ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 27 Νοέμβρη 2018
Σελ. /28
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Ολοι αύριο στην πανεργατική απεργία και τις συγκεντρώσεις!
  • 10.30 π.μ. στην Ομόνοια η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα
  • 10 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

«Μπροστά οι δικές μας ανάγκες - Οχι τα κέρδη των λίγων»: Με το σύνθημα αυτό απεργούν αύριο και διαδηλώνουν εργαζόμενοι και συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα.

Με την πανεργατική πανελλαδική απεργία, με τις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν σε πάνω από 60 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του, κορυφώνουν τη μαχητική δραστηριότητα που ανέπτυξαν όλο το προηγούμενο διάστημα, με αγωνιστικές πρωτοβουλίες, συλλογικές διαδικασίες, περιοδείες, εξορμήσεις και πλατύ άνοιγμα στους χώρους δουλειάς.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια.

Στη Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στον Πειραιά, στις 10.30 π.μ. στην είσοδο του ΣΕΜΠΟ στην COSCO.

Στο Κορωπί, στις 11 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, θα γίνει η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν απευθύνει επίσης η ΠΑΣΕΒΕ, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η ΟΓΕ, Ομοσπονδίες και Σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Στις συγκεντρώσεις καλεί ακόμη η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ).

Κανείς κάτω από 751 ευρώ - ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και δικαιώματα

Απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου και στους προκλητικούς ισχυρισμούς περί «τέλους των μνημονίων» που την συνοδεύει, η απεργία και οι συγκεντρώσεις αποτελούν την απάντηση των εργαζομένων, θέτουν στο επίκεντρο τα αιτήματα για άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις μισθών και δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.

Η απεργία και οι συγκεντρώσεις δίνουν απάντηση στο μνημονιακό νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου και στην κυβέρνηση που τον θέτει σε εφαρμογή, κρύβοντας πίσω από τις υποσχέσεις για αυξήσεις - ψίχουλα τη μόνιμη καθήλωση του κατώτατου μισθού με υπουργικές αποφάσεις, με βάση τα κριτήρια της «ανταγωνιστικότητας» και της «παραγωγικότητας», καταργώντας τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Ξεσκεπάζουν το αντιλαϊκό περιεχόμενο του κρατικού προϋπολογισμού και για το 2019, με τα πλεονάσματα που ματώνουν το λαό, με το νέο «μπούκωμα» των επιχειρηματικών ομίλων με ενισχύσεις και προνόμια, αλλά και με το νέο «ψαλίδισμα» κονδυλίων για την κάλυψη εργατικών - λαϊκών αναγκών, όπως τη νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τα δημόσια νοσοκομεία, τη μείωση στο κονδύλι για τα επιδόματα ανεργίας κ.ά.

Στέλνουν μήνυμα πως οι εργαζόμενοι και τα σωματεία δεν μένουν με τα χέρια σταυρωμένα στην εργασιακή ζούγκλα που διαμορφώνουν οι αντεργατικοί νόμοι και η επιθετικότητα της εργοδοσίας, ούτε πρόκειται να καμφθούν από την καταστολή και την τρομοκρατία που εντείνονται με τη συμβολή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Η απεργία παίρνει τη σκυτάλη από τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κλάδους και χώρους δουλειάς: Από την πετυχημένη πανοικοδομική απεργία για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, το πλατύ άνοιγμα που συνδύασε το απεργιακό κάλεσμα με την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων στις αστικές συγκοινωνίες, τις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων που δεν δέχονται να γίνουν θεατές στο κυβερνητικό σίριαλ για την αναστολή της νέας περικοπής στις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις τους και συνεχίζουν να διεκδικούν την ανάκτηση των μεγάλων απωλειών τους.

Η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας, με περισσότερους χώρους δουλειάς και κλάδους να «νεκρώνουν» και χιλιάδες λαού να δίνουν το «παρών» στις συγκεντρώσεις, μπορεί να γίνει παρακαταθήκη για να συνεχιστούν με νέα ορμή οι εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις, να μετρηθούν νέα θετικά βήματα για την ενίσχυση της οργάνωσης και του αγώνα των εργαζομένων.

  • «Δίνουμε συνέχεια και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις για την Υγεία στις 28/11, μέρα γενικής απεργίας στον ιδιωτικό τομέα», τονίζει το Νομαρχιακό Τμήμα Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, προκηρύσσοντας 3ωρη στάση εργασίας και καλώντας σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου. Στην ανακοίνωσή του αναδεικνύει πλευρές της εκρηκτικής κατάστασης που επικρατούν στις δημόσιες δομές Υγείας: Στο Νοσοκομείο Αργοστολίου οι λιγοστοί εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάρουν τις άδειές τους. Το Μαντζαβινάτειο μετατρέπεται σε νοσοκομείο - «φάντασμα». Κέντρα Υγείας και Αγροτικά Ιατρεία «έχουν υπερβεί τα όρια συναγερμού και απογύμνωσης».
Αλληλεγγύη από Εργατικά Κέντρα της Γαλλίας

Την αλληλεγγύη τους στο ΠΑΜΕ και στους εργαζόμενους της Ελλάδας ενόψει της αυριανής πανεργατικής απεργίας εκφράζουν Εργατικά Κέντρα της Γαλλίας. Συγκεκριμένα, τα Εργατικά Κέντρα Μασσαλίας (Union Departementale CGT 13 des Bouches du Rhone) και Βαλ Ντε Μαρν Παρισιού (Union Departementale UD CGT 94 du Val de Marne), πολυμελής αντιπροσωπεία των οποίων είχε επισκεφτεί τη χώρα μας στις αρχές του μήνα, έστειλαν στο ΠΑΜΕ μηνύματα αλληλεγγύης. Στη Μασσαλία, μάλιστα, οι συνδικαλιστές φωτογραφήθηκαν κρατώντας αφίσες του ΠΑΜΕ για την πανεργατική απεργία της 28ης Νοέμβρη.

Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Αθήνα, 10.30 π.μ., Ομόνοια

Θεσσαλονίκη, 10 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

Πειραιάς, 10.30 π.μ., είσοδος ΣΕΜΠΟ στην COSCO

Αγρίνιο, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Αίγιο, 10 π.μ., τρίγωνη πλατεία

Αλιβέρι, 10 π.μ., Αγαλμα Λιγνιτωρύχου

Αρτα, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Αργος, 10.30 π.μ., πλατεία Αγίου Πέτρου

Αλεξανδρούπολη, 10.30 π.μ., δημαρχείο

Αλμυρός, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Βέροια, 10.30 π.μ., πλατεία Ωρολογίου

Βόλος, 10 π.μ., πλατεία Πανεπιστημίου

Γιάννενα, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Γιαννιτσά, 11.30 π.μ., πλατεία ΕΠΟΝ

Δράμα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Εδεσσα, 11.30 π.μ., Μικροί καταρράκτες

Ελασσόνα, 10.30 π.μ., πλατεία Ταχυδρομείου

Ελευσίνα, 10.30 π.μ., πλατεία Ηρώων

Ζάκυνθος, 10.30 π.μ., παλιό Εργατικό Κέντρο

Ηγουμενίτσα, 10 π.μ., ΟΤΕ

Ηράκλειο, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Θάσος, 10.30 π.μ., λιμένας

Θήβα, 10.30 π.μ., πλατεία

Ικαρία, 12 μ., πλατεία Ευδήλου

Ιστιαία, 11 π.μ., πλατεία

Καβάλα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Καλαμάτα, 10 π.μ., πλατεία 23ης Μαρτίου

Καρδίτσα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Καστοριά, 10.30 π.μ., παλιά Νομαρχία

Κατερίνη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Κέρκυρα, 10 π.μ., Σαρόκο

Κεφαλονιά, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Κιλκίς, 10.30 π.μ., πλατεία Ειρήνης

Κοζάνη, 10.30 π.μ., πεζόδρομος

Κομοτηνή, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Κόρινθος, 10.30 π.μ., πεζόδρομος (Εθνική Τράπεζα)

Κορωπί, 11 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Κως, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Λαμία, 10.30 π.μ., πλατεία Πάρκου

Λάρισα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Λιβαδειά, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Μυτιλήνη, 10.30 π.μ., πλατεία Σαπφούς

Νάουσα, 11 π.μ., πλατεία Καρατάσου

Ναύπακτος, 10.30 π.μ., Κεφαλόβρυσο

Ξάνθη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Πάτρα, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Πολύγυρος, 10.30 π.μ., δημαρχείο

Πρέβεζα, 10.30 π.μ., Φόρος

Πτολεμαΐδα, 10 π.μ., παλιό πάρκο

Πύργος, 10.30 π.μ., πλατεία ΟΤΕ

Ρέθυμνο, 10 π.μ., δημαρχείο

Ρόδος, 10.30 π.μ., πλατεία Σύμης (ΔΕΗ)

Σάμος, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Σέρρες, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Σκόπελος, 10 π.μ., παραλία

Σπάρτη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Σύρος, 10.30 π.μ., Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Τρίκαλα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Τρίπολη, 10.30 π.μ., πλατεία Πετρινού

Φάρσαλα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Φλώρινα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Χαλκίδα, 11 π.μ., πλατεία Αγοράς

Χανιά, 10 π.μ., πλατεία Νέων Καταστημάτων

Λεωφορεία για τη συγκέντρωση στην Ομόνοια

Λεωφορεία για την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ αύριο Τετάρτη στην Ομόνοια δρομολογούν Λαϊκές Επιτροπές, σωματεία και φορείς.

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από τις παρακάτω περιοχές:

Ολυμπιακό Χωριό (8.45 π.μ., Στέκι Λαϊκής Επιτροπής - Κακλαμανάκη 21), Μενίδι (9 π.μ., πλατεία Καράβου), Ανω Λιόσια (8.45 π.μ., τριγωνική πλατεία - όπισθεν δημαρχείου), Κόκκινος Μύλος (9 π.μ., τριγωνική πλατεία).

Χαϊδάρι (9 π.μ., Παλατάκι), Αγία Βαρβάρα (9 π.μ., πλατεία Αγίας Ελεούσας), Αιγάλεω (9 π.μ., πλατεία Εσταυρωμένου επί της Ιεράς Οδού), Περιστέρι (9 π.μ. από: Πλατεία Δέγλερη, πλατεία Δημαρχείου, πλατεία Λόφου, Αγιο Αντώνιο, ΚΕΠ Ν. Ζωής - Πελοπίδα και Βύρωνος).

Μελίσσια (9 π.μ., Λεωφόρος Δημοκρατίας 75), Μαρούσι (9 π.μ., κλειστό γυμναστήριο Σπ. Λούης), Αγία Παρασκευή (9 π.μ., πλατεία Αγίας Παρασκευής), Χαλάνδρι (9 π.μ., 25ης Μαρτίου και Παλαιολόγου), Χολαργός (9 π.μ., πλατεία Κύπρου), Νέα Ιωνία (9 π.μ., ΟΤΕ), Νέο Ηράκλειο (9 π.μ., Τρία Αστέρια), Μεταμόρφωση (9 π.μ., Αγ. Κωνσταντίνος).

Καλλιθέα (8.30 π.μ., πλατεία Δαβάκη), Νέα Σμύρνη (8.30 π.μ., επί της Αγίας Φωτεινής στο ύψος του Polis Park), Μπραχάμι (8.30 π.μ., πλατεία ΙΚΑ επί της Αγίου Δημήτριου), Γλυφάδα (8.30 π.μ., πλατεία Αγίου Τρύφωνα), Ελληνικό (8.30 π.μ., πλατεία Σουρμένων), Αργυρούπολη (8.40 π.μ., Λεωφ. Κύπρου, δημαρχείο), Αλιμος (8.30 π.μ., γραφεία ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Δωδεκανήσου 57), Μοσχάτο (8.30 π.μ., πλατεία Μεταμόρφωσης), Ταύρος (8.45 π.μ., επί της Πειραιώς στο ύψος του δημαρχείου).

Ζωγράφου (9 π.μ., Ούλοφ Πάλμε και Παπάγου), Ηλιούπολη (9 π.μ., Μουσείο Εθνικής Αντίστασης), Βύρωνας (9 π.μ., πλατεία Εθνικής Αντίστασης - πρώην Ταπητουργείου), Καισαριανή (9 π.μ., στάση «Αγ. Νικόλαος»).

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Με τρακτέρ στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν μαζικά μαζί με τους εργάτες στις αυριανές απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, απευθύνουν Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.

Μεγάλο συλλαλητήριο, με τρακτέρ, θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, ενώ τρακτέρ αγροτών θα έχουν παρουσία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στη Λάρισα (στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία) και στα Τρίκαλα (στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία).

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λαγκαδά καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις απευθύνουν επίσης η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αρτας (Αρτα, 10.30 π.μ.), η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων (προσυγκέντρωση με γεωργικά μηχανήματα στις 10 π.μ. στον κόμβο Μουρνιών), ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας (10.30 π.μ., κεντρική πλατεία Σπάρτης) και ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας» (Αίγιο, 10 π.μ., Τριγωνική Πλατεία).

Την ίδια μέρα, στη Λέσβο πραγματοποιείται νέο παναγροτικό συλλαλητήριο, στις 11 π.μ. στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης (πλατεία ΙΚΑ), έπειτα από ομόφωνη απόφαση της ανοιχτής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, προβάλλοντας τα άμεσα αιτήματα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Πανελλαδική σύσκεψη στις 9 Δεκέμβρη

Σε όλη τη χώρα, οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι θα διαδηλώσουν στο πλάι των εργαζομένων, με τα δικά τους πανό και συνθήματα, ενώ συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την πανελλαδική σύσκεψη, την οποία οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, την Κυριακή 9 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στη Νίκαια της Λάρισας.

Στο μεταξύ, με αυξημένη συμμετοχή άρχισαν οι εκλογές σε Αγροτικούς Συλλόγους της Λάρισας για νέα Διοικητικά Συμβούλια και για αντιπροσώπους στην Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ). Στις εκλογές στον Αγροτικό Σύλλογο Δαμασίου ψήφισαν 101 μέλη, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με τις προηγούμενες.

Την Παρασκευή 30/11 θα γίνουν οι εκλογές στον Αγροτικό Σύλλογο Αγιάς, στα γραφεία του Συνεταιρισμού (10 π.μ. έως 7 μ.μ.).

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Οι προσυγκεντρώσεις των Ομοσπονδιών, των Σωματείων και των Λαϊκών Επιτροπών για την απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια έχουν οριστεί στις 10 π.μ. στα εξής σημεία:

Πλατεία Βάθης: Ομοσπονδίες, Σωματεία, Επιτροπές Αγώνα από τους κλάδους σε Μέταλλο, Φάρμακο, Τύπο - Χαρτί, Χημική Βιομηχανία, Ενέργεια, Τρόφιμα - Ποτά, Κλωστοϋφαντουργία, Μεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Τηλεπικοινωνίες και ΜΜΕ.

Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία, Επιτροπές Αγώνα από τους κλάδους σε Κατασκευές, Εμπόριο, Λογιστές, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Επισιτισμός - Τουρισμός, Ιδιωτική Υγεία, Ιδιωτική Εκπαίδευση, Καλλιτέχνες. Τα κλαδικά σωματεία ΕΒΕ της Αττικής, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Α' Αθήνας. Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ. Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς των Ανατολικών συνοικιών της Αθήνας, της Α΄ Αθήνας και του Γαλατσίου.

Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Σύλλογοι Φοιτητών και Σπουδαστών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ.

Αθηνάς, στο ύψος της Ομόνοιας: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς από το Νότιο Τομέα της Αττικής και οι κλαδικές Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Πλατεία Καραϊσκάκη: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς του Δυτικού Τομέα Αττικής και του Βόρειου Τομέα Αττικής.

Σήμερα η απεργία στα ΜΜΕ

Απεργία πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ, στο πλαίσιο της πανεργατικής πανελλαδικής 24ωρης απεργίας που γίνεται αύριο.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε όλα τα Μέσα, δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υπάλληλους να απεργήσουν και να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τους καλεί επίσης να συμμετάσχουν στις 28 Νοέμβρη στην απεργιακή διαδήλωση με όλη την εργατική τάξη, στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια (με προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Βάθης).

Ο Δ. Κουτσούμπας στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παραβρεθεί και θα κάνει δηλώσεις στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, αύριο, Τετάρτη, στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια.

Απεργία σε πλοία και συγκοινωνίες

Δεμένα θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη τα πλοία, καθώς σε 24ωρη απεργία, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, προχωρούν οι ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων. Σε απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη, καλούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ ΝΑΤ.

Απεργία θα κάνουν και οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό.

Στις αστικές συγκοινωνίες, αποφάσεις για 24ωρη απεργία έχουν πάρει τα σωματεία των εργαζομένων στα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ), στον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ), στο μετρό (ΣΕΛΜΑ) και στο τραμ.

Την πρόταση της ΔΑΣ για 24ωρη απεργία απέρριψαν οι πλειοψηφίες στις διοικήσεις των σωματείων στα λεωφορεία. Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ (οδηγοί) αποφάσισε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας, ενώ το Σωματείο Τεχνικών ΟΑΣΑ - ΟΣΥ μετέτρεψε επίσης την απεργία σε στάση εργασίας (από τις 10.45 π.μ. έως τις 4.45 μ.μ.).

Κόντρα στη στάση αυτών των δυνάμεων, η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους στα λεωφορεία να συμπορευτούν με τους συναδέλφους τους στα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία.

Στη Θεσσαλονίκη, στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, αύριο Τετάρτη (από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της νυχτερινής βάρδιας).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ