ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Ιούνη 2018
Σελ. /24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Συνεχίζουν με αποφασιστικότητα τις κινητοποιήσεις τους

Στο πλαίσιο του 10ήμερου πανελλαδικής αγωνιστικής δράσης

Με πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε όλη τη χώρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, στο πλαίσιο της απόφασης της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για τη διοργάνωση πανελλαδικού αγωνιστικού 10ήμερου δράσης, για την ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι και τη διεκδίκηση άμεσων λύσεων για την επιβίωσή τους.

Για σήμερα Τετάρτη, έχουν προγραμματιστεί οι εξής κινητοποιήσεις:

  • Στις 11 π.μ., η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας πραγματοποιεί κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ στη Λαμία ενάντια στις υψηλές χρεώσεις ρεύματος και τις απειλές διακοπών σε αγροτικές παροχές λόγω χρεών.
  • Στις 11 π.μ., η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηλείας διοργανώνει κινητοποίηση με προσυγκέντρωση στον κόμβο Αγίου Γεωργίου στον Πύργο, με αγροτικά μηχανήματα.
  • Στις 10 π.μ., ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας» διοργανώνει κινητοποίηση στα γραφεία της Παναιγιάλειου Ενωσης Συνεταιρισμών ΑΕ Αιγίου.
  • Στις 10 π.μ., ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας καλεί σε κινητοποίηση στην Εφορία του Αργους.

Αύριο Πέμπτη:

  • Στη Θεσσαλία, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών της περιοχής οργανώνουν πανθεσσαλική κινητοποίηση στη Λάρισα. Στις 11 π.μ., θα συγκεντρωθούν στα γραφεία του ΕΛΓΑ και στη συνέχεια θα κινηθούν προς τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ).
  • Στις 9 π.μ., το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας θα συναντηθεί με την αντιπεριφερειάρχη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, ώστε να υποβάλει υπόμνημα με τα αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων του νομού.

Την Παρασκευή 29/6:

  • Στις 10 π.μ., η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο.
  • Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στην Εφορία Χανίων.

Το Σάββατο 30/6:

  • Στο Ηράκλειο, θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στον κόμβο των Πεζών.

Την Τετάρτη 4/7

  • Στις 9.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί παμπελοποννησιακή κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, στο σταθμό του ΟΣΕ.
  • Κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας στην Περιφέρεια, όπου μαζί με το συνολικό πλαίσιο αιτημάτων θα τεθούν ζητήματα όπως η αγροτική οδοποιία, τα δίκτυα ύδρευσης, η δακοκτονία κ.ά.
Αναβλήθηκε το «αγροτοδικείο» στη Θράκη

Για τις 29/2/2019 αναβλήθηκε η δίκη των έξι αγροτών της Καλλίστης, που ήταν να δικαστούν χτες στην Κομοτηνή, για τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις το Φλεβάρη του 2017, με τις κατηγορίες της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της κατάληψης οδοστρώματος.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν συνάδελφοί τους αγρότες από τον Αγροτικό Σύλλογο Νέας Καλλίστης και περιφέρειας και την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα», καθώς και μέλη ταξικών εργατικών σωματείων.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διαμαρτυρία ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη ενάντια στους πλειστηριασμούς
Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη ενάντια στους πλειστηριασμούς
Σε κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της Alpha Bank (Ιωνος Δραγούμη 21, πρώην Εμπορική Τράπεζα) στη Θεσσαλονίκη προχωρά σήμερα Τετάρτη στις 11 π.μ. η Επιτροπή κατά των πλειστηριασμών της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, ενάντια στον επικείμενο πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας εργαζόμενου.

Η κινητοποίηση γίνεται καθώς, όπως αναφέρει η Επιτροπή, «μέσα στον Ιούλη η Alpha Bank βγάζει σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία συναδέλφου μας, εργαζόμενου σε εταιρεία της χημικής βιομηχανίας, με δύο ανήλικα παιδιά. Το χρέος του προέρχεται από στεγαστικό δάνειο, στο οποίο δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί. Το ακίνητο που πλειστηριάζεται είναι η πρώτη κατοικία του. Η τράπεζα προχωρά στον πλειστηριασμό παρά τις προτάσεις που έχει δεχθεί από τον συνάδελφο για διευθέτηση του δανείου του».

Η Επιτροπή του ΠΑΜΕ καλεί όλα τα σωματεία της πόλης στην κινητοποίηση ενάντια στον πλειστηριασμό.

Σωματεία Καβάλας: Να σταματήσει κάθε διαδικασία κατάσχεσης λογαριασμών

Κινητοποίηση στο δημαρχείο Καβάλας και στη συνέχεια στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποίησαν τη Δευτέρα τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων/Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων και Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας, απαιτώντας να σταματήσει κάθε διαδικασία κατάσχεσης λογαριασμών λαϊκών νοικοκυριών και μπλοκαρίσματος της φορολογικής ενημερότητας μικροεπαγγελματιών για μικροοφειλές.

Ηδη από την προηγούμενη βδομάδα, η διοίκηση του δήμου, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις κυβερνητικές αποφάσεις, προχώρησε στην εφαρμογή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης οφειλών, με κατασχέσεις λογαριασμών. Διατεινόταν μάλιστα ότι «καμία δυνατότητα δεν έχει η δημοτική αρχή να παρέμβει και να αναστείλει τις κατασχέσεις λογαριασμών συμπολιτών οφειλετών, για χρηματικά ποσά που έχουν βεβαιωθεί τα προηγούμενα χρόνια και ξεπερνούν τα 500 ευρώ». Κι όλα αυτά, επικαλούμενη την υποχρεωτικότητα της νομοθεσίας, πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες σε περίπτωση μη συμμόρφωσης κ.ο.κ.

Προχτές, κάτω από την πίεση των ταξικών σωματείων και μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τελικά ομόφωνα να απαιτήσει από την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει άμεσα τη δυνατότητα διαγραφής όλων των μικροοφειλών για νοικοκυριά και μικροεπαγγελματίες που αποδεδειγμένα δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν, με ευθύνη και απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων.

Αντίστοιχα, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς υιοθέτησε κατά πλειοψηφία - καταψήφισαν οι σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ - το σχετικό ψήφισμα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις για χρέη λαϊκών οικογενειών σε Δημόσιο και δήμους.

ΔΑΣ ΥΠΠΟΑ
Καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις εργατοπατέρων για τον έλεγχο των σωματείων

Σωρεία παρατυπιών και αυθαιρεσιών του εργοδοτικού συνδικαλισμού για να ελέγχει τα σωματεία, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) στο υπουργείο Πολιτισμού, με αφορμή τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου Εργατοτεχνιτών Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ).

Οι αρχαιρεσίες, σημειώνει η ΔΑΣ, «διεξήχθησαν, όπως πάντα, με αδιαφανείς διαδικασίες. (...) Οι πλειοψηφούσες ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ κατέφυγαν στις γνωστές από χρόνια μεθοδεύσεις τους, για να εδραιώσουν και αυτήν τη φορά τις θεσούλες τους (...). Ο παλιός κυβερνητικός συνδικαλισμός (...) διέπραξε και αυτήν τη φορά σωρεία παρατυπιών και αυθαιρεσιών, αμαυρώνοντας κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας:

  • Οι φάκελοι με τα ψηφοδέλτια δεν καταμετρώνται επί τόπου, αλλά μεταφέρονται. Οι κάλπες επί τρεις μέρες φυλάσσονται στα γραφεία του Συλλόγου (!), μέχρι την ολοκλήρωση των εκλογών στην Αθήνα. Ανακατεύουν όλα τα ψηφοδέλτια μαζί και δεν τα καταμετρούν ανά εκλογικό τμήμα (...).
  • Δεν παίρνουν κανένα στοιχειώδες μέτρο για την αποφυγή των διπλοψηφιών, αφού η απερχόμενη διοίκηση μαζί τη διοίκηση της Ομοσπονδίας δεν φροντίζουν να έχουν δώσει στις ΤΕΦΕ (Τοπικές Εφορευτικές Επιτροπές) τα μητρώα ψηφισάντων των ενιαίων συλλόγων των εργαζομένων στο ΥΠΠΟΑ από τις περιοχές όπου ήδη έχουν πραγματοποιήσει εκλογές. Κάθε φορά έρχονται εκ των υστέρων στο Συνέδριο της ΠΟΕ - ΥΠΠΟΑ, ανακαλύπτουν ξαφνικά διπλοψηφίσαντες (!) και με τρόπο πραξικοπηματικό "κόβουν" έδρες των συνδυασμών, γιατί έτσι τους βολεύει!
  • Στην τελική κατανομή των αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΠΟΕ - ΥΠΠΟΑ, όχι μόνο αρνήθηκαν να μας καταχωρίσουν τους δύο αντιπροσώπους σύμφωνα με το αποτέλεσμα, αλλά (...) ισχυρίστηκαν ότι μπορούν να κατανεμηθούν 50 έδρες, δηλαδή περισσότερες απ' όσες αντιστοιχούν στον συνολικό αριθμό των ψηφισάντων (49). Ετσι, απέρριψαν την ένστασή μας και αποφάσισαν ότι τη λύση θα τη δώσει το επόμενο Συνέδριο της ΠΟΕ - ΥΠΠΟΑ! Δηλαδή η κατανομή των εδρών στις παρατάξεις θα είναι αποτέλεσμα συσχετισμών και ψηφοφοριών!

"Κόπτονται" πως όλα γίνονται σύμφωνα με το καταστατικό, σαν να μην ξέρουμε πως είναι "κομμένο και ραμμένο" στα μέτρα τους, εργαλείο στα χέρια τους για να αυθαιρετούν νόμιμα!

Στην καταγγελία μας για τραμπουκισμούς απάντησαν πως "εμφανίστηκε μια αρχαιολόγος και μέλος της ΔΑΣ και απαίτησε να ελέγξει το μητρώο μελών...", όμως από συντεχνιακή τύφλωση και αντι-ΠΑΜΕ μένος απέκρυψαν το γεγονός πως η αρχαιολόγος και μέλος της ΔΑΣ είναι και εκλεγμένο μέλος της ΕΕ της ΠΟΕ - ΥΠΠΟΑ και πως δεν της επέτρεπαν να παρακολουθήσει την εκλογική διαδικασία...».

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να «εγκαταλείψουν τις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού και τις ηγεσίες τους. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στα σωματεία και να τσακίσουμε όλον αυτόν το μηχανισμό των εργατοπατέρων, που δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις μας».

ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Πληθαίνουν τα αιτήματα αποπομπής του εργοδότη «συνδικαλιστή»

Πληθαίνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που με ανακοινώσεις τους ζητούν την αποπομπή του εργοδότη «συνδικαλιστή» Δ. Καραγεωργόπουλου από τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος στα οποία συμμετέχει. Με δεδομένη την ιδιότητα του προαναφερόμενου «συνδικαλιστή», που είναι παράλληλα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ανώνυμης εταιρείας «Πήγασος Φορτούνα Γκέιμινγκ», καθώς και τη δραστηριότητα που αναπτύσσει ως τέτοιος, οι δυνάμεις της ΔΑΣ έχουν καταθέσει σχετικά αιτήματα στη ΓΣΕΕ, όπου ο Δ. Καραγεωργόπουλος είναι υπεύθυνος του γραφείου Τύπου, και στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, όπου είναι πρόεδρος.

Στις συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου του Εμπορίου - Υπηρεσιών που έχουν ζητήσει την αποπομπή του, προστίθενται τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες, στα Καταστήματα και Εταιρείες Ηλείας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας «Η Πρωτοπορία», Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας και ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Επίσης, η Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, το Σωματείο Εργαζομένων «ΕΒΓΑ» και το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Boehringer Ingelheim Ελλάς ΑΕ».

ΣΕΑΑΝ - ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΦΚΑ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική διοίκηση του ΕΦΚΑ (Αγίου Κωνσταντίνου 8) προχωρούν σήμερα Τετάρτη, στις 11 π.μ., η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων, ενάντια στη «σφαγή» μιας σειράς αναπήρων και χρονίως πασχόντων με αποφάσεις των ΚΕΠΑ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ