Τρίτη 27 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Με τρακτέρ στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν μαζικά μαζί με τους εργάτες στις αυριανές απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, απευθύνουν Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.

Μεγάλο συλλαλητήριο, με τρακτέρ, θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, ενώ τρακτέρ αγροτών θα έχουν παρουσία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στη Λάρισα (στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία) και στα Τρίκαλα (στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία).

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λαγκαδά καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις απευθύνουν επίσης η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αρτας (Αρτα, 10.30 π.μ.), η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων (προσυγκέντρωση με γεωργικά μηχανήματα στις 10 π.μ. στον κόμβο Μουρνιών), ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας (10.30 π.μ., κεντρική πλατεία Σπάρτης) και ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας» (Αίγιο, 10 π.μ., Τριγωνική Πλατεία).

Την ίδια μέρα, στη Λέσβο πραγματοποιείται νέο παναγροτικό συλλαλητήριο, στις 11 π.μ. στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης (πλατεία ΙΚΑ), έπειτα από ομόφωνη απόφαση της ανοιχτής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, προβάλλοντας τα άμεσα αιτήματα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Πανελλαδική σύσκεψη στις 9 Δεκέμβρη

Σε όλη τη χώρα, οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι θα διαδηλώσουν στο πλάι των εργαζομένων, με τα δικά τους πανό και συνθήματα, ενώ συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την πανελλαδική σύσκεψη, την οποία οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, την Κυριακή 9 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στη Νίκαια της Λάρισας.

Στο μεταξύ, με αυξημένη συμμετοχή άρχισαν οι εκλογές σε Αγροτικούς Συλλόγους της Λάρισας για νέα Διοικητικά Συμβούλια και για αντιπροσώπους στην Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ). Στις εκλογές στον Αγροτικό Σύλλογο Δαμασίου ψήφισαν 101 μέλη, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με τις προηγούμενες.

Την Παρασκευή 30/11 θα γίνουν οι εκλογές στον Αγροτικό Σύλλογο Αγιάς, στα γραφεία του Συνεταιρισμού (10 π.μ. έως 7 μ.μ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ