ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 31 Γενάρη 2019
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Νίκες των φαβορί, «διπλό» πεντάδας για τον ΠΑΟ

Με σκόρερ για ακόμη μία φορά τον Πόνσε η ΑΕΚ συνέχισε το νικηφόρο σερί της μέσα στο Γενάρη

Eurokinissi Sports

Με σκόρερ για ακόμη μία φορά τον Πόνσε η ΑΕΚ συνέχισε το νικηφόρο σερί της μέσα στο Γενάρη
Αμετάβλητη έμεινε η κατάσταση στις πρώτες θέσεις της Super League μετά και τη διεξαγωγή της εμβόλιμης 15ης αγωνιστικής, με τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και τους Ολυμπιακό και ΑΕΚ να παίρνουν εντός έδρας νίκες. Στα αξιοσημείωτα το σπουδαίο «διπλό» του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο, που εδραιώνει τους «πράσινους» σε τροχιά πεντάδας, αλλά και η νέα επιτυχία της Λαμίας.

Στην Τούμπα ο ΠΑΣ νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα, πιο δύσκολα απ' ό,τι αναμενόταν, και κρατώντας τη διαφορά ασφαλείας στην κορυφή πάει με «αέρα» στα ντέρμπι με την ΑΕΚ εκτός και τον Ολυμπιακό εντός έδρας. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πέλκα στο 38', ισοφαρίστηκε όμως στο ξεκίνημα της επανάληψης από το γκολ του Μάνου για τον ΠΑΣ. Στο 76' ο Ακπομ έχασε μοναδική ευκαιρία να δώσει ξανά το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, εκτελώντας άστοχα πέναλτι, και η λύτρωση ήρθε στο 87' με σκόρερ τον Σβιντέρσκι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Βελλίδη και έκανε το 2-1.

Με τον συνήθη σκόρερ της το τελευταίο διάστημα, Εζεκιέλ Πόνσε, να «καθαρίζει» και πάλι, η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, διατηρώντας το αήττητο στον β' γύρο (4/4) και την ψυχολογία ψηλά ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Η «Ενωση» είχε σε γενικές γραμμές τον έλεγχο του αγώνα και δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα από τους φιλοξενούμενους, που πίεσαν στο τελευταίο 10λεπτο, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ευρεία νίκη 4-0 πήρε ο Ολυμπιακός επί της ΑΕΛ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», σε άλλη μια καλή εμφάνιση. Πρωταγωνιστής των «ερυθρολεύκων» ήταν ο Φορτούνης, που πέτυχε χατ τρικ (16' πέν., 44', 75'), ενώ το σκορ άνοιξε ο Μασούρας (8').

Νίκη που του δίνει προβάδισμα στη μάχη της πρώτης πεντάδας πήρε ο Παναθηναϊκός στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού με 1-0 και σκόρερ τον Μπουζούκη (32'). Οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν για πάνω από μισή ώρα με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κάτσε με δεύτερη κίτρινη στο 59', άντεξαν όμως στην πίεση των γηπεδούχων και έφυγαν με τους τρεις βαθμούς.

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη της, που την ανεβάζει ακόμα περισσότερο βαθμολογικά, πέτυχε στην έδρα της η Λαμία, με 2-1 επί του ουραγού Απόλλωνα Σμύρνης (Μπαράλες 12', 24' πέν. - Ελ Χελβέ 19'). Σημαντική νίκη και για τον Πανιώνιο, 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Σμύρνη (Ντουρμισάι 36').

Αυλαία σε Κρήτη και Ξάνθη

Σε Κρήτη και Ξάνθη πέφτει σήμερα η αυλαία της 15ης αγωνιστικής. Στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ, με στόχο να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού, υποδέχεται τον Ατρόμητο (17.15 - ΝS1), που επίσης δεν έχει περιθώρια απωλειών, στη διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα. Στα Πηγάδια η Ξάνθη, θέλοντας να παραμείνει σε τροχιά Ευρώπης, φιλοξενεί τον Αρη (19.00 - EΡΤ), που ψάχνει την επιστροφή στις νίκες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Κομβική στροφή για τετράδα

Στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου μπαίνει η Ευρωλίγκα και η αποψινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ για την 20ή αγωνιστική (21.00 - NS1) θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη για την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας να εξασφαλίσει θέση στην πρώτη τετράδα και πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Τον ίδιο στόχο έχει και η Μπαρτσελόνα, κάτι που καθιστά την ήττα απαγορευτική και για τις δύο ομάδες. Με νίκη οι «ερυθρόλευκοι» αποκτούν ακλόνητο προβάδισμα έναντι των Καταλανών, καθώς είχαν νικήσει και στη Βαρκελώνη, και έτσι ουσιαστικά θα έχουν ως μοναδική αντίπαλο για την 4η θέση την Εφές.

Η κρισιμότητα του αγώνα για τον Ολυμπιακό φάνηκε και από τις δηλώσεις του τεχνικού τους, Ντέιβιντ Μπλατ. Από τις αρχές της βδομάδας αναφέρθηκε στην αποψινή αναμέτρηση ουκ ολίγες φορές, ενώ ζήτησε από τον κόσμο του Ολυμπιακού να δώσει βροντερό «παρών» και να ωθήσει την ομάδα προς τη νίκη. Εξέφρασε την πίστη του ότι οι παίκτες του θα τα δώσουν όλα για το θετικό αποτέλεσμα. Χαρακτήρισε την Μπαρτσελόνα μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης αυτή τη στιγμή, πολύ δυνατή τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, και εκτίμησε ότι «κλειδί» της αναμέτρησης θα είναι ο έλεγχος των ριμπάουντ.

Για τον Ολυμπιακό αμφίβολος παραμένει ο τραυματίας Παπανικολάου.

  • Αλλοι σημερινοί αγώνες: Χίμκι - Ζαλγκίρις Κάουνας (19.00 - ΝS3), Μπάγερν Μονάχου - Φενερμπαχτσέ (21.30 - NS2), Μπασκόνια - Μακάμπι Τελ Αβίβ (21.45 - NS3).
ΠΟΛΟ
Αποφεύχθηκε το ντέρμπι

Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου πόλο γυναικών έχουν τα δύο φαβορί για τον τίτλο, Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη, όπως προέκυψε από την κλήρωση της Ομοσπονδίας για τα ζευγάρια του φάιναλ 4, που θα διεξαχθεί στη Χίο το διήμερο 15 - 16 Φλεβάρη. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Νηρέα Χαλανδρίου στον ένα ημιτελικό και η Βουλιαγμένη τη Γλυφάδα στον άλλον. Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 15 Φλεβάρη και ο τελικός την επομένη, στις 16 Φλεβάρη. Σημειωτέον, είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που διεξάγεται φάιναλ 4 στο Κύπελλο γυναικών.

FOOTBALL LEAGUE
«Τρένο» ο Βόλος, «γκέλα» για τον Απόλλωνα Λάρισας

Το άνετο πέρασμα του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Βόλου από την Πιερία και το στραβοπάτημα του 3ου Απόλλωνα Λάρισας στα Τρίκαλα ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν στους εξ αναβολής αγώνες για τη Football League που έκλεισαν τις εκκρεμότητες στο πρωτάθλημα. Θυμίζουμε ότι οι αγώνες είχαν αναβληθεί το προηγούμενο διάστημα λόγω κακοκαιρίας.

Σε αναμέτρηση για την 11η αγωνιστική, στο Αιγίνιο, ο Βόλος επικράτησε άνετα του Αιγινιακού με 4-1 και διατήρησε την απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του. Για την ίδια αγωνιστική, σπουδαίο «διπλό» πήρε ο Αήττητος Σπάτων στην Καλαμαριά, επικρατώντας του Απόλλωνα Πόντου με 1-0, όπως και η Δόξα Δράμας στην Αρτα επί της ΑΕ Καραϊσκάκης με 2-0.

Στο θεσσαλικό ντέρμπι για την 12η αγωνιστική, Τρίκαλα και Απόλλων Λάρισας έμειναν στο 1-1, με χαμένους τους Λαρισαίους, που έχασαν την ευκαιρία να επιστρέψουν στη 2η θέση.

  • Η βαθμολογία: Βόλος 35, Κέρκυρα 29, Απόλλων Λάρισας 26, Πλατανιάς 23, Δόξα Δράμας 22, Παναχαϊκή 21, Απόλλων Πόντου 21, Ηρακλής 20, Εργοτέλης 20, Καραϊσκάκης 17, Κισσαμικός 15, Ηρόδοτος 15, Τρίκαλα 13, Αήττητος Σπάτων 13, Σπάρτη 11
FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Ηττα για τον Προμηθέα

Την ευκαιρία να οριστικοποιήσει την πρόκριση στους «16» του FIBA Champions League έχασε ο Προμηθέας μετά τη χτεσινή εντός έδρας ήττα με 82-69 από τη Νεπτούνας για τη 13η αγωνιστική του 4ου ομίλου. Ο στόχος της 2ης θέσης απομακρύνθηκε για την ελληνική ομάδα, ενώ ορατό είναι και το ενδεχόμενο ισοβαθμιών μπροστά στη 14η και τελευταία αγωνιστική. Η δε Νεπτούντας κρατήθηκε ζωντανή στο κυνήγι μιας θέσης στην πρώτη τετράδα, που οδηγεί στους «16».

Ο Προμηθέας πραγματοποίησε κακή εμφάνιση, παρουσιάστηκε νωθρός και με προβλήματα στην άμυνα, με τους φιλοξενούμενους να προκαλούν μεγάλη ζημιά με τα μακρινά σουτ. Για τους Πατρινούς ξεχώρισε ο Μπράουν (17 πόντοι), ενώ για τους νικητές ο Γκαΐλιους (19 π.).

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Ολυμπιακός - ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου

Πανηγυρική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου πήραν Ολυμπιακός και ΑΕΚ, που μετά τις νίκες τους στους πρώτους ημιτελικούς επικράτησαν και εκτός έδρας του Διομήδη Αργους και του ΠΑΟΚ αντίστοιχα, στις ρεβάνς. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 17 Φλεβάρη.

Στο ντέρμπι της ημιτελικής φάσης, ο Ολυμπιακός, έχοντας το «μαξιλαράκι» του +8 από τον πρώτο αγώνα, νίκησε και στη Θεσσαλονίκη τον ΠΑΟΚ με 27-23.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με «προίκα» το +10 του πρώτου αγώνα, η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα και από το κλειστό της Νέας Κίου, επικρατώντας του Διομήδη Αργους με 23-14.

ΒΟΛΕΪ
Ψαλιδίστηκαν οι ελπίδες του Ολυμπιακού

Απομακρύνεται ο στόχος της πρόκρισης στην τετράδα του CEV Cup ανδρών για τον Ολυμπιακό, που ηττήθηκε χτες με 3-1 σετ από την Μπουργκάς στη Βουλγαρία, στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τα προημιτελικά. Στη ρεβάνς στο κλειστό του Ρέντη η ελληνική ομάδα αναζητεί την καθαρή νίκη (3-0, 3-1) προκειμένου να οδηγήσει το ζευγάρι στο «χρυσό» σετ. Αχίλλειος πτέρνα για τον Ολυμπιακό ήταν η υποδοχή, με πολλά προβλήματα, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι γηπεδούχοι.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν καλά και πήραν το πρώτο σετ με 25-18, δεν είχαν όμως ανάλογη συνέχεια. Μετά από συναρπαστική μάχη οι γηπεδούχοι πήραν το δεύτερο σετ με 27-29, και με ανεβασμένη ψυχολογία έκαναν το 3-1 (25-22 και 25-21).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ