Αττικής καλεί σε συγκέντρωση στο Πολυδύναμο Κέντρο Δ. Αθήνας (Πανόρμου 59), με ομιλητή τον Χρήστο Μπάθα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

ΤΕ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να απομονωθούν οι θρασύδειλοι φασίστες σε κάθε γειτονιά

Το δημοτικό μνημείο στο Γηροκομείο της Πάτρας, που έχει στηθεί στη μνήμη των ηρώων κομμουνιστών που εκτελέστηκαν εκεί με αποφάσεις του έκτακτου στρατοδικείου την περίοδο 1946 - 1949, έβαλαν στο στόχαστρο φασιστοειδή, λερώνοντάς το με τα αισχρά σύμβολά τους.

Η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας τη βεβήλωση, αναφέρει σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων:

«Ενοχλεί το μνημείο του Γηροκομείου, καθώς θυμίζει στους φασίστες και στο σύστημά τους, τον καπιταλισμό, πως το ΚΚΕ εδώ και 100 χρόνια εξακολουθεί να οργανώνει την πάλη του λαού για το μεροκάματο, τις συνθήκες δουλειάς και ζωής, σε κάθε πόλη και χωριό, ενάντια στο κεφάλαιο και τα κόμματά του.

Ξεσπούν στα μάρμαρα μέσα στη νύχτα, γιατί φοβούνται την εργατική τάξη και την πρωτοπορία της, το ΚΚΕ. Γνωρίζουν ότι οι εκτελεσμένοι αυτοί γεννήθηκαν μέσα από τα σπλάχνα του ΚΚΕ, ότι το παράδειγμά τους εμπνέει σήμερα χιλιάδες αγωνιστές για την ανιδιοτέλεια, την αφοβία απέναντι στον αντίπαλο, την αγάπη στο φτωχό λαό, την πίστη στα ιδανικά για μια ανώτερη κοινωνία που θα καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Είμαστε σίγουροι ότι θα αποκατασταθεί άμεσα το μνημείο.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, με τη δράση τους μέσα από το λαϊκό κίνημα να δώσουν απάντηση στους φασίστες, να τους πετάξουν έξω από τους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, να τους απομονώσουν. Να αγωνιστούν ώστε να πέσουν στο κενό οι εθνικιστικές και ρατσιστικές κραυγές, με την αποφασιστική απομόνωση της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, όποια προβιά και αν φορά κάθε φορά».

100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Εκδήλωση για μετανάστες και πρόσφυγες στην Αθήνα

Εκδήλωση για μετανάστες και πρόσφυγες, στο πλαίσιο των 100χρονων του ΚΚΕ, διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του Κόμματος την Κυριακή 1 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στον κινηματογράφο «Αλκυονίδα» (Ιουλιανού 42).

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γιάννης Μερεντίτης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Στο κάλεσμα της Οργάνωσης του Κόμματος, που μοιράζεται μαζί με τη Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100χρονα, μεταφρασμένη σε γλώσσες μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, αναφέρεται: «Το ΚΚΕ κλείνει φέτος 100 χρόνια αγώνων και θυσιών για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Πάλεψε και παλεύει για την ενότητα της εργατικής τάξης απέναντι στον ταξικό εχθρό, ενάντια στο διαχωρισμό των εργατών με βάση το θρήσκευμα, την εθνικότητα, το φύλο, πάντα πιστό στις αρχές της διεθνιστικής αλληλεγγύης και του προλεταριακού διεθνισμού, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. 100 χρόνια ΚΚΕ. Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!».

Εκδήλωση της ΤΟ ΕΒΕ Αττικής του ΚΚΕ

Αύριο Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στον κινηματογράφο «Studio» (Σπάρτης και Σταυροπούλου 33 - πλατεία Αμερικής), η ΤΟ ΕΒΕ Αττικής του ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Η κοινωνική ιδιοκτησία ενάντια στην ατομική. Με το βλέμμα στον Οκτώβρη και τη σοσιαλιστική επανάσταση». Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τιμούν τον Νίκο Μπελογιάννη

Την Παρασκευή 30/3, στις 7 μ.μ, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης - Θησείο), οι ΤΟ Α' Αθήνας - Γαλατσίου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν σε εκδήλωση για τα 66 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

Για τις εξελίξεις στη Ναυπηγική Βιομηχανία

Σήμερα, Τρίτη, στις 5 μ.μ., στο δημαρχείο Χαϊδαρίου (Λ. Αθηνών και Καραϊσκάκη), η ΚΟ Ναυπηγείων Βιομηχανίας Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Οι εξελίξεις στη Ναυπηγική Βιομηχανία - Η πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει συζήτηση.

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Πενθήμερη εκδρομή στη Θράκη

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνει από την Τετάρτη 9 έως την Κυριακή 13 Μάη πενθήμερη εκδρομή - προσκύνημα σε ιστορικούς τόπους που αφορούν την ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση και την ηρωική δράση του ΔΣΕ στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, με διανυκτερεύσεις σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Δράμα. Πληροφορίες στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης (Μαυρομματαίων 12, 2ος όροφος, Πεδίον του Αρεως) και στο τηλ. 210.822.2952 κάθε μέρα (εκτός Σαββατοκύριακου) από 9 π.μ. έως 1 μ.μ.

Για την ισότητα των δύο φύλων

Η ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ διοργανώνει την Πέμπτη 29 του Μάρτη, στις 7 μ.μ., στο Μπαράκι του Μύλου, εκδήλωση με θέμα: «Ευρωπαϊκή Ενωση και ισότητα των δύο φύλων, μύθοι και πραγματικότητα». Θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ