Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Σύσκεψη με θέμα την κλαδική Συλλογική Σύμβαση

Σε σύσκεψη με θέμα την αναγκαιότητα οργάνωσης της πάλης για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης καλεί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, την Κυριακή 10/12, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του (Αγ. Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως), επιχειρησιακά, κλαδικά σωματεία και Επιτροπές Αγώνα.

Η πρωτοβουλία αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Η συνέλευση αποφάσισε επίσης την οργάνωση παρεμβάσεων τόσο στις εργοδοτικές οργανώσεις (ΕΣΕΕ και ΣΕΛΠΕ) όσο και σε μεμονωμένους εργοδότες για το ζήτημα των ΣΣΕ. Παράλληλα, το βάρος πέφτει στους χώρους δουλειάς, στην προσπάθεια να οργανωθούν συνελεύσεις και συσκέψεις σε όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα εκεί που υπάρχουν επιχειρησιακά σωματεία.

Το γεγονός ότι στον κλάδο δεν υπάρχει Συλλογική Σύμβαση από τον Ιούλη του 2013, έχει οδηγήσει στο αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να δουλεύουν με ατομικές συμβάσεις στις οποίες ενσωματώνονται σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό οι όροι των εργοδοτών, από τη «διευθέτηση» του εργάσιμου χρόνου μέχρι τις μειώσεις που περιορίζουν τις αποδοχές των εργαζομένων στα ψίχουλα του βασικού μισθού και βαφτίζουν οτιδήποτε πάνω από αυτά «οικειοθελή παροχή» που δίνεται από τον εργοδότη.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στην κατεύθυνση αυτή, διεκδικεί ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς διαχωρισμούς σε παλιούς και νέους εργαζόμενους. Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, κατάργηση της μερικής απασχόλησης, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του προετοιμάζει τη συμμετοχή του στην πανελλαδική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ