ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2018
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΕΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Αντιδράσεις για την υποβάθμιση των ΣΕΦΑΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

Συνεχίζονται οι μαζικές αντιδράσεις στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο, που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, το προηγούμενο διάστημα. Στο «χορό» των αντιδράσεων μπήκαν και οι σχολές ΣΕΦΑΑ (πρώην ΤΕΦΑΑ), που εξέδωσαν σχετικό ψήφισμα με πρωτοβουλία των ΣΕΦΑΑ Θεσσαλίας, με το οποίο συμφώνησαν αντίστοιχες σχολές άλλων περιοχών. Οπως αναφέρεται στο ψήφισμα, το νέο νομοσχέδιο, εισάγοντας το επάγγελμα του εκπαιδευτή ακόμα και με σεμιναριακού τύπου κατάρτιση ολίγων εβδομάδων, ουσιαστικά «υπονομεύει τη δημόσια Υγεία, τη διαμόρφωση του χαρακτήρα των νέων μας και τη δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση, με την επίσημη σφραγίδα του κράτους».

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Με το σχέδιο νόμου "Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού - προπονητές και εκπαιδευτές - ιδιωτικά γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων και άλλες διατάξεις",η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δίνει τη χαριστική βολή στο δικαίωμά μας να εργαστούμε ως γυμναστές - προπονητές. Είναι τόσο ξετσίπωτοι που θέλουν να περάσουν το σχέδιο νόμου με τη μορφή του επείγοντος, για να προλάβουν τις αντιδράσεις μας!

Συγκεκριμένα, το σχέδιο νόμου:

Αναγνωρίζει επίσημα τα "πτυχία προπονητικής" που πουλάνε τα διάφορα ιδιωτικά κολέγια και ινστιτούτα. Δεν καταργεί τις σχολές προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και επιπλέον φτιάχνει προγράμματα προπονητικής στα ΙΕΚ! Εξασφαλίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα προπονητών ποδοσφαίρου μόνο στους απόφοιτους των σχολών UEFA - ΕΠΟ και σε κανέναν άλλον! Οι απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ με ειδίκευση το ποδόσφαιρο θα παίρνουν το "UEFA C" και με σεμινάριο (επί πληρωμή) θα φτάνουν στο "UEFA B", αλλά όχι στο "A"! Εισάγεται για πρώτη φορά η έννοια του «εκπαιδευτή» για «αθλητική αναψυχή»! Ο «εκπαιδευτής» θα ασκεί το επάγγελμα με μοναδικό προσόν την «εμπειρία» (!) της Φυσικής Αγωγής, χωρίς θεωρητική κατάρτιση! Πρόκειται για διάταξη επικίνδυνη για την υγεία των ίδιων των αθλούμενων!».

Στην ανακοίνωση του ΜΑΣ γίνεται λόγος και για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα ΣΕΦΑΑ (ελλείψεις προσωπικού, υποχρηματοδότηση), αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η συνειδητή εγκατάλειψη και απαξίωση των ΤΕΦΑΑ δεν θα περάσει!».

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Σε διαφορετικές αποστολές οι «αιώνιοι»

Με κοινό στόχο τη νίκη αλλά διαφορετικό βαθμό δυσκολίας αγωνίζονται σήμερα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός για τη 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» δοκιμάζονται στη Μόσχα με αντίπαλο τη Χίμκι (19.00 - Νοvasports 1), ενώ οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται στο ΣΕΦ την Μπούντουσνοστ (21.30 - Novasports 1). Και οι δύο ελληνικές ομάδες μετρούν από 5 νίκες και 4 ήττες και δεν έχουν περιθώρια νέων βαθμολογικών απωλειών που θα τις αφήσουν ακόμα πιο μακριά από την κορυφή.

  • Aλλοι σημερινοί αγώνες: Εφές - Μπασκόνια (19.30 - Novasports 3), Mπαρτσελόνα - Φενερμπαχτσέ (22.00 - Novasports 3).
ΜΠΕΤΙΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0
Απομακρύνεται η πρόκριση

Δύσκολη υπόθεση έγινε για τον Ολυμπιακό η πρόκριση στους «32» του Europa League, μετά τη χτεσινή του ήττα 1-0 από τη Ρεάλ Μπέτις στη Σεβίλλη καθώς και τη νίκη της Μίλαν με 5-2 επί της Ντουντελάνζ, για την 5η αγωνιστική του 6ου ομίλου. Η ελληνική ομάδα προκρίνεται μόνο με νίκη με δύο γκολ διαφορά σε βάρος της Μίλαν την τελευταία αγωνιστική στο Φάληρο, καθώς είχε γνωρίσει ήττα 3-1 στο Μιλάνο.

Το γκολ του Κανάλες στο 39' ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση στην Ισπανία για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα (Μπουχαλάκης 28', Σισέ 93').

  • Η βαθμολογία: Μπέτις 11, Μίλαν 10, Ολυμπιακός 7, Ντουντελάνζ 0.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ 2019
Κόντρα στη Γερμανία σήμερα η Εθνική

Με το στόχο της πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ της Κίνας το 2019 να έχει ήδη εξασφαλιστεί, η Εθνική ομάδα θέλει να βάλει από σήμερα τις βάσεις και για την πρωτιά στον όμιλο των προκριματικών, αντιμετωπίζοντας στην Πάτρα τη Γερμανία (19.00 - ΕΡΤ2) για την 9η αγωνιστική του ομίλου της. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην κορυφή με 8 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν έχει στη διάθεσή του τους παίκτες που αγωνίζονται σε Ευρωλίγκα και ΝΒΑ, κι έτσι η αποστολή της Εθνικής και αυτήν τη φορά αποτελείται κυρίως από νέους παίκτες. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη διατήρηση του αήττητου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ