Τρίτη 19 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Συνεχίζονται οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του δεκαήμερου δράσης που αποφάσισε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων

Από παλιότερη κινητοποίηση αγροτοκτηνοτρόφων στη Μυτιλήνη
Από παλιότερη κινητοποίηση αγροτοκτηνοτρόφων στη Μυτιλήνη
Συνεχίζονται οι πολύμορφες πρωτοβουλίες των Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών, στο πλαίσιο της απόφασης της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για δεκαήμερο πανελλαδικής αγωνιστικής δράσης. Μεταξύ άλλων:

  • Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας πραγματοποιεί κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ στη Λαμία στις 27/6, ενάντια στις υψηλές χρεώσεις ρεύματος και τις απειλές διακοπών σε αγροτικές παροχές λόγω χρεών. Στις 4/7 θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στην Περιφέρεια, όπου μαζί με το συνολικό πλαίσιο αιτημάτων θα τεθούν ζητήματα όπως η αγροτική οδοποιία, τα δίκτυα ύδρευσης, η δακοκτονία κ.ά.
  • Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων οργανώνει κινητοποίηση στις 20/6 στα δικαστήρια της πόλης, όπου δικάζεται ο πρόεδρός της για κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το Πάσχα του 2013 στο κεντρικό κατάστημα της «Μαρινόπουλος». Στις 29/6 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Εφορία Χανίων, ενάντια στη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.
  • Στο Ηράκλειο, θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στον κόμβο των Πεζών στις 30/6, ως κορύφωση του δεκαήμερου δράσης.
  • Στη Λέσβο θα πραγματοποιηθεί παναγροτικό παλλεσβιακό συλλαλητήριο στις 20/6 στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης (πλατεία ΙΚΑ) στις 11.30 π.μ.
  • Εξάλλου, μετά από μαζική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ), στο Χανδρινού Πυλίας στη Μεσσηνία, αποφασίστηκε το παρακάτω πρόγραμμα κινητοποιήσεων:

-- 22 Ιούνη κινητοποίηση στο δημαρχείο στην Πύλο, στις 9.30 π.μ.

-- 25 Ιούνη κινητοποίηση στα Δικαστήρια Καλαμάτας, στις 10 π.μ.

-- 4 Ιούλη συμμετοχή στην παμπελοποννησιακή κινητοποίηση της ΟΑΣΠΠ στην Τρίπολη, στο σταθμό του ΟΣΕ, στις 9.30 π.μ.

Επίσης αποφασίστηκε να οργανωθούν περιοδείες και συσκέψεις στα χωριά για την ενημέρωση του αγροτικού κόσμου, την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, τη μαζικοποίηση των συλλόγων και τη δημιουργία νέων.

Ζημιές από χαλάζι στα Τρίκαλα

Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε η χαλαζόπτωση που έπληξε την προηγούμενη βδομάδα καλλιέργειες σε χωριά του νομού Τρικάλων. Πρόκειται για τρίτη φορά μέσα σ' ένα μήνα που οι αγρότες της περιοχής δέχονται ισχυρό χτύπημα. Στα χωριά Λόγγος, Αγία Κυριακή, Γλίνος, Μεγάλα Καλύβια και Φανερωμένης, το σύνολο των χαλαζόπληκτων καλλιεργειών εκτιμάται στα 8.800 στρέμματα και άλλα 5.500 στρέμματα στα χωριά Βασιλική, Μεγάρχη και Μικρό Κεφαλόβρυσο. Επλήγησαν ιδιαίτερα καλλιέργειες με βαμβάκι, μηδική, αραβόσιτο, πεπονοειδή, αμπέλια, κηπευτικά, αχλάδια, καπνά και δενδρώδη (ροδάκινα - ακτινίδια).

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Ανοιξη» καταγγέλλει την κυβέρνηση και τον ΕΛΓΑ που αφήνουν απροστάτευτους τους μικρομεσαίους αγρότες και καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους να πάρουν μαζικά μέρος στην πανθεσσαλική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιούνη στα γραφεία των ΟΠΕΚΠΕ, ΟΓΑ και ΕΛΓΑ στη Λάρισα, στις 11 π.μ., στο πλαίσιο του πανελλαδικού αγροτικού 10ήμερου αγωνιστικής δράσης στα τέλη Ιούνη - αρχές Ιούλη που αποφασίστηκε από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Διαμαρτυρία στην Ηλεία

Συγκέντρωση στα Δικαστήρια Πύργου πραγματοποίησαν χτες το πρωί αγροτοκτηνοτρόφοι της Ηλείας, έπειτα από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, σε ένδειξη συμπαράστασης σε διωκόμενο, από εταιρεία γάλακτος, αγροτοκτηνοτρόφο. Η δίκη δεν διεξήχθη τελικά χτες, καθώς δόθηκε αναβολή για σήμερα στις 8.30 το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ