Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΕΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Αντιδράσεις για την υποβάθμιση των ΣΕΦΑΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

Συνεχίζονται οι μαζικές αντιδράσεις στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο, που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, το προηγούμενο διάστημα. Στο «χορό» των αντιδράσεων μπήκαν και οι σχολές ΣΕΦΑΑ (πρώην ΤΕΦΑΑ), που εξέδωσαν σχετικό ψήφισμα με πρωτοβουλία των ΣΕΦΑΑ Θεσσαλίας, με το οποίο συμφώνησαν αντίστοιχες σχολές άλλων περιοχών. Οπως αναφέρεται στο ψήφισμα, το νέο νομοσχέδιο, εισάγοντας το επάγγελμα του εκπαιδευτή ακόμα και με σεμιναριακού τύπου κατάρτιση ολίγων εβδομάδων, ουσιαστικά «υπονομεύει τη δημόσια Υγεία, τη διαμόρφωση του χαρακτήρα των νέων μας και τη δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση, με την επίσημη σφραγίδα του κράτους».

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Με το σχέδιο νόμου "Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού - προπονητές και εκπαιδευτές - ιδιωτικά γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων και άλλες διατάξεις",η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δίνει τη χαριστική βολή στο δικαίωμά μας να εργαστούμε ως γυμναστές - προπονητές. Είναι τόσο ξετσίπωτοι που θέλουν να περάσουν το σχέδιο νόμου με τη μορφή του επείγοντος, για να προλάβουν τις αντιδράσεις μας!

Συγκεκριμένα, το σχέδιο νόμου:

Αναγνωρίζει επίσημα τα "πτυχία προπονητικής" που πουλάνε τα διάφορα ιδιωτικά κολέγια και ινστιτούτα. Δεν καταργεί τις σχολές προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και επιπλέον φτιάχνει προγράμματα προπονητικής στα ΙΕΚ! Εξασφαλίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα προπονητών ποδοσφαίρου μόνο στους απόφοιτους των σχολών UEFA - ΕΠΟ και σε κανέναν άλλον! Οι απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ με ειδίκευση το ποδόσφαιρο θα παίρνουν το "UEFA C" και με σεμινάριο (επί πληρωμή) θα φτάνουν στο "UEFA B", αλλά όχι στο "A"! Εισάγεται για πρώτη φορά η έννοια του «εκπαιδευτή» για «αθλητική αναψυχή»! Ο «εκπαιδευτής» θα ασκεί το επάγγελμα με μοναδικό προσόν την «εμπειρία» (!) της Φυσικής Αγωγής, χωρίς θεωρητική κατάρτιση! Πρόκειται για διάταξη επικίνδυνη για την υγεία των ίδιων των αθλούμενων!».

Στην ανακοίνωση του ΜΑΣ γίνεται λόγος και για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα ΣΕΦΑΑ (ελλείψεις προσωπικού, υποχρηματοδότηση), αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η συνειδητή εγκατάλειψη και απαξίωση των ΤΕΦΑΑ δεν θα περάσει!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ