ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2018
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Νέο κρούσμα αυταρχισμού σε βάρος μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Συλλήψεις, ολονύχτια κράτηση και παραπομπή σε δίκη για αφισοκόλληση που προπαγάνδιζε το Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Υπόλογη η κυβέρνηση για το νέο κρούσμα

Αλλο ένα κρούσμα αυταρχισμού, ενταγμένο στο πλαίσιο της πολιτικής ενίσχυσης των κατασταλτικών μηχανισμών σε βάρος του λαού, που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είχαμε αργά το βράδυ της Κυριακής 2 Σεπτέμβρη στη Λάρισα, όπου η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη και ολονύχτια κράτηση τεσσάρων στελεχών της Κομματικής Οργάνωσης Λάρισας του ΚΚΕ, επειδή αφισοκολλούσαν και έγραφαν συνθήματα για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που φέτος είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από πολυμελείς δυνάμεις της Αμεσης Δράσης, της ομάδας ΔΙΑΣ και της Ασφάλειας. Στη διάρκεια της κράτησής τους, πάρθηκαν από τους συλληφθέντες δακτυλικά αποτυπώματα και προσωπικά στοιχεία, ενώ χτες το πρωί τα συλληφθέντα στελέχη του ΚΚΕ προσήχθησαν στην Εισαγγελία Λάρισας με χειροπέδες, συνοδεία πολυμελούς και πάνοπλης δύναμης της Ασφάλειας!

Μάλιστα, τους μετέφεραν στα δικαστήρια με καθυστέρηση και με «καταδρομικό» τρόπο, για να μην «πετύχουν» στο δρόμο τους τη μαζική διαδήλωση διαμαρτυρίας και καταδίκης που είχε οργανώσει η ΚΟ Λάρισας του ΚΚΕ στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και έξω από τα δικαστήρια.

Τελικά, οι τέσσερις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν σε τακτική δικάσιμο στις 5/6/2019 με την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς.

Από τη χτεσινή κινητοποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στους δρόμους και στο δικαστήριο της πόλης
Από τη χτεσινή κινητοποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στους δρόμους και στο δικαστήριο της πόλης
Από την ώρα που έγινε γνωστή η σύλληψη των τεσσάρων συντρόφων, στελέχη και μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ έφτασαν έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, απαιτώντας την απελευθέρωσή τους.

Η κινητοποίηση συνεχίστηκε χτες το πρωί με τη διαδήλωση διαμαρτυρίας, με πανό και συνθήματα που οργάνωσε η ΚΟ Λάρισας του Κόμματος, στην οποία καταγγέλθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία, παρά τα παχιά λόγια περί «δημοκρατίας», ενισχύει ολοένα και περισσότερο τον κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους της σε βάρος των λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων, με στόχο την καλλιέργεια του φόβου και την τρομοκρατία.

Η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ σε καταγγελία της σημειώνει: «Πρόκειται για ενέργεια επικίνδυνη για το λαϊκό κίνημα με τους κομμουνιστές μπροστά, που αποδεικνύει τον αυταρχισμό και την κατρακύλα της κυβέρνησης. Ο λαός της πόλης μας πρέπει να καταδικάσει στη συνείδησή του την προκλητική και ακραία αυτή πολιτική ενέργεια».

«Αφισοκυνηγητό» και στην Καρδίτσα

«Η απόπειρα πολιτικής φίμωσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δεν θα περάσει! Ούτε οι εκβιασμοί ούτε οι απειλές δεν μπορούν να σταματήσουν τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να συνεχίσουν με κάθε τρόπο να προβάλλουν τις θέσεις του Κόμματος, σε κάθε χώρο δουλειάς, στις γειτονιές, στην ύπαιθρο», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους και η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ και το ΤΣ Καρδίτσας της ΚΝΕ.

Μάλιστα, καταγγέλλουν ότι σε «αφισοκυνηγητό» για το Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ έχει επιδοθεί και ο δήμαρχος Καρδίτσας Φ. Αλεξάκος. Σημειώνουν ότι «η εντολή ήταν στοχευμένη, μιας και όλο αυτό το διάστημα έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πόλης αφίσες και πανό για άλλες δραστηριότητες», αλλά «αυτές δεν ενόχλησαν τη δημοτική αρχή» και τονίζουν: «Ο δήμαρχος Φ. Αλεξάκος, για άλλη μια φορά, δίνει διαπιστευτήρια πιστού υπηρέτη της κυβέρνησης, προσβλέποντας σε στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Αποδεικνύει ότι είναι η φωνή της στην Τοπική Διοίκηση, ενοχλείται από το κάλεσμα αγώνα της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Δεν θέλει σε καμία περίπτωση να γίνονται δέκτες οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της Καρδίτσας του συνθήματος του φετινού Φεστιβάλ "Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος". Η στάση αυτή της δημοτικής αρχής είναι ακόμη μία απόδειξη του αντιλαϊκού ρόλου και χαρακτήρα της».

Εκδηλώσεις Οργανώσεων της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

Την Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη:

-- Στις 7 μ.μ., η ΤΟ Τηλεπικοινωνιών Αττικής του ΚΚΕ καλεί στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος, 2ος όροφος), σε εκδήλωση για το δικαίωμα στην εργασία και τον ελεύθερο χρόνο, με θέμα: «Ζούμε για να δουλεύουμε ή δουλεύουμε για να ζούμε;». Θα μιλήσει ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., η ΤΟ Βιομηχανίας Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης της έκδοσης της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ, με τίτλο: «ΛΑΡΚΟ '77: Το χρονικό των 110 συγκλονιστικών ημερών της μεγάλης απεργίας στη ΛΑΡΚΟ. Γενάρης - Μάης 1977». Θα μιλήσει ο Χρήστος Οικονόμου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ κατά τη διάρκεια της απεργίας. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ στο χώρο θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Χαϊδαρίου (Στρ. Καραϊσκάκη 138 & Επαύλεως, λεωφ. Καβάλας, δίπλα στο Παλατάκι).

Την Κυριακή 9 Σεπτέμβρη:

-- Στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελπίδας Πάνω Παλαιών Σφαγείων στα Ανω Πετράλωνα (οδ. Καλλιρρόης), οι ΚΟ του 3ου Διαμερίσματος Αθήνας και της Καλλιθέας του ΚΚΕ, οι ΟΒ Πετραλώνων και Καλλιθέας της ΚΝΕ και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης για το ματωμένο Αύγουστο του 1944, οπότε έγιναν το μπλόκο της Καλλιθέας και το ολοκαύτωμα στα Πάνω Παλαιά Σφαγεία. Θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Η ΚΟΒ Κεντρικού Μενιδίου, στις 11 π.μ., καλεί σε συγκέντρωση στο καφενείο του Σταύρου (Αγ. Τριάδος 94), με θέμα: «Πραγματική "Ιθάκη" για το λαό και τη νεολαία είναι ο αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει. Συμπόρευση τώρα με το ΚΚΕ». Θα μιλήσει στέλεχος του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη, η ΤΕ Μενιδίου - Φυλής του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για Ελληνες και μετανάστες εργάτες, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου Μενιδίου. Η εκδήλωση περιλαμβάνει: Ομιλία από τον Γιάννη Καρασούλο, μέλος της Επιτροπής Μεταναστών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Μουσικό αφιέρωμα από ποντιακό συγκρότημα με τίτλο: «Ο Πόντος ξέρει από ξεριζωμούς και προσφυγιά». Αφιέρωμα στα εργατικά τραγούδια της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. Μουσικό αφιέρωμα από ινδικό συγκρότημα.

Τη Δευτέρα 10 Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ., η ΚΟΒ Λυκότρυπας - Αγίας Αννας καλεί σε συγκέντρωση στο καφενείο της Μαρίας (Φιλαδελφείας και Αραχώβης - Κόκκινος Μύλος), με θέμα: «Πραγματική "Ιθάκη" για το λαό και τη νεολαία είναι ο αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει. Συμπόρευση τώρα με το ΚΚΕ». Θα μιλήσει η Σπυρέτα Παναγή, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κρούσμα αυταρχισμού ενταγμένο στην προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για το νέο κρούσμα αυταρχισμού σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο κρούσμα αυταρχισμού, ενταγμένο στη συνεχιζόμενη προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού, αυτή τη φορά σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ, στη Λάρισα, τα οποία χτες βράδυ πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση προπαγανδίζοντας το Φεστιβάλ, που φέτος είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ.

Τα στελέχη του ΚΚΕ, σαν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, συνελήφθησαν από πολυμελείς δυνάμεις της Αμεσης Δράσης, της ομάδας ΔΙΑΣ και της Ασφάλειας, κρατήθηκαν όλη νύχτα, το πρωί προσήχθησαν στην Εισαγγελία με χειροπέδες στα χέρια, συνοδεία πολυμελούς και πάνοπλης δύναμης της Ασφάλειας και παραπέμφθηκαν σε δίκη, με την απίστευτη κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς δημόσιας περιουσίας!

Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι υπόλογη και οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το νέο κρούσμα αυταρχισμού σε βάρος του ΚΚΕ. Απάντηση, σε κάθε περίπτωση, θα δώσουν τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με την καθημερινή δράση τους για την επιτυχία των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ».

ΤΕ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει παρεμπόδιση προβολής του Φεστιβάλ στην Αλεξανδρούπολη

Τα θρασύδειλα φασιστοειδή που μέσα στο σκοτάδι βάλθηκαν να κατεβάσουν τα πανό που ενημέρωναν για το επικείμενο Φεστιβάλ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8/9 στο πάρκο Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ.

Οπως σημειώνει, «είναι βαθιά γελασμένοι αν πιστεύουν ότι με τέτοιες πρακτικές θα εμποδίσουν το Κόμμα να έρθει σε επαφή με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας και μέσα από το Φεστιβάλ.

Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ. Σε αυτήν την πορεία του, το Κόμμα μας γνώρισε διώξεις και τρομοκρατία, αλλά ποτέ δεν τα δίπλωσε. Πιο αποφασιστικά συνεχίζουμε για την επιτυχία του Φεστιβάλ.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους και όλους όσοι πλήττονται από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που στηρίζουν τα κέρδη των λίγων, να έρθουν σε επαφή με την επαναστατική πολιτική του ΚΚΕ. Είναι η μόνη διέξοδος και απάντηση στο "κάτι πρέπει να γίνει" που ακούγεται ολοένα και πιο συχνά και η μόνη απάντηση στη μοιρολατρία και στο "τίποτα δεν γίνεται"».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ