ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Μάη 2018 - Κυριακή 20 Μάη 2018
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επίθεση σε συμβολαιογραφείο που γεννά πολλά ερωτήματα

Επίθεση με βαριοπούλες σε συμβολαιογραφικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, που δεν έχει προχωρήσει ποτέ σε πλειστηριασμό πρώτης εργατικής - λαϊκής κατοικίας, έκαναν την Παρασκευή το πρωί μέλη του «Ρουβίκωνα», σε μια ενέργεια που γεννά πολλά ερωτήματα. Συγκεκριμένα, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» μπήκαν στο γραφείο και κατέστρεψαν με βαριοπούλες μηχανήματα και τζάμια, με την αιτιολογία ότι «το γραφείο συμμετέχει σε πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτων κατοικιών». Το απόγευμα της Παρασκευής, η Αστυνομία ανακοίνωσε πως συνελήφθη ένας 19χρονος για συμμετοχή στην επίθεση.

Με αφορμή την επίθεση, η Θηρεσία Δάλλα - Πολυζώη, στην οποία ανήκει το γραφείο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταγγέλλω την προβοκατόρικη σε βάρος μου επίθεση, από κουκουλοφόρους, που έλαβε χώρα σήμερα Παρασκευή 18/5/2018 και ώρα 10.00 το πρωί στο γραφείο μου. Η συγκεκριμένη επίθεση υπηρετεί άλλου είδους σκοπιμότητες, αφού δεν υπάρχει περίπτωση πρώτης λαϊκής κατοικίας, που να έχει εκπλειστηριαστεί από εμένα. Επιδιώκει να ενοχοποιήσει με προβοκατόρικο τρόπο τη διαμαρτυρία εναντίον των πλειστηριασμών.

Αντίθετα, στο πλαίσιο της επαγγελματικής μου δραστηριότητας, ως συμβολαιογράφος, φροντίζω πάντα και με κάθε πρόσφορο τρόπο να εξασφαλίζω ότι δεν θα εκπλειστηριαστεί από εμένα κανένα σπίτι φτωχών και αδύναμων ανθρώπων. Μάλιστα, λόγω της πολιτικής μου αυτής θέσης έχω στερηθεί συνειδητά αντικείμενο εργασίας.

Είναι γνωστό, επίσης, ότι έχω αναπτύξει συνδικαλιστική δράση στο χώρο των συμβολαιογράφων, αλλά και με τη συνολικότερη δράση μου, πρωτοστατώ στον αγώνα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, σε αντιπαράθεση με την πολιτική της κυβέρνησης και με τη στάση που κρατάει η πλειοψηφία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου.

Απαντώ σε αυτούς που επιτέθηκαν στο γραφείο μου με κουκούλες και βαριοπούλες και δηλώνω ότι δεν τρομοκρατούμαι και θα συνεχίσω τη δράση για την προστασία των λαϊκών δικαιωμάτων».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών - Πειραιώς - Αιγαίου - Δωδεκανήσου, με ανακοίνωσή του και παρά το γεγονός ότι κατήγγειλε την επίθεση, επιχειρεί να ενοχοποιήσει το σύνολο των λαϊκών κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς, προφανώς εξυπηρετώντας δικές του σκοπιμότητες και δίνοντας άλλοθι στην πολιτική της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Θα εξακολουθήσουμε να εκτελούμε τα νόμιμα καθήκοντά μας προς όφελος όλων των συμπολιτών μας. Η προστασία των αδύναμων προκύπτει από τους νόμους και εφαρμόζεται από τη Δικαιοσύνη σε μία συνταγματικά κατοχυρωμένη δημοκρατία και όχι από βιαιότητες και τραμπουκισμούς».

Ο «Ρουβίκωνας» επικαλείται το «Δεν Πληρώνω»

Μετά την αποκάλυψη και το σάλο που δημιουργήθηκε, ο «Ρουβίκωνας» προσπάθησε να δικαιολογήσει την προβοκάτσια, επικαλούμενος μια ανάρτηση του «Δεν Πληρώνω», στις 12 Σεπτέμβρη 2017, για πλειστηριασμούς που θα γίνονταν την επομένη μέρα. Ομως, ούτε αυτήν τη μέρα ούτε σε καμιά άλλη ημερομηνία η συμβολαιογράφος Θ. Δάλλα δεν είχε ούτε έναν πλειστηριασμό που να αφορά πρώτη κατοικία για χρέη σε τράπεζα. Και αυτό αποδεικνύεται εύκολα από τα αρχεία που διατηρεί.

ΔΑΣ ΟΤΑ
Παρέμβαση στη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας

Την απεργία στις 30 Μάη και την αποχή από την αντιδραστική «αξιολόγηση» στο Δημόσιο ανέδειξε - μεταξύ άλλων ζητημάτων - στην τοποθέτησή της η ΔΑΣ ΟΤΑ, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΑ (ΠΟΕ ΟΤΑ).

Για την απεργία στις 30 Μάη, η ΔΑΣ επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «η θέση κάθε εργαζόμενου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι να βρίσκεται στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα που καλούν Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που κινούνται σε ταξική κατεύθυνση. Τους ξεκαθαρίσαμε τη μη συμμετοχή μας στις "εκδηλώσεις πανεθνικής δράσης" του "κοινωνικού εταιρισμού", που έχει υιοθετήσει τα αιτήματα του μεγάλου κεφαλαίου».

Υπογράμμισε ακόμα την ανάγκη συνέχισης της αποχής από κάθε διαδικασία «αξιολόγησης», ενώ κάλεσε μέσα από μαζικές διαδικασίες να ληφθούν αποφάσεις για την αποχή και τη στήριξη όλων των εμπλεκόμενων συναδέλφων.

Σε άλλα θέματα, ανέδειξε τον αντιδραστικό χαρακτήρα των αναδιαρθρώσεων που προωθούνται από την κυβέρνηση μέσα από το σχέδιο «Κλεισθένης 1», όπως η μεταφορά υπηρεσιών στην ανταποδοτικότητα και η παραπέρα σύνδεση της Τοπικής Διοίκησης με την επιχειρηματικότητα.

Για την καύση των απορριμμάτων που επιχειρείται από τη δημοτική αρχή του Βόλου, δήλωσε την κάθετη αντίθεσή της, καθώς πέρα από επιβλαβής για την υγεία, στόχο έχει την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Για το ζήτημα αυτό κατέθεσε σχέδιο προκειμένου να υπάρξει ανακοίνωση - τοποθέτηση και από την Ομοσπονδία.

Σχετικά με τη δικαστική διαμάχη με ηλεκτρονική ιστοσελίδα (aftodioikisi.gr), υπήρξε διαμαρτυρία για τη μη γνωστοποίηση στη ΔΑΣ εγγράφων που συντάχθηκαν από την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας και μπήκαν στον δικαστικό φάκελο. Η ΔΑΣ στηλίτευσε την προσωπική οικονομική απαίτηση των μελών της πλειοψηφίας μέσα από την αγωγή, καθώς ούτε σε Γενικό Συμβούλιο ούτε σε Εκτελεστική Επιτροπή είχε υπάρξει απόφαση να απαιτηθούν, και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο, τέτοια ποσά.

Προσκύνημα της ΠΕΚΑΜ στη Μακρόνησο

Η Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ) πραγματοποιεί επίσκεψη - προσκύνημα στη Μακρόνησο, την Κυριακή 3 Ιούνη. Για τη συμμετοχή στην επίσκεψη θα δρομολογηθούν λεωφορεία που θα ξεκινήσουν στις 7 π.μ., από την πλατεία Κάνιγγος. Το καράβι θα αναχωρήσει στις 9 π.μ., από το λιμάνι του Λαυρίου. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 210.3247.820, 6974.278.797 και 6977.513.165.

Ο «Αρης» σε Λιβαδειά και Αμφισσα

Το θεατρικό έργο «Αρης» της Σοφίας Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μπισμπίκη και ερμηνεία του Τάσου Σωτηράκη, «ανεβαίνει» στη Λιβαδειά και την Αμφισσα από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των 100χρονων του Κόμματος.

Η ΚΟ Λιβαδειάς καλεί την Τετάρτη 23 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στο σινεμά «Φίλιππος».

Η ΚΟ Φωκίδας, την Παρασκευή 25 Μάη, στις 9 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Αμφισσας.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λαϊκό γλέντι το Σάββατο 19 Μάη

Λαϊκό γλέντι με εργατικά - λαϊκά τραγούδια οργανώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το Σάββατο 19/5 στα γραφεία του (Χρυσάφη 10, Ηλιούπολη). «Εκεί θα βρεθούμε να συζητήσουμε και να διασκεδάσουμε, αλλά και να ενισχύσουμε το Συνδικάτο μας», σημειώνει στην πρόσκλησή του.

Νεκρός εργάτης στην Πάτρα

Ενας ακόμα εργάτης έχασε τη ζωή του την ώρα της δουλειάς, την Παρασκευή 18/5, σε θανατηφόρο ατύχημα στην Πάτρα. Ο 38χρονος εργάτης, πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος εργαζόταν σε εργοστάσιο ανακύκλωσης ελαστικών - διαλυτήριο στη Βιομηχανική Περιοχή, τραυματίστηκε θανάσιμα πέφτοντας από μεγάλο ύψος, όπου είχε ανέβει για την εκτέλεση εργασιών.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακόμισε τον 38χρονο στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαγιάς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

ΕΔΥΕΘ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΙΛΚΙΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νέα Σάντα

Εκδήλωση μπροστά στο Στρατόπεδο της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, που βρίσκεται στη Νέα Σάντα Κιλκίς, διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς και η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 20 Μάη στις 11.30 π.μ. Από τη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει αυτοκινητοπομπή, στις 10 π.μ., μπροστά από το πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά».

ΕΔΥΕΘ και Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς καλούν το λαό να συμμετάσχει μαζικά και να απαιτήσει να σταματήσει η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία να χρησιμοποιείται ως πεδίο εκπαίδευσης και ορμητήριο του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενάντια στους λαούς της περιοχής και στο δικό μας.

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Σύσκεψη με νέους εργαζόμενους την Κυριακή 20 Μάη

Την Κυριακή 20 Μάη, στις 7 μ.μ. η ΤΟ Περιστερίου Αττικής της ΚΝΕ καλεί σε σύσκεψη νέους εργαζόμενους με θέμα: «Η συμβολή των μελών και φίλων της ΚΝΕ στην ανασύνταξη του κινήματος». Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης (Εθν. Αντίστασης 33, πεζόδρομος Περιστερίου).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ