Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Εντείνονται οι προετοιμασίες στη Θεσσαλία

Εντείνονται οι αγωνιστικές προετοιμασίες των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων της Θεσσαλίας, ενόψει της πανελλαδικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη και της πανελλαδικής σύσκεψης της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για την οργάνωση και τον συντονισμό της πάλης, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΔΕΥΑΛ στη Λάρισα.

Στις 11 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στον Παλαμά Καρδίτσας, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των ΔΣ των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, καθώς και των Αγροτικών Συλλόγων της Μαγνησίας, στην οποία θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις για την καλύτερη οργάνωση της συμμετοχής του αγροτικού κινήματος της περιοχής και στην πανελλαδική απεργία και στην πανελλαδική αγροτική σύσκεψη.

Ηδη, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, στην πρόσφατη εκλογοαπολογιστική της συνέλευση, πήρε απόφαση για συμμετοχή με τρακτέρ στο απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 14/12 στις 11.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, όπου οι μικρομεσαίοι αγρότες, μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, θα αγωνιστούν για τα κοινά τους αιτήματα, ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται από την κυβέρνηση και την ΕΕ.

Αντίστοιχα, στα Τρίκαλα, την περασμένη Κυριακή, σε κοινή συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Ανοιξη» με τα ΔΣ των Αγροτικών Συλλόγων του νομού, αποφασίστηκε οι αγροτοκτηνοτρόφοι να πάρουν μέρος, με τα τρακτέρ, στο απεργιακό συλλαλητήριο το οποίο οργανώνουν τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων. Αποφασίστηκε, επίσης, στις 11 Δεκέμβρη, να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Τρικάλων ενάντια στη φοροληστεία και στα χαράτσια.

Για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων οι Αγροτικοί Σύλλογοι οργανώνουν συσκέψεις σε χωριά και συγκεκριμένα:

-- Σήμερα, Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο Μεγαλοχώρι, στο καφενείο του μπαρμπα Μιχάλη, όπου θα συμμετάσχουν αγρότες από τα χωριά των πρώην δήμων Εστιαιώτιδας και Πελλιναίων.

-- Αύριο, Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στο Κεφαλόβρυσο, στο καφενείο του Ντιντή, όπου θα συμμετάσχουν αγρότες από τα χωριά του πρώην δήμου Φαλώρειας.

-- Μεθαύριο, Σάββατο, στις 7.30 μ.μ., στη Φαρκαδόνα, στο καφενείο του Νάτσινα, όπου θα συμμετάσχουν αγρότες από τα χωριά του δήμου Φαρκαδόνας.

Στη Λάρισα, ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου οργανώνει σύσκεψη αύριο, Παρασκευή, στις 7 μ.μ., στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο, ενώ σύσκεψη για τις 12 Δεκέμβρη στην Αγιά προγραμματίζουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι των χωριών του δήμου Αγιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ