ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Γενάρη 2019
Σελ. /28
ΡΟΔΟΣ
Δοκιμασμένοι αγωνιστές στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Ο Γ. Ντουνιαδάκης στα αριστερά και στα δεξιά ο Τ. Πότσος
Ο Γ. Ντουνιαδάκης στα αριστερά και στα δεξιά ο Τ. Πότσος
Τους επικεφαλής των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στο δήμο της Ρόδου παρουσίασε η ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη Ρόδο στις 11/1.

Υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όπως έχει ήδη ανακοινώσει το ΚΚΕ, θα είναι ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ε.α., μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ) και της «Ανεξάρτητης Ενωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων» (ΑΝΕΑΕΔ).

Υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα είναι ο Τάκης Πότσος, εργαζόμενος στο χονδρεμπόριο ως οδηγός - πωλητής. Είναι μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, έχει διατελέσει πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Ρόδου από το 2010, ενώ παλιότερα ήταν δημοτικός σύμβουλος στον «καποδιστριακό» δήμο Πεταλούδων.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Γ. Ντουνιαδάκης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή, στην αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων από την τουρκική αστική τάξη και στάθηκε στην ένταση των ανταγωνισμών και την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αναδεικνύοντας ότι το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο. Κάλεσε, τέλος, τους «νησιώτες του Ν. Αιγαίου να ρίξουν στην κάλπη ψήφους καταδίκης της κυρίαρχης πολιτικής, υπερψηφίζοντας τη "Λαϊκή Συσπείρωση"».

Ο Τ. Πότσος αναφέρθηκε στην προεκλογική περίοδο, λέγοντας ότι αυτή βρίσκει τα λαϊκά στρώματα σε δεινή κατάσταση, με εκατοντάδες εργαζόμενους να ζουν με το πενιχρό επίδομα του ΟΑΕΔ, με πολλούς να μην μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, να μην έχουν θέρμανση, να τους κυνηγούν οι τράπεζες. Θέτοντας το δίλημμα των εκλογών, υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε όσους υπηρετούν αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική (είτε φορώντας τη μάσκα του ανεξάρτητου είτε όχι) και στη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Την παρουσίαση των υποψηφίων έκανε ο Γραμματέας της ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου, Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, σημείωσε ότι το νησί της Ρόδου δεν είναι εξαίρεση. Οπως είπε, «η μεγάλη πλειοψηφία το μισό χρόνο λιώνει καθημερινά στη δουλειά για πενταροδεκάρες που δε φτάνουν ούτε για την καλοκαιρινή περίοδο και το χειμώνα προσπαθεί να επιβιώσει».

Τόνισε ότι μπροστά στις εκλογικές μάχες από τη μία πλευρά θα είναι όσοι «κλίνουν» σε όλες τις πτώσεις την καπιταλιστική ανάπτυξη και ξεκαθαρίζουν ότι τα αντεργατικά μέτρα ήρθαν για να μείνουν και από την άλλη το ΚΚΕ, που αμφισβητεί αυτό το δρόμο ανάπτυξης, που καλεί σε συμπόρευση, σε κοινωνική συμμαχία τα λαϊκά στρώματα. «Θεωρούμε λοιπόν ότι είναι κρίσιμο ζήτημα η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, στην Περιφέρεια, στο δήμο, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή», σημείωσε, και πρόσθεσε ότι «οι εκλεγμένοι του Κόμματος, όσοι στελέχωσαν και θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια είναι αγωνιστές, δοκιμασμένοι σε διάφορα μετερίζια. Τέτοιοι είναι και οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων που παρουσιάζουμε σήμερα».

Στην Κω

Για το δήμο της Κω ανακοινώθηκε ότι υποψήφια δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα είναι η Κυριακή (Κική) Μακρή, ξενοδοχοϋπάλληλος, αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Σερβιτόρων Κω, δημοτική σύμβουλος δήμου Κω με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» από το 2010, Γραμματέας της ΤΕ Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΚΚΕ.

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι που στηρίζει το ΚΚΕ στις Κυκλάδες

Τους υποψήφιους δημάρχους που στηρίζει το ΚΚΕ στα νησιά των Κυκλάδων έδωσε στη δημοσιότητα η Κομματική Οργάνωση με ανακοίνωσή της.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι που στηρίζει το ΚΚΕ είναι οι εξής:

Δ. Σύρου - Ερμούπολης: Καΐλης Νικόλας, δημοτικός σύμβουλος, 34 ετών. Είναι αριστούχος απόφοιτος του ΤΕΙ Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Δράμας και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ. Μέλος της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας από το 2009, με δημοσιεύσεις σε ξένα και ελληνικά περιοδικά. Εργάζεται με σύμβαση ορισμένου χρόνου στη Διεύθυνση Δασών Κυκλάδων. Μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κυκλάδων και εκλεγμένος με την παράταξη της ΔΑΣ στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων.

Δ. Θήρας: Αργυρού Μαρία, δημοτική σύμβουλος. Γεννήθηκε το 1958 στην Ιο. Μόνιμη κάτοικος Σαντορίνης. Συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας. Στέλεχος του ΚΚΕ. Διετέλεσε: Συνδικαλίστρια της «Ενιαίας Αγωνιστικής Παράταξης», εκλεγόταν εκπρόσωπος των εργαζομένων στο κατάστημα και στο Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων. Κοινοτική σύμβουλος στην Κοινότητα Καμαρίου από το 1982 έως το 2006. Μεταξύ άλλων δραστηριοποιείται στην Ομάδα Γυναικών Σαντορίνης της ΟΓΕ και στην Επιτροπή Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του ναυαγίου του «Sea Diamond».

Δ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Κορρές Γιάννης, 52 ετών, αγρότης, δημοτικός σύμβουλος, μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής. Διετέλεσε τοπικός σύμβουλος στην κοινότητα Κορωνίδας την περίοδο 2011 - 2014.

Δ. Πάρου: Ροκονίδας Κωνσταντίνος. Γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα. Μαθηματικός, εργάζεται ως ιδιωτικός εκπαιδευτικός. Μέλος της ΤΕ Ν. Κυκλάδων του ΚΚΕ. Δημοτικός σύμβουλος Πάρου από το 1994 για 5 τετραετίες και δύο φορές πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Διετέλεσε πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πάτρας και αντιπρόεδρος του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Αδιόριστων Εκπαιδευτικών.

Δ. Σερίφου: Χρυσολωράς Θόδωρος, δημοτικός σύμβουλος. Σπούδασε στη Σιβιτανίδειο Σχολή και στη συνέχεια στο Παιδαγωγικό Τμήμα της ΣΕΛΕΤΕ. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στην τεχνική εκπαίδευση, ως ιδιωτικός υπάλληλος και ως ελεύθερος επαγγελματίας, αναπτύσσοντας έντονη συνδικαλιστική δράση. Εξελέγη επανειλημμένα σε συνδικαλιστικά όργανα. Παράλληλα, συμμετείχε και δραστηριοποιούνταν σε τοπικούς Συλλόγους της Σερίφου.

Δ. Τήνου: Μαραβέλια Αννα, 30 ετών, δικηγόρος. Απόφοιτος του Τμήματος Νομικής του ΔΠΘ, όπου και υπήρξε μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου. Ηταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος της ΠΕ Τήνου με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» το 2010.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τη ΜΕΘ

Την επιτακτική ανάγκη να ανοίξουν νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, καθώς σήμερα από τα 750 κρεβάτια - αριθμός πολύ μικρότερος από τις πραγματικές ανάγκες - τα 120 με 150 είναι μονίμως κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού, αναδεικνύουν με παρεμβάσεις τους οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Για το σοβαρό αυτό πρόβλημα καταγγελία έχει κάνει και το Εργατικό Κέντρο του νησιού.

Παρέμβαση για το θέμα έκαναν στον υπουργό Υγείας ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Αλεξάνδρα Μπαλού. Σε δήλωσή της η Αλ. Μπαλού επισημαίνει: «Οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό στο Νοσοκομείο Ζακύνθου είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας που ψήφισαν και προωθούν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Ολοκληρώνοντας αυτήν την εγκληματική πολιτική, προωθούν το πέρασμα της αρμοδιότητας για την Υγεία στην Τοπική Διοίκηση, καταργώντας ό,τι έχει απομείνει από τον ενιαίο και δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας, ανοίγοντας νέα πεδία επιχειρηματικής δράσης και μεταφέροντας τα βάρη στις πλάτες του λαού. Η λειτουργία της ΜΕΘ και η στελέχωση σε εξειδικευμένο προσωπικό του νοσοκομείου είναι υπόθεση του οργανωμένου αγώνα του λαού της Ζακύνθου. Σε αυτόν το δρόμο η "Λαϊκή Συσπείρωση" θα καταθέσει τις δυνάμεις της βάζοντας σε προτεραιότητα την υπεράσπιση της Υγείας και της ζωής του λαού».

Ο δε υποψήφιος δήμαρχος Ζακύνθου, Φώτης Κόκλας, υπογράμμισε πως είναι «απαράδεκτο σήμερα στο 2019 να μη λειτουργεί στο νησί μας Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης που προχωρά στην όλο και μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της Υγείας, μειώνοντας κι άλλο τη χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία κατά 65 εκατ. ευρώ, με βάση τον προϋπολογισμό για το 2019». Καταλήγοντας τόνισε ότι στην ίδια λογική «κινούνται και η Περιφέρεια και ο δήμος (δηλαδή οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ), που δεν ενδιαφέρονται για τις ανάγκες του λαού αλλά για τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρήσεων».

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Τη Δευτέρα 21 Γενάρη η ετήσια ενημερωτική συνέλευση

Στην 4η ετήσια ενημερωτική συνέλευση καλεί τον λαό της Καισαριανής ο δήμαρχος της πόλης Ηλίας Σταμέλος, εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και εκ νέου υποψήφιος για τις εκλογές του Μάη. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Καισαριανής (Βρυούλων και Κλαζομενών).

Γλέντι του «Ριζοσπάστη» και του «902.gr»

Οι ΚΟ «Ριζοσπάστη» και «902.gr» καλούν στο λαϊκό γλέντι που διοργανώνουν το Σάββατο 19 Γενάρη, στις 8 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Μεταμόρφωσης (Λητούς και Κύμης, Μεταμόρφωση).

Πληροφορίες και προσκλήσεις στον «Ριζοσπάστη» και στο «902.gr».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ