ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Γενάρη 2019 - Κυριακή 6 Γενάρη 2019
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του «Οδηγητή»!

«Τη νέα χρονιά η νεολαία να κάνει τη διαφορά! Με ισχυρό ΚΚΕ στον αγώνα για σύγχρονα δικαιώματα στη μόρφωση και τη ζωή!». Με αυτό το κάλεσμα στο εξώφυλλό του κάνει ποδαρικό ο «Οδηγητής» για το 2019, μια χρονιά γεμάτη με σημαντικές μάχες: «Δίνουμε αποφασιστική ενιαία μάχη στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, για να ενισχυθεί το ΚΚΕ παντού! Συνεχίζουμε με ένταση τις προσπάθειες, για να δυναμώσει σε κάθε χώρο νεολαίας ο αγώνας, βαδίζουμε πετυχημένα στην ολοκλήρωση του 12ου Συνεδρίου της Οργάνωσής μας, που θα διεξαχθεί 15 - 17 Φλεβάρη», σημειώνει σχετικά η Συντακτική Επιτροπή του «Οδηγητή».

Ετσι, ο «Οδηγητής» έχει στην ύλη του αρθρογραφία για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές καθώς και για θέματα που αφορούν στην ΕΕ: Σχολιασμός εντύπων που μοιράζονται σε σχολεία και πανεπιστήμια, με σκοπό να εξωραϊστεί η λυκοσυμμαχία στις νεανικές συνειδήσεις, άρθρο για τα φαινόμενα αντικομμουνισμού στην Πολωνία, άρθρο με τίτλο «Πώς "αντιμετωπίζει" τον φασισμό η ΕΕ;» καθώς και αρθρογραφία για τις κινητοποιήσεις στη Γαλλία.

Οι αγώνες και η ζωή της νεολαίας, μόνο στον «Οδηγητή»

Ακόμα, στην πλούσια ύλη του, οι αναγνώστες του «Οδηγητή» θα βρουν άρθρα, ρεπορτάζ και σχόλια για τους αγώνες και τη ζωή των μαθητών, των φοιτητών και των σπουδαστών των δημοσίων ΙΕΚ.

Συγκεκριμένα: Αρθρογραφία για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και τις κινητοποιήσεις των φοιτητών των ΣΕΦΑΑ ενάντια σε αυτό, ρεπορτάζ από την πρόσφατη πανελλαδική συνάντηση μαθητών και την 9η Πανελλαδική Συνάντηση του ΜΑΣ, ρεπορτάζ για τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των σπουδαστών στο δημόσιο ΙΕΚ Περιστερίου, συνέντευξη με συνδικαλιστές από τον κλάδο του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος και συγκεκριμένα από τις επιχειρήσεις «First Data» και «PDS» σχετικά με τον αγώνα των εργαζομένων για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Η στήλη «Προσεχώς στην τάξη» συνεχίζει το αφιέρωμα στο βιβλίο της Β' Λυκείου «Πολίτης και Δημοκρατία», ενώ η στήλη «Πάμε Γυμνάσιο» ασχολείται με το πολύ δημοφιλές στους μαθητές βιντεοπαιχνίδι «Fortnite».

Επίσης, στην πλούσια αρθρογραφία του «Οδηγητή» ξεχωρίζουν:

  • Ρεπορτάζ από την αποστολή της ΚΝΕ στη Ν. Αφρική.
  • Ρεπορτάζ από επίσκεψη του «Οδηγητή» στο σχολείο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης (Φυλακές Ανηλίκων) Αυλώνα.
  • Αρθρο για τη «νεανική επιχειρηματικότητα».
  • Καζαμίας 2019.
  • Ρεπορτάζ από την εκδήλωση παρουσίασης του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ (1918 - 1949) και από το 5ο Επιστημονικό Συνέδριο της ΚΕ του ΚΚΕ για τη Λογοτεχνία που πραγματοποιήθηκαν μέσα στον Δεκέμβρη και πολλά ακόμα άρθρα, σχόλια αλλά και πολιτιστικές προτάσεις.

Στο τεύχος Γενάρη του «Οδηγητή» συνεχίζεται, επίσης, ο δημόσιος προσυνεδριακός διάλογος, ο οποίος θα ολοκληρωθεί στο επόμενο τεύχος, καθώς το 12ο Συνέδριο της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί στις 15 - 17 Φλεβάρη. Οπως έχει ανακοινώσει η Επιτροπή Δημόσιου Προσυνεδριακού Διαλόγου, θα δέχεται άρθρα μέχρι τις 17 Γενάρη στο email: prosynedriakos@kne.gr.

Στη μάχη για τη διακίνησή του!

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ βρίσκονται ήδη επί ποδός, προετοιμάζοντας την πλατιά διακίνηση του πρώτου τεύχους του «Οδηγητή» για το 2019. Για το Σαββατοκύριακο προγραμματίζονται μαζικές εξορμήσεις, ραντεβού με νέους και νέες που βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα κοντά στην ΚΝΕ στους αγώνες και τις πολύμορφες εκδηλώσεις της, ενώ από τη Δευτέρα η «μάχη» μεταφέρεται σε σχολεία, σχολές και χώρους κατάρτισης που ανοίγουν μετά τις διακοπές, όπως φυσικά και στους χώρους δουλειάς. Στόχος: Να φτάσει ο «Οδηγητής» σε πολλούς περισσότερους νέους και νέες.

«Ο Δρόμος μας» για μία ακόμα προβολή στο «Studio»

To Σάββατο 5 Γενάρη πραγματοποιείται μία τελευταία προβολή του Ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, με τίτλο «Ο Δρόμος μας», στο «Studio New Star Art Cinema», στην Αθήνα (Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, πλ. Αμερικής), στις 7 μ.μ.

Πρόκειται για έργο που στα 100 λεπτά του συμπυκνώνεται η Ιστορία των 100 χρόνων δράσης του Κόμματος, μέσα από ντοκουμέντα, αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό, μαρτυρίες και δραματοποίηση μερικών από τις πιο σημαντικές στιγμές της.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ολοκληρώνεται η έκθεση βιβλίου

Το Σάββατο 5 Γενάρη ολοκληρώνεται η έκθεση βιβλίου που διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στα γραφεία της (Αχαρνών 241). Ωρες λειτουργίας από 10 π.μ. έως 12 μ.

Συνεστιάσεις ΚΟ του ΚΚΕ

Το Σάββατο 5/1:

-- Την ετήσια συνεστίασή της διοργανώνει η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ, στις 8.30 μ.μ., στον πολυχώρο «Ελιά» στην Κατερίνη.

-- Σε συνεστίαση καλούν οι ΚΟ Πτολεμαΐδας στο κέντρο δεξιώσεων «Ευρώπη».

-- Η KOB Μοσχάτου - Ταύρου Αττικής του ΚΚΕ καλεί στην εκδήλωση κοπής της πίτας της, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Μοσχάτου (Σολωμού 30).

-- Η ΚΟΒ Πρόνοιας της ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση - συνεστίαση, στις 8 μ.μ., στο Α' ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων (Κλεισούρας 2 & Πλαστήρα, δίπλα στη ΔΕΗ).

Το Σάββατο 12/1, στις 8.30 μ.μ., οι ΚΟ Χαλκίδας του ΚΚΕ διοργανώνουν την ετήσια συνεστίαση, στο κλειστό γήπεδο «Χαλκιά - Αναστασιάδη» (Κυκλάδων 18 - κάθετος Ληλαντίων), με ζωντανή μουσική, καλό φαγητό και κρασί. Θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στη συνεστίαση θα απονεμηθούν τα βραβεία άμιλλας στις πρωτοπόρες ΚΟΒ της ΤΟ Εύβοιας για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2018.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ