ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Γενάρη 2019 - Κυριακή 20 Γενάρη 2019
Σελ. /40
ΑΘΗΝΑ
Καθημερινές συσκέψεις και συγκεντρώσεις ενόψει των εκλογών

Από σύσκεψη στο 1ο Διαμέρισμα
Από σύσκεψη στο 1ο Διαμέρισμα
Συνεχίζονται με επιτυχία οι συσκέψεις και οι συγκεντρώσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις γειτονιές του δήμου της Αθήνας με τη συμμετοχή αγωνιστών, εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, ανέργων και νεολαίας, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους και νεολαίους, ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μάη.

Μέσα από τη συζήτηση για τις εξελίξεις, για την πολιτική της δημοτικής αρχής, που συμπληρώνει την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και για τη δράση του συνδυασμού, για τις παρεμβάσεις του για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα στην πρωτεύουσα, μεταφέρεται το κάλεσμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ παντού.

Το πρόγραμμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συνεχίζεται τις επόμενες μέρες με νέες συγκεντρώσεις, με περιοδείες σε τόπους δουλειάς, επαφές με συλλόγους, σωματεία και μαζικούς φορείς.

Υπενθυμίζεται ότι αυτός ο πρώτος γύρος πολιτικής δραστηριότητας θα ολοκληρωθεί στις 29 του Γενάρη, με συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Αθήνας, όπου θα μιλήσουν ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας καθώς και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται οι εξής συσκέψεις, με ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό:

Το Σάββατο 19 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στο Πολύγωνο, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δ. Αθηναίων (Καρολίδου 2 και Βαφειοχωρίου).

Στο 5ο Διαμέρισμα
Στο 5ο Διαμέρισμα
Την Κυριακή 20 Γενάρη, στις 11 π.μ., στη Γούβα, στην καφετέρια «Αιγαίο» (πλ. Πλυτά) και στις 7 μ.μ., στο Παγκράτι, στο καφενείο «Πουρναρούσα» (πλ. Πλαστήρα).

Το Σάββατο 26 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στον Κολωνό, στην αίθουσα του 4ου δημοτικού διαμερίσματος Αθήνας (Λένορμαν και Αλεξανδρείας).

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Σε γειτονιές και χώρους δουλειάς μεταφέρεται το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ

Από την περιοδεία της Δ. Μανωλάκου στο «Μεταξά»
Από την περιοδεία της Δ. Μανωλάκου στο «Μεταξά»
Μαζικές συσκέψεις με εργαζόμενους που στις προηγούμενες εκλογές βρέθηκαν στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ή που το τελευταίο διάστημα ανταποκρίνονται στο κάλεσμα συμπόρευσης που απευθύνει το ΚΚΕ πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη βδομάδα στις δημοτικές κοινότητες του Πειραιά.

Ομιλήτριες στις συσκέψεις ήταν η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλος Πειραιά.

Στις συσκέψεις μέσα από τη ζωντανή συζήτηση αποτυπώθηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν να φτάσει η φωνή του Κόμματος πλατιά σε εργατικές - λαϊκές μάζες. Η Διαμάντω Μανωλάκου αναφέρθηκε στις εξελίξεις, καλώντας σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού για να να ενισχυθεί και η λαϊκή πάλη. Ανέδειξε το πώς δήμος και Περιφέρεια συντασσόμενοι με αυτήν την πολιτική στηρίζουν τη στρατηγική του κεφαλαίου, σε βάρος των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων. Αναφέρθηκε σε πληθώρα καταστάσεων από τη ζωή των ίδιων των κατοίκων στις λαϊκές γειτονιές του Πειραιά, φέρνοντας ως εμβληματικό παράδειγμα για την ανάπτυξη του κεφαλαίου το λιμάνι. Σημείωσε επίσης χαρακτηριστικά παραδείγματα στον δήμο του Πειραιά, με το κλείσιμο βρεφονηπιακών σταθμών, με τις λειψές συγκοινωνίες, τις ελλείψεις σε Υγεία - Πρόνοια κ.ο.κ.

Η Ελπίδα Παντελάκη αναφέρθηκε σε πλευρές της υλοποίησης της αντεργατικής πολιτικής στο επίπεδο του δήμου Πειραιά, στο πώς αυτή η πολιτική είναι κομμένη και ραμμένη στις επιλογές του κεφαλαίου, τσακίζοντας τις λαϊκές ανάγκες. Απέναντι σε αυτήν την πολιτική, ανέδειξε παραδείγματα από τη στάση των κομμουνιστών δημάρχων, δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων, και πώς αγωνίζονται στο πλευρό των εργαζομένων για τα λαϊκά προβλήματα, αλλά και να μπλοκάρουν αντιλαϊκά μέτρα που περνάνε μέσα από τους δήμους.

Περιοδεία στο «Μεταξά»

Περιοδεία στο αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» πραγματοποίησε η Διαμάντω Μανωλάκου, στις 10/1, όπου μίλησε με εργαζόμενους και ασθενείς για την κατάσταση του νοσοκομείου, αλλά και για τις θέσεις του Κόμματος, για τις διεκδικήσεις που αναδεικνύει με παρεμβάσεις του μέσα κι έξω από τη Βουλή, όπως και για τη στάση κυβέρνησης και δημοτικής αρχής.

Με το τέλος της περιοδείας δήλωσε τα εξής:

«Η περιοδεία στο νοσοκομείο "Μεταξά", το μοναδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο στην περιοχή του Πειραιά και των νησιών του Αργοσαρωνικού αλλά και ευρύτερων περιοχών που εξυπηρετεί, ανέδειξε τα προβλήματα που υπάρχουν από αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική.

Τα πετσοκόμματα δεν αφορούν μόνο τους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά αφορούν και τις δαπάνες για την Υγεία. Μιλήσαμε με τους εργαζόμενους που εκφράσανε την αγωνία τους, αφού το προσωπικό είναι δραστικά μειωμένο και οι ανάγκες πολλές. Πρακτικά το νοσοκομείο λειτουργεί με το 50% του δυναμικού του. Αλλά και τώρα με την παγωνιά υπήρξαν χώροι που δεν είχαν θέρμανση ή αλλού έσταζε το νερό από τη βροχή.

Ακόμα, το Δεκέμβρη υπήρξαν ελλείψεις σε υλικά, δηλαδή πολιτική τσιγκουνιάς για την υγεία των εργαζομένων και του λαού μας, πολιτική τσιγκουνιάς για το αντικαρκινικό του "Μεταξά", αλλά πληθώρα χρημάτων για επιχειρηματικά συμφέροντα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο προϋπολογισμός για το 2019 προβλέπει μειωμένα κονδύλια για τα νοσοκομεία κατά 65 εκατ. ευρώ. Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης, σε αυτές τις ράγες κινείται και η πολιτική του δήμου, που δεν ενδιαφέρεται για τις ανάγκες του κόσμου, αλλά για τις ανάγκες των επιχειρηματιών. Και αυτές οι ανάγκες των επιχειρηματιών είναι ασυμβίβαστες με τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες.

Τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν σοβαρές ευθύνες, καθώς στηρίζουν αυτήν την πολιτική. Πρέπει να χρεωθούν την αντιλαϊκή πολιτική τα κόμματα του κεφαλαίου αλλά και οι εκπρόσωποί τους σε δήμους και Περιφέρεια.

Ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, αλλά ανάμεσα και στα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, υπάρχει λύση σε αντίθετη κατεύθυνση από την πολιτική που υπηρετούν, και αυτή είναι η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ. Η ενίσχυση της φωνής των εργαζομένων, η ενίσχυση της φωνής των φτωχογειτονιών. Γι' αυτό αγωνιστικά να σταθούμε οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα και στην καθημερινή πάλη και στις κάλπες όταν στηθούν και στις 26 Μάη που είναι δημοτικές, περιφερειακές εκλογές και ευρωεκλογές και στις βουλευτικές όποτε αυτές γίνουν με ξεκάθαρο μήνυμα ΚΚΕ ισχυρό παντού!».

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΑΤΡΑΣ
Είμαστε περήφανοι γιατί τιμήσαμε την εμπιστοσύνη του λαού

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ενόψει της εκδήλωσης απολογισμού και παρουσίασης του έργου της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Ο Κ. Πελετίδης στη συνέντευξη Τύπου
Ο Κ. Πελετίδης στη συνέντευξη Τύπου
Μια καλή ευκαιρία να ακούσει από κοντά ο πατραϊκός λαός για το έργο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο τιμόνι του δήμου, αλλά και για το πώς σχεδιάζει να πορευτεί ενόψει των εκλογών, είναι η εκδήλωση που διοργανώνει την Τετάρτη 6 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ (Ηπείρου 8 και Φαβιέρου). Θέμα της εκδήλωσης είναι ο δημόσιος απολογισμός και η παρουσίαση του έργου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και θα μιλήσει ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της εκδήλωσης, ο Κ. Πελετίδης παραχώρησε την περασμένη Πέμπτη συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων στην εισηγητική του ομιλία:

«Μετά από τεσσεράμισι χρόνια διοίκησης του δήμου, ήρθε η ώρα του απολογισμού, να γνωρίσει ο πατραϊκός λαός τις λεπτομέρειές του, γιατί τα περισσότερα τα έχει βιώσει.

Είμαστε περήφανοι, γιατί τιμήσαμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο πατραϊκός λαός. Δεν τον διαψεύσαμε, τον κάναμε να αισθάνεται περήφανος για την επιλογή που έκανε στις εκλογές του 2014.

Παραλάβαμε τη διοίκηση του δήμου με δεδομένο το αντιδραστικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των δήμων, με τα οικονομικά του δήμου σε κατάρρευση, με πολλές ελλείψεις σε προσωπικό. Η κατάρρευση των οικονομικών οφείλεται στο γεγονός ότι οι κυβερνώντες έχουν περιορίσει τη χρηματοδότηση των δήμων τα τελευταία χρόνια κατά εξήντα και πλέον τοις εκατό και για τα έργα κατά ογδόντα τοις εκατό. Το έργο που ήδη έχει γίνει από τις υπηρεσίες του δήμου είναι πρωτοφανές. Χαρακτηριστικά, κατασκευάζονται σε όλη την πόλη έργα τα οποία τα ζει ο πατραϊκός λαός, από τα σχολεία, τις γειτονιές, τις πλατείες και φυσικά στον τομέα των μεγάλων έργων έχουν εγκριθεί, υλοποιούνται ή είναι προς έγκριση έργα της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ.

Ημαστε λαϊκή αντιπολίτευση σε ό,τι μαύριζε τη ζωή του κόσμου, τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας. Δώσαμε ανάσες με το έργο μας και τη δράση μας εκεί που μπορούσαμε, συμβάλαμε για να κρατηθεί όρθια η πόλη μας. Αγωνιστήκαμε μαζί με το λαό, για τα δίκια του, για ένα καλύτερο μέλλον. Να υπάρχει δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα, να μην υπάρχει φτώχεια.

Για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα, δύναμή μας ήταν ο πατραϊκός λαός, οι φορείς της πόλης με τους οποίους συνεργαστήκαμε με πνεύμα σύνθεσης και δημιουργίας, και φυσικά οι εργαζόμενοι του δήμου μας.

Πορευτήκαμε και θα πορευτούμε με όσους θέλουν μια καλύτερη ζωή, με όσους διεκδικούν φιλολαϊκά μέτρα που πηγαίνουν τη ζωή μπροστά, με όσους επιθυμούν την αναβάθμιση της πόλης, της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, με όσους απαιτούν να έχουν ό,τι τους ανήκει, γιατί να μην ξεχνάμε, είμαστε στο 2019, με την επιστήμη και την τεχνική να βρίσκεται στο απόγειό της.

Μπήκαμε τώρα σε προεκλογική περίοδο. Από κάποιους το άσπρο θα γίνεται μαύρο. Το ζούμε ήδη και το παρακολουθούμε. Η ψευτιά και η βρωμιά έχει ξεκινήσει να βομβαρδίζει τα μυαλά του λαού, που όμως μας γνωρίζει όλους, βλέπει, παρακολουθεί και επειδή υπάρχει και εμπειρία, θα πάρει τα μέτρα του και τη θέση που θα χρειαστεί. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το ψέμα θέλει φτιασίδωμα, αυτοί που λένε ψέματα θα κάνουν χίλιες προσπάθειες για να το παρουσιάσουν αληθινό, αλλά αυτό έχει κοντά ποδάρια. Η αλήθεια την οποία εκπροσωπούμε και με την οποία πορευόμαστε δεν θέλει φτιασίδωμα, δεν θέλει κάθε μέρα να λες και άλλα λόγια, λες την αλήθεια και πορεύεσαι και αυτή θα επιβεβαιωθεί, ακόμα και αν μπερδεύουν σήμερα τα πράγματα, αύριο ξανά θα βγει μπροστά, γιατί η αλήθεια δεν κρύβεται.

Οι πολιτικές δυνάμεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ έχουν και διαφορές φυσικά σαν πολιτικά κόμματα, αλλά έχουν κοινή στρατηγική, την οποία προσπαθούν να κρύψουν με κοκορομαχίες, όπως χτες (σ.σ. την Τετάρτη) στη Βουλή. Εχουν κοινή γραμμή πλεύσης για την ανάπτυξη που συμφέρει τους λίγους, σε βάρος των πολλών. Στην Πάτρα οι πολιτικές παρατάξεις τους συντονισμένα επιτίθενται ενάντια στη δημοτική αρχή και αναρωτιέσαι, τελικά τι ισχύει; Ολοι κλαίγονται και αναρωτιούνται ο καθένας από τη δική του οπτική γωνία πώς θα γίνει να έρθουν στο δημαρχείο για να συνεχίσουν το παρελθόν, το οποίο το γνωρίσαμε και το γνώρισε και ο πατραϊκός λαός.

Τα συμφέροντα αδημονούν να έρθουν στο δημαρχείο και θα κάνουν φυσικά τα πάντα για να το πετύχουν.

Ο λόγος είναι τώρα στον πατραϊκό λαό, ο οποίος πρέπει να αποκρούσει όλους όσοι θέλουν να συσκοτίσουν τα πράγματα. Να υπερασπιστούν την αλήθεια, την εντιμότητα, τη νοικοκυροσύνη, την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά.

Σας καλούμε όλους στην εκδήλωση που διοργανώνει η "Λαϊκή Συσπείρωση" Πάτρας, με θέμα "Δημόσιος απολογισμός και παρουσίαση του έργου της". Θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσει ο πατραϊκός λαός από κοντά, αναλυτικά το τι έχει γίνει στην Πάτρα και να μην ακούει αυτούς που το άσπρο θα το κάνουν μαύρο. Σας καλούμε να ανοίξουμε τη συζήτηση για αυτό που έχει γίνει επί 4,5 χρόνια».

Δραστηριότητα για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές
Στην Κεντρική Μακεδονία

Το Σάββατο 19 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στο φουαγιέ του δημαρχείου Ευόσμου, θα μιλήσουν ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κ. Μακεδονίας και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, και ο Θανάσης Κοκονάς, υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Τη Δευτέρα 21 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στο Θεατράκι Χηλής στην Καλαμαριά, θα μιλήσουν ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κ. Μακεδονίας και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, και ο Βικέντιος Αντωνάκης, υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Την Τρίτη 22 Γενάρη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, θα μιλήσουν ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κ. Μακεδονίας και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στο Βόρειο Αιγαίο

Η ΤΕ Λήμνου του ΚΚΕ καλεί το Σάββατο 19 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Διαμαντίδης», στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»: Του υποψήφιου περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Σταύρου Τάσσου, και του υποψήφιου δημάρχου Λήμνου, Κώστα Μαδυτινού. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Αγλαΐα Κυρίτση, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Β. Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σάμου καλεί στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει με θέμα τις τοπικές εκλογές, τη Δευτέρα 21 Γενάρη, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Θα μιλήσουν: Ο υποψήφιος δήμαρχος Σάμου, Κώστας Τζίχας, ο Σταύρος Τάσσος, η Αγλαΐα Κυρίτση.

Σε εκδήλωση - συγκέντρωση στη Χίο, την Τετάρτη 23 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Μάρκος Σκούφαλος. Θα χαιρετίσουν ο Σταύρος Τάσσος και η Αγλαΐα Κυρίτση.

Σε άλλες περιοχές

Το Σάββατο 19 Γενάρη:

-- Σε πολιτική εκδήλωση - λαϊκό γλέντι που οργανώνει η ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, στις 8.30 μ.μ., στο κλειστό γυμναστήριο Μπάρας, θα μιλήσει ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

-- Στις 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συνεστίαση της ΚΟΒ Μεσσαράς Κρήτης του ΚΚΕ, στην ταβέρνα «Στροφή» στον Σίβα του δήμου Φαιστού. Θα μιλήσει ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης. Θα παρουσιαστούν οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήμου Φαιστού και δήμου Γόρτυνας, Γιάννης Ζαχαριουδάκης και Μιχάλης Μανιαδάκης, αντίστοιχα.

Την Κυριακή 20 Γενάρη:

-- Σε σύσκεψη στο Μαρτίνο Φθιώτιδας (αίθουσα του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου), στις 11 π.μ., θα μιλήσουν ο Κώστας Μπασδέκης, υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας - Εύβοιας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο υποψήφιος δήμαρχος Λοκρών Θωμάς Καρατράντος.

-- Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Φαρσάλων καλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει στις 11 π.μ., στο μεζεδοπωλείο «Μέρμηγκας» στα Φάρσαλα. Θα παρουσιαστεί ο υποψήφιος δήμαρχος. Επίσης, θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Τάσος Τσιαπλές.

-- Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Κιλελέρ καλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει, στις 6.30 μ.μ., στο «Ηδιστον cafe» στη Νίκαια. Θα παρουσιαστεί ο υποψήφιος δήμαρχος. Επίσης, θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Τάσος Τσιαπλές.

-- Σε σύσκεψη στην Ελάτεια Φθιώτιδας (Ταβέρνα «Πόντος»), στις 7 μ.μ., θα μιλήσει ο Δημήτρης Τσούλφας, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Τη Δευτέρα 21 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στη Λευκάδα, στο Πνευματικό Κέντρο, θα μιλήσει ο Νεκτάριος Τριάντης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα συμμετάσχουν η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Αλεξάνδρα Μπαλού, και ο υποψήφιος δήμαρχος Λευκάδας Βαγγέλης Βερροιώτης. Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», την Τρίτη 22 Γενάρη, θα πραγματοποιήσουν περιοδείες σε χώρους δουλειάς και συναντήσεις με φορείς των εργαζομένων.

Συγκέντρωση - συζήτηση στη Μεσσηνία

Η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ διοργανώνει τη Δευτέρα 21 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας, συγκέντρωση - συζήτηση με θέμα: «Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες του επόμενου διαστήματος. Δυνάμωσε το ΚΚΕ παντού - Δώσε δύναμη στη δύναμή σου!». Θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Τη Δευτέρα 21 Γενάρη η ετήσια ενημερωτική συνέλευση

Στην 4η ετήσια ενημερωτική συνέλευση καλεί τον λαό της Καισαριανής ο δήμαρχος της πόλης Ηλίας Σταμέλος, εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και εκ νέου υποψήφιος για τις εκλογές του Μάη. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Καισαριανής (Βρυούλων και Κλαζομενών).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ