Τετάρτη 27 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Συνεχίζουν με αποφασιστικότητα τις κινητοποιήσεις τους

Στο πλαίσιο του 10ήμερου πανελλαδικής αγωνιστικής δράσης

Με πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε όλη τη χώρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, στο πλαίσιο της απόφασης της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για τη διοργάνωση πανελλαδικού αγωνιστικού 10ήμερου δράσης, για την ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι και τη διεκδίκηση άμεσων λύσεων για την επιβίωσή τους.

Για σήμερα Τετάρτη, έχουν προγραμματιστεί οι εξής κινητοποιήσεις:

  • Στις 11 π.μ., η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας πραγματοποιεί κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ στη Λαμία ενάντια στις υψηλές χρεώσεις ρεύματος και τις απειλές διακοπών σε αγροτικές παροχές λόγω χρεών.
  • Στις 11 π.μ., η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηλείας διοργανώνει κινητοποίηση με προσυγκέντρωση στον κόμβο Αγίου Γεωργίου στον Πύργο, με αγροτικά μηχανήματα.
  • Στις 10 π.μ., ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας» διοργανώνει κινητοποίηση στα γραφεία της Παναιγιάλειου Ενωσης Συνεταιρισμών ΑΕ Αιγίου.
  • Στις 10 π.μ., ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας καλεί σε κινητοποίηση στην Εφορία του Αργους.

Αύριο Πέμπτη:

  • Στη Θεσσαλία, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών της περιοχής οργανώνουν πανθεσσαλική κινητοποίηση στη Λάρισα. Στις 11 π.μ., θα συγκεντρωθούν στα γραφεία του ΕΛΓΑ και στη συνέχεια θα κινηθούν προς τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ).
  • Στις 9 π.μ., το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας θα συναντηθεί με την αντιπεριφερειάρχη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, ώστε να υποβάλει υπόμνημα με τα αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων του νομού.

Την Παρασκευή 29/6:

  • Στις 10 π.μ., η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο.
  • Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στην Εφορία Χανίων.

Το Σάββατο 30/6:

  • Στο Ηράκλειο, θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στον κόμβο των Πεζών.

Την Τετάρτη 4/7

  • Στις 9.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί παμπελοποννησιακή κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, στο σταθμό του ΟΣΕ.
  • Κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας στην Περιφέρεια, όπου μαζί με το συνολικό πλαίσιο αιτημάτων θα τεθούν ζητήματα όπως η αγροτική οδοποιία, τα δίκτυα ύδρευσης, η δακοκτονία κ.ά.
Αναβλήθηκε το «αγροτοδικείο» στη Θράκη

Για τις 29/2/2019 αναβλήθηκε η δίκη των έξι αγροτών της Καλλίστης, που ήταν να δικαστούν χτες στην Κομοτηνή, για τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις το Φλεβάρη του 2017, με τις κατηγορίες της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της κατάληψης οδοστρώματος.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν συνάδελφοί τους αγρότες από τον Αγροτικό Σύλλογο Νέας Καλλίστης και περιφέρειας και την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα», καθώς και μέλη ταξικών εργατικών σωματείων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καθημερινές κινητοποιήσεις στο πλαίσιο του δεκαήμερου αγωνιστικής δράσης (2018-06-26 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες (2018-06-19 00:00:00.0)
Εντείνονται οι προετοιμασίες στη Θεσσαλία (2017-12-07 00:00:00.0)
Αγωνιστικές παρεμβάσεις σε Λάρισα και Κέρκυρα (2017-06-30 00:00:00.0)
Εντείνουν τις προετοιμασίες σε όλη τη χώρα για το στήσιμο των μπλόκων (2017-01-20 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι κατά τόπους αγροτικές κινητοποιήσεις (2015-11-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ