Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ανελέητο τρέξιμο, χιλιάδες απολύσεις, εργοδοτική ασυδοσία

Ενας από τους χώρους που έχει «ματώσει» τα τελευταία χρόνια με χιλιάδες απολύσεις, μειώσεις μισθών και πρωτοφανή εντατικοποίηση της εργασίας, είναι ο χώρος της ιατρικής ενημέρωσης (ιατρικοί επισκέπτες, πωλητές φαρμακείων, ιατρικά τμήματα εταιρειών, εργαζόμενοι στις κλινικές μελέτες). Σε αυτό το περιβάλλον ανασφάλειας, τρομοκρατίας και απανωτών χτυπημάτων, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής πραγματοποίησε την προηγούμενη βδομάδα σύσκεψη για τους ιατρικούς επισκέπτες.

Το ανελέητο τρέξιμο προκειμένου να πιαστούν οι στόχοι πωλήσεων που θέτουν οι εταιρείες, το φαινόμενο της ενοικιαζόμενης εργασίας, που επεκτείνεται, το φορολογικό μέτρο που επέβαλε πρόσφατα η κυβέρνηση στα εταιρικά αυτοκίνητα, τα οποία αποτελούν εργαλεία δουλειάς και είναι υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους του κλάδου, είναι μερικά από τα θέματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, με κεντρικό ζήτημα το γεγονός ότι ο κλάδος βρίσκεται χωρίς Συλλογική Σύμβαση, με αποτέλεσμα οι εργοδότες να προσλαμβάνουν με ό,τι όρους θέλουν.

Για το ρόλο που έπαιξε σε όλα αυτά ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός, όπως αυτός εκφράζεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών (ΠΟΙΕ) και τον Σύλλογο Ιατρικών Επισκεπτών, μίλησε ο Δημήτρης Κοδέλας, ιατρικός επισκέπτης και μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Φαρμάκου. «Τα παραπάνω "συνδικαλιστικά" όργανα έμειναν όλα αυτά τα χρόνια απαθή μπροστά στις απολύσεις, στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία που άσκησαν και ασκούν οι εταιρείες. Οχι μόνο δεν ενημέρωναν τον κλάδο, όχι μόνο δεν πάλευαν στην κατεύθυνση της μαζικοποίησης και μαχητικής αντίδρασης των συναδέλφων, αλλά αντίθετα έσπειραν επικίνδυνες αυταπάτες επιβεβαιώνοντας τον πραγματικό τους ρόλο. Οταν ο κλάδος σερνόταν χωρίς κλαδική σύμβαση, στελέχη της ΠΟΙΕ έλεγαν στον κόσμο πως με την αλλαγή της κυβέρνησης, δηλαδή με τον ερχομό του ΣΥΡΙΖΑ, οι εργοδότες θα αναγκάζονταν να υπογράψουν σύμβαση και πως θα είναι και μέρα μεσημέρι. Οταν χιλιάδες συνάδελφοι απολύονται, αυτοί αθωώνουν τις εταιρείες, ρίχνοντας το φταίξιμο στα μνημόνια και στις κυβερνητικές αποφάσεις που πλήττουν όπως λένε τη φαρμακοβιομηχανία».

Παράλληλα σημείωσε ότι το Συνδικάτο και η ΟΕΦΣΕΕ δεν ξεχωρίζουν τους εργαζόμενους σε ιατρικούς επισκέπτες, φαρμακοϋπάλληλους, φαρμακεργάτες, χημικούς και τους κάλεσε να συμμετάσχουν στην απεργία της 14 Δεκέμβρη, να συσπειρωθούν στο κλαδικό συνδικάτο, που «όλα αυτά τα χρόνια έχει παλέψει, σημαδεύει τον πραγματικό αντίπαλο, που δεν είναι άλλος από το κυρίαρχο σύστημα, που μετατρέπει τα πάντα σε εμπόρευμα, που υποτάσσει και μας τους ίδιους στο νόμο του κέρδους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ