Τρίτη 19 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Εκλογές νοθείας στο Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού

Καταγγέλλοντάς το ως νόθο και παράτυπο, αφού προήλθε από τη νόθα διαδικασία των εκλογών της 29ης Μάη, η ΔΑΣ απείχε από τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Επισιτισμού - Τουρισμού Μαγνησίας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ καταγράφει ένα όργιο νοθείας στις εκλογές του Σωματείου, αναφέροντας, μεταξύ άλλων:

-- Τις τρεις μέρες των εκλογών οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και η εφορευτική επιτροπή δεν άφησαν εργαζόμενους να ψηφίσουν, με τη δικαιολογία ότι δεν είναι μέλη του Σωματείου, παρότι είχαν στα χέρια τους έγκαιρα τις αιτήσεις και τις συνδρομές εγγραφής τους. Με το «έτσι θέλω» απαγορεύτηκε σε 25 άτομα να ψηφίσουν, ενώ αποκλείστηκαν και περίπου 90 ακόμη, για τους οποίους το ΔΣ αρνήθηκε να πάρει αιτήσεις και συνδρομές.

-- Παρουσίασαν ένα πλαστό μητρώο, που περιλαμβάνει τουλάχιστον 110 καινούρια μέλη, που όμως δεν έχουν αναφερθεί ποτέ, δεν έχουν τεθεί σε κανένα ΔΣ για να εγκριθούν και πολλοί από αυτούς ενημερώθηκαν για την εγγραφή τους και για να ψηφίσουν από τους εργοδότες τους. Χαρακτηριστικά, ψήφισε ένας εργαζόμενος του ΟΑΕΔ, αποσπασμένος στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, όπως και ένας χειριστής σε χημική βιομηχανία...

-- Στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση δεν παρουσιάστηκε κανένας οικονομικός απολογισμός.

Καταλήγοντας η ΔΑΣ υπογραμμίζει ότι δεν θα επιτρέψει να εξελιχθεί αυτή η φαρσοκωμωδία και τονίζει ότι θα αναλάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία για να γίνουν κανονικές εκλογές στο Σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ