Σάββατο 19 Μάη 2018 - Κυριακή 20 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΣ ΟΤΑ
Παρέμβαση στη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας

Την απεργία στις 30 Μάη και την αποχή από την αντιδραστική «αξιολόγηση» στο Δημόσιο ανέδειξε - μεταξύ άλλων ζητημάτων - στην τοποθέτησή της η ΔΑΣ ΟΤΑ, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΑ (ΠΟΕ ΟΤΑ).

Για την απεργία στις 30 Μάη, η ΔΑΣ επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «η θέση κάθε εργαζόμενου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι να βρίσκεται στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα που καλούν Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που κινούνται σε ταξική κατεύθυνση. Τους ξεκαθαρίσαμε τη μη συμμετοχή μας στις "εκδηλώσεις πανεθνικής δράσης" του "κοινωνικού εταιρισμού", που έχει υιοθετήσει τα αιτήματα του μεγάλου κεφαλαίου».

Υπογράμμισε ακόμα την ανάγκη συνέχισης της αποχής από κάθε διαδικασία «αξιολόγησης», ενώ κάλεσε μέσα από μαζικές διαδικασίες να ληφθούν αποφάσεις για την αποχή και τη στήριξη όλων των εμπλεκόμενων συναδέλφων.

Σε άλλα θέματα, ανέδειξε τον αντιδραστικό χαρακτήρα των αναδιαρθρώσεων που προωθούνται από την κυβέρνηση μέσα από το σχέδιο «Κλεισθένης 1», όπως η μεταφορά υπηρεσιών στην ανταποδοτικότητα και η παραπέρα σύνδεση της Τοπικής Διοίκησης με την επιχειρηματικότητα.

Για την καύση των απορριμμάτων που επιχειρείται από τη δημοτική αρχή του Βόλου, δήλωσε την κάθετη αντίθεσή της, καθώς πέρα από επιβλαβής για την υγεία, στόχο έχει την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Για το ζήτημα αυτό κατέθεσε σχέδιο προκειμένου να υπάρξει ανακοίνωση - τοποθέτηση και από την Ομοσπονδία.

Σχετικά με τη δικαστική διαμάχη με ηλεκτρονική ιστοσελίδα (aftodioikisi.gr), υπήρξε διαμαρτυρία για τη μη γνωστοποίηση στη ΔΑΣ εγγράφων που συντάχθηκαν από την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας και μπήκαν στον δικαστικό φάκελο. Η ΔΑΣ στηλίτευσε την προσωπική οικονομική απαίτηση των μελών της πλειοψηφίας μέσα από την αγωγή, καθώς ούτε σε Γενικό Συμβούλιο ούτε σε Εκτελεστική Επιτροπή είχε υπάρξει απόφαση να απαιτηθούν, και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο, τέτοια ποσά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ