ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Μάρτη 2018
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΛΑΥΡΙΟ - 2ος ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ
Αθλητισμός δικαίωμα για όλους χωρίς πολυεθνικές και χορηγούς

Στην πάλη των εργαζομένων για Συλλογικές Συμβάσεις και δικαιώματα είναι αφιερωμένη η φετινή εκδήλωση στις 15 Απρίλη

Με εφαλτήριο την επιτυχία της περσινής πρώτης διοργάνωσης, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και ο Σύλλογος Δρομέων Κορυδαλλού, Νίκαιας, Κερατσινίου (ΣΔΡΟΚΟΝΙΚΕΡ) συνδιοργανώνουν την Κυριακή 15 Απρίλη τον 2ο αγώνα ανώμαλου δρόμου, δυναμικό περπάτημα 10.000 μ. και αγώνα 1.000 μ. για παιδιά. Η αθλητική εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (πρώην εγκαταστάσεις Γαλλικής Εταιρείας). Οι συμμετοχές είναι δωρεάν. Ο φετινός Λαϊκός Αγώνας Δρόμου είναι αφιερωμένος στους αγώνες των εργαζομένων για Συλλογικές Συμβάσεις και δικαιώματα.

Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές, σκοπός του αγώνα είναι να αναδειχθούν: Ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός, μέσω της καθιέρωσης ενός δρομικού γεγονότος χωρίς χορηγούς και πολυεθνικές. Το ζήτημα της διεκδίκησης από την πολιτεία χρηματοδότησης των τμημάτων αθλητισμού, με σκοπό την ελεύθερη πρόσβαση όλων στην άθληση χωρίς κόστος. Και, μέσω του τόπου διεξαγωγής της εκδήλωσης, το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος της Λαυρεωτικής, σμιλεμένο από τα χέρια των μεταλλωρύχων, που άφησαν ανεξίτηλη «υπογραφή» στο πέρασμα των χρόνων.

Στους αγώνες θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες στα 10 χλμ., καθώς και οι τρεις πρώτοι και πρώτες στον αγώνα των 1.000 μ. για παιδιά. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα.

Οι αθλητές που θα συμμετάσχουν θα πρέπει με ευθύνη τους να έχουν υποβληθεί στις ανάλογες ιατρικές εξετάσεις.

  • Οι αιτήσεις για συμμετοχή μπορούν να αποσταλούν ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις: sdrokoniker@gmail.com ή agonasdromoulavrio@gmail.com η στο fax : 2292025328. Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών είναι μέχρι την Παρασκευή 13 Απρίλη. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: Δημήτρης Μεταξάς 6934468485, Δημήτρης Τουμανίδης 6973506483.
  • Ειδικά φέτος, για την καλύτερη πρόσβαση των δρομέων θα υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης λεωφορείου από τη στάση μετρό «Κορωπί», με αναχώρηση στις 8.15 π.μ. και επιστροφή στη 1 μ.μ., με κόστος 3 ευρώ ανά άτομο. Οι διοργανωτές καλούν τους συμμετέχοντες να δηλώσουν εξαρχής αν επιθυμούν τη χρήση του λεωφορείου, προκειμένου να γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό για τον προγραμματισμό των δρομολογίων του.
FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Ανοιξε το δρόμο η ΑΕΚ

Σημαντικό βήμα για την πρόκριση στο Φάιναλ 4 έκανε η ΑΕΚ, μετά τη χτεσινή της νίκη επί της Στρασμπούρ στο ΟΑΚΑ

Eurokinissi

Σημαντικό βήμα για την πρόκριση στο Φάιναλ 4 έκανε η ΑΕΚ, μετά τη χτεσινή της νίκη επί της Στρασμπούρ στο ΟΑΚΑ
Προβάδισμα πρόκρισης στο Φάιναλ 4 του FIBA Champions League πήρε χτες η ΑΕΚ, που στον πρώτο αγώνα για τα προημιτελικά της διοργάνωσης νίκησε στο ΟΑΚΑ τη γαλλική Στρασμπούρ με 78-69. Ετσι η Ενωση πέτυχε το στόχο της για νίκη με ικανοποιητική διαφορά στο σκορ, και στις 4 Απρίλη θα πάει στη Γαλλία για τη ρεβάνς με στόχο να υπερασπιστεί ό,τι έχτισε χτες. Η διαφορά θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο ευνοϊκή για την ΑΕΚ αν δεν έχανε έδαφος στην 3η περίοδο, αν απέφευγε τα λάθη στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, και κυρίως αν φαινόταν πιο προσεκτική στα ριμπάουντ.

Η ελληνική ομάδα, παίρνοντας ώθηση και από τους οπαδούς της, που έδωσαν βροντερό «παρών» (περίπου 12.000 κόσμου βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ), ξεκίνησε δυναμικά (17-6) και είχε τον έλεγχο σε όλο το πρώτο μέρος, διατηρώντας σημαντική διαφορά στο σκορ (28-13, 33-24, 39-29). Το πρόβλημα στα ριμπάουντ, όμως, καθώς και η εξαιρετική απόδοση του Ράντολφ για τους φιλοξενούμενους, της στέρησαν διαφορά μεγαλύτερη των 8 πόντων στην ανάπαυλα (41-33).

Τα πράγματα ανατράπηκαν στην 3η περίοδο. Τα συνεχιζόμενα χαμένα ριμπάουντ, τα λάθη και το «μπλοκάρισμα» βασικών ατού της ΑΕΚ (Χάρις, Σάκοτα, Γκριν), σε συνδυασμό με το «ξύπνημα» του Ράιτ και τις βοήθειες του Λαμπεϊρί, έδωσαν το δικαίωμα στη Στρασμπούρ με ένα επιμέρους 24-14 να προηγηθεί 57-55 στο 30'.

Η ΑΕΚ αντέδρασε στην 4ο περίοδο, και με πρωταγωνιστές τους Πάντερ και Βασιλόπουλο «έτρεξε» ένα σερί 18-2 και μετέτρεψε το σε βάρος της 60-64 στο 34' σε 78-66 λίγο πριν το φινάλε, παίρνοντας τη νίκη με το τελικό 78-69.

ΑΕΚ: Πάντερ 15 (2 τρίποντα), Τζέιμς 6, Γκριν 8, Χάρις 12 (2), Ξανθόπουλος 2, Σάκοτα 12 (2), Βασιλόπουλος 9 (2), Λαρεντζάκης 4, Μαυροειδής 5, Χάντερ 5.

ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡ: Ινγκλις 6, Μποστ 9 (2), Ράντολφ 12 (2), Ράιτ 15, Ατκιν 4, Λαμπεϊρί 15 (1), Λόγκαν 7 (1), Μπίλαν 1.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
«Ακυρο» στις προσφυγές Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Μια από τις αρκετές εκκρεμότητες που αφορούν τις αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων για τα γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο το τελευταίο διάστημα φαίνεται να τακτοποιήθηκε χτες το απόγευμα. Το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε τις προσφυγές ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού για τις τιμωρίες που έχουν επιβληθεί σχετικά με τα όσα έγιναν πριν από τη μεταξύ τους αναμέτρηση. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν άρχισε καν λόγω ρίψης αντικειμένου, που χτύπησε τον προπονητή του Ολυμπιακού, Οσκαρ Γκαρσία. Πρωτόδικα ο αγώνας κατοχυρώθηκε υπέρ του Ολυμπιακού ενώ είχαν αφαιρεθεί 3 βαθμοί από τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο ο «Δικέφαλος» για τη δεύτερη ποινή δικαιώθηκε στην έφεση που άσκησε παίρνοντας πίσω τους 3 βαθμούς, με τον Ολυμπιακό να προσφεύγει σε τρίτο βαθμό εξέτασης ζητώντας να ισχύσει η πρωτόδικη απόφαση. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ προσέφυγε στο ίδιο όργανο ζητώντας τη διεξαγωγή του αγώνα.

Ωστόσο, το διαιτητικό δικαστήριο απέρριψε και τις δύο προσφυγές δεχόμενο τα όσα ορίζει η απόφαση της έφεσης του ΠΑΟΚ ενώ επέβαλε και πρόστιμο 20.000 ευρώ στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ. Μάλιστα, οι πληροφορίες ήθελαν ανθρώπους του ΠΑΟΚ να σκέφτονται τη συνέχεια στην υπόθεση με προσφυγή στο Ανώτατο Ευρωπαϊκό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).

Πλέον, με τα νέα δεδομένα η βαθμολογία στην πρώτη τετράδα έχει ως εξής: ΑΕΚ 54, ΠΑΟΚ 52, Ολυμπιακός 50, Ατρόμητος 47.

Σημειώνεται ότι ακόμα εκκρεμούν η πρωτόδικη απόφαση για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ καθώς και η δεύτερη προσφυγή του Ολυμπιακού στο διαιτητικό δικαστήριο για επιστροφή των 3 βαθμών που του έχουν αφαιρεθεί για τα επεισόδια στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Παραμένει η απειλή για... Grexit

Παρά την όποια συμφωνία επιχειρηματιών του ποδοσφαίρου και κυβέρνησης σχετικά με το πλαίσιο αυστηροποίησης των ποινών και την επανέναρξη του πρωταθλήματος το προσεχές Σαββατοκύριακο, τα πράγματα δείχνουν να παραμένουν ρευστά όσον αφορά την απειλή των FIFA - UEFA για αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις. Αυτό προέκυψε μετά τις συναντήσεις του προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου, με τον επικεφαλής του κλιμακίου των δύο Συνομοσπονδιών για το ελληνικό ποδόσφαιρο, Αυστριακό Χέρμπερτ Χούμπελ. Παρά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και την απόφαση για επανέναρξη του πρωταθλήματος, που είχε τεθεί ως όρος από το κλιμάκιο, το τελευταίο φέρεται να προσανατολίζεται σε αρνητική εισήγηση για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάτι που ανοίγει το δρόμο για την επιβολή του λεγόμενου Grexit (ίσως και με αναστολή), δηλαδή την αποβολή των ομάδων από τη FIFA. Οι πληροφορίες θέλουν τον Αυστριακό να εστιάζει σε γεγονότα που χρήζουν επίλυσης, όπως η αργοπορία αποφάσεων σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις κ.λπ.

ΒΟΛΕΪ
Με άνεση οι «ερυθρόλευκες»

Δίχως να συναντήσει κανένα εμπόδιο ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 3-0 (25-18, 25-10, 25-13) επί του Μαρκόπουλου σε εξ αναβολής αγώνα για τη 19η αγωνιστική της Α1 γυναικών. Οι «ερυθρόλευκες», που έχουν εξασφαλίσει την πρωτιά στην κανονική περίοδο, έδειξαν να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση ενόψει και της σημαντικής υποχρέωσης για τον πρώτο τελικό του Challenge Cup στο κλειστό του Ρέντη στις 4 Απρίλη. Θα προηγηθεί η αυριανή υποχρέωση κόντρα στον Πανναξιακό για το φινάλε της κανονικής αγωνιστικής περιόδου.

Εξάλλου, στη 2η θέση της βαθμολογίας πέρασε ο Αρης, ο οποίος επίσης σε εξ αναβολής αγώνα αλλά για την 21η αγωνιστική νίκησε εκτός έδρας την Ηλιούπολη με 3-1 (14-25, 25-21, 11-25, 21-25). Στη βαθμολογία προηγείται ο Ολυμπιακός με 56 β. και ακολουθούν Αρης με 42, ΑΟ Θήρας με 41, Μακεδόνες με 39 κ.λπ.

ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Κάλεσε χρυσαυγίτη βουλευτή να κάνει απονομές

Την ενέργεια καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ

Την απόφαση του ΔΣ της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κέρκυρας να καλέσει στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών του νησιού τον βουλευτή Κέρκυρας της Χρυσής Αυγής, τον οποίον ενέταξε και στο πρόγραμμα απονομών, κατήγγειλε η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ. Οπως τονίζει μεταξύ άλλων η ΤΕ του ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση και οι εκπρόσωποί της δεν έχουν καμία θέση σε εκδηλώσεις αθλητικές, πολιτισμικές και ευρύτερες εκδηλώσεις του λαού και της νεολαίας, αφού η παρουσία τους φέρνει σε αυτές τις εγκληματικές αντιλήψεις και το αποκρουστικό πρόσωπο του ρατσισμού.

«Οσοι δείχνουν ανοχή στους νοσταλγούς του Χίτλερ και δίνουν βήμα παρουσίας σε εκπρόσωπό της, φέρουν βαριές ευθύνες δηλητηρίασης της κοινωνικής συνείδησης με ό,τι πιο άθλιο γέννησε η σαπίλα του καπιταλισμού! Τέτοιες ευθύνες έχει και η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κέρκυρας! Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία σε μαζική καταδίκη και απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Καλεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Καμία ανοχή στους αδίστακτους νοσταλγούς του Χίτλερ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΤΕ του ΚΚΕ.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι αποτελεί καθήκον και αναγκαιότητα στα σχολεία, στον αθλητισμό, στη νεολαία, οι εκπαιδευτικοί, γενικότερα μέσα στην κοινωνία οι επιστήμονες και καλλιτέχνες, οι αθλητές να αποκαλύψουν, να πολεμήσουν και να ορθώσουν τείχος στο δηλητήριο του φασισμού - ναζισμού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ