Τετάρτη 27 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας για την κατάσταση στο ΠΕΔΥ

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, με επικεφαλής τον Τάσο Τσιαπλέ, πρόεδρο του ΕΚΛ, πραγματοποίησε χτες παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, για τα μεγάλα προβλήματα στα ιατρεία του ΠΕΔΥ Λάρισας και στα Κέντρα Υγείας, συνολικά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του νομού.

Οπως σημείωσαν οι εκπρόσωποι του ΕΚΛ, στα ιατρεία του ΠΕΔΥ λείπουν πολλές ειδικότητες, ενώ σε ό,τι αφορά τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό δεν υπάρχουν αξονικός και μαγνητικός τομογράφος, πολλές φορές λείπουν αντιδραστήρια στο μικροβιολογικό - αιματολογικό, ενώ στα οφθαλμολογικά δεν γίνονται μια σειρά εξετάσεις λόγω έλλειψης των αναγκαίων μηχανημάτων. Επιπρόσθετα, το κτίριο όπου στεγάζονται τα ιατρεία του ΠΕΔΥ δεν είναι κατάλληλο γι' αυτόν το σκοπό.

Από τη συζήτηση με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ επιβεβαιώθηκε ότι οι τεράστιες ελλείψεις θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούν ασφαλισμένους και υγειονομικούς, καθώς το μόνο που προβλέπεται για το προσεχές διάστημα είναι η πρόσληψη μόλις δύο γιατρών (καρδιολόγου - γαστρεντερολόγου) στα ιατρεία του ΠΕΔΥ.

Ανάμεσα σε άλλα, το ΕΚΛ διεκδικεί: Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό πλήρους απασχόλησης (γιατρούς, παραϊατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό) και εξοπλισμό. Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με δημιουργία νέων Κέντρων Υγείας, πλήρως στελεχωμένων και εξοπλισμένων. Στο πλαίσιο αυτό, να γίνουν δημόσια Κέντρα Υγείας σε συνοικίες της Λάρισας (π.χ. Φιλιππούπολη, Νέα Σμύρνη, Γιάννουλη, Αβέρωφ) και κινητές μονάδες στη ΒΙΠΕ και στα ΤΕΙ, που θα αποτελούν ενιαίο σύστημα μαζί με τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ, κατάργηση των περικοπών και των πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις, στα φάρμακα, στα εμβόλια, στις φυσικοθεραπείες, στις ιατρικές επισκέψεις κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ