ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2018 - 2η έκδοση
Σελ. /48
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΔΑΛΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΔΑΛΗΣ
ΦΩΤΟ 3

Στις 22 Σεπτέμβρη 2018 κλείνουν 11 χρόνια που λείπει από κοντά μας η ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΤΑΣΙΔΟΥ - ΤΖΙΩΚΑ, μαχήτρια του ΕΛΑΣ και αξιωματικός του ΔΣΕ, πολιτική πρόσφυγας στη Λαϊκή Δημοκρατία της Πολωνίας.

Στις 25 Ιούλη 2018 έκλεισαν τρία χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή η ΠΑΛΑΣΗ ΚΑΡΤΑΣΙΔΟΥ - ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ, μαχήτρια του ΔΣΕ, που υπηρέτησε στο Υγειονομικό του.

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣΙΔΗΣ (ψευδώνυμο Βελισάριος - Γιάγκος) σκοτώθηκε στο Μακρύγιαλο της Κατερίνης τον Ιούλη 1947, στο διάστημα εκκαθαριστικών επιχειρήσεων στα Πιέρια.

Στη μνήμη τους, ως ελάχιστο φόρο τιμής, στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ, αγώνων και θυσιών, προσφέρουμε 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κέντρου Χαϊδαρίου.

Η οικογένεια

***

ΦΩΤΟ

Πριν από τρία χρόνια «έφυγε» από τη ζωή ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΖΗΣ. Σε όλη του τη ζωή, προσωπική και κοινωνική, πιστός στα ιδανικά και τις αξίες του ΚΚΕ, αγωνίστηκε για το δίκιο και την ισότητα.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Περισσού.

***

ΦΩΤΟ

Στις 30/9/2918, μέρα Κυριακή, στην εκκλησία της Θεομήτορος στον Αλιμο, θα γίνει το ετήσιο μνημόσυνο του συζύγου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Αντωνοπούλου Παναγιώτα προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αλίμου του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια του Κόμματος, που ο Δημήτρης δεν πρόλαβε να τα γιορτάσει.

ΑΥΔΗΣ ΛΕΩΝ
ΑΥΔΗΣ ΛΕΩΝ
***

ΦΩΤΟ

Η Τασία Κολυβά από τη Λεύκη Ιθάκης προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Ιθάκης, στη μνήμη του άντρα της, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΥΒΑ (Ταΰγετου).

***

ΦΩΤΟ

Το Σάββατο 22/9/2018 συμπληρώνονται 40 μέρες από τότε που «έφυγε» απροσδόκητα και ξαφνικά ο σύντροφος ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ από την Καβάλα.

Στη μνήμη του σύντροφοί του από την Καβάλα προσφέρουν το ποσό των 200 ευρώ στην ΤΟ Καβάλας με την υπόσχεση ότι θα τον θυμούνται πάντα.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ του Γιαννάκου και της Αθανασίας γεννήθηκε στις 5/9/1926 στο Κυνηγού Πυλίας Μεσσηνίας από αγροτική οικογένεια αγωνιστών.

Το καλοκαίρι του '42 ο 16χρονος Δημήτρης, οργανωμένος ήδη στην ΟΚΝΕ, μαζί με συγχωριανούς του συμμετείχε στη μάχη της σοδειάς κατά των ξένων κατακτητών.

Τραυματίστηκε σοβαρά από ρίψη ιταλικής χειροβομβίδας (σε ενέδρα εναντίον Ιταλών επιδρομέων που έκλεβαν αγαθά από τα χωριά). Τα τραύματά του στα πόδια και την κοιλιακή χώρα τα έφερε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Το καλοκαίρι του 1944 Γερμανοί και ταγματασφαλίτες έκαψαν το πατρικό του σπίτι και έριξαν στη φωτιά τη μητέρα του την οποία οι συγχωριανοί την ανέσυραν, με μεγάλη αναπηρία, όταν οι Γερμανοί και οι συνεργάτες τους υποχώρησαν.

Διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος του Παραρτήματος Χολαργού της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Για τη συνδικαλιστική και συλλογική του δράση κυνηγήθηκε από τη χούντα και απολύθηκε από τη δουλειά του. Οι σύντροφοί του και οι συνάδελφοί του στην Εμπορική Τράπεζα τον εξέλεγαν διαρκώς για πολλά χρόνια αντιπρόσωπό τους στο ΕΚΑ και την ΟΤΟΕ.

Στη μνήμη του και αντί μνημοσύνου προσφέρω 200 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Χολαργού - Παπάγου.

Η συντρόφισσα στη ζωή και τον αγώνα

ΚΑΡΤΑΣΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΡΤΑΣΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Γεωργία Δ. Καραμπάτσου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ του Ιωάννη, που «έφυγε» ξαφνικά στις 2/5/2008 στα 23 του χρόνια και μας άφησε δυσαναπλήρωτο κενό και πολύ πόνο.

Για το ήθος του, για τα ιδανικά του, για το χαμόγελό του που μας γέμιζε ελπίδα. Για το όνειρο που κράτησε λίγο. Για μια ζωή που θα «είναι» κοντά μας, για μας που τον λατρεύαμε και για όσους τον γνώρισαν, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ και την ΚΝΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού - Παπάγου.

Η γιαγιά του Γεωργία Καραμπάτσου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας φίλου ΙΩΣΗΦ ΝΙΩΤΗ προσφέρουμε 50 ευρώ οικονομική ενίσχυση στην ΚΟ Σαλαμίνας.

Λευτέρης, Μαρία

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΗΜΑ, οπαδού του ΚΚΕ, η σύζυγός του Ευαγγελία Χύτη προσφέρει για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

«Το παλικάρι που 'φυγε μ' ορθή την κεφαλή του δεν το σκεπάζει η γης οργή, σκουλήκι δε τ' αγγίζει.

Φτερά στη ράχη του έβγαλε κι όλο χιμάει τ' αψήλου, και σμίγει με τους σταυραετούς και τους χρυσούς αγγέλους».

Αυτός ήταν ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΗΛΚΕΡΙΔΗΣ. Δευτεροετής φοιτητής του Τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Οργανώθηκε στην ΚΝΕ και πάλεψε με το κεφάλι ψηλά για τις αρχές και τα ιδανικά του ΚΚΕ. Με το κεφάλι ψηλά αντιμετώπισε την «επάρατη νόσο», με το κεφάλι ψηλά «έφυγε» ξημερώματα της 24ης Σεπτέμβρη 2013 σε ηλικία μόλις 21 ετών, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό, απέραντο πόνο και επιπλέον, σ' εμάς τους γονείς του και στην αδελφή του, μια «παράλογη» υπερηφάνεια για τον τρόπο που έζησε και πέθανε.

Στη μνήμη του, οι γονείς του Φαίδων και Βικτωρία Τηλκερίδη και η αδελφή του Αυγή προσφέρουν στο τιμημένο ΚΚΕ 100 ευρώ.

***

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΦΩΤΟ

Ο αγωνιστής ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 4 Απρίλη 2002, γεννήθηκε το 1929 στη Βεργίνα Ημαθίας. Καταγόταν από φτωχή προσφυγική οικογένεια. Στην Κατοχή οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ του χωριού του. Ο αγώνας της οικογένειας για την απελευθέρωση της πατρίδας «πληρώθηκε» με διώξεις, τόσο του πατέρα του όσο και της μητέρας του.

Διάλεξε πάλι το δρόμο του αγώνα. Εντάχθηκε στον ΔΣΕ. Στον Εμφύλιο έχασε την αδερφή του, που ήταν επίσης μαχήτρια του ΔΣΕ. Από το φθινόπωρο του 1949 έζησε ως πολιτικός πρόσφυγας, στην αρχή στην Πολωνία και αργότερα στην Ουγγαρία, στο χωριό «Μπελογιάννης», και δούλεψε ως εργάτης. Επέστρεψε στην πατρίδα με την οικογένειά του το 1982 και συνέχισε να αγωνίζεται ως μέλος του ΚΚΕ.

Ολοι θα τον θυμούνται στην ΚΟΒ του Σιδηροδρομικού Σταθμού, της οποίας ήταν μέλος, για τις σταθερές και αταλάντευτες θέσεις του. Θα τον θυμούνται παρόντα, παρά την κακή κατάσταση της υγείας του, στις διαδηλώσεις, στις συνελεύσεις, στο μοίρασμα προκηρύξεων, στις Οικονομικές Εξορμήσεις. Παράλληλα, ήταν καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

Η οικογένεια Χ. Χριστοδουλίδη και η σύζυγος Κίτσα προσφέρουν, στη μνήμη του, 500 ευρώ, ως πρώτη δόση.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΗΣ, τέκνο της Καλλιόπης και Θεοδώρου, προσφύγων εκ Μ. Ασίας, γεννήθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο στον Πειραιά την ώρα της αλλαγής του χρόνου 1925 προς 1926. Πολύ μικρός, ακόμα ζώντας και βιώνοντας τη φτώχεια στην Κοκκινιά, του μόχθου του απλού ανθρώπου για το δίκιο, τη δικαιοσύνη, εντάθηκε ενεργά σε ηλικία 14 χρόνων στην ΕΠΟΝ με όλες τις επακόλουθες δράσεις.

ΑΔΑΛΗ ΣΟΦΙΑ
ΑΔΑΛΗ ΣΟΦΙΑ
Εγινε ο νέος που με το χωνί έλεγε τα νέα του ΕΑΜ στις γειτονιές της Κοκκινιάς. Τον ήξεραν και οι «πέτρες». Οι νοικοκυρές άπειρες φορές τον γλίτωσαν κρύβοντάς τον από τους κατακτητές. Ελαβε μέρος σε όλες τις μάχες του ΕΑΜ εντός Αττικής και ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Επειτα ήρθαν οι φυλακίσεις, οι εξορίες, η χούντα, οι δυσκολίες. Παρέμεινε πιστός έως το τέλος της ζωής του, στηρίζοντας το ΚΚΕ με κάθε τρόπο.

Στη μνήμη του τα παιδιά του Ιάσονας και Δόμνα προσφέρουν 70 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σαλαμίνας.

***

ΦΩΤΟ

Το καλοκαίρι του 2018 μας άφησε ο αγωνιστής ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΗΣ. Το κακό μαντάτο μόλις έφτασε. Το σαρανταήμερο μνημόσυνο έγινε στις 5 Αυγούστου 2018. Γεννήθηκε το 1927 στο Αλεποχώρι Εβρου, περιοχή Διδυμοτείχου. Ηταν από φτωχή αγροτική οικογένεια. Από νωρίς έχασε τη μάνα του και μείνανε τέσσερα ορφανά. Ο αδερφός του Θανάσης οργανώθηκε από τους πρώτους στην Αντίσταση ενάντια στους ναζί κατακτητές. Πέρασε στον ΕΛΑΣ και στον ΔΣΕ.

Ο Αποστόλης κατατάχτηκε στον ΔΣΕ στα τέλη του 1947. Ξεκίνησε από τον Εβρο, πέρασε και έδρασε στα βουνά Κομοτηνής, Ξάνθης, Δράμας. Ηταν σύνδεσμος στο Αρχηγείο της 7ης Μεραρχίας. Ηταν σύνδεσμος και στην 6η Μεραρχία. Προτάθηκε και πήγε πέμπτη σειρά Σχολή Αξιωματικών του βουνού. Το 1948 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Τραυματίστηκε βαριά σε μάχη.

Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Βουδαπέστη. Παντρεύτηκε την Αποστολία Πατσόρα, μαχήτρια του ΔΣΕ και απέκτησαν τρία παιδιά.

Επαναπατρίστηκε και έμεινε στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης. Τον γνώρισα τα τελευταία χρόνια και είμαι περήφανη για τη γνωριμία μας. Στη μνήμη του προσφέρω 30 ευρώ στην ΚΟΒ Θέρμης, στο Κόμμα που υπερασπίστηκε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Αννα Κεφαλέλη

***

ΦΩΤΟ

ΚΟΛΥΒΑΣ ΚΩΣΤΑΣ (Ταϋγετος)
ΚΟΛΥΒΑΣ ΚΩΣΤΑΣ (Ταϋγετος)
Στις 2/9/2018 έγινε η κηδεία του αγωνιστή ΜΕΡΚΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ από τη Νιγρίτα Σερρών. Φίλος από τα χρόνια της παρανομίας με τον πατέρα μου. Συναγωνιστές, αντάρτες, μαχητές του ΔΣΕ. Φιλία που κράτησε στα χρόνια της προσφυγιάς στη Ρουμανία.

Κουβέντες για τον αγώνα κάναμε πολλές. Χαρά μεγάλη είχε όταν του βρήκα πριν από λίγα χρόνια απόσπασμα Φύλλου Εφ. Προσωρινής Κυβέρνησης του Βουνού με την προαγωγή του σε Ανθυπολοχαγό του ΔΣΕ. Το κρατούσε και δεν σταματούσαν τα δάκρυα. Πρώτη φορά και μετά από δεκαετίες το έβλεπε και το διάβαζε. Ετρεμε και μονολογούσε: Δεν το φαντάστηκα ποτέ... η κόρη του φίλου μου και συναγωνιστή Κώστα να μου φέρει τώρα στα γεράματα την προαγωγή μου και να την κρατώ στα χέρια μου.

Εχασε στον Εμφύλιο τα δύο αδέρφια και τη μάνα του. Γνώρισε πολύ νωρίς τα κυνηγητά της εποχής. Αλύγιστος και πιστός στο Κόμμα όπου εντάχτηκε από τα νιάτα. Ετοιμος στο κάλεσμα του ΚΚΕ σε όποια αποστολή τού ζητήθηκε. Μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά που πάλεψε και παλεύουν οι κομμουνιστές.

Στη μνήμη του προσφέρω 30 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Θέρμης για να δυναμώσουν οι αγώνες μας.

Αννα Κεφαλέλη

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 3 χρόνια από το θάνατο του αδερφού μας ΤΣΕΛΕΜΠΙΔΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ του Στεργίου (20/5/2015) από το χωριό Κυανή Εβρου.

ΤΖΙΩΚΑ-ΚΑΡΤΑΣΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΤΖΙΩΚΑ-ΚΑΡΤΑΣΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ.

Τα αδέρφια του

***

Στη μνήμη του αδερφού μου ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΝΤΑΛΟΠΟΥΛΟΥ και των γονιών μας ΟΜΗΡΟΥ και ΙΩΑΝΝΑΣ ΠΑΝΤΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και της ΜΕΡΟΠΗΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ και του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ και της ΜΑΡΙΑΣ ΤΣΑΚΙΡΗ, προσφέρουμε 20 ευρώ στο ΚΚΕ.

Γιάννης, Λίτσα

***

ΦΩΤΟ 2

Ο σύντροφος Νικήτας Χονδρούδης προσφέρει στο Κόμμα, μέσω της ΚΟΒ Μίκρας της ΤΟ Υπαίθρου Θεσσαλονίκης, 60 ευρώ στη μνήμη της αγαπημένης μας συντρόφισσας ΠΑΡΘΕΝΑΣ ΚΕΡΑΜΙΔΑ και του αξέχαστου συντρόφου ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ.

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ (φωτ.), των γονιών του, ΧΡΗΣΤΟΥ (φωτ.) και ΣΟΦΙΑΣ ΑΔΑΛΗ (φωτ.), και των γονιών της Βικτωρίας, ΣΤΕΡΙΑΝΗΣ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΙΤΣΟΥΛΗ, η σύζυγός του Βικτωρία, τα παιδιά του, Σοφία, Κώστας, Μαργαρίτα, Χρήστος, και τα εγγόνια του, Ουρανία και Βικτωρία, προσφέρουν 50 ευρώ, για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 3/9/2018 η ΤΟ Αθήνας - Γαλατσίου αποχαιρέτησε με βαθιά συγκίνηση τον σύντροφο ΒΑΣΙΛΗ ΒΛΑΧΟ. Συνέδεσε όλη του τη ζωή με το ΚΚΕ και τους αγώνες του. Για περισσότερο από 70 χρόνια τίμησε το Κόμμα με συνέπεια και αγωνιστικό ήθος. Δεν έλειψε από καμία μάχη, δεν ταλαντεύτηκε, δεν έκανε πίσω ακόμη και στις δύσκολες περιόδους της διαπάλης με τον ρεφορμισμό.

ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Γεννήθηκε το 1929 στην Πιτσιωτά Φθιώτιδας από γονείς αγρότες. Ηταν ακόμη παιδί όταν στην Κατοχή έπιασαν τον πατέρα του, τη μητέρα του, τα δίδυμα αδέλφια του και εκτέλεσαν την 16χρονη αδελφή του. Βγήκε στο βουνό 17 χρόνων, αποτελώντας κι αυτός με τη σειρά του μέρος της ένδοξης Ιστορίας του ΔΣΕ. Απέκτησε το βαθμό του λοχία και τον τιμητικό τίτλο του μέλους του Κόμματος, παίρνοντας μέρος σε πολλές μάχες, μεταξύ άλλων του Καρπενησίου, της Νάουσας, της Φλώρινας, του Βίτσι. Μετά από δύο σοβαρούς τραυματισμούς επέστρεψε στο Βίτσι, όπου έδωσε τη μάχη με τον ΔΣΕ μέχρι το τέλος.

Αμέσως μετά την υποχώρηση βρέθηκε στα Τίρανα. Από εκεί, μαζί με την συντρόφισσα Δάφνη, μαχήτρια του ΔΣΕ, ξεκίνησαν την πορεία τους ως πολιτικοί πρόσφυγες. Δούλεψε στην Πολωνία ως οικοδόμος και έπειτα, λόγω των τραυματισμών του, εργάστηκε για πολλά χρόνια σε εργοστάσια.

Στάθηκε αταλάντευτος στις αρχές λειτουργίας και δράσης του Κόμματος, περιφρουρώντας το και έχοντας κύριο μέλημά του τη διάδοση της πολιτικής του. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1985, συνδέθηκε αμέσως με το Κόμμα, το οποίο υπηρέτησε με σεμνότητα, σταθερότητα και συνέπεια μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του.

Στη μνήμη του οι σύντροφοί του προσφέρουν στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Πατησίων 160 ευρώ.

  • Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΒΛΑΧΟΥ η νύφη του Ανίτα και τα εγγόνια του Κίντκα και Βασίλης προσφέρουν 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Πατησίων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν έξι μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΤΣΑΣ, αυτό το αγαπημένο και γενναίο παλικάρι. Στη μνήμη του προσφέρω 300 ευρώ στο Κόμμα που με τόση πίστη και αφοσίωση υπηρέτησε.

***

ΦΩΤΟ

Τη Δευτέρα 24 Σεπτέμβρη 2018 συμπληρώνονται 18 χρόνια από το θάνατο του ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗ, που υπήρξε βουλευτής του ΚΚΕ, υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής δημοτικός σύμβουλος με την «Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα», διαπρεπής νομικός, βαθύς στοχαστής, αγωνιστής, πολύτιμος φίλος.

Οπως κάθε χρόνο, όσοι τον συντροφέψαμε στους κοινωνικούς, πολιτικούς, επιστημονικούς αγώνες, μοιραστήκαμε τα όνειρά του και εμπνευστήκαμε από τον ανθρωπισμό, τη σεμνότητα και την ακεραιότητά του, θα μαζευτούμε στον τάφο του στο Α΄ Νεκροταφείο, στις 6.30 το απόγευμα, και ύστερα θα κατηφορίσουμε στην Πλατεία Αυδή, για ένα ποτήρι κρασί στη μνήμη του.


ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ) ΑΔΑΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ) ΑΔΑΛΗΣ

ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΗΛΚΕΡΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΗΛΚΕΡΙΔΗΣ

ΠΑΡΕΣΑ (ΠΑΛΑΣΗ) ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ -ΚΑΡΤΑΣΙΔΟΥ
ΠΑΡΕΣΑ (ΠΑΛΑΣΗ) ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ -ΚΑΡΤΑΣΙΔΟΥ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΕΛΕΜΠΙΔΗΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΕΛΕΜΠΙΔΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΤΣΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΤΣΑΣ

ΠΑΡΘΕΝΑ ΚΕΡΑΜΙΔΑ
ΠΑΡΘΕΝΑ ΚΕΡΑΜΙΔΑ

ΙΩΣΗΦ ΝΙΩΤΗΣ
ΙΩΣΗΦ ΝΙΩΤΗΣ

ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ
ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΗΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΡΚΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΡΚΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΗΣ
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΖΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΖΗΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ