Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Νέα κινητοποίηση στο εργοστάσιο ανακύκλωσης

Σε στάση εργασίας και κινητοποίηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, που διαχειρίζεται η εταιρεία «Waste Solutions SA», στο Ηράκλειο.

Μαζί με το σωματείο τους, την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης, καθώς και την ανάκληση 3 απολύσεων, στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για τη Σύμβαση. Παράλληλα, στα αυτιά των εργαζομένων φτάνουν φήμες που κάνουν λόγο για κλείσιμο του εργοστασίου, προκειμένου να γίνουν εργασίες συντήρησης. Μπροστά στο ενδεχόμενο αυτό, οι εργαζόμενοι τονίζουν την ανάγκη να εξασφαλιστούν τόσο οι αποδοχές τους κατά το διάστημα της συντήρησης όσο και η επιστροφή όλων στις θέσεις εργασίας τους αμέσως μετά το τέλος της.

Οι εργαζόμενοι έθεσαν τα παραπάνω ζητήματα στη συνάντηση που είχαν με εκπρόσωπο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ορίστηκε νέα συνάντηση για την ερχόμενη Δευτέρα 11/12, στη 1 μ.μ., στην οποία θα κληθούν να πάρουν μέρος εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας. Αμέσως μετά, στις 2 μ.μ., θα γίνει Γενική Συνέλευση, έξω από το εργοστάσιο, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι για τις εξελίξεις και να καθοριστούν τα επόμενα βήματα στην κλιμάκωση του αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ