ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Νοέμβρη 2018 - Κυριακή 11 Νοέμβρη 2018
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΘΥΜΙΟΣ ΚΑΨΗΣ
ΘΥΜΙΟΣ ΚΑΨΗΣ
ΦΩΤΟ

Στις 15 Οκτώβρη του 2018 σταμάτησε να χτυπά η φλογερή καρδιά του συντρόφου ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΣΑΡΑΦΙΔΗ στα 77 του χρόνια. Η κηδεία του ήταν πολιτική και τον αποχαιρέτησαν σύντροφοι, συναγωνιστές, συγγενείς και φίλοι.

Σε ηλικία 21 ετών το 1961 μετανάστευσε στο Βέλγιο, όπου εργάστηκε σε εργοστάσια και ως οικοδόμος. Λίγα χρόνια μετά οργανώνεται στο ΚΚΕ και το υπηρετεί από διάφορες χρεώσεις. Διετέλεσε για χρόνια Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Βελγίου. Στα δύσκολα χρόνια της αντεπανάστασης και των ανατροπών, της προσπάθειας διάλυσης και μετάλλαξης του ΚΚΕ από τον οπορτουνισμό, υπερασπίστηκε τη μαρξιστική - λενινιστική ιδεολογία και τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος. Το 2006 επιστρέφει στην Κατερίνη και αναλαμβάνει όποια χρέωση του αναθέτει η Οργάνωση χωρίς δεύτερη σκέψη.

Τίμησε καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του την ιδιότητα του μέλους και του στελέχους του ΚΚΕ, με τη μεγάλη του προσφορά, τη συνέπεια και το αγωνιστικό του ήθος. Κομμουνιστής με απαράμιλλη υπευθυνότητα, ασκούσε τα κομματικά του καθήκοντα μέσα από τη συλλογική δράση με κομμουνιστικά πάντα χαρακτηριστικά.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Κατίνα, τα παιδιά του Αλέξης, Πολυξένη και ο εγγονός του Στέλιος προσφέρουν, μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Κατερίνης, 500 ευρώ, ως τέταρτη δόση, για την Οικονομική Εξόρμηση και για τα 100 χρόνια του τιμημένου ΚΚΕ.

ΓΙΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΓΙΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Στην μνήμη του συντρόφου ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΙΔΗ, με τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατό του, οι οικείοι του προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 3

Ο Παύλος Ζήκος προσφέρει, ως πρώτη δόση, 300 ευρώ στο Κόμμα, στη μνήμη του πατέρα του ΓΙΑΝΝΗ, του φίλου του ΤΙΜΟΥ ΠΕΡΛΕΓΚΑ, ηθοποιού, και της συντρόφισσας ΑΡΙΣΤΟΥΛΑΣ ΕΛΛΗΝΟΥΔΗ.

***

ΦΩΤΟ 5

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ευαγγέλου ΓΑΖΗΣ (1920 - 2005), Αρχιεπιθεωρητής ΟΣΕ. Γεννήθηκε στο Μόδι Λοκρίδος. Το 1932 γράφτηκε στο Γυμνάσιο Αμφίκλειας το οποίο τελείωσε το 1938. Ηταν συμμαθητής του Θύμιου Καψή, μετέπειτα Καπετάν Ανάποδου, και του επίσης αγωνιστή Νίκου Μανιά. Προετοιμάστηκε για εισαγωγή στη Νομική Σχολή Αθηνών χωρίς να προλάβει να την παρακολουθήσει, λόγω του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η τριάδα Γαζής, Καψής και Μανιάς ήταν ο πυρήνας της ΟΚΝΕ στο Γυμνάσιο Αμφίκλειας το διάστημα εκείνο. Εκαναν αντιδικτατορικές ενέργειες, ιδιαίτερα ενάντια στο καθεστώς της 4ης Αυγούστου που προσπαθούσε να προσηλυτίσει τους μαθητές, με υποχρεωτική την εμφάνιση με την ειδική στολή της νεολαίας Μεταξά. Οι τρεις συμμαθητές ποτέ δεν υπάκουσαν στα κελεύσματα των υπάκουων της δικτατορίας και έπεισαν και άλλα παιδιά να αντισταθούν.

Προσελήφθη το 1940 στην υπηρεσία των σιδηροδρόμων ΣΕΚ, μετά από διαγωνισμό, ως σταθμάρχης, και συνταξιοδοτήθηκε το 1976 πρόωρα με τον ανώτατο βαθμό, του Αρχιεπιθεωρητή.

Από νωρίς οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ και αργότερα στο ΕΑΜ και στον εφεδρικό ΕΛΑΣ. Συμμετείχε στην Αντίσταση, συνελήφθη το 1946, βασανίστηκε και διώχθηκε από τις διάφορες αρχές (αστυνομικές, πολιτικές και υπηρεσιακές). Το 1964 συνελήφθη από την αστυνομία στο σπίτι του και προσήχθη στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά διότι συμμετείχε σε απεργία του ΣΕΚ που είχε χαρακτηριστεί παράνομη λόγω επιστράτευσης. Ηταν ο μόνος, από δεκάδες συναδέλφους του, που επίσης συνελήφθησαν και προσήχθησαν σε δίκη, ο οποίος αντιμετώπισε το δικαστήριο με θαρραλέα και αγωνιστική στάση και αθωώθηκε, δίδοντας τη δικονομική δυνατότητα στους υπολοίπους να εφεσιβάλουν τις καταδίκες τους και να αθωωθούν. Τελευταία περιπέτειά του ήταν η απόλυσή του το 1968 από την ενεργό υπηρεσία του ΟΣΕ, μετά από 28ετή υπηρεσία με άριστη βαθμολογία, με την κατηγορία του μέλους του ΚΚΕ. Επανήλθε στον ΟΣΕ αυτοδικαίως με τα μέτρα αμνήστευσης. Πήρε όλους τους βαθμούς προαγωγής που έχασε λόγω απόλυσης κατά τη μεταπολίτευση.

ΜΑΝΙΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΑΝΙΑΣ ΝΙΚΟΣ
Ενας ανήσυχος και πολιτικά ενήμερος άνθρωπος, που ποτέ δεν ξέχασε τα δεινά του φασισμού και του ιμπεριαλισμού που έχει τραβήξει η ανθρωπότητα, ειδικά κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η εμπειρία και η ορθολογική του κρίση για τα τεκταινόμενα ήταν τέτοια που πολύ έγκαιρα είχε αποκαλύψει την προδοτική στάση του Γκορμπατσόφ στην εξέλιξη της Σοβιετικής Ενωσης. Δυστυχώς τα γεγονότα τον δικαίωσαν λίγο αργότερα, επισημαίνοντας ότι επέρχονται πόλεμοι (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Συρία, κ.λπ.) και άλλα δεινά (παγκοσμιοποίηση).

Πέραν των πολιτικών του πεποιθήσεων, είχε τεράστιες γνώσεις Ιστορίας, παγκόσμιας και ελληνικής. Επίσης, γεωγραφίας (με φοβερή μνήμη πόλεων - πρωτευουσών κρατών, πληθυσμών, οικονομικών κ.λπ.) και της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.

Αγωνιζόταν μέχρι τον θάνατό του για τα ιδανικά του ΚΚΕ, σε όλους τους μαζικούς αγώνες, συγκεντρώσεις, πορείες κ.λπ. μαζί με όλους τους αντιστασιακούς συντρόφους του. Με έναν εξ αυτών, τον αγαπημένο του φίλο Κώστα Πεντεδέκα, τον οποίο σεβόταν και εκτιμούσε ιδιαίτερα, κατέβαιναν παντού μαζί σε όλες τις κινητοποιήσεις του Κόμματος.

ΘΥΜΙΟΣ ΚΑΨΗΣ (σημείωμα Γ. Μωραΐτη): Ισχυρή προσωπικότητα, με μόρφωση και γνώσεις, πολιτικές προπάντων αλλά και στρατιωτικές ικανότητες. Κι ένα χαρακτήρα αδαμάντινο και με όλα τα χαρίσματα και τις αρετές. Το «ανάποδο» όνομα ήταν παρατσούκλι στο Γυμνάσιο του Δαδιού (του το κόλλησαν οι συμμαθητές του γιατί στις συζητήσεις και στα παιχνίδια πήγαινε κόντρα). Στον ΕΛΑΣ του το θύμισαν, το δέχτηκε ως ψευδώνυμο και το τίμησε. Ηταν 29 χρόνων. Γεννήθηκε στη Δρυμαία (Γλούνιστα) της Λοκρίδας το 1920. Ενα χωριό που συνέβαλε και αυτός να γίνει «κόκκινο» στην Κατοχή και το είπανε «Μόσχα». Από γονείς ευκατάστατους. Τους έκανε αγωνιστές. Ο πατέρας του βασιλικός οργανώθηκε στο ΕΑΜ, βγήκε και στον ΔΣΕ κι ύστερα στην πολιτική προσφυγιά («Μωρέ γιε μ' καλά τα λες, έλεγε ο μπαρμπα - Ταξιάρχης. Αλλά εμένα δε με γελάς. Πίσω απ' το ΕΑΜ είναι το ΚΚΕ». Γέλαγε ο Θύμιος). Η αδελφή του η Ευσταθία, μαχήτρια στον ΔΣΕ στη Ρούμελη με τον Διαμαντή κι ύστερα για πολλά χρόνια στη φυλακή. Η μάνα του, η θεια - Ασήμω, στις φυλακές Πάτρας... Στο Γυμνάσιο ο Θύμιος άριστος μαθητής. Το άρχισε στην Αμφίκλεια (Δαδί) και το τέλειωσε στη Λάρισα. Στο Γυμνάσιο πρέπει να μυήθηκε στην επαναστατική ιδεολογία. Το 1939 - '41 φοιτητής στο Πανεπιστήμιο, στη Νομική. Τότε πρέπει να έγινε μέλος του ΚΚΕ. Αντάρτης στον Παρνασσό αρχές του '43. Κοντά στον Διαμαντή, συναγωνιστής και μαθητής του. Από τα ηγετικά στελέχη του ΕΛΑΣ στην Αττικοβοιωτία. Στα «Δεκεμβριανά», με το 2ο σύνταγμα, που είναι πολιτικός, πιάνεται από τους Αγγλους. Κρατείται στο Χασάνι (Ελληνικό). Δραπετεύει με μια ομάδα. Το '46 πολιτικός στο Αρχηγείο Φθιωτιδοφωκίδας του ΔΣΕ. Γλιτώνει απ' τον κλοιό στην Γκιώνα, όπου σκοτώθηκαν ο Κωστούλας κι ο Καραλίβανος. Υστερα στο Αρχηγείο Παρνασσίδας με τον Διαμαντή. Στη συνέχεια καπετάνιος στο τάγμα Καλλιδρόμου. Και τέλος στην Εύβοια. Επιλογή κατάλληλη για άνθρωπο πιστό, σταθερό, αισιόδοξο, πνευματώδη, παλικάρι, αγαπητό στο λαό και στους αντάρτες. Από στόφα ηγέτη. Και με γερά νεύρα. Ικανό να αντέξει σε όλα. Και για την υπέρτατη θυσία.

ΛΙΠΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΛΙΠΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ - ΚΑΨΗ: Αγωνίστρια, αδερφή του Θύμιου Καψή (Καπετάν Ανάποδου). Τα τελευταία χρόνια πριν από το θάνατό της, φρόντισε να στηθεί στην Εύβοια ηρώο προς τιμήν του αδικοχαμένου αδερφού της και των συντρόφων του. Κάθε χρόνο ομάδα αγωνιστών έκανε «μνημόσυνο» ηρώων στο μνημείο αυτό.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΙΑΣ: Αγωνιστής από τη Μενδενίτσα Λοκρίδας. Ηταν απόφοιτος της Σχολής Ικάρων. Στην Κατοχή οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Ηταν καθοδηγητικό στέλεχος στη Λοκρίδα σε όλη τη διάρκεια της Κατοχής. Μετά την απελευθέρωση έγινε γραμματέας της ΕΠΟΝ Φθιώτιδας. Στον Δημοκρατικό Στρατό ήταν ασυρματιστής στη Μεραρχία Διαμαντή με το βαθμό του υπολοχαγού. Μετά την ήττα του ΔΣΕ έζησε για πολλά χρόνια στην Τασκένδη. Σπούδασε ηλεκτρονικός και είχε βραβευτεί από το υπουργείο Βιομηχανίας της ΕΣΣΔ. Μετά τον επαναπατρισμό του ζούσε στην Τούμπα Θεσσαλονίκης. Εμεινε πάντα πιστός στα ιδανικά της Αντίστασης και του ΚΚΕ. Πέθανε στις 10 Σεπτέμβρη 1999, στη Θεσσαλονίκη, σε ηλικία 76 χρόνων.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΝΤΕΔΕΚΑΣ: Γεννήθηκε στο Δαδί το 1917. Τελείωσε το Γυμνάσιο του Δαδιού και σπούδασε στη Γυμναστική Ακαδημία Αθήνας, όπου πήρε το πτυχίο το 1938. Συμμετείχε στον πόλεμο του 1940, στο Αλβανικό Μέτωπο και στα χρόνια της Κατοχής, 1941 - 1944, συμμετείχε στην ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση. Από το 1946 μέχρι το Νοέμβρη του 1949 αγωνίστηκε στον ΔΣΕ. Από το Νοέμβρη του 1949 μέχρι το Δεκέμβρη του 1963 υπήρξε πολιτικός κρατούμενος σε διάφορες φυλακές (Λαμίας, Μακρονήσου, Βούρλων, Κεφαλληνίας, Θήβας, Αβέρωφ, Αμφισσας), καταδικασμένος στην ποινή της «ισοβίου καθείρξεως». Αποφυλακίστηκε «υπό τον περιοριστικόν όρον της μη παραμονής επί πενταετίαν εις τας περιφερείας Λοκρίδος, Φθιώτιδος και... της τέως Δ/νσεως Πρωτευούσης και Πειραιώς». Αγνός, ανιδιοτελής, τίμιος, λαϊκός αγωνιστής, πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ, πέρασε μέσα από φωτιά και σίδερο και έμεινε όρθιος. Από την πλούσια σε δράση και αγώνα ζωή του κατέγραψε σε οκτώ βιβλία τους αγώνες του λαού μας.

ΠΕΡΛΕΓΚΑΣ ΤΙΜΟΣ
ΠΕΡΛΕΓΚΑΣ ΤΙΜΟΣ
Αιωνία η μνήμη όλων αυτών των αγωνιστών που πάλεψαν, αγωνίστηκαν για το ΚΚΕ και την ελευθερία του λαού, στα πέτρινα χρόνια του Εμφυλίου και των μετεμφυλιακών αντιδημοκρατικών καθεστώτων.

Στη μνήμη όλων αυτών ο Ευάγγελος Ν. Γαζής προσφέρει στην ΚΟΒ Πολυτεχνείου 200 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα και συζύγου ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 10/11/2016, προσφέρουμε στο κόμμα μας, το ΚΚΕ, για την Οικονομική του Εξόρμηση, το ποσό των 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Φαρμάκου (Κέντρο) της ΤΟ Βιομηχανίας.

Η κόρη Γιώτα

Η σύζυγος Διονυσία

***

ΦΩΤΟ 6

Στη μνήμη των συντρόφων ΜΗΤΣΟΥ ΣΤΟΛΙΔΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΛΙΠΠΑ, των αδερφών μου ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ, μαχητή του ΔΣΕ και μέλους του ΚΚΕ από τη Λίμνη Ευβοίας, που σκοτώθηκε στις 6 Ιούνη 1949, και ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ, μαχητή της υποδειγματικής ομάδας της ΕΠΟΝ, και των γονιών μου ΓΙΑΝΝΗ και ΜΑΡΙΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που βασανίστηκαν στις φυλακές Χαλκίδας και Αβέρωφ, προσφέρω στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

Αθηνά Στολίδη - Διαμαντή

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μου ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ ΣΑΡΔΗ, αγωνιστή ναυτεργάτη, προσφέρω 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Α' Διαμερίσματος Πειραιά.

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
Νικόλας Σάρδης

***

ΦΩΤΟ

Για τη συμπλήρωση 22 χρόνων από το θάνατο του ΠΕΤΡΟΥ ΓΙΑΛΗ η οικογένειά του και η σύζυγός του Λαμπρινή προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ περιοχής Αγ. Κωνσταντίνου Ηλιούπολης.

***

ΦΩΤΟ

«Σκέψου η ζωή να τραβάει το δρόμο της και συ να λείπεις. Να 'ρχονται οι Ανοιξες με πολλά διάπλατα παράθυρα και συ να λείπεις. Ενα ανθισμένο δέντρο να σκύβει στο νερό, πολλές σημαίες ν' ανεμίζουν στα μπαλκόνια, και συ να λείπεις. Να λείπεις - δεν είναι τίποτα να λείπεις. Αν έχεις λείψει για ό,τι πρέπει, θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλο τον κόσμο!» (από τις «Γειτονιές του Κόσμου» του Γιάννη Ρίτσου).

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τότε που «έφυγες», μα είσαι πάντα εδώ, μας συντροφεύεις, μας δίνεις δύναμη! Στη μνήμη του λατρεμένου μας συζύγου και πατέρα ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΣΜΑ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Εθνικής Τράπεζας.

Σία - Σωτήρης

***

ΦΩΤΟ 2

Στις 5/10/2018 «έφυγε» από τη ζωή, πλήρης ημερών, στη Σκύδρα Πέλλας η μαχήτρια του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ - ΤΣΟΜΠΑΝΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ (Σούλα). Οι γονείς της πρόσφυγες από την Προύσα, εγκαταστάθηκαν στη Νάουσα Ημαθίας, ενώ η ίδια γεννήθηκε το 1924 στην Πετριά Πέλλας.

Εντάχθηκε στα 18 της χρόνια, τον Οκτώβρη του 1942, στις γραμμές του ΕΑΜ. Το 1943 πέρασε στις γραμμές του ΕΛΑΣ για να αγωνιστεί ενάντια στους φασίστες Γερμανούς κατακτητές στην περιοχή της Νάουσας. Υπήρξε διμοιρίτισσα στο Λόχο της ΕΠΟΝ Γυναικών του 16ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ Βερμίου. Συνέχισε τη δράση της στις γραμμές του ΔΣΕ, παλεύοντας για μια κοινωνία πραγματικής δικαιοσύνης με κυρίαρχο το λαό. Στον ΕΛΑΣ έδρασε επίσης στο 16ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ Βερμίου και ο αδελφός της Τσόμπανος Κυριάκος.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
Ο σύζυγός της ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ («Γάτσος»), γεννημένος το 1917, υπήρξε έφεδρος ανθυπολοχαγός του αστικού στρατού, που εντάχθηκε από τους πρώτους στη Νάουσα στις γραμμές του ΕΛΑΣ και ήταν υπεύθυνος του Γραφείου Στρατολογίας του 16ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ Βερμίου.

Το Σάββατο 10 Νοέμβρη τελείται το 40ήμερο μνημόσυνο της Σουλτάνας στη Σκύδρα Πέλλας.

Στη μνήμη της η κόρη της Αποστολίδου Ελένη και τα εγγόνια της Αννα, Νίκος και Αλίνα προσφέρουν, μέσω της ΚΟΒ Σκύδρας Πέλλας, 100 ευρώ στο ΚΚΕ για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, συντρόφου της ζωής μου, με αφορμή τα 8 χρόνια που «έφυγε» από τη ζωή, προσφέρω στο Κόμμα μας για τα 100 του χρόνια το ποσό των 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγίας Βαρβάρας Νοτιοδυτικού Τομέα της ΚΟ Αττικής.

Δημήτρης Κανελλόπουλος

***

ΦΩΤΟ

Στις 10/11/2018 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον πρόωρο και αιφνίδιο χαμό του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΑΛΕΚΟΥ ΣΠΥΡΑΤΟΥ. Αφησε μεγάλο κενό στους οικείους, φίλους, συγγενείς, συντρόφους και συναδέλφους του.

Στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος, που πίστευε, λάτρευε, έδινε αγωνιστικό «παρών», εξορμούσε ακούραστα έως το τέλος και αναδεικνυόταν ανάμεσα στους πρώτους, η οικογένειά του προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Γουδή, στη μνήμη του το ποσό των 300 ευρώ.

ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΚΑΨΗ
ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΚΑΨΗ
Η γυναίκα του Ουρανία, τα παιδιά και τα εγγόνια του

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν 4 χρόνια από τότε που «έφυγε» η συντρόφισσα ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΚΗ. Αντί μνημοσύνου, ο γιος και ο άντρας της προσφέρουν στο κόμμα της καρδιάς της, όπως έλεγε η ίδια, για τα 100 χρόνια του και στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης, 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ταξιάρχη Κορυδαλλού.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΗΚΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΗΚΟΣ

ΜΗΤΣΟΣ ΣΤΟΛΙΔΗΣ
ΜΗΤΣΟΣ ΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
ΜΑΡΙΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΠΕΝΤΕΔΕΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΕΝΤΕΔΕΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΣΜΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΣΜΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΣΕΡΙΦΗ - ΤΣΙΚΗ
ΜΑΡΙΑ ΣΕΡΙΦΗ - ΤΣΙΚΗ

ΑΡΙΣΤΟΥΛΑ ΕΛΛΗΝΟΥΔΗ
ΑΡΙΣΤΟΥΛΑ ΕΛΛΗΝΟΥΔΗ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ

ΣΑΡΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΣΑΡΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΙΔΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΙΔΗΣ

ΑΛΕΚΟΣ ΣΠΥΡΑΤΟΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΣΠΥΡΑΤΟΣ

ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ
ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΑΖΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΑΖΗΣ

ΣΟΥΛΤΑΝΑ (ΣΟΥΛΑ) ΤΣΟΜΠΑΝΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ
ΣΟΥΛΤΑΝΑ (ΣΟΥΛΑ) ΤΣΟΜΠΑΝΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ (ΓΑΤΣΟΣ)
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ (ΓΑΤΣΟΣ)


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ